Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dosud nejrychlejší Blu-ray vypalovačka LG GBW-H10N (4×BD, PATA)

rad bych si precetl prednasky o blu-ray jak doporucujete, ale linky 1,2,3 nejak nechapu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chybička se vloudila, opraveno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, opet bez SATA? Zajimalo by me, kdy uz vyrobci pochopi, ze by meli zacit vyrabet mechaniky s novym rozhranim? Kdo ma porad ty kabely v case rovnat? Snad pristi LG pro BD uz bude SATA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nahodou me se PATA libi...SATA v kompu jeste nemam a dlouho mit nebudu:)
Takze delaj dobre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Safra, precetl jsem recenzi a je to vynikajici kousek...nezbyva nez doufat, ze dalsi kousky budou jen a jen lepsi...i kdyz nevim v cem by vlastne lepsi bejt mohly:) Uz jen pockat az spadne cena peci a medii a muze se zacit s vyprazdnovanim disku...Snad to na tech BR mediich bude drzet lip nez na DVD:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nepamatuje si nekdo kolik stalo ve svych pocatcich cd-r a pote dvd-+r?
zajima me jestli to bylo podobne jako bd-r a jaka je nadeje rychleho padu ceny na kupovatelnou uroven;
dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pamatuji si CD mechaniku okolo 30000 a 500 za médium (a to rozhodně nebyla první). DVD bylo ještě dražší. Takže BD začíná poměrně nízko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, to je relativni, protoze v te dobe byl dolar na 35-40Kc, dneska je 22Kc. Takze v dolarech je mozna o neco drazsi, nez byly prvni CD/DVD vypalovacky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne ze bych byl odpurce LG, mam ted H20L a DVD video ktery jsem vypalil zlobi, sekaji se, coz se mi s Pioneerem (ASUSem) nikdy nestalo. Navic mam jiz treti ks behem peti mesicu a vylapil jsem tak 60 DVD. Az bude Pioneer/Asus s LS, jdu do nej! LG jsem vzal jen kvuli LS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi pred 3 rokmi som si kupil verbatim +dl 8.5 Gb a vtedy stal asi 280 Sk.
Teraz po viac ako 3 rokoch stoji verbatim +dl viac ako 100 Sk.
Pred 3 rokmi stal verbatim 4.7 Gb asi 200 sk a teraz asi 12 Sk.
Prakticky vsetky nove dvd filmy maju 8.5 Gb.Preto stoja aj 8.5 Gb media nad 100 sk
aby sa nerobila kopia 1:1.Takze vyvoj cien 8.5 Gb drzi filmovy priemisel.
To iste bude aj Blu-ray mediami.Teda neverim ze po troch rokoch kupim Blu-ray
medium pod 100 Sk.Ale na jednu vec zabudly a to su flash pamete ktorych
kapacita ide hore a cena dole.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marena:  V polovině 90-tých let stály CD-R mechniky hodně nad 100 tisíc Kč ("Initially priced at $5000, the Yamaha CDR 100 remained the only 4X recorder available until late 1995",  http://findarticles.com/p/articles/mi_m0FXG/is_n4_v11/ai_20406111 ) a DVD vypalovačky ještě několikrát víc ("Pioneer New Media Technologies announced the first available DVD recordable (DVD-R) drive and media, the DVR-S101 and DVS-V3950S. The drive offers 3.95GB capacity DVR-S101 U.S. list price of $16,995. ", http://www.dvdfile.com/news/special_report/features/timeline/timeline.ht...).
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mm; a ja si furt naivne myslel, ze DL media stoji tolik, protoze neni po nich takova poptavka a technologie je furt draha;...
pritom s urcitosti bych vyuzil dl ale prepisovaci vic nez klasicke

25G je urcite super; ale doufam ze i vice vrstva BD budou standardem ktery bude koupitelny...

dvd dl melo nevyhodu ze vznikalo celkem pozde a uz v dobe kdy bylo jasny, ze nastupce se blizi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cena DVD DL je samozrejme zavisla na poptavce. Proste jeste se toho nekupuje tolik aby cena mohla klesnout. Stejne tak s mechanikama.. Jak trh s nima poroste tak bude klesat cena. Jestli nakonec bude stat BR mechanika pod tisic korun jako dnesni vypalovacky zalezi i na tom jak se ujme novy format, jak se budou prodavat HD televize atd.. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že ceny DL médií se odvíjí od náročnosti výroby. U DL médií je výtěžnost velmi malá, tzn. že např. z 1000 vyrobených kusů je v normě 10 kusů, zbytek jsou zmetky. Právě proto že je výrobní proces složitější, tak si DL média dovolí vyrábět jen kvalitní výrobci, ostatní na to nemají technologii. S velikostí filmu na dvd to zřejmě nebude mít souvislost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ok;) tak jste postupne vyjmenovali ty nazory proc jsou dl porad tak draha jako ja;)

ja bych bd-r vyuzil nyni na archovaci dat; dvd jsou proste uz moc mala
cose tyce prehravani filmu; to asi nejaky ten rok potrva;

spis asi bude zalezet zda se prijde rychleji s mechanikami zvladajici oba formaty; (hd-dvd, blu-ray)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jedi > Ale kdepak. Výroba DL DVD bude zajisté náročnější, než SL, ale zhruba asi tak stejně, jako je náročnější lisování DVD-R/DL než SL. Tedy, nepřeháněj to s odhady 10 z 1000 a pod., výrobci opravdu nejsou až zase tak neschopní. Podle tvé logiky tedy budou vyrábět vícevrstvé BD jak? 1 správný kus z 10000? Ze 100000? Kolik to bude stát? ;-)

Možnost vyrábět médium je mimo tech. předpokladů dána také možností získat licenci, její cenou a potenciálním odbytem (tedy zda to vůbec má smysl). Menší výrobci DL nevyrábějí nikoli proto že by to nedokázali, ale velmi dobře vědí, že odbyt je poměrně malý.

Malý odbyt DL médií jasně ukazuje, jak je to ve skutečnosti s výkřiky typu: "Bude se mi to hodit na data, zálohování atd". Nesmysl. Převážně část optických nosičů se použije na hudbu a video. A tak jako lidé (stále nevím proč) žerou trinitrošpekáčky za 30 kaček kilo, stačí jim i ten film rekódovaný na jeden SL disk. Nic víc, nic méně. Jen málokdo přepaluje filmy DL. Proto není odbyt a proto nejde cena dolů. Zálohování dat? Na DVD DL? Chtěl bych vidět někoho, kdo to dělá v době DVD-RAM a zejména nízké ceny zálohovacích řešení na bázi (stále lacinějších per/GB) HDD.

Budoucnost BD a HDDVD? Soudím že špatná. Jako každého doposud vyvinutého nosiče, který nešel zkopírovat. SACD? DVD-A? Kde jsou? Také jsou "kvalitnější", než CDDA. Ale ruku na srdce - chce masa kvalitu.......?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když překousnu svou averzi proti mechanikám LG, tak to nevypadá vůbec zle, hlavně podpora DVD-RAM je mi sympatická, i když 12x by tomu slušelo víc. Také u CD by to chtělo zápis aspoň 16x aby to tam nebylo jen jako nutné zlo. Jinak Cyberlink se s tím svým SW moc nevytáhl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

2 -pao- ja bych presto rekl ze je dvd male;) na prenos dat radeji vuziju vybehovy ibm gxp120 120GB nez abych to palil na dvd;

takze archivace ano; ale i prenos ano;

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no hi lamko

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no pri rozlisenich 4048 x 3040 delate celkem objemne fotografie, tak nevim co myslite tim lamko...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prvni CD-R pamatuju za cca 65000, DVD okolo 50k.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

-pao-
Dovolil bych si nesouhlasit, že DL DVD lidé nepoužívají, protože nezálohují data, ale kopírují filmy.

Já osobně bych se bál DVD DL na zálohu dat použít. Bojím se toho výrazného zhoršení zápisu kolem přechodů vrstev. A to prosím je o spolehlivosti oproti obyčejnému DVD+-R SL. O jiných způsobech zálohování nemluvě. Takže to DVD DL je asi opravdu jen taková sranda pro kopírování filmů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao- : masa urcitou kvalitu chce, ale ten rozdil musi byt znatelny. Priznejme si, ze CD od SACD krome "netopyru" od sebe nikdo nepozna, DVD od HD DVD na HD zobrazovatku pozna kazdy. Navic medialni masaz je svinstvo. Takze nejake to BD nebo HD se nam tu urcite rozsiri.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me neni o BD nebo HD DVD sporu, ze se uchyti. V profesionalni a poloprofesionalni fotografii urcite, vzdyt uz nyni jsou "prijatelne" fotaky s 8 megapixely a osobne si myslim, ze HD ditalni kamery tady take budou co nevidet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty zelené údaje u nově předělaných grafů kvality čtení CD-R jsou opravdu hrozné....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S novými formáty přibývají nové testy, což znamená více obrázků. Docela se divím, že se zde používá formát GIF89. Mnohem lepší by byl otevřený formát PNG, který má lepší kompresní algoritmy a podporuje více barev. Obrázky by tak zabíraly o 1/3 až 1/2 méně! Dále by bylo lepší dát třeba výsledky kvality médií po dvou vedle sebe, aby stránky nebyly tak dlouhé a srovnání bylo snazší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pán Bůh s námi a PATA pryč!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 TOW: nepoznat CD od SACD je asi jako kdyz bys nepoznal jestli roztahli oponu nebo ne. ale musis bejt vevnitr v sale a ne koukat pres plot oknem ... chce to aspon trochu slusnej stereo aparat a ne nejaky plastovy 5.1 krabicky (ani dreveny geniusy)
DVD-a a SACD neni ani treba kopirovat. ten kdo tyhle placky vyuzije musi mit prachy na aparat takze cena desky uz ho netlaci a jde taky o sberatelskej pristup. asi bych si do alba taky nedal ofocenej mauricius (nebo jak se to pise;)
a ze nejsou tolik rozsireny? nedivim se ... nedavno jsem slysel fakt slusnej (30kKc) gramec a porovnavali jsme posledni remaster CD nahravku a to samy na 20let starym ohoblovanym vynilu ... uplne jsem se zdesil co je CD za pruser. tim chci rict ze kdo chce high-end tak asi radsi hrabne po vynilu protoze to je opravdova 1. liga.
no a cena 1. vypalovacky co jsem videl (v r.93-4) byla 170kKc bez DPH.triple speed reading :) medium nevzpominam ale odhaduju ca 1kKc.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> sotek:
Re: "nepoznat CD od SACD je asi jako kdyz bys nepoznal jestli roztahli oponu nebo ne."
No, tos trošíčku hodně přehnal, ale jinak dobrý :-). Ano, rozdíl v tom bude, ale imho srovnatelný s tím, když sedím v páté nebo čtvrté řadě ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Priznejme si, ze CD od SACD krome "netopyru" od sebe nikdo nepozna
 
Rozdil pozna uplne kazdy, protoze producenti CD za ucelem vetsich prodeju SACD umyslne umele snizuji kvalitu nahravky na CD. Je to krasne viditelne pri reedicich starsich nahravek, kdy nahravky na CD z 90-tych let maji podstatne lepsi zvuk (to jeste SACD nebylo), nez na letos zakoupenych CD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam tuto mechaniku asi 10 mesicu a musim rict, ze vypalovani na Blu Ray (a i s nejnovejsi verzi Nero (7.10.1.0) je velice pomale. Ted mi zrovna jede proces zalohy na BR-DE ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41005 ) 8108MB 45minut! To odpovida 3/4 rychlosti (i kdyz Nero hlasi, ze vypaluje rychlosti 2x - 8990MB/s). 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vlada123456: To je v pořádku, je to jako na DVD-RAM, současně probíhá verifikace. Pokud je rychlost zápisu na BD-RE 2×, ve skutečnosti se zapisuje ani ne poloviční rychlostí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero_cdr: Diky za vysvetleni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.