Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Downgrade z Windows 7 na Windows XP povolen až do konce životnosti Windows 7

"Stejně je ale zajímavé, když uživatelé tak ochotně přecházejí na Windows 7, že Microsoft prodloužil právo na downgrade na Windows XP."

To zajímavé vůbec není. Microsoft už necítí ohrožení svého nejnovějšího produktu svým starým produktem. Vísty XP neporazily a neporazí, ale W7 by je časem určitě porazily, pokud by za rok, či dva, nepřišly W8 :).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za rok, či dva? Pojďme se vsadit, že nové Windows nevyjdou dříve než 1.1.2013.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Se nechci hádat kvůli předpovědi, ale co sem četl, tak tam lítali roky jako 2011/2012.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se taky nehádám, jen trochu dělám chytrého :-) Pochybuju, že by Microsoft přišel tak brzy s novým OS, když se Windows 7 dobře daří.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jednou koupený systém negeneruje zisk, nová verze ano. Je v zájmu microsoftu vydávat nové verze co nejdříve po sobě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesto si stojím za svým původním názorem a odkaz na tuto diskuzi si pro jistotu uložím :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jednoznačný krok zpět, Microsoft neměl povolovat downgrade na "ikspéčka" už s Vistama. Tímto ode mě získali velké mínus, které se nyní ještě zvětšilo.
Windows XP = brzda pokroku

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý nesouhlas.
Ano, brzda pokroku, ale my pracujeme v průmyslu (automatizace) a většina SW pracuje pouze na XP a některé na Vistách. A pokud potřebujeme nasadit na tomto založené řešení u zákazníka je jedinou možností XP - jiná alternativa není.
Tento krok velmi vítám, i když na druhou stranu chápu, že kdyby podpora XP nebyla, byly by i tyto SW pro Win7.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tím právě jenom dokazujete, že je to pravda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je právě ukázka neschopnosti dodavatelů a programátorů se přizpůsobit trhu a požadavkům OS. V naší firmě toto řešíme dnes a denně, když přijde zákazník a dotlačí Sw a prej je suprtrupr nej, a když se optáme na podporu OS a esli jede jejich HW klíč na USB nebo na LANce tak jen mektaj ...
A aktualizace nám posílaj na FDD (3,5")

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si nabídnout jiný úhel pohledu:

1.) Jestliže používáte drahý zakázkový SW odladěný pro XP, budete investovat do nového jenom proto, že Microsoft vydal novější OS (SP, etc)? Ani náhodou! Dokud stará platforma stačí, je to naprosto zbytečnám investice.

2.) Jestliže používáte funkční odladěný systém a musíte držet termíny, budete do něj vrtat a riskovat jeho nefunkčnost jenom proto, že Microsoft vydal novější OS (SP, etc)? Opět ani náhodou!

3.) Jestliže jste dodavatelem SW řešení, budete kvůli každému Microsoftímu prdu dělat změny, což může ve finále znamenat nutnost podpory několikanásobně většímu balíku aplikací/systémů a riskovat tak ztrátu konkurenceschopnosti? Nemyslím...

V průmyslu to prostě chodí trochu jinak. Důležitá je funkčnost a aktuálnost je podružná. Hlavně musí jet provoz bez odstávek a je v podstatě jedno na čem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně jsem velice mile překvapen, že Microsoft downgrade umožňuje. Uvědomujete si vůbec, že Microsoft tím nic nebrzdí, pouze dává uživateli na výběr? (což u Microsoftu není tak časté, skoro se mi chce zvolat hurá) Microsoft vám zas až tak často na výběr nedává (když dává, často musí, např. ho k tomu nutí EU ;). Já bych si toho raději vážil, než to odsuzoval :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tiež zdielam podobný názor.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja se take pripojuji! Presne tohle je na cele te akci "sympaticke" a to uz je temer oxymoron, ve spojeni s Microsoftem :)).

Pracuji pro Airbus a teprve na konci minuleho roku se zacalo hromadne preinstalovavat na Win XP, doposud Win2000! Pri cca 40k instalacich neco takove ani jinak probihat nemuze. Konci podpora Win2000, muselo se prijit s nastupcem. Nakupovat ale zaroven i hardware plus certifikovat veskery software rovnou na Win7 je prakticky nemozne! Co ale jeste doreseno neni, jsou emulace na unixovych stanicich, ty zatim nahrazeny nebyly :). Ano, stale jeste prezivaji Unix stanice a to ve velmi hojnem poctu! Ale jejich cas se jiz take blizi :/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl by jste mi vysvětlit čím XP brzdí pokrok? IMHO pokrok brzdí spíše neochota investovat do každé nové hračky.

Osobně tento krok vítám ... ve firmě tak sice nějaké 7 asi nakoupíme ale reálně přejdeme až na 8. Pokud se to někomu nelíbí, tak se hlaste, spočítám prachy který ten přechod bude stát a pošlu vám účet kam je můžete poslat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za příspěvek? Myslím, že můžu hovořit za všechny, když řeknu, že je nám úplně jedno kolik máte ve firmě počítačů s jakým operačním systémem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Toto je příspěvek ve kterém na prohlášení uživatele "tslany" že "WinXP = brzda pokroku" reaguji tím, že se ptám proč si myslí že by tou brzdou měly být.Dále píšu co je dle mého spíše brzdou pokroku.

Na závěr pak připojuji info jak jsme na tom s pokrokem u nás ve firmě a dávám nabídku těm, pro něž je brzda pokroku jménem WinXP velkým problémem, aby tuto brzdu mohli odstranit v naší firmě. Samozřejmě je jen na nich jak se rozhodnou proti této brzdě pokroku bojovat, nicméně si dovoluji je informovat, co kdyby se přeci jen někdo našel :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to ano, ale myslím že se žádný dobrák nenajde :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

... to by v době Visty (bez SP) nesměl být "downgrade" na XP v praxi jako "upgrade" ;)

U mě si tímto získali malé nepatrné plus, protože se najdou lidi (jako např. já), kterým tenhle bazmek (W7) fakt nevyhovuje...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Windows XP = brzda pokroku" - No on cely Microsoft je brzda pokroku :-) Ale i tak mi XPcka pripadaji jako jeste vcelku povedeny system ve srovnani s ostatnimi MS systemy.

Nemate nekdo link na nejaky seriozni clanek ktery by popsal skutecne vyhody windows 7? Neco co by XPcka fakt nezvladly? Osobne jsem presel na 7micky z XPcek pred cca pul rokem a nejak porad narazim jen na same nevyhody a furt nic co by to vykompenzovalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takový článek neznám, ale sám bych pár výhod našel. Jednou z nich je překvapivě nový taskbar, líbí se mi možnost připínat a odepínat aplikace (používám ale malé ikony a popisky, na čistě velké ikony jsem si zatím nezvykl, navíc pokud je tlačítko použito jako progress bar, tím, že má i popisek, je delší a lépe je ten "progress" vidět). Stejně tak vítám klávesové zkratky Win+číslo aplikace na panelu.
Pak se mi líbí házení aplikací do stran či natahování na výšku (maximalizace přetažením je mi na nic, maximalizuji rychleji doubleclickem na horní lištu).
Líbí se mi možnost odinstalovat IE, absence několika pro mě zbytečných aplikací (které se pořád nepokoušejí vnucovat spouštěním přes zapomenuté asociace) a myslím, že jistě časem využiju i Aero a akceleraci videa a 3D přes vzdálenou plochu. No, a v neposlední řadě jsem si nedávno vyzkoušel celkem pohodovou práci Win7 s BD-RE médiem (funguje to podobně jako s DVD-RAM, až na absenci defect managementu, ale já beztak BD nepoužívám, mám jen jedno testovací RE médium a vypalovačku na testy ;-).
No, a pak je tu pár věcí, které byly už ve Vistě, jenže tam mě štvalo několik věcí natolik, že jsem chuť na upgrade nikdy nenašel (a ve Win7 toho celkem dost zmizelo, proto je to už pro mě snesitelné). Jediné, co nedokážu Microsoftu odpustit ani ve Win7, je totální absence nástrojů na zálohování na páskové jednotky (alias "aktivní nepodpora", přitom ale z Windows Update mi Win7 aktualizovaly driver pro mou páskovou jednotku, fakt výsměch ;). Jak chce s tímhle přístupem Microsoft uspět ve firmách, to nechápu. NTBackup sice nebyl dokonalý, ale byl to při troše dobré vůle celkem slušně použitelný nástroj pro zálohování na pásky a navíc "zdarma". Jestli ta podpora není ani ve Windows Serveru 2008 R2 (nevím, nezkoušel jsem), tak teda potěš klobás.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, NTbackup ide rozbehat aj pod win7. Minimalne som takto vytiahla zbalenu zalohu z XPcok. Aj ked neviem nakolko ten programik po preneseni do Win7 dokaze pracovat priamo s paskovou mechanikou, a pri spusteni sa objavi nejaka chybova hlaska.
http://smallvoid.com/article/win7-ntbackup-install.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ano, ale nebude komunikovat s páskovýma jednotkama, protože ve Win7 chybí (a nejde, narozdíl od WinVista) doinstalovat jedna celkem důležitá komponenta: RSM (Removable Storage Management). Ta je klíčem k podpoře páskových jednotek a tudíž i klíčem k podpoře páskových jednotek NTBackupem ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Platí to i pro Visty?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro OEM visty to neplatí, tam je downgrade o jeden stupeň automaticky. Jen u W7 se udělala vyjímka, protože to je o dva stupně

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu by mě zajímala nějaká funkcionalita pro firemní sféru, která by opravdu stála za přechod na WV, respektive W7...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Třikrát hurá! Tímto mi Microsoft velmi usnadnil práci a mám ještě na pár let pokoj. Máme ve firmě dost PC, všechny na XP. Přechod na W7 by stál peníze a čas, ale hlavně - není vůbec potřeba! Vystačíme si s XP ještě dalších x let a jediná hranice je konec podpory. Mě nevadí, že MS vydává pořád nové a nové OS, ale vadí mi, že je nutí na úkor těch starších. Doma si můžu hrát s W7, ale v práci potřebuju funkční, odladěný systém, na který je spolehnutí, kde vím, jak vše funguje, kde vím, kde najdu tamto a tamto, atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.