Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Duální GeForce GTX 590 v testu, včetně Crysis 2

Som slepy? Ale nejak som nevidel porovnanie s Dualnym Radeonom....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj to najdolezitejsie tam chyba, ale podla previews to mal radeon v extremnych nastaveniach a rozliskach pohode uhrat pre seba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hned na první stránce je napsáno, že ji ještě nemají v redakci => zatím neni s čím porovnávat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jj, po druhým grafu jsem přestal číst

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jsi slepy nebo neumis poradne cist.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vzhladom na fakt podtaktovania, ako aj na to ze amd uz ma AA s EQ, som si isty ze najlepsia volba zo vsetkych je moja: 2x asus 6970 na 890mhz

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu, 2x6970 nevychází nějak dráž, a podle testů je i výkonější. Nejlepší volba je podle mě ale 2x6950, 2GB verze se dá pořídit už za 5845,- (alfacomp), což vychází na 11690,- za 2ks. Na obou bych si pak pohrál s odemčením na 6970. Pokud by se to povedlo alespoň na jedné, získal bych výkon 6990, pokud na obou byl bych na tom ještě lépe. A to vše prosím za cenu 11690,- tedy o 3-4 tisíce levněji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No 6990 je rychlejsi a min zere. Uvidime jake budou ceny, nV pry rychle 590ku zlevnuje pac by ji asi nikdo nechtel, ale na alze je notne levnejsi 6990 tak nevim.
Samozrejme ale neni podle me 6990 pouzitelna s referencnim chlazenim. To je stihacka proti ktery je GTX590 ticha jak pena.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"nV pry rychle 590ku zlevnuje pac by ji asi nikdo nechtel"

Zajimave, nebyl by zdroj?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

radeon tiez zlacnil o 50 dolarov dnes. takze nvidia bude drahsia o chlp, ale je to jedno, karty su vyrovnane, radeon bude asi o trosku vyhravat v tom svojom OC rezime a v extremnych nastaveniach na troch 27 lcds.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, karty stojí po slevě stále stejně, v ceně tedy skutečně nelze hledat rozdíl. Karty však výkonem vyrovnané nejsou, jsou ale jen při určitých rozlišeních. Je třeba říct, že v nižších rozlišeních je Nv výkonější, zatímco v extrémních získává Radeon. Nebudu vynášet soudy a proto nechám na každém, ať uváží zda je pro něj důležitější mít v nízkých rozlišeních např. 96 vs 89 fps (tedy v pohodě hratelné na obou kartách)nebo v extrémních rozlišeních třeba 24 vs 32 fps. Nevím tedy kde bere jistotu, že to na třech monitorech bude jen "o trosku", protože to všichni testují max. v 2560x1600, kde je Radeon cca o 7% výkonější, nebojím se říct však, že je to málo, 3 monitory mají větší rozlišení

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hmm presiel som len zbezne clanok, ale poprosim vysvetlenie, preco je ultra high end testovany na DX9-DX10 a v 1920x1200 :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...pretoze moja 6850 to v tomto rozliseni zvlada tiez :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, take jsem pro testovat vykonnejsi karty v maximalnim rozliseni 30", tedy 2560x1600. A samozrejme v maximalnich nastavenuich hry, jde prece o high-end.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to zhruba 2 dni co si někdo stěžoval, že to tu chcípá co se týče kvality. Dnešní den je krásná ukázka, Google si patentoval logo, no teda. Pak je tu zcela zcestná zpráva o tom že Intel končí s Itanii, pak Nofen vybranej test z xbitlabs pak dortové překvapení hra o 590 a tento test který musel sežrat strašně času a je o produktu na hranici zájmu. Jo dnes opravdu válíte.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Občas bych i souhlasil s předchozími argumenty, ale s tím posledním souhlasit nemohu. Highend, který je na okraji zájmu má smysl testovat a je zbytečné uvádět argumenty proč.

Redakci bych jen vzkázal, že test této karty bez porovnání s HD6990 je horší než žádný test a tudíž Vaše práce nebyla zbytečná (nulová hodnota), ale zpackaná (záporná hodnota).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co ti nie je jasne na "na zodpovězení téhle otázky si ale počkejme, než se "nad námi někdo slituje" a HD 6990 nám půjčí" ??? Niektora z tych dvoch kariet jednoducho musela byt testovana ako prva ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako by na tom záleželo. Ani tu, ani tu si nikdo nekoupí protože 15k za GK je blbost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zapomněl, že na silnicích taky jezdí jen fábky v základní výbavě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to sice nejezdí, ale např. Bugatti Veyron jsem naživo ještě neviděl;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak se poradne divej, jezdi tu ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak Radeon 6990 je lepší o podle zeleného Anandtechu, což jsem nečekal. A pokud vezmeme v potaz 6990 OC (s přepnutým biosem), tak není co řešit. Ale přepokládám, že se zde brzy objeví jistý nvidiot a všem nám vysvětlí, proč je GTX 590 nejlepší a nejrychlejší karta na světě, samozřejmě s jeho typicky dokonalými argumenty a překroucenými fakty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jojo, terorist, kde jsi :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a stejně je to lepší protože to má shitX, 3D vision, hodně DVIček, které jsou forever a když to připojíš k netbooku tak ti na tom pojede SC2 alespoň na 29fps, no nekup to proto :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

machino machino, vzdyt referencni gtx590 ma krome 3dvi i tebou milovany display port. zkus se trochu uklidnit, at nemas pred ocima krev a podivej se poradne :)

radeon neni lepsi u anandtechu. jasne tam hned na zacatku rika, ze karty jsou vyrovnane a zalezi na tom, co hrajes. pak tam pisou, ze radeon je mozna lepsi volba do budoucna, podle toho, co prijde za hry. a pokud se nezbavime konzoli, tak bych s nimi mozna i souhlasil. dokud bude vetsi duraz kladen na rasterizaci nez teselaci, maji pravdu. crysis 2 v dx9 je toho tragickym dukazem. pokud ale budou mit vyvojari koule a vykaslou se na limitace konzolemi, jak nedavno proklamoval blizzard (coz je samo rozporuplne, kdyz chteji diablo 3 ukonzolit take), je tu nejaka sance na postup nekam dopredu

na anandtechu je gtx590 vyrovnana s hd6990, ma jen o 10-15W vetsi spotrebu, je vyrazne mene hlucna a startuje na uplne stejne cene jako hd6990, coz je $699

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

klid, já si chtěl jen rýpnout, ten můj příspěvek byl natolik absurdní (proto těch tvých 29fps které máš na netbooku), že jsem nečekal žádnou reakci, ale 7 lidí v čele s tebou se zařadilo mezi úplné suchary když to vzali vážně. Pokud se mám ale vyjádřit, tak obě karty disponují brutálními výkony v "nízkých" rozlišeních (tj. 1920x1200) a ano, zde je Nv o chlup rychlejší, to je ale naprosto zbytečné, protože snad nikdo nepochybuje o tom, že obě karty tato rozlišení zvládají naprosto s přehledem, takže "nižší" výkon Radeonu v tomto nízkém rozlišení, lze li to tak vůbec nazvat je naprosto ukradený a nelze jen na základě tohoto prohlásit, že je GTX590 lepší. Používat tyto duální karty čistě na jeden full HD monitor je pouhé plýtvání, protože za mnohem lepší cenu s menším teplem i menšími provozními náklady to zvládnou jednočipové karty např. GTX580 lépe, tedy přesně jak píše T1-4. Účelem těchto karet jsou tedy opravdu brutální rozlišení začínající na 2560x1600 a HLAVNĚ zapojení s více monitory. A přesně tady se ukazuje Radeon mnohem výhodnější, Nv začíná ztrácet (v 2560x1600 je to už 7% viz T1-4), a na vícemonitorových konfiguracích bude tento propad Nv již propastný. Bohužel jsem nikde nenašel test těchto duálních karet na alespoň 3 monitorech, abych ti to mohl dokázat, doufám že to brzo někdo konečně takto otestuje. Ne počkat neotestuje, otestovat to totiž půjde pouze na Radeonu, který má již připraveny připraveny multimonitorové profily pro většinu moderních herních titulů, čímž je garantována funkčnost různých konfigurací více monitorů (3x1, 2x3, 6x1 a pod). A Nv? ta nemá ani profily, dokonce nelze ani připojit více než 4 monitory, zatímco na 3 z nich je člověk odkázán na staré DVI. S hraním na více monitorech tedy naprosto jistě souvisí možnost jejich připojení. Zde jsou Radeony opět dále se svými početnými výstupy a více DP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ber to sportovne. taky me -7 u tebe a +5 u me prekvapilo :)

kazdopadne gtx590 neni ani tak o velkych rozlisenich jako spis o 3d vision surroundu. tak karta je pro lidi, co kvuli tomu nechteji kupovat 2 karty. s touhle to daji v pohode. a pak je pro lidi, co chteji quad sli, protoze jinak nez z dvoucipovek ho neudelas.

a s tim naskokem radeonu v 2560x1600 bud opatrny. jak nekdo poznamenal na ehw, kdyz pouzivas vysoce kvalitni FSAA (a jeho modernejsi varianty) misto "performance" rezimu MSAA, GTX590 jde razem dost vyrazne nad radeon, a to az o 15%. u mainstream karet mi MSAA nevadi, ale u takovehle top karty se da dost pocitat s pouzitim high quality aa rezimu misto MSAA, takze takovy test je podle me u HD6990 a GTX590 nutnost. a 15% naskok nad radeonem mi neprijde jako "zanedbatelny"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten argument pro 3D vision surround beru, ale význam AA obecně klesá se vzrůstajícím rozlišením, na tak velkých rozlišeních je už téměř zbytečný, no rozdíl mezi dvěma typy AA bude tedy ještě menší

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

u jednotlivych detailu to opravdu prakticky neni poznat. ale pri pohledu na celou scenu poznat je. fsaa pusobi mnohem prirozenejsim dojmem, hlavne u vegetace

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak testy více monitorů jsou stačí hledat :)
Třeba na:
http://www.tomshardware.com/
http://www.hardwarecanucks.com
http://www.hardwareheaven.com

Ve většině testů vychází lépe Radeon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná je to překrucování faktů, ale v závěru té recenze na Anandtechu ( http://www.anandtech.com/show/4239/nvidias-geforce-gtx-590-duking-it-out... ) se píše, že karty jsou víceméně vyrovnané. Sice je prý možné, že si Radeon povede o něco líp v budoucích hrách, ale s takovým závěrem bych skoro počkal, až některá z těch budoucích her přijde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak říkám, provnávají bez přepnutého OC switche.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

porovnavaji se zapnutym i vypnutym OC switchem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S 6990 to nemuzou testovat protoze by zistili ze levnejsi karta je o dost lepsi nez toto veledilo.Fraska.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro tebe by mohl byt forrest gump ucitelem. kdyby marketing amd nebyl tak tragicky a pro ceske servery bylo vic nez 1 a pul hd6990, mel by si recenzi i zde ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tebe asi zajima marketingovy krasozvasty , me vykon, kazdy ma jiny prioroty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V podstate až do včera som sa domnieval, že aj táto karta od nVidie sa veľkosťou zaradí bok po boku ku konkurenčnej 31 centimetrovej "Godzille" avšak nVidia GTX590 ma milo prekvapila a to svojou veľkosťou 28cm. To je asi jediné čo ma na týchto duálnych kartách ako takých zaujalo a opakujem milo prekvapilo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Radeon 6990 zlevňuje na 649 dolaru, to zas budou od cirkusu nVidia srandovni prezentace kde budou testy v rozliseni 1024x800 v dx 9.Ale nekerym tady to bude vyhovovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, ale takto silene podtaktovany 110-kovy jadra, ma to vubec smysl? To bych tam radeji strcil dve 114-ky na normalni takt a vysledek by mohl byt dost podobnej, ale cenove o dost vyhodnejsi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chcel so kúpiť 6990 ale ATI Stream nepodporuje žiadny soft ktorý používam na spracovanie videa, takže vážne rozmýšľam práve o tejto karte. 1 024 CUDA bude bohate stačiť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaký software na zpracování videa používáš?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

MS malování :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A Malování nepodporuje ATI Stream? - Neschopnej Microsoft :-P :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No žiadna sláva:
Performance Summary (2560x1600)
GTX 590 - 100%
HD 6990 - 103%

Performance per Watt (2560x1600)
GTX 590 - 100%
HD 6990 - 130%

Performance per Dollar (2560x1600)
GTX 590 - 100%
HD 6990 - 103%

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_590/

Čakal som predsa viac...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja sem videl vetsi rozdily staci prolezt net.
Jen to chlazeni je u 6990 des. Prdel je, jak se nekteri snazi 590ku a 6990 testovat na fullHD rozliseni nejlepe nez AF/AA :D Proc proboha? Na to si to snad nikdo nekupuje ne? 2560x1600 minimum. Fullhd zvladnou karty za tretinu penez.
F1 2010 2650x1600 8xAA - 6990 86,8 Fps / GTX590 61,5 Fps

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Chladenie je pri takýchto riešeniach vždy problém...

Pre mňa osobne táto kategória už stratila zmysel (a to som kedysi kúpil grafiku za 15 litrov) - jednak sa už toľko nehrávam a za rok príde nová generácia, kde jednočipovka výkonom doháňa starší dvojčip.

Miesto na 3x LCD nemám a na občasné hranie mi v pohode stačí jdnočip. Takže pokiaľ teraz kúpim grafiku za 300€, tak za rok ju predám ešte za 100€+, môžem kúpiť zas novú za 300€ a výkonostne budem na tom stále pomerne dobre, plus ešte aj niečo ušetrím oproti takýmto 600€+ obrom ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jak jsem rikal, podivejte se na recenze kde testuji s high quality antialisingem. tam vede GTX590 i o 15%. a dost pochybuju ze ti lidi co si ty dvoucipovky kupuji, budou hrat s performance aa rezimem ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale prdlacku starou. Cim vyssi rozliseni a AA tim vic 6990 prekovana GTX590 a to snad na vsech webech tak si nevymejslej.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nj nv je 15% nas 6990 aha, ale v 1680x1050 ve 2560 uz sakra ztraci http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2011/test-nvidia-geforce...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V 1680x1050 a fullHD ma nV GTX590 lepsi performance rating. V 2560x1600 uz ztraci na 6990ku 7% a s vice monitorama se rozdil jeste prohloubi.
Pravda je, ze pokud konzole budou stale brzdit vyvoj a i nove moderni hry se budou delat v DX9 je uplne zbytecny vyhazovat prachy za tyhle vykonny karty. Jestli mam v DX9 hre 180Fps nebo 145 je asi uplne jedno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chlapci, když na ten obrázek té karty pod titulkem "Hodnocení, závěr" kliknu, tak místo aby se mi zvětšil, tak se zdrcne a zmizí. Zůstane je tenký svislý bílý proužek s textem napravo a nad tím ovládací panýlek obrázku. Prohlížeč chrome.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A úplně stejně blbě se chová i řada dalších obrázků:
GeForce GTX 590: chladící bloky
GeForce GTX 590: bez krytu chladiče
GeForce GTX 590: bez chladiče
GeForce GTX 590: část chladiče a PCI Express napájení
...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diky za recenzi karty a hlavne za ten Crysis. To prvni bych si nekoupil (stejne jako dalsi monstra od konkurencni firmy :) ), ale o to druhe asi jo. Jestli Crytek opravdu skloubil PC a konzole pri tehle urovni grafiky, tak klobouk dolu a nejspis jim koupi te hry prispeji do kasy na dalsi vyvoj!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Antialiasing na 2560x1600???

Proboha proc? Nevim jestli jste nekdo nekdy hrali neco v tomhle rozliseni. Ja jo, mam to doma. A muzu naprosto smele rict, ze v tomhle rosliseni zadnej antialiasing neni potreba. Vazne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zdravim,
viete mi poradit, co je lepsi pomer cena vykon, NV580 alebo NV590. Kupujem vzdy grafiku tak na 2 max 3 roky, momentalne mam 280GTX OCEdition ale ficim iba na 19" monitoroch, cize 1280x1024 mi staci, max. by som siel do 1650x1050 ale viac asi nie - nepotrebujem to. dik.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.