Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Duke Nukem Forever leaknul na torrentech?

Mno jo, už je to dočista všude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono par dni dozadu leakol aj deus ex: human revolution.myslim ze to robia naschval,hype hype..

btw,tipujem ze novy duke bude prepadak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je 800 hodně? Ano.
Zaplatil bych to za tento titul? Kdybych si to měl na čem zahrát tak ano.

Se současným vybavením (pracovní linux ntb) to nehrozí a než sesbírám čas (a HW) na to si to zahrát, bude cena jistě mnohem níže.

Je to ale hra na kterou se těším hodně dlouho (v podstatě HL a Duke jsou jediné střílečky co mě baví) a ať budou recenze jakékoliv, tak tohle prostě musím zkusit.

Ovšem pokud tam budou zase nějaké nesmyslné insane protipirátské ochrany, tak nákup bude pravděpodobně až po "nákupu"...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ehm, můžu se zeptat o čem je vlastně tento článek? Duke Nuke Forever vyšel před 24 hodinami naprosto legálně. buy and play: http://store.steampowered.com/app/57900/
Newska o vydání: http://store.steampowered.com/news/5635/ (vyšla asi ve 22:00 9.6. s tím, že unlock v našem regionu byl až o půlnoci). A ano, znám lidi co leaknutou verzi hráli (PC)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Steame v ziadnom pripade nebrat, pri ich €==$ kurze to clovek o tretinu preplati. Pritom sa da (pokial mi je zname legalne) kupit steam key za dakych 30€ (co je podla mna este stale moc)

Ale najrozumnejsie je pockat si par tyzdnov na vychytanie bugov, dve-tri triezve recenzie a pripadnu zlavu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo kdyby to bylo aspon jedna ku jedny, ale v US steamu je dokonce sleva 10%, takze pro US je to za 45 dolaru (= cca 31.3 euro), pro evropany za 50 euro. Humus.

I kdyz co jsem zkousel, tak i ceny v eurech se muzou lisit.

Team fortress 2 je v US za 10 dolaru (~168 Kc), v CR nebo na slovensku za 7 eur (~169 Kc) coz je ferova cena (vzhledem k US), ALE v nemecku, holandsku a vetsine zapadni evropy je to uz za 9 eur (~217 Kc) a v angliii je za 7 liber (~190 Kc)

Staci pripsat za steam url "?cc=us", misto us pak jiny kod jako treba de,sk,cz,ru,nl,uk, atd ... a pak se zobrazi ceny co maj pro jine staty.

Obcas jsou rozdily cen dost drasticke, napr. v evrope 53 eur, v rusku 20 dolaru (skoro ctvrtinova cena !!):

http://store.steampowered.com/sub/8014/?cc=ru
http://store.steampowered.com/sub/8015/?cc=nl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proč to má různá čísla?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hadam kvoli roznym obrazkom, ten s azbukou je dostupny iba v Rusku.

Inak na porovnanie cien sa obcas hodi http://www.steamprices.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš obrázky a možná je to proto, aby to nebylo tak dobře vidět jak moc Steam lidi ojebává na porovnání typu steamprices.

Nicméně oba balíčky jsou zcela identické (obsahují hry s ID 7830, 64000 a 3130), takže odlišnosti jsou maximálně kosmetické (jiná ikonka a popis balíčku, atd ...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je humus velebnosti. už jenom proto bych to teď z principu nekupoval a odložil na později
http://www.steamprices.com/us/app/57900/duke-nukem-forever

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Po tom co jsem videl recenzi dema si to nekoupim ani nahodou. Mozna az to bude na Steamu se slevou nekde kolem 200KC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

před 15 lety jsem byl ve věku, kdy mi přišlo šovinistické chování jižanského primitivního zpustlíka cool, dnes už mi nestojí ani za to, abych ho kradl

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pred 13 lety jsem hru jako sovinistickou rozhodne nevnimal a uzival si ji s kamosema po seriovym kabelu, dnes (vcera) jsem si z nostalgie tuto koupil v balls of steel edici jako hold puvodnimu duke3d a je mi naprosto fuk jestli tahle bude dobra, spatna nebo sovinisticka. a popravde budu radeji hrat sovinisticke hry nez zaprdene politicky korektni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byla to sračka už když to vyšlo. Quake 1 byl mnohem hratelnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky byl o něco později, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíš o čem mluvíš!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

quake 1 byl absolutně bez nápadu, příběh nula, byl pouhou engine hrou ukazující tehdejší technologické možnosti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

singleplayer možná nebyl nic extra, ale multiplayer, to je jiná :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten pan nevi o cem pise ...
v dukovi jsem tehda dojel jen prvni shareware episodu a vubec me to nenadchlo, bylo to jako barevnej cirkus ...
zato quake me naprosto pohltil, to byla aspon ATMOSFERA (ted sem psal velkyma pismenama po par letech), spickovy design levelu, faktor posrani byl uz v cervenym, a ta HUDBA!! podobna atmosferu jsem zazil az pak u alpha verze dooma 3 ...
a po siti to byl jeste vetsi mazec, a i na jednim pc diky reaper botovi s naprosto genialne dm mapu e1m7 ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Q1 byla hra absolutne bez pribehu a bez atmosfery. I ID Software po nekolika letech v jednom rozhovoru rekli, ze meli hotovy engine a nevedeli co s nim udelat, tak splacali nekolik urovni. Na otazku o designu levelu odpovedeli, ze neco takove v Q1 temer neresili. Q1 se s Duke Nukem 3D rozhodne nedal srovnavat po strance zabavy v singleplayeru. V multiplayeru byl Q1 vic 'hardcore', ale zase multiplayer v Duke NUkem mi prisel legracnejsi. On to asi kazdy skutecne vidi jinak :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pokud pro vas byl faktor posrani u q1 v cervenem tak doporucuji zustat u her typu incredible machine nebo boulder dash protoze byste se mohl podelat strachem i z pacmana.

a ted vazne, to myslite vazne ze techdemo q1 melo atmosferu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chápete mě asi špatně. Já si tenkrát Duka také užíval, jen jsem vyjadřoval svůj dnešní názor (že je Duke Nukem idiot jako postava a nejspíš i latentní homosexuál), nic proti takovým "hrdinům" ale nemám, ve smyslu, že bych něco chtěl snad cenzurovat nebo jakkoliv moralizovat a je mi někde jak je co korektní. Pokud se tedy cítíte jako on, nechť vás hra baví. Já osobně ale cítím, že jsem za tu dobu od vydání prvního Duka určitým způsobem vyspěl, tudíž pro mě nadále není zajímavý. Jen jsem nechápal pro koho dnešní Duke vlastně je, předpokládal jsem, že všichni co jej hráli v dětství tak už z něj vyspěli a mladší ho zase vůbec neznají. Jak je ale vidno, tak jsem se mýlil a některým se ani za těch 15 let myšlení nezměnilo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle neni o nejakem posunu mysleni. za tu dobu mam taky manzelku, syna a naprosto jiny starosti, ale duka jsem koupil z nostalgie protoze tehdy zkratka koupit nesel. a jak jsem napsal vyse, je mi lhostejne jaka ta hra bude, pro me je to jeden z mezniku me herni minulosti spolu s dungeon mastery, wizardry, baldury, realms of arcania, jagged alliance a podobnymi peckami, ktere se dnes uz nedelaji ale presto na ne rad vzpominam a kdyby bylo vic casu tak si poridim nejakou 486 a zahraju si je rad znova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nevím. Pro mě byl Duke dobrá střílečka. Těch pár keců a obrázků mi bylo vcelku ukradených, abych bádal nad ním jako postavou :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hra oficialne na pc vysla vcera (patek) a mam ji uz doma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hra je skvela - mam odehrano asi ctyri hodiny. Je urcena spise pro fanousky Duka. Jinak koupi vyrobce nepodporim a to z jedineho duvodu. DEMO PRISTUPNE JEN PRO NEKOHO? To mi neprijde jako dobry tah. Demo ma prece slouzit k vyzkouseni, utnout hrani v tom nejlepsim s napisem BUY NOW a presvedcit hrace aby si hru koupil ne? Celkem je to i nesmysl. Kdyz uz bych si Duka PREDOBJEDNAL a vim, ze ho dostanu 10tyho, tak proc bych si stahoval demo 3tiho, ktery je mi jako bonus pristupny?? Kde jsou ty casy, kdy vyslo demo nejake hry uz ctreba ctvrt roku pred vydanim plne verze?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty časy jsou v propadlištích historie :) Dnes vychází plná v době, kdy tehdy by bylo teprve demo a tvůrci ještě tři měsíce dolaďovali. Teď se to zvládne v patchích (Ne, že by to tak platilo vždycky, čau Daggerfalle). Navíc dřív bylo demo docela malá část z velikosti plné a tudíž nemuselo být tolik hotového - třeba Diablo 2 má demo 1/16 velikosti plné, teď když jsem tahal demo některého z Dirtů, tak to byla asi tak třetina...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

více než 300kč za hri je pro me naprosto neakceptovatelné. kde na to mam brat? hry kupuji pouze pokud je na steamu akce treba sleva 75% jinak vubec

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepsi je hry hrat tak 3 roky po vydani, stoji par korun nebo vyjdou jako cover nekde a utahne ti to kazda kraksna za par korun.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ačkoli na hraní nemám moc času a proto kupuji spíš výjimečně. Tak jsem před pár týdny koupil Orange Box od Valve a nemohl jsem si vynachválit.

Nejenom, že starší hry lze provozovat na levném hardwaru (levném v době nákupu hry), ale hlavně jsou většinou opatchované a opravené chyby hry, ovladačů grafiky, Wine ... přinejmenším bývají zdokumentované způsoby řešení problémů a občas ke hrám přibude i nějaké rozšíření.

Nákup Duke Nukem pravděpodobně odložím stejným způsobem (pokud ho vůbec někdy koupím) navzdory tomu, že první Duke Nukem 3D byl docela pecka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

800,- hmm, to je v lepší restauraci večeře pro dva, nebo nákup potravin, který odnesu ve dvou igelitkách. Takže pokud bych po tom toužil, koupil bych. Kolik stála Mafia v době vydání - 12 nebo 15 stovek? Ač to tehdy byly větší peníze, dal jsem je. Od té doby mně hraní nějak přešlo a už na to nemám železo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak. 800 je pohodicka a i mizerne placenej brigadnik to vydela za jednu sichtu. casy kdy stal elite force 1890,- u vision nebo jak se ta firma jmenovala jsou nastesti pryc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jo, ale narozdíl od té večeře ti hra vydrží pár let a můžeš jí hrát kdy chceš

pokud mě hra dokáže zabavit, nedohraju jí za odpoledne a nekupuju to každej tejden, tak proč ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je otázka, jestli mi hra vydrží pár let. U starých her to platí, ale dneska při systému různých ochran si tím vůbec jistý nejsem. Abych za těch pár let nesháněl crack na legálně vlastněnou hru, kterou už po netu nejde aktivovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

800,- za cerstvy titul je celkem prijatelna cena... prece jen jsme se uz posunuli v platech jinam a ceny novych titulu taky spadly... Kdysi nebylo vyjimkou 2000 za "novou" hru... a to to tehda bylo mnohem vice penez nez dnes...

Pro me jsou hry zajimave od 5 dolaru :) (cti 99kc) a to predevsim kvuli me oblibe v causality game ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, 800,- neni tak hrozne, koukal jsem na Steam, aby jsem nemusel do kramu, ale 50€ se mi nechce, tak musim pockat az nekdy pujdu kolem gameshopu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hru si stiahnem a prejdem nelegalne. A ked bude hra dobra, tak si ju kupim. A ked to bude hovadina ako Crysis2, tak ju nebudem z vlastneho vrecka podporovat. A toto cele, je legalne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

takymto hracom by som zakazal sa hrat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ROFL.
Jednak ne, neni to cele legalni, a jednak strasne miluju ty lidi, co musej mit kazdou blbost (Crysis 2, Dragon AGe 2 a podobne), i kdyz jim vsichni rikaj, ze je to blbost, musej si to nutne dohrat, pak reknou, ze je to blbost a nekoupej si to :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

naprosty souhlas, nema smysl kupovat vsechno podle "modnich trendu" ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pletes si SW s MP3. Software neni audiovizualni dilo a nemuzes ho pouzivat bez zakoupene licence (stahnout ano).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč nemá Duke Nukem ještě film?
- Jen prosím ať neni 3D ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta nedostupnost dema pred vydanim hry ma uz pekne vytaca, ako ma clovek kua poznat, co si vlastne kupuje? Pri kupovanie normalneho vyrobku, ma clovek podla zakona pravo na jeho vyskusanie (v pripade zasielkoveho obchodu na jeho vratenie do 7 dni), nefunguje nieco podobne aj pre SW? Vsak je to tiez len tovar.

Co sa tyka dukeho, tak z neho mam velmi zmiesane pocity. Duke je dobry, ale hratelnost taka nejaka vlazna (iba 2 zbrane ma teda dostali). 800 nie je zase vela, takze ak si ho kupim tak pravdepodobne len kvoli nostalgii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dost nechapu ty reakce tady ... ta hra neni duke, naroubovali nejakou totalni kravinu a pojmenovali to duke nukem. Proboha lidi, nejdriv si prectete recenzi a urcite nepodporujte koupi ty zmr... z gearboxu!!! Za par korun koupili licenci na nazev, za par tydnu zpachtili nejakou sracku a prodali. Uz jenom to demo pro predplatitele by vas melo trknout! Kdyby vydali demo predem a zadarmo, tak by si pak tuto hru nikdo nekoupil!!!
Doporucuji shlednout:
http://www.youtube.com/watch?v=y5Yngipvz6M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=q86vWgaLuwE&feature=iv&annotation_id=anno...

Velmi poutave a hlavne "bohuzel" pravdive. Tahle hra krom nazvu a hlasu hlavni postavy NEMA S DUKE NUKEM 3D NIC SPOLECNEHO! Je to paskvil, ktery si nese to nejhorsi z her devadesatych let a dnesnich konzolovych her (dve zbrane, naprosto tupy pribeh a linearita.............................................atd ..... atd ........ atd .............)
Hra mi po vizualni a hratelnostni strance pripada jako blood2 ... totalni propadak remaku legendarni hry. Kdyby tahle hra vysla v dobe blood2, tak by byla stejny propadak ....... to, ze vysla o 12let pozdej je skutecne k placi ........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi ale inteligent, oni nekoupili jen název, ale i rozpracovanou hru, kterou měli 3D Realms hotovou tuším z 80-90 procent a "pouze" ji dokončili. Na recenze zvysoka kašlu, zkusil jsem si demo a hra se mi líbila, nepatřím mezi lidi, pro které je grafická stránka vším a první Blood je pro mě dodnes nejlepší FPS v historii PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si zahraj blood2 ...... mozna nebudes tak zklamany jak z hrani DNF:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mrkni sem http://www.youtube.com/watch?v=y5Yngipvz6M&feature=related a sem http://www.youtube.com/watch?v=q86vWgaLuwE&feature=iv&annotation_id=anno...
pripadne na guardian
http://www.guardian.co.uk/technology/gamesblog/2011/jun/10/duke-nukem-fo...
zvlaste uplne posledni veta rika vse "If this was 15 years in the making, it makes you wonder what they did for the other 14 years and 10 months."
Reknu to takhle, po demu jsem byl zklamany, hodne zklamany, ale nevsiml jsem si, ze muzu nest jenom dve zbrane, tak si rikam, uvidime ....... kdyz jsem si stahl plnou verzi, tak jsem zaplakal, ano opravdu ..... duka 3D povazuju za jednu nejlepsich her vubec, proto me to fakt mrzi. Ale co by me opravdu mrzelo, tak koupe hry v predprodeji nebo koupe vubec(a to jsem si ji chtel vazne koupit az vyjde!). Takhle to beru jako vydelany litr a jsem vlastne spokojeny:) Jeste, ze jsem dal na instink a na tom, ze nevydaji normalne demo mi neco smrdelo:) Uz vim proc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám naprosto opačný názor. Staryho Duka sem jako malej pařil a pařil protože to byla jedna z mála her, co mi jela na staré Pentium 2. I když sem pořád zdechal, hrál jsem to dost a nakonec i nějak dohrál. Asi před týdnem sem ho před DNF načal znovu a zase se u něj dobře bavím. Nevim proč si všichni myslí, že když to dělali 14 let, že to musí být dokonalá hra 10/10. Jasně, měli na to plno času ale taky pořád měnili engine, přidávali, škrtali. Když jsem viděl před několika rokama preview, už sem si říkal ať tu je. Nechápu, proč si myslíš, že je to paskvil. Gearbox nic nesplácal. Vzal jen to, co původní autoři měli a konečně to dodělali. 2 zbraně je možná málo ale mě to teda stačilo. Duke je korba ale celý arzenál zbraní asi neutáhne. Je vtipny, že zmiňuješ tupý příběh a linearitu. Duke Nukem 3D měl taky tupý příběh a byl lineární. Kdyby měl být příběh originální a dokonalý, hratelnost nelineární, pak by to teprve nemělo s Dukem nic společného. Jediná věc, co mě naštvala je automaticky doplňování ega, což se mohlo dít klidně přes chcaní do záchodu, chlemtání vody z kohoutků a lékárniček. Ale jinak sem potěšen. Emzáci se střílí jedna radost, dost sem se zasmál u parodie na Halo a Dead Space, nehledě na to, že paroduje i sám sebe. Ale nejvíc mě potěšil fakt, že když už mě prostředí přestává bavit, změní se. Nebo se změní i hratelnost a Duke nasedne do káry. Nebo se zmenší a pak střílíš krysy. Navíc ta interaktivita prostředí. Dostala mě možnost udělat si popcorn a zvýšit si tím maximální velikost zbraní, zaposilovat si v posilce, ovládat autíčko na dálkovy ovládání, zahrát si pinbal, automaty nebo kulečník. S tim je spojen i vtip. Vůbec by mě nenapadlo, že si jde na skeneru oskenovat zadek a tím si zase o něco zvýšit maximální zdraví. Částečná zničitelnost prostředí taky není na škodu. Občas ulítne ze sloupů kus betonu. Samozřejmě to není všude, to je daň za dlouhý vývoj. A grafika mě na rozdíl od většiny připadá moc pěkná. Odlesky vody a materiálů jsou fajn, stejně tak ostrost textur je dobrá. Občas by si některé objekty zasloužily víc polygonů a někdy jsou animace toporné ale co čekat od hry, která je ve vývoji 14 let a tudíž je těžké udržet jednotný styl tvorby objektů. Asi jsme oba hráli jiné hry. Duke Nukem 3D mě bavil a DNF mě baví taky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) Jestli někdo čekal, že po 15 letech vývoje se bude jednat o nejlepší hru v historii vesmíru s fotorealistickou grafikou, tak ho lituju. Jak jsem již psal, recenze už dávno nečtu (týká se všech her, nejen Duka) a názory si dělám sám.

2) Ten, kdo si hru stáhnul (99% zdejších diskutujících), nemá morální právo ji hodnotit (ani kladně, ani negativně).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Morálka? Co to v dnešní době je?? Však se podívejte, kdo nám vládne. Kdo tahá za nitky. Kdo má vilky na Kanárech atd. Moralisti to opravdu nejsou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ackoliv jsem po cca 12h jeste dnf nedohral (sragory typu cod/moh bych mel projety uz 2-3x) muzu rict, ze duke je presne to co jsem cekal. vtipna strilecka s emzackyma mega bossama v macho stylu a interaktivnim svetem. za me spokojenost, bavim se jako uz dlouho ne. ani si nevybavuju jaka strilecka me naposledy chytla, mozna max payne 1. farcry, crysis, cod, moh atd. jsou pro me pouze techdema bez atmosfery s hraci dobou 5-8 hodin. dekuji nechci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja si vzdy hru stahnu a vyzkousim, kdyz vypada zajimave. Jasne, Duke je egoisticky hovadak jako byl vzdycky, babovky jsou tu krasne tupe a obnazene jako byly vzdycky a urcite to neni ta nejlepsi hra na svete, ale je to oddechovka, kterou si rad zahraji vicekrat. Je to jako film Commando a nynejsi the Expendables, retro v novem havu, kde nemusite moc premyslet a jen relaxujete. Mrzute je, ze se mi hra kazdou chvili zasekne jako by nacitala textury ci co, mozna ze to je tim, ze hra saha casto na Steam a to zpusobuje toto sekani (tak ze to zatim neresim), mezi temito zaseky bezi ale naprosto plynule na max. detaily. Az na ni nekde narazim v shopu, stejne ji koupim, multiplayer bude parada, vsechny mouchy se casem vychytaji a urcite vznikne spousta modu a novych levelu jako u stareho Duka. Gearbox uz proste DNF vydat musel a urcite jim muselo byt jasne, ze po takove dobe ho spousta lidi roznese na kopytech, ted se zbavily te stare kotvy a muzou v klidu delat na dalsim, uz ciste po svem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, tohle není hra u které musíte přemýšlet nad příběhem. Je to prostě o egoistickym praseti, co rád baby, bouchačky a kozy. Můžeme být rádi, že nakonec ty kousky někdo dal dohromady a ono to docela funguje. Taky to mohlo skončit u ledu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to prirovnani commanda vs expendables naprosto sedi. vedel jsem ze expendables nebudou oscarovy film, ale je to jeden z mala na ktery si clovek vzpomene nebo znovu podiva. o kolika filmech resp. trhacich z posledni odby vcetne neskutecne trapneho avatara to muze clovek rict? proste klasika je klasika a byt v novem obalu porad chutna vytecne :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako lidi, bezlobte se na me, ale kdyby ta hra nemela v nazvu duke nukem a egoisticke lowres plakaty na kazdem rohu, tak jak by jste poznali, ze jde o duka??? Jak by jste hodnotili hru pak? Jako sorry, ale nazev a hlas hlavni postavy dobrou hru neudela. Stejne jak vyse zmineny blood2. Jedine co mela hra spolecneho byl hlas a nazev, jinak to byla kompletne jina hra a asi se tu nenajde nikdo, kdo by ji hodnotil lip nez jako totalni sracka.
Nikdo od DNF necekal graficke zazraky, ale cekali jsme parbu, nejakou nostalgii a hlavne charakter te hry, nic z toho DNF nema ani vzdalene. A ted ruku na srdce, myslite, ze by stary duke poslouchal dialog nejakeho naskriptovaneho idiota, pres ktereho nemuze prejit a musi si vyslechnout cely monolog nez muze projit? Ne, stary duke by ho proste odpraskl jak psa a sel dal. Z duka se v DNF stal - jak hezky poznamenal ve videu ten recenzent - fucking old pussy. A to je videt na kazdem kroku. 50% hry lozite nekde bez zbrane! 20% casu stravite u nejake turretu tupym klikanim na leve tlacitko mysi. 20% casu stravite u naskriptovanych udalosti, kde nemuzete strilet ani jit dal. No a zbylych 10% je FPS (coz jak nazev First Person Shooter napovida by melo byt hlavnim meritem hry). No a to je trosku malo, hodne malo aby se dalo rict, ze to je duke nukem.
Jak je spravne poznamenano v recenzi, hra si vzala vsechno spatne z old school her a vsechno spatne z new school. Dve zbrane? Autoheal? Nesmyslne dlouhy reload? Pet naboju v RPGcku? To neni evoluce! To je proste holy nesmysl na hru na PC! Na nejake tupe konzole, kde jsou dve tlacitka na zbrane, budiz, ale na PC? A do takove hry??? Naprosty nesmysl! Nejhorsi je, ze tyhle evidentni a nepochopitelne chyby naprosto nesmyslne srazeji hru o mnoho levelu do zapomneni! Pochybuju, ze se najde na tuhle hru mnoho modifikaci a pokud nejaka ano, tak to bude ostraneni vyse zminenych nesmyslu.
Ale ani tak to nezlepsi single player. A multiplayer? Ten bude stejny jak vsechny dnesni multiplayery (kdyby odstranili nesmysly, tak rozhodne zajimavejsi) s naprosto zastaralou grafikou.
Cena je naprosto premrstena, dokonce o nekolik radu! Georbox proste koupil 15 let starou hru za par kacek, udelal instalator, WEB, nemusel platit ani za reklamu, protoze duke je znacne viralni zalezitost. No a pak uz se stacilo jen se napakovat.
Bohuzel hra je po technicke a graficke strance stara 12 let s prvky "modernich"/stupidnich FPS, takze je z toho paskvil, ktery oslovi middle class. Ja jako oldschool se na to divam pres prsty. Hraci novych her co duka neznaji jen ohrnou nos. Realne nevim na koho je hra cilena, asi na vas no ......
Ad prispevek o pirateni. Hru jsem si chtel koupit, ale pockal jsem si na free demo (ktere jsem musel taky "upiratit"). Normalne bych full verzi uz netahal, ale ze to byl duke, tak jsem mu dal sanci, bohuzel ted nezbyva nez nainstalovat eduke32 a spravit si naladu ......
Doporucuju ty dve videa nahore, borec je fakt BOZIIII:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a co se tyce linearity, stary duke mohl prochazet spoustou mistnosti, musel hledat klice, hledal tajne mistnosti. Mohl se pohybovat po celem levelu, mel SAVE a LOAD, ne nejaky podelany checkpoint system (na ten jsem vyse uplne zapomnel)! A dnes? Predpoklada se, ze hrac je uplny debil, proto se mu nabidne jedna cesta, kdyby se snazil jit jinudy, tak nesmyslny instant kill. Zadne secrety, zadne premysleni o dalsim postupu, nabizeji se jen zbrane, ktere hra uzna za vhodne. A kdyby to nahodou nestacilo, tak pro jistotu sviti vsechny objekty, na ktere se ma zatlacit, otevrit nebo cokoliv ...
Ta hra je proste paskvil!
nova recenze na bonuswebu: http://bonusweb.idnes.cz/xbox360/recenze/nejvetsi-herni-drsnak-duke-nuke...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro zajimavost pro ty co tu tak onankujou nad tou cypovinou ..... dejde si do youtube eduke32 ..... namatkou treba http://www.youtube.com/watch?v=OakqZRwmEck&NR=1&feature=fvwp
Ani jsem nevedel, ze to maji tak vymakane:) Hned jak dojdu z prace, tak jdu hrat:o) Hodi se hlaska: "it's just better in every single detail than DNF" ..... po shlednuti videa se na to neda nic namitnout:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.