Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

DURGA - antivandal osvětlení od ELEKTRO-LUMEN přečká řádění fotbalových fanoušků

Durga
Do míst, kde hrozí mechanické poškození, je důležité zvolit osvětlení s odpovídajícím stupněm ochrany. Moravský výrobce osvětlení ELEKTRO-LUMEN se svým svítidlem DURGA míří i do míst, kde by běžným řešením hrozilo zničení.

LED svítidlo s vysokou odolností proti nárazu

Antivandal svítidlo DURGA je na míru vyvinuté právě do míst, kde hrozí poškození vnějšími vlivy. Jak se už mnohokrát přesvědčili majitelé fotbalových stadionů a veřejných prostor, je lepší jednou investovat do kvalitnějšího osvětlení, než kvůli incidentům s vandaly neustále pořizovat nová. 

Právě do situací, kdy občas obdrží nějaký ten náraz je řešení DURGA určeno. Tělo svítidla je vyrobené z odolné lakované oceli, kryt svítidla poté z bezpečnostního sendvičového skla. Tato kombinace, společně s precizním zpracováním, zaručuje vysokou odolnost a životnost. Svítidlo je vhodné i do venkovních podmínek, kde si poradí s teplotami od -30 do +40 °C.

Durga

Jako světelný zdroj posloužily moderní LED s difuzorem, které se mohou pochlubit životností přesahující 50 000 hodin. Teplota chromatičnosti je 4 000 K a odpovídá tedy zářivce, oproti které LED zvyšuje mechanickou odolnost řešení.

Odolnost proti vodnímu proudu i letícím předmětům

Certifikace IP65 zaručuje, že antivandal svítidlo DURGA obstojí vedle mechanického nárazu také při testu vodním proudem ze všech úhlů. Tato odolnost platí pro optickou i elektrickou část svítidla.

Svítidlo bez problémů vydrží náraz o energii 20 J. I díky tomu získala potvrzení o mechanické odolnosti IK10, což je nejvyšší hodnota, kterou lze při certifikaci získat. V praxi tak obstojí i v situacích, kdy se jej někdo pokusí úmyslně poškodit, např. házením kamenů a jiných objektů. 

O společnosti ELEKTRO-LUMEN

Lumen

Společnost ELEKTRO-LUMEN, sídlící v moravských Hranicích, je předním českým výrobcem venkovních, interiérových a průmyslových svítidel. Od roku 1993 ve svých výrobních prostorách vyrábí kvalitní osvětlení všeho druhu a nabízí auditorské služby ve stejné oblasti. Oproti konkurenci sází na české zázemí a kvalitní řemeslnou práci, což spolu s volbou vhodných materiálů dělá z  ELEKTRO-LUMEN špičku v oboru. Více se dozvíte na oficiálních stránkách společnosti www.el-lumen.cz nebo nawww.svetelnyaudit.cz.

Zdroje: 

Tisková zpráva