Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dva nettopy postavené na platformě Nvidia Ion

Do kanclu nebo jako náhradní komp je to ideál

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Miniaturizace je pro byznys pravé požehnání. U klasického PC se vymění jen vadný díl a jede se dál, u takovýchto řešení je vše atypické, takže po 25 měsících provozu při první závadě šup na sběrný dvůr.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takhle je to bohužel dnes s veškerou spotřební elektronikou... když jsem byl na exkurzi ve firmě Befra, která se zabývá výrobou a osazováním DPS, tak nám borec u bezolovnaté pájky řekl, že bohužel není tak odolná jako stará olovnatá a že si tedy můžeme koupit televizi a za rok dva ji vyvalit

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tím bezolovem to není tak horké. U nás pájíme také bezolovnatě (jak jinak taky) a nejsou s tím žádné velké problémy. Bezolovnatá pájka je trochu křehčí než dříve používaná olovnatá, takže proto se nepoužívá v automotive průmyslu, ale u spotřební elektroniky, která je většinu svého času někde ve skříni/poličce/kapse/stole a relativně v klidu, ta křehkost není limitujícím faktorem. U bezolova je důležité dodržet přesně proces a pak je to OK (pro vyšší spolehlivost se pájí v ochrané inertní, dusíkové, atmosféře).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne ty ctyri ISB konektory me zajimaj :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bezolovnata je uplne nahovno, po case se vydroli. Proc maj asi vyjimku armada, NASA a zdravotnictvi... Jde jim hlavne o to, aby jsme si kupovali kazdy 2 roky neco noveho. Kecy o vyssi spolehlivosti je jen kamuflaz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

bezolovnatá pájka opravdu není moc dobrá, dost velkým problémem je že se musí pájet při vyšší teplotě (větší teplotní namáhání součástek), součástky jsou sice RoHS, ale i tak jim to moc nesvědčí (takové SMD LED diody s tím mají celkem problém)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Kozousch: Určite je to spolahlivejšie než keby každý koponent mal ešte konektor do MB.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.