Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dva nové tablety na našem trhu

127×203mm je pěkná plocha. Myš k tabletu netřeba a když tak vlastní. Jen ta tužková AAA baterie to trochu kazí - pero bude na dlouhé používání těžké.
Máte někdo zkušenost s výrobky zn. Sweex?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Baterka není v peru, ale v tabletu, tak jako je to snad v každém.
Tedy doufám ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na co baterka, když to má USB ocásek? Wacomy s USB drátem žádnou baterku nepotřebují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pohled do manuálu je bohužel jednoznačný: "Před použitím grafického tabletu otevřte pero a vložte baterii."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOL, tak to je tedy opravdu překvapení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jste asi tablet nikdy nemeli :) V peru je baterka proto, ze citlivost pritlaku se meri v hrotu pera. A aktivni provoz pera je potreba k jeho lokalizaci - napr. pokud dlouho nepouzivate tablet, per usne a musite ho probudit klepnutim o podlozku, pak zas vysila a je lokalizovatelne vlastni podlozkou.

Nevim zda je tato technologie jen v low-cost tabletech, sam mam nejaky postarsi Genius. Ta baterka vydrzi docela hodne, myslim ze jsem ji menil po 2-3 letech pouzivani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

danieel: No nevím, kdo tu tablet nikdy neměl ;) U slušných výrobců je právě pero i myš bez napájení, všechno obstará ta plocha tabletu. Mám tu teď před sebou ten zmíněný Bamboo Pen&Touch od Wacomu, pero má hrot s 1024 přítlaky, 3 tlačítka, a baterku v sobě nemá

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

psal jsem ze s baterkou muzou byt jen low-costy.. s drahyma jsem nedelal, ta baterka me nikdy neprekazela

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, ale to dělení už taky úplně neplatí, lowendové Wacomy (ta řada Bamboo) jsou kolem tisícovky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nj ale low-cost Wacom za stejné peníze nabízí zhruba méně jak poloviční plochu.
danieel: právě mám na stole Wacom Saphire (low-cost od řady Graphire), polohu a přítlak, dvě tlačítka a gumu snímá bez problémů bez napájení v peru. Jen ta plocha by mohla být větší a wide.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pro ten správný rozměr si musíte mezi oběma vybrat"

No já potřebuji obsloužit plochu 4250x1680 pixelů, takže bych si stejně nevybral ;) Nebylo by špatné, kdyby výrobci ve specifikaci uváděli, jaké maximální rozlišení jde rozumně namapovat (prostý přepočet lpi většinou dosahuje i přes 10 tisíc pixelů, drivery taky obvykle umí namapovat plochu víc monitorů, ale reálně to asi může být jiné). Chystám se teď koupit Wacom Bamboo Pen & Touch (kurzor jde ovládat i relativně jako na touchpadu, a má multitouch), tak uvidím, jak bude na takové ploše absolutní mapování fungovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A k čemu to používáš? Už si ani nevzpomínám, kdy jsem naposledy viděl tablet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K ovládání ;) Pár kámošů, kteří na tabletu kreslí, si pochvalují absolutní pozicování i v OS, je to přesnější a rychlejší než myš (zvlášť když máš jako já 3 monitory vedle sebe a potřebuješ na myši akceleraci, která pak zase dělá problém při jemném pozicování), takže chci taky zkusit, jestli to bude použitelné nebo ne. Pokud ne, tak budu používat relativní pozicování na padu a gesta (skrolování, forward, back atd.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na retuse fotek, hlavne ten pritlak je super ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No u tabletu je to takove divne, na parametrech v podstate nezalezi ;-))
nevyuzijete ani rozliseni, ani pritlak, vse uz je dostatecne i na detskych modelech.

Ale co uz nikdo nerekne, zda to tak funguje, zda je tech levelu pritalku taky pouzitelnych bez toho, abych do toho ryl, jak to hezky jede etc.

Ja mel genius a byl to smejd, ted mam wacom a chrochtam si ... a to mam amaterskou A5 verzi bamboo, ta profi je o necem jinem, ale mi staci i bamboo.

No ja bych mozna genius skousl, jeste v te dobe nemel baterku v peru ... ale v linxuu mi prestal fungovat a driver psal nejaky student, co uz s tim sekl a i tak to delalo problemy ... wacpom funguje na 100% ... strcil jsem a jel, funguje i v gimpu a jsem happy ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.