Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dvě APčka v testu: D-Link DAP-1160 a OvisLink WL-5460AP v2

Pěkný test. Více takových....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Protože OvisLink provozuji především kvůli dobré ceně pro domácí pokrytí prostor, dovolím si několik poznámek:

1) doporučuji FW z http://appro.cz/ (byť i v omezené demoverzi APLite se radikálně mění možnosti zařízení) - tady je pak demo http://demo-appro.appro.cz/ Exituje i placená verze, která na sériovou linku do zařízení potřebuje HW modul (ověřuje licenci, ale obsahuje třeba i čidlo teploty)

2) OvisLink má tendenci se přehřívat, proto se většinou do něj na Realtek lepí malý pasivní chladič, takže se pak nerestartuje, netuhne apod.

(3) Díky za článek ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no cez DAP 1160 som prave pripojeny, mam ho v mode WISP router, kedy je cez wifi pripojeny na ISP a zarovan robi router nielen do portov ale aj na wifi. Funguje to pkne je klientom smerom k ISP a mne robi AP pre domacnost.
 
K poznamke o APproLite. Lite nevie routovat(mal som ju tam nahratu), to vie len profi verzia a ta ide len na HW dosticke.
Okrem toho sa da vraj do DAP nahrat aj FW z Owislinku kedze su to prakticky identicke zeleza, ale to sa mi nepodarilo.
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mam doma tohodle ovise a dva edimaxe,ovis je spojen s edimaxem pres wds most s wpa2 zhruba na 300m s 6dbi antenama a propustnost v obou smerech je tak max 1,5MB/s,kupodivu slouzi uz dva roky dobre ikdyz na nej spousta lidi hoooodne nadava...ad crossflash: nic moc tezkeho to neni,jen si chce udelat poradek v tech archivech co k tomu davaji (nikdy po zkompilovani nedostanete bin co byste chteli a navic nedavaji aktualni verzi (edimax & ovislink), obcas to ani nejde zkompilovat,chybi shell,skripty atp), crossflash hotovych bin se malokdy povede,ap-cka si testuji co do nej cpete a navic se vesmes prepisuje i vnitrni konfigurace,ktera je u kazdeho vyrobce jina...dobry test,ikdyz trochu odbocuje od puvodniho "zameru" cd-r-ka :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No já teda nevím, ale jak Martin někde v diskusu na něčí příspěvek reagoval, tak na test Blue nebo HD vypalovaček a přehrávačů čas prý nemáte a testujete toto. Bojím se toho, co bude příště ... zachvilku to tady bude takový www.zive.cz

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vyborny clanek, navic z ponekud opomijene oblasti. Pred casem jsem se potykal s konfiguraci podobneho zarizeni (Asus WL500g) a rekl bych, ze takovy test vyda za nekolik knizek. Nezbyva nez rict, vice takovych, v tomto stylu a kvalite!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Potreboval bych radu, mam koupeny cerstve router D-Link Wireless 108G a router OvisLink AirLive WT-2000G pro dalsi osobu. Nemile jsem dnes zjistil, ze ani jeden z techto routeru nepodporuje funkci klient, bridge a repeater, tak, jako recenzovane dva kousky. Da se s tim neco delat, treba jiny, pozmeneny firmware, nebo ten router budu muset vymenit za jiny typ? Diky za odpoved.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

mam DAP-1160.Velký sklamání.NAT jede jen při WISP modech.
Potřebuju 1 ethernetovej port jako WAN (static IP) a druhej port + WIFI pro vnitřní sit (NAT, DHCP). Zkusil jsem snad vse (krom jineho FW). Má nekdo resení???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chyba mi este v clanku (alebo som slepy) priepustnost WAN -> LAN pri zapnutom NAT a firewalle.. mnohe male SOHO routery uz maju problemy pri vacsich tokoch ako 10 Mbit.. co bezne kablove modemy a FTTH presahuju.. alebo kolko spojeni dokaze realizovat bez toho, aby sa zahltil a zamrzol (dolezite pre ludi sosajucich p2p ;-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuji WiFi routery Linksys WRT54GL s alternativnim FW DD-WRT. Jde na nich zprovozni napr. i takove lahudky jako sledovani provozu na WAN/LAN rozhrani, sila vyzarovaneho signalu atd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

WIFT sa nakazil Ládikovicou :-):
"RDP, neboli, připojení, ke vzdálené, ploše, prostě no!"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

strfr: inak povedane, vsetky routery na baze Broadcom chipsetu, aspon 4 MB ROM a 16 MB RAM.. na takych nie je problem rozbehnut DD-RWT, OpenWRT ci HyperWRT ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Necroman: to umí třeba D-link DI-614, Linksys WRT54, StraightCore WRT311, WRT312 a jistě spousta dalších.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, ten příspěvek byl pro: iCeClimber

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dik. Skoda, ze to neumi tenhle. Mozna jeste prubnu jinej FW. jak je to teda s tim prehravanim Z5 na Dlink FW. Jde nebo nejde? BTW nechci ho kuchat a delat to prez konzolu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem testoval kvalitu jednotlivých firmwarů (pro RTL8186 based zařízení), a musím říct, že asi nejlepší je Straightcore, bohužel je standardně jen pro jejich zařízení, nicméně dá se celkem bezproblémově nacpat do čehokoliv, co umí TFTP (tedy určitě do 5460AP, ve které mi fungoval). APlite je pěkné, ale použitelné jen jako AP, pro což s přehledem bude stačit i originální Ovisácký FW, pokud tedy přežijete při konfiguraci to neustálé restartování po každé malé změně jednoho každého nastavení.

Jinak tyhle krabičky se imho hodí jen jako levní klienti, na "takové to domácí routování" bych doporučil Asus WL-500gP s X-WRT, které zvládne kočírovat i uživatel méně znalý a přitom jeho funkce násobně převyšují funkce zde zmíněných zařízení. Ovšem cena je taktéž dvojnásobná, nicméně zahrnuje v sobě 4+1-portový switch (plně konfigurovatelný do VLANů) a USB-host, navíc pak citlivější wifi rozhraní.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co je na MAC tak tajného, že musí být rozmazány?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tech ovislinku jsem par koupil a reklamoval. Super firmware, po par zmenach vytuhl a AP prestalo fungovat(muselo byt rozebrano a preprogramovano primo u vyrobce). Takze vymenene kusy musely byt nejprve prehrany novym firmwarema a az pak nastaveny. Neni nad spolehliva reseni od Ovislinku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Peter_cz : takže pokud je pravda co píšeš, tak jsi čekal na vyřešení RMA asi tak půl roku, ne ??

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Může mně někdo vysvětlit, proč se v každé diskusi o Linuxu po čase objeví pubertální jedinci, kteří začnou nadávat a uživatele tohoto OS urážet ? To mají tak nízké sebevědomí ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já můžu na domácí provoz doporučit CC&C WA-2204A.
 
4xLAN, 1xWAN, b/g, firmwaru je na něj hromada, zvládá i regulaci výkonu a v omezenené míře i traffic shaping.
 
Jeden mi jede na privátě jako CLIENT překládající do lokální sítě. A to přes zeď jen na tu dodávanou anténku. Za ten rok a půl provozu snad ani jede zámrz. Tam je Brazilský fw APROUTER.
http://www.aprouter.com.br/
 
Druhý jsem teď nedávno koupil v ZCOMAXu a jede mi doma s jejich firmem jako APčko routující z WANu do vzduchu+ na LAN. Tam jede taky v poho, akorát mi nikdy síť nevyleze nad hladinu 36mbit, ani když jsem s Notem vedle AP, ale to se určitě někde vyladí :)
Jediná chybička na kráse Zcomaxího upraveného FW je nemožnost nastavit přidělování několika IP mimo DHCP pool dle MAC adresy :-/ Alespoň jsem ji zatím nenašel.
http://www.zcomax.cz/Wa2204atx.aspx

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Origo 5460 firmware se mi naozaj nepáčí :-) Mám odzkoušeno, že spolehlivě chodí firmware pro Straightcore WRT-311 verze 1.5.3, který je navíc lepší v tom, že změny v konfiguraci se "naskládají do fronty" a pak použijou naráz. Zkoušel jsem tam i pozdější verze firmwaru (1.5.5 a 1.6.3), ale tuhlo to, takže jsem zůstal u té 1.5.3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak může někdo prodávat takový zmenetek? jen 3 znaky na číslo portu!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to Peter_cz: Mam WL-5450 a s tou zmetkovosti je to pravda, ale revize 2 tedy v2 to uz nedela. Sam ho mam doma ve spojeni s routerem IP-1000R a bohate to staci na vsechno. K linksysu... No ten je asi nejlepsi, ale ta cenovka je uplne nekde jinde. Jeden WAP54G rev3 se mi tu vali a stal 3500!!! Coz oproti LW-5460 za 800 je uplna sranda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to jamoko: Nesouhlasim, kuprikladu Linksys WRT54G stoji cca kolem 1400 a s 3rd party firmwarem je to vazne mazec!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no jo, ale na co budu resit nejakej sw z treti strany, navic pokud mam sit zalozenou kompletne na Ciscu. Takze tenhle je i co se tyce zabespeceni a ruznych vychytavek uplna bomba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli to platí i dnes, ale mezi světově nejprodávanější (a možná i v ČR) patří linksys WRT54 (s linuxem nebo nově s realtime). Bylo by dobré dělat ne srovnání dvou méně zajímavých kusů ale pokud možno přiložit i nějaký pěknýž etalon (bo linksys je i za pěknou cenu). Možnosti alternativních firmwarů ho navíc významně zatraktivňují (speciálně "placené" alchemy ale i free soft) .....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

OvisLink WL-5460AP v2 -- Dobrý den, prosím o radu. Kolega vidí na vysílač Wi-Fi Prahy-5 (internet zdarma), ale má slabý signál, tak jsem mu chtěl nastavit tento AP jako opakovač signálu. Rozchodil jsem komunikaci PC >> AP přes Wi-Fi (funguje to i přes ten LAN kabel), ale nevím, jak mám pokračovat, jak to přesně udělat, abych z PC viděl ten vysílač, respektive jeho signál zesílený tím AP (přesné jméno vysílače znám, PRAHA5.NET-R7-1) a mohl se tak připojit k internetu. Váš návod je mnohem lepší, než originální z přiloženého CD, ale i tak nevím, který z postupů si mám vybrat a jestli vůbec uvažuju správně o AP jako zesilovači (opakovači) signálu. Moc děkuji (aldrin[zavináč]volny.cz).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

>> firer:
Zkusil bych režim Universal Repeater a ještě bych pro jistotu nastavil SSID of Extended Interface na něco jiného, třeba, já nevím, řekněme "PRAHA5.NET-R7-1-repeated" nebo tak něco (anebo něco úplně jiného, je to ostatně jedno). A na to nové SSID bych pak připojil toho kolegu (tím se vyřeší problém, že vlastně v daný moment nevíš, na který AP se reálně připojuješ, jestli na vzdálený, nebo bližší - a navíc tím nezblbneš ostatní klienty, kteří se k PRAHA5.NET-R7-1 připojují).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nasiel som novsiu verziu FW pre DAP-1160 v ktorej je fixnuty bug s Port forwardingom
ftp://ftp.dlink.de/dap/dap-1160/driver_software

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahojte, mam na Vas prosbu prosim pomozte mi ak vierte. Ked nastavim na routru REPEATER mode tak sa potom neviem dostat do nastavenia cez 192.168.0.50 jednocuho jak keby som na ten router nebol napojeny pritom urcite viem ze som. A viem s dostat do nastavenia iba ak vlozim CD zapojim ethernet kabel a z CD si vyberem polozku ADVANCED USER.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam D-Link DAP-1160. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mam este jden problem a to ze ked sa pripojim na router comp ziska IP tak asi po 1 min mi zamrzne notebook asi tak na 3 min a uz mam odskusane ze mi dela jenom s tymhle routrem pretoze som mal pozicany router od ASUSU a aj od MSI a stymi mi to nedela no ked s apripoji na D-Link muj spolubydlici tak tomu to jde normalne tak ted nevim kde je chyba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám menší problém, na DAP 1160 jsem nastavil Acces Point a dal sem kodovaní WAP a stolní PC se přes WiFi normálně připojí, ale s mobilním telefonem už ne. Mobil mi najde WiFi, klepnu na ní a zadám šifrovací klíč a telefon se ne a ne připojit, píše mi to po chvíli že nelze získat IP adresu. Můžete mi někdo poradit?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to spacenet: ahoj, taky jsem s tim dlouho bojoval :-) nakonec jsem zjistil ze muj mobil se symbianem neumi pouzit jinou branu nez x.x.x.1. Kdyz jsem pak ip adresu na dap-1160 (ktery pro me slouzi jako brana) nastavil na 192.168.0.1 tak jsem se pripojil k internetu v pohode. hodne stesti, snad to pomuze :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.