Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dvě patice pro Athlony 64 na jedné desce

Niektora s tych patic bude fungovat mozno pol roka. Take tu uz boli, napriklad SLOT A.Treba si pekne pockat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potrebnost techto desek mi prijde minimalni... Proste az budu potrebovat novy procesor bude deska stejne zastarala, navic novy vykonný procesor v dnesni dobe stoji podstatne vic nez deska...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem kdysi delal stejnou kravinu. Kupoval jsem hodne drahe prkno a levny procak s tim, ze casem koupim novy procesor, az bude jeho cena rozumnejsi. Nikdy jsem to nakonec neudelal a menil jsem obojí soucasne. Ted uz jsem se poucil a pri poslednim upgrade jsem koupil prumernou desku i procak a vypada to, ze jsem udelal mnohem lip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak pane Pytliku - ja menil procesor na desce jenom jednou a to kvuli financim - jako student jsem byl jeste rad ze mam aspon to. Byla to vymena z Pentium 133 na Pentium 200 MMX + zvetseni EDO RAM z 64 na 128. Dnes je to smesne, ale v te dobe jsem byl velmi rad. A navic jsem ten pocitac pouzival cca 7 let, to Pentium 200 asi 5let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosty souhlas s nazory ostatnich diskutujicich. Kompum se venuji 16 let a o zbytecnosti taktiky "myslet do budoucna pri nakupu desky" jsem se jiz presvedcil nescetne krat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasim s ostatnimi. Myslim, ze u procesoru s integrovanym pametovym radicem je to spravna taktika. Upgrade CPU i s MB je vetsinou provaden prave kvuli zastaralemu pametovemu radici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Připomíná mi to desky se SLOT 1 a SOCKET 370 (? tušim)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Magic: tvůj postřeh je skoro správný, ale problém je v tom, že sběrnice od řadiče k paměťovým modulům jsou pořád na desce a i blbé zvýšení frekvene 166->200 apod. klade na vedení vyšší nároky. A to nemluvím o dvojnásobných frekvencích při přechodu na DDR2 (3) a nebo jestli někdo udělá quad-channel apod.

Hlavní problém vidím v tom, že kdybych chtěl dneska upgradovat procesor ve své staré Asus P2B-B (slot1), musel bych koupit Pentium3 za 2k, redukci za 1k a jsem na ceně, za kterou pořídím novou sestavu deska-procesor s mnohem vyšším výkonem. IMHO ale procesor nemá vůbec cenu upgradovat, jen když se ti náhodou dostane do ruky rychlejší a kompatibilní. Jediné co se vyplatí je přidat pamět a o pár generací rychlejší HDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drake: Myslim, ze mas pravdu. Vzhledem k tomu, do ktereho segmentu je tato deska urcena, je nasazeni obou patic logicke, na tom trvam. Ale fakt je, ze "IMHO ale procesor nemá vůbec cenu upgradovat", o tom neni pochyb. Ale zrovna tem, kteri tvori segment trhu, kam je tato deska primarne urcena, to nevysvetlis. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude otazka ceny toho prkna. Tady situace neni jako za dob Celeronu ci Pentii. Radic je integrovany a vybavenosti motherboardu se meni minimalne, pokud tam mate vse, co potrebujete. Od AXP se zmena procesoru klidne vyplatila, protoze s odemcenym nasobicem i do starsich mobo sel dat rychlejsi TB, treba z Duronu, a frekvenci pridat pres multiplikator. Pokud tu nebude zadny jiny handicap, muze to byt dobra koupe. 939 podle specifikaci bude podporovat i 90nm procesory, tj. okolo a pres 2800MHz a dnes by nebyl problem tam dat treba nejlevnejsi 2600+ nebo 2800+ za par supu. 939 Platforma je zatim neumerne draha...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediná věc je možná pro budoucí rozšíření trochu problematická. Jestli jsem se dobře díval, tak se mi zdá, že tam jsou jen PCI 1x sloty nebo ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.