Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dvojitá Nvidia GeForce 6800

Pěkná hloupost ... to můžou vymyslet jenom nějací šílenci v Americe :-)).
Pokud vím, tak dnešní GPU jsou silně brzděny CPU (krásně to bylo vidět v jedné recenzi, kde byla v PC s Athlonem 64 GeForce 6800 Ultra a pak v jiném PC s 3,2 GHz Pentiem 4 a v benchmarcích byla ta grafika rázem na tom pentiu o 30% pomalejší!) a ty výsledky co nVidia zase prohlašuje u těch dvou karet budou opravdu jenom v zácných případech, ale v dlouhodobém měřítku ten výkon bude s jedním CPU vyšší tak cca o 30%, takže je to investice jenom pro bohaté a hloupé :-))).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to chcem vidiet tie zdroje 1kW uz budu asi normal este zazijeme dobu ked nam pri dobre namakanej scene PC vyhodi poistky :) a to nehovorim ze ked si dovolim kupit take pc uz bude plazma za par pat tisicok a to bude uz energeticka kriza :) takze zase nic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,tohle reseni urcite neni urceno pro bezneho uzivatele PC. Tak nechapu, proc to tady v diskuzi hned pomlouvate...Jo, pokud na neco zrovna ja nemam prachy, tak je to urcite k nicemu... Meli byste se nad sebou zamyslet...
 
Je mi z tehle nazoru skutecne spatne...
Shaquille

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to pobezi na dvou monitorech(nebo  dokonce na 4),nebo se daj sloucit do jednoho vystupu.nejakou propojkou?postamble();

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se podíváte na chladič, je tak "Quadro", čili se dá předpokládat, že půjde o profi karty, a tam nárůst výkonu u nejrychlejších modelů i o jen 50% a jen za dvojnásobnou cenu (pokud to bude tak jednoduché a stačí karty spojit můstkem) je záležitost dosud nevídaná, nemluvě třeba o možnosti takového upgradu výkonu. V tomto oboru jsou ceny někde úplně jinde, než u karet na hraní! A takové jednoduché, elegantní řešení by mohlo mít slušnou šanci na úspěch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle už tu bylo kdysi dávno s voodoo 2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mě se tohle řešení zamlouvá a jsem přesvědčený, že je navrženo tak, aby bylo možné celý systém upgradovat časem, tzn. teď jednu grafiku a třeba za půl roku další. Jo, určitě je to drahé, ale také celé řešení rozhodně není pro chudé studenty (při platu třeba 25k měsíčně zase není až tak nerálné si něco takového pořídit, třeba i na splátky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

reseni neni znamo ? jakto ? dyk vsude pisou jak to bude ... rozdeleni obrazu na horni a spodni polovinu v zavislosti na komplexnosti te dane casti aby byly vytizeny obe karty
 
ad vykon, asi nepamtujete stare zlate casy voodoo2 sli... tak opravdu slo o narust az o 90%.... a pri plnem vyuziti moznosti GPU v novych hrach nebude asi cpu tim limitujici faktorem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mě se tohle řešení zamlouvá a jsem přesvědčený, že je navrženo tak, aby bylo možné celý systém upgradovat časem, tzn. teď jednu grafiku a třeba za půl roku další. Jo, určitě je to drahé, ale také celé řešení rozhodně není pro chudé studenty (při platu třeba 25k měsíčně zase není až tak nerálné si něco takového pořídit, třeba i na splátky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

100000??? To by ste si kupili nejake CRT k tomu? Ja keby som si kupoval nieco take tak si kupim min 19" or 20" profi LCD a to som cez 100000 iba za monitori :(.
Kua, tak mozno za 20rokov, ale pozerat sa na to musi pekne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shaquille: Mne je zas zle z ludi co nechapu nasledky.. ani len netusis co ta caka v buducnosti, ani nechapes co to je energeticka kriza a na take somariny raz doplatime vsetci. Dojde k dvojnasobeniu odberu el. energie EU nam nedovoli otvorit vlastne atom. elekrarne dokonca nam da prikazom ich zavriet. aby sme z EU neboly vyluceny. Dojde k zvyseniu cien vzhladom nato ze ju treba nakupovat z vonku, nebudeme sebestacny. Napr. v roku 2008 bude normalne ze PC bude zrat 1kW to je 2x viac nez teraz. Totiz piatelu v 2008 uz zit asi s rodicmy nebudes, energie si budes platit sam, potom to pochopis! Cus

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Si len predstavte co bolo pred 8 rokmy max 200w teraz 400w-500w zdroje su minimom, viac procesorove riesenia sa stava realitou vdaka cene ktora klesa, procesory su coraz zlozitejsie a maju vacsiu spotrebu. Ale nevidim to tak cierne, len toto kazdy podcenuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tou spotrebou to nebude tak zle, brzo dnesni technologie dosahnout svych limitu a bude se hledat jine, snad i mene zrave reseni :), a za dalsi atomove elektrarny jsou uz prezitek, fuzni reagtory spotrebu na dlouhou dobu vyresi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Gorkytvuj prispevek je pouze spekulace...
 
A co se elektricke energie tyce, kdyz uz budes mit love na takovouhle grafiku, tak si myslim, ze dokazes zaplatit i elektricky proud...
 
Je to presne jak jsem rikal ve svem prvnim prispevku. Kdyz na to nemas prachy > je to na hovno. A tys mi muj prispevek jen potvrdil...
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak mimochodem.. né všechny zdroje co mají nálepku 200W ..těch 200W opravdu zvládnou.. Stačí se podívat na feritové jádro které tam je a na pracovní kmitočet a spočítat si přenesený výkon..
Viděl jsem i zdroj s nálepkou 400W .. a ve skutečnosti se jednalo o 250W verzi.. cha! 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tomu predpokladanymu narustu: Pokud vim, Nvidia ma s kazdou verzi ovladacu + min. 25% navrch, takze mentalne netreba nic rychlejsiho nez TNT a pockat na novsi ovladace, zase pribude 25% vykonu ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pekne trapne... tiez by ma zaujimalo cim tie dve karty bude musiet clovek "krmit".. 700w zdroj minimum? a kedze je zname ze nvidia pekne "kuri" tym ze je chip strasne komplexny, tak to bude duplom zrat strasne mnozstvo energie..
takisto (ako tu uz v diskusii niekto spomenul) je limit v dnesnych CPU, takze vazne nevidim realne 70-90% narast vykonu... voodoo2 sli ani zdaleka nepotrebovalo taky vykon CPU, pretoze boli ovela mensie naroky na prenos dat pri vtedajsich hrach, takze tam ten narast mohol byt dost markantny..
vazne to je riesenie pre ludi, ktori nemaju co robit s prachmi a pripadne si este prikupia sukromnu elektraren aby to mohli zivit ;)
 
to Shaquille> vidis v tom clanku zmienku o tom, ze by to nebolo riesenie pre hry ale pre profesionalov? ja som tam nic take nenasiel (aj v suvislosti zo spominanym Alienware, ktory sa specializuje na mega nadupane gamesnicke PC)
 
to rockycz> asi si nevidel posledne benchmarky, inak by si nemohol hovorit ze CPU nebude limitujucim faktorom.. uz dnes je limitujuce!! a pokial pridu hry, ktore budu naozaj zamerane na GPU a odlahcia tym pracu CPU, okamzite zacnu nastupovat enginy ktore budu mat lepsiu umelu inteligenciu protivnikov, realnejsie prostredie (nieco ako ma prist v Half Life 2), atd. atd, takze CPU bude stale limitujucim faktorom (jedine ze by prisiel nejaky obrovsky skok vo vyvoji procesorov a do dvoch rokov by boli realne cpu > 10ghz, co je velmi malo pravdepodobne kedze sa uz teraz hovori o tom, ze sa zachvilu dosiahne strop v konstrukcii CPU.. )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to J> jasne.. pozname tie "magicke" ovladace od nVidie... uz sme s nimi mali vela skusenosti... zazracny narast vykonu, ktory "vyhrabali" v nejakych zabudnutych zakutiach GPU ;) heh

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GORKY
Nemyslím si že nám zakážou jaderné elektrárny. to by museli zakázat i německu. ty elektrárny co máme jsou moderního typu. neznamená že když jsou původem (a konstrukcí) z Ruska (SSSR) tak hned musí vybuchnout.
Na stavbě Temelína spolupracovala spol. General Electric, takže to je taková kombinace tehnologií Ruska a USA. Mimochodem nebude to s elektrárnama nijak horší. Z čeho jiného chcete dělat elektřinu? Pokud se použije elektrárna s uzavřeným okruhem tak z ní není ani moc bordelu (oproti jiným konstrukcím). A Francie a Nemecko budou stavět další elektrárny, a okolní státy na tom jsou stejně. Za 10let tu de spousta dalších jad. elektráren, rozhodně jich nebude méně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já pořád nechápu, proč se všichni označujou za nejdůležitější faktor CPU právě frekvenci. Je hromada dalších technickejch parametrů, který ovlivňujou výkon a rychlost CPU. Takže IMHO 10GHz je hudba hooooooodně vzdálené budoucnosti.
Stačí se třeba podívat na dnešní serverová řešení - víc jednogigahertzových dvoujaderných procesorů, které mají ve výsledku větší výkon, míň žerou a míň topí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cili pockat si na dektopove variantz dothanu a nasledujicich mobilnich cpucek a bude po problemu s topenim a prikonem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a jeste k tomu CPU jako limitujicimu faktoru.... staci zapnout 8xAF, 8XAA popr mozna i 16XAA myslim je nekde podporovano, a CPU se bude rozhodne ve vetsine her flakat..., a jak bylo zmineno AI a podobne veci, tak k tomu budou idealni CPUcka s vice jadrama, ktere uz taky nejsou moc daleko..., proste dle meho nazoru CPU zas taky velky limit asi nebude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Frekvence CPU je naprosto nepodstatna. Nedavno jsem poridil Digital Personal Workstation 500a. Jedna se o pracovni stanici primarne urcenou k provozu winNT, zalozenou na 64bitovem procesoru Alpha s 2 MB L2 cache na 500MHz. Na PC (AthlonXP1800MHz (2200+)) se stejnym ctvrt gigem pameti trva nejedna vec dele. Rozdil frekvence je 3,6 a vyvoje 8 let. PC je smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd smejd ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.