Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zastoupení osmijádrových procesorů na Steamu letos stouplo na dvojnásobek

Co je i7? Ctyri nebo osm? Neni to z clanku zrejme, jestli se uvazuje C nebo T.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jádra, na vlákna, je to celkem pochopitelný

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V consumer oblasti mas jedinej osmijadrovej procesor RyZen. Pocitam, ze Intely bude mit 99% zakazniku na Steamu maximalne sestijadrovy. Tudiz mluvime-li o Core, tak stoupajici pocet osmijadrovych procesoru bude pomerne verne nasledovat koupi RyZenu R7 pocitacovymi hraci.
Naopak do kategorie 2 az 4 core se vejde 90% Intel procesoru vlastnenych PC hraci, ta statistika se mi zda ponekud nestastna, kdyz v podstate umi rozlisit jen Intel a Intel HEDT + AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V consumer oblasti jsou samozřejmě ještě staré 8jádrová AMD FX

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi jak ktery. i7 ma podle verze 2 az 10 jader.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Našťastie v tom má Intel prehlad. To znamená že v každej verzii má i7 iný počet jadier - vlákien :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Čakal niekto niečo iné? Vývoj sa nezastaví.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je hezky jak se vsichni ohaneji Steam statistikama ale nikdo uz nerekne ze steam kazdy mesic zbyra nahodne data od pouhych 11% uzivatelu a to s durazem na nahodne protoze za posledni cca 3.5 roku sem zadost o steam surway dostal jednou a mezitim cca 4x upgradoval.

Jde to videt kdyz jeden mesic je u neceho par procent, dalsi nula a pak se to vrati na puvodni hodnotu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jj. Mě teda pčišel "průzkum" nedávno, ale zase jsem přišel na zajímavou věc. KdYž nemám grafiku v CPU vyplou v BIOSU, STEAM detekuje jí a mýho Radeona nechá bez povšimnutí ;) A podle statistik grafik na Steamu se obávám, že nejsem zdaleka jediný ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano a take spatne detekuje rozliseni monitoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rodney co teď provozuješ za sestavu ? Vím, že jsi byl vždycky nadšenec tak jsem zvědavý co máš teď :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No porad porizuju to nejlepsi co se "za rozumnou cenu" da poridit akorat ty upgrady sou mene caste. Q6600 4 roky, pak 5.5 na 2600K a tedka sem teda poupgradoval na R7 1800X, 32GB ram.
S tim ze vetsina hw rotuje po rodine takze se vse vyuziva tak 15 let takze bych rekl ze ta navratnost neni tak spatna.

Jedine co mi vadi je nedostatek PCI-e linek a potrebuju upgradnout i druhy komp, takze mozna podle testu a ceny na vanoce 12c TR a R7 by sel drahe polovicce misto uz moc pomale Q6600.

Krome toho teda v kompu jeste Samsung 960 evo plus par disku, I350-T4v2 intel nic (rozdelene site) a 980ti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jop, tak já koupil když taky dolar slevňoval kolem 6 tisíc IB Xeon 1230 4c/8t a kmitá na 3,6-3,8Ghz a stačí v pohodě s 16GB. Taky uvažuju nad R7, ale to osmijádro na 4GHz kde bych ho rád už trochu moc papká a topí. Hezký by byl ten TR 12c co má mít 4,1Ghz turbo, ale tam se obávám provozních vlastností, přeci už jsem si nějak odvykl výkonných přímotopů, éra IvyBridge dávala naději do budoucna na další snižování spotřeby i tepla - a tohle je jak návrat do OC verzí AthlonůXP či FX. To co mám žere 70W a stačí na to bohatě chladič za pětikilo.
U těch RyZen čipů je až moc vidět ten výrobní proces od Samsungu který je dělán původně na nízké takty - stačí stáhnout frekvence ke 3GHz a je to úplně jiný čip co se týče spotřeby - každých 100Mhz nahoru je hodně znát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na co to máš, nezapoměň, že ty turbo frekvence platí pro jedno - dvě jádra, při zatížení všech to běží na základní frekvenci. Já jsem koupil R7 1700 a mám to přetaktované všechna jádra na 3,85GHz. V multivlákně je to zabiják a v single thread zátěži je to velmi dobré, byť to nedosáhne na I7-7700k. Pokud budeš chtít, změřím spotřebu až bude příležitost (mohu změřit základ 3GHz, potom 3,6GHz - tam se dostanu bez zvýšení napětí a potom 3,85GHz kde už jsem se zvýšeným napětím). Vše to jde uchladit tím dodávaným box chladičem od AMD, lepší jsem zatím nepořizoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za přehled, ty procesory považuju za legendy (krom Ryzena, to ukáže až čas :) ). Jinak na co využiješ tolik pcie linek, disková pole nebo přídavné karty ?
Ten TR 12 se mi taky líbí, ale asi bude mimo moje finanční možnosti a pravděpodobně bych ho ani nevyužil, záleží co testy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OT (ale k procesorům): Pokud by to někoho zajímalo, tak na AnandTechu je článek s prvními (možná i poněkud předběžnými) testy v bitvě mezi AMD Naples (Epyc 7601/32C64T/180W/$4200) a Intel Skylake-EP (Xeon 8176/28C56T/160W/$8719) osazených ve dvouprocesorových sestavách. Někde má převahu Intel, někde drtivě dominuje hrubá síla AMD. Myslím že hlavně tady se až ukáže, jestli Zen bude úspěšný produkt, nebo naopak. Vypadá to zatím ale velmi nadějně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hruba sila? hruby vykon ma vyssi intel.. zen je naopak navrh cpu presne pro servery.. navic ho amd na rozdil od intelu nedusi uzkym radicem pameti..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj, jenže dle statistik u AMD CPU pořád setrvalý pokles.
A u grafik to vypadá taky vesele - celý sloupec Nvidia a až pak se tam třepou někde v půlce první AMD - HD 7700 a RX480. Sice se to pochopitelně nedá brát ultravážně, ale už nějakou dobu okupují přední pozice GTX 1060/970/1070 a 960.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, starší CPU AMD jdou ve Steamu hromadně do háje, je to logické. U grafik je hasné, že tam mají chyby, naprosto neodpovídají prodejům, to že často nadetekují integrovanou grafiku a ne přidanou druhou se stává dost často.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.