Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dvoujádrový Xeon bude později než dvoujádrové Itanium 2

Mám tomu rozumět tak, že P 560 je prakticky na dva roky temer ten nejrychlejsi CPU od I a tak ho mohu s klidem koupit, protoze budu porad "in" a za rok to jeste nebude sunka za tretinu ceny ?! Asi ano, protože EM64T je prakticky k nicemu, hardware se vyrazneji rozsiri az asi za rok a dalsi rok dva bude trvat, nez pro to vznikne kloudny soft (viz. osud WindowsXP 64 bit), a pokud rychlejsi CPU budou mit 3.73, resp. 3.8GHz , tak rozdil ve vykonu bude takrka minimalni. Tak to je super uz se tesim !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,
 
"musel na jedné konferenci vysvětlovat přes půl sedmému tisíci technologických manažerů" ?????

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Půl sedmému tisíci = 3500  >:-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je češtin, jak noha. Parádní autor, nějaký nezaměstnaný hrom, kterého do CDR přidělil Úřad práce. Taková věta přece nikoho normálního ani nenapadne, natož ji napsat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobry hlod z Intelu : ... rozhodovat mezi procesorem rychlejším a výkonnějším ... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"autor" - ehm? No a? Meni to vyznam? Ostatne ty tu cestinu taky nemas z nejcistsich (.
Jinak ze zkusenosti uz tusim, ze wift mozna neni super cestinar (mimochodem, ono podle diskusi... kdo z ctenaru je? (. ), ale oboru vcelku rozumi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> RaStr:
Pokud bereš pojem "nejrychlejší" jako procesor s nejvyšší frekvencí, tak ano. Ale uvědom si, že nová Pentia 4 s modelovým číslem 6xx budou mít 2 MB L2 cache. Takže skutečný výkon zase naroste, aniž bys zvyšoval frekvenci.

>> Jakesh:
Co myslíš, že je půl druhého sta oveček? Přesně 150, pokud mě myslivna neklame. Takže půl sedmý tisíc manažerů bude zhruba 6500 :-).
(A zejtra, až se v půl sedmý probudim a přečtu si svůj článek s odstupem času, tak si uvařim hodně silný kafe, abych to pro příště ještě víc vyšperkoval ;-)).

>> Autor:
Umím i lepší ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale 2MB cache oproti 1MB zase az tak markantni narust vykonu dle meho neprinesou, spise si vice slibuji od 1066MHz sbernice, ale ta je v podstate k dispozici uz dnes. Takze vzato kolem a kolem, podle techto zprav nas v nejblizsich dvou letech ceka zvyseni vykonu CPU o nejaky 20-30% a to je ve srovnani s tempem v minulosti dost malo ne ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RaStr: do háje se zvyšováním výkonu, raději ať se začnou pořádně optimalizovat aplikace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>Corwin98:
To je sice hezke, optimalizovat, ale jak chces zoptimalizovat treba MPEG4 enkodovani. Pokud nebude v PC hw MPEG4 enkoder, tak je poradny vykon CPU sakra potreba. A vzhledem k omezenim hw encoderu (mala flexibilita, neschopnost prizpusobit se novym vylepsenim), viz. problemy s DIVX prehravaci, je sw. cesta asi preci jen lepsi. Ovsem cekat na zkomprimovani 90minutoveho filmu sest hodin mne opravdu nenadchlo ! A vzhledem k nastupu levnych a kvalitnich DVD vypalovacek je oblast tvorby a zpracovani videa na PC podle mne dost perspektivni a vykon soucasnych CPU nedostatecny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Itokar
To mas tak. Ferrari je rychle auto. Umi jet solidne rychle. Ale Naloz ho 20 tunama nakladu, a nehne se z mista. Ale je rychle, to mu nelze uprit.
Tahac je pomalej. Jede max.100 km/h i to pokud si ridic neha hacknout omezovac. Je teda pomalej. Ale pokud ho nalozis 20 tunama nakladu, jede porad 100 km/h.
Vnimas ten rozdil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

klenot: co tě přivedlo k názoru že ferrari nevodtáhne 20 tun, si to někdy zkoušel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.