Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k E Ink Carta - nástupce E Ink Pearl nabídne o 50% lepší kontrast

Podsvícení nebo nasvícení? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

10mil pretoceni? to cca 10 tisic kniziek ked ratam 1000 pretoceni na knizku (ked nie viac lebo vacsina ludi si zvetsuje pismo) takze pre mna bude ta citacka fungovat dozivotne ;) s podmienkou ze bateria sa bude dat vymenit

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono se taky tech 5 let zivotnosti da vyjadrit jako pretoceni kazde dve a pul minuty po dobu peti let:) Nevim jak moc rychle na tom lidi ctou, ale museli by cist nonstop:) A jak rikam, nevim kolik se vejde pismen na tu obrazovku, porad i ta nova ma celkem mizerne rozliseni 1024x752 ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rozlišení je plně dostačující, nesmyslná honba za stále vyšším a vyšším je tak trošku bláznovství.. Co by se mohlo zlepšit je odezva displeje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to blaznovstvi u telefonu, zrovna u ctecky na text bych ho uvital.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za prvé je rozdíl mezi tím, že něco "dostačuje" a tím, že lepší parametry člověk neocení. Za druhé to, že něco dostačuje tobě, neznamená, že to dostačuje všem.
200 ppi, které dosahují dnešní lepší čtečky jsou pro mě více než dostatečné možná ve smyslu školního hodnocení (tzn lépe než za 4), možná i skoro chválitebné (2-). Ale rozdíl proti ostrosti písma na lepších smartphonech je stále hodně výrazný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Určitě každý má jiné nároky, to nikomu neberu. Na druhou stranu se to chce trošku držet reality. Pokud porovnám kvalitu zobrazení písma ve čtečce (Kindle Touch, 600x800, 6" displej) s papírovou knihou tak je rozdíl zcela minimální a je dán hlavně barevným pozadím stránky. Je vyšší ostrost důležitá ? Důležité je aby se text dobře četl a to problém není ani u starší generace a navíc se stejně používá nějaká forma vyhlazování.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám Touch a jsem s ním velmi spokojen. A ano, kvalitou písma se téměř vyrovná paperbacku na hrubém papíře. Ale na kvalitnější papír s hezčím fontem prostě nemá.

Ta písma, co v Kindlu používají, jsou optimalizovaná na ty displaye, tady odvedli v Amazonu dobrou práci. Ale nelze mluvit ani o grafice, ani o typografii. A to je velká škoda, protože právě tím se liší pěkná knížka od prostého textu. Vyšší rozlišení a kontrast jsou jistě ten správný směr.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Naopak rozlišení displeje je naprosto zásadní, na tabletu s rozlišením 1920x1200 si mohu zobrazit 2 stránky vedle sebe, pokud to samé udělám na tabletu s rozlišením 1200x800, tak se to nedá moc dobře číst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak teraz nechapem. Najprv pisete, ze je Carta novinkou, resp. aspon tak to prezentujete a v zavere tvrdite, ze tuto "novinku" uz 10 mesiacov pouziva Kindle Paperwhite?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to sa ospravedlnujem. Ono vysiel fakt novy Paperwhite :) Nejak som to prehliadol. Shame on me!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Puvodni "paperwhite" prave zadny zazrak neni a nechtel bych ho - bez podsviceni ma horsi koktrqst nez Kindle 5 (porovnavano real-time vedle sebe), a s podsvicenim...uz to proste neni ono. Nevim, mozna za to muze ta dotykova vrstva...? Takze jen dobre pokud vysli s "novym" a bude s lepsim kontrastem v pasivnim modu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.