Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k eBay k EU: zaveďme globální ceny

SMRT EU!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednotnu cenu coho? Kilo exkrementov (kilo hovna) za cenu notebooku alebo ako?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono to vypada hezky ale problem je v tom že ceny by nebyly lepši spiš horši jak se obchody nebudou předhanět v cenach tak si řetěsce potom budou moct hodit jakou koli cenu a nikdo na to nic neřekne protože bude všude stejna sice bude pořad stejně ruznych firem možna vic, ale problem je v tom že trh se bude chovat jako jeden monopol.. teda oprvte mě jestli to je blabol

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"... musí hledět na to, aby výše jejich nákupu nepřevýšila povolenou hranici, jinak by náklady na clo a další výdaje s ním spojené výhodnost investice zcela potřela".

Ono je to ještě složitejší. Vedle DPH (ne cla - to je většinou malé až nulové) u zásilek s cenou řekněme +100 babek navyšuje náklady na zahraniční nákup i poštovné/balné, které dělá významné procento z celkové ceny naopak u malých/levných nákupů

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

žeby si začali brať vzor z RVHP?????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pre PUKEL:
tiez ti to tak pripada? a nedostali tam nahodou top menezment z byvalej CSSR?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aneb kdo se nepoučil z minulosti jest odsouzen prožít si ji znovu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je na ochraně spotřebitele před podvodníky "byrokratického" ? Mě to přijde jako zcela normální věc v civilizované společnosti. Navíc samotnému internetovému obchodování by to prospělo... řadu zákazníků praktická nevymahatelnost práva v takových obchodech odrazuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdarvim,
nejhorsi na nakupu zbozi z USA je cas... Ja na svou zasilku cekal 6 tydnu :-( Byla zasekla v celnim skladu CR.
Slo o PC komponenty (chlazeni, ne CPU, GK apod). Clo nakonec 0Kc, platil jsem pouze DPH. Jako bullshit mi prijde, ze platite DPH i z dopravy, ne pouze z ceny zbozi... Kolik muze stat rocne vyinkasovat na DPH z postovneho za baliky, ktere prijdou ze zemi mimo EU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shaquille ak ti mozem poradit, robim to tak ja, ze mam prechodny pobyt vo Velkej Britanii. Ak mas niekoho, skus to poslat na neho. Ono sa to pri bratrickovskom pchani sa do riti medzi UK a USA pri takom mnozstve zasielok strati. Do Britanie nikdo nic nekontroluje a uz je to v v EU. Na Slovensko si to prinesiem uz bez problemov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak... Pred 19 lety jsme se vymanili ze socialismu, abychom se po 15 letech do nej zase vratili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som náhodou so vstupom do EÚ spokojný. Nákup z USA by aj pred vstupom do EÚ podliehal clu a DPH. Avšak nákupy GB a DE sa už neprecľujú a tovar sa tam dá nakúpiť za nižšie ceny ako u nás, resp. sa dá kúpiť tovar u nás nezohnateľný. EÚ by však mohla oslobodiť od cla nákupy uskutočnené cez internet a pre osobnú potrebu do cca 200 Eur (teraz je to 22/44 Eur).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé je, že vždy když něco funguje tak se najde nějaký užitečný blb který se do toho začne sr*t...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Domnívám se že jste "jednotné" ceny nepochopili. Myšleno to bylo tak, že daný prodejce bude muset mít jednotné ceny pro prodej do všech zemí (tj. stejná ceny např. pro německo, česko, anglii atd., prostě aby nebyly ceny jako např. teď že 1 dolar = 1 euro). Ceny jednotlivých prodejců budou samozřejmě různé jako teď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čili pokud jako výrobce v Česku budu chtít prodávat svoje výrobky v Portugalsku, musím do ceny zboří zahrnout výrobní a další náklady a náklady na dopravu do Portugalska. Pokud to budu prodávat u nás, tak náklady na dopravu do Portgalska zahrnovat nemusím, čili prodejní cena by mohla být nižší. Nebo jí nechám stejnou, a budu muset doufat, že na mě nepřijde někdo z ÚOS a obžaluje mě z nadměrného zisku ... Cenu v Portgalsku snížit nemůžu, neboť bych tam byl pak s prodejem ve ztrátě. Čili následek ... na domácí trh se zboží domácích výrobců nemusí dostat, a pokud ano, tak se bude zdát předražené ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS: Co je špatného na tom, někomu něco nabídnout za nějakou cenu a někomu jinému za cenu jinou. Pokud vím, tak obchod je dohoda, čili musí soulasit obě strany, pokud nějaká ze stran nesouhlasí, má právo najít si jiného partnera.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Socialismus hadra!... Dřív, za komunistů, tedy v čSSR (= v socialistické republice tedy v socialismu...) "bylo" zboží všade stejně drahé, pardon levné! Ale proto píši "bylo", neb vlastně nebylo! Nekupovalo se ale shánělo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Prostě socialismus! Absolutní vliv a regulave státem-ouřady... Mnozí zapoměli, že jsme byli dokonce za ostnatým drátem a že problém není ani velká rozdílnost cen, nebo i extrémně vysoká cena, ale ta hrozná izolace, nesvoboda! A to i nesvoboda v tvormě cen! Prostě že si nemůžu sám svéprávně ocenit svoje(!) zboží, výrobek či jiný um! Tak by to ale vážení opravdi zase dopadlo, vrátil by se ten hnus!

Copak jste zapoměli nebo se pomátli někteří???!... Fuj! Hnus! SOCIALSMUS! :-(

šak nemusíte povinně kupovat ode mě komu se cena nezdá, nikoho nikdo nenutí kupovat u někoho za jeho(!) (vyšší) ceny!!! často pak nižší cena bejvá spojena ale zase s nižší úrovní kvality výrobku, prodeje či záruk nebo servisu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kdo to tak chce, at táhne na východ! Do ještě státního hospodářství, do číny do běloruska, Rumunska! A uvidí, jak se mu bude státní monopol líbit... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ODSakEda: Zrovna kvality vyrobku bych se nebal, vzhledem k tomu ze jde o srovnani cen u STEJNYCH vyrobku (tedy mj. od stejne firmy). S tou kvalitou prodeje a servisu by to uz mohlo byt horsi a navic se obavam, ze s jednotnou cenou nehrozi ze by neco zlevnilo, spis ze kde je to levne tam se zdrazi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opět jste nepochopili, že o to jde. Čím je zboží dražší, tím jsou vyšší odvody do šimla (stejně jako u ČEZu). Čím má šiml více peněz, má větší moc a může kecat do více věcí... Ta paní pracuje pro svůj úřad velmi dobře a měla by od něj dostat metál. Od slušných lidí však "přes hubu", dáma nedáma :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.