Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ECS proti Intelu: SAS porty v čipsetu X79

Mně by spíš zajímalo, když už někdo bude lačnit po spolehlivosti a půjde po SAS, tak jestli jej vůbec napadne hledat mezi deskami od ECS, které nikdy nebyly žádná velká sláva, byly rády, že jedou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě MĚ, nikoliv MNĚ. Editace příspěvků !!!!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ak ma intel dost rozumu, tak bude potichucky sledovat ako to ich SAS funguje. Ked bude bez problemov hura moze ho oficialne spustit. Ak nebude fungovat, bude vysmiaty lebo on nic oficcialne nevydal to ECS. Intel vyhra tak ci tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mám pocit že intel to udělal proto aby se SAS jako premiová funkce nerozmohla v tzv. entry level serverech. Každý nepotřebuje Xeon CPU ale leckdo by mohl toužit po možnostech SAS...

Intel tím jako by říká:
"chceš výhody se server segmentu? kup si server"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

desky s Intel X79 vůbec nejsou levné. stála by možnost používat SAS HDD bez serverových MB a Xeonu vůbec za to?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

NIKTO nepoužíva SAS disky bez hardvérovej RAID karty. Boli by to vyhodené peniaze za disky. Teraz nehovorím o nearline-sas (sata disk so sas konektorom) ale o ozajstných true-sas diskoch.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Prosím tě, jaké jsou možnosti SAS v entry level? Ze všech entry level serverů, co máme u zákazníků, mi připadá paradoxně nejrychlejší IBM x3550 M3, který má 4x300GB SATA disky v konfiuraci RAID 1+0, protože se šetřilo na "pořádných discích a pořádném řadiči", přičemž všechny ty RAID5 SATA / SAS konfigurace mi přijdou zdechlejší. Čím to chce ten SAS nahnat? V entry level nepotřebuješ 10m prodlužky kabelů k diskům, připojení desítek a stovek disků přes SAS rozbočovače a podobné zvrhlosti, tam prostě nacpeš většinou dva disky do zrcadla a hotovo, na to je ti SAS úplně k prdu, stejně jako tady na té ECS desce.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A aká je výhoda použitia SAS diskov V PC oproti bežnému SATA? Ja žiadnu nevidím.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.