Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 8 se chystá ve třech edicích, tedy vlastně ve čtyřech

Nejlepší bude, když ten hokus pokus urychleně smažou a nebudou nic vydávat, protože již nyní mají z ostudy kabát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nejlepší bude, když se nebudeš vyjadřovat ;-)
Nevím o jaké ostudě píšeš a garantuji ti, že po vydání Win8 MS z trhu nezmizne.

MS prostě zkouší nový přístup, je jasné, že ne každému bude sedět, ale taky prostě jsou lidi jako já, kteří jsou nadšení z funkčnosti WP7 a na Metro se těší - mám v plánu koupit tablet s Win8.
A na desktop a NtB půjde Win8 hned jak vyjde RTM a já budu chtít reinstalovat. Dřív bych řekl, až budu muset reinstalovat, jenže dnes jsme v době, kdy systém drží a drží. Prostě nevidím důvod, proč Win7 nenahradit Win8...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Má pravdu, předsedo. Kdo se vyzná a má zkušenosti tak mu m$ nesmí do baráku, ale jako konzumenta vás chápu, také jsem jako malý vybíral podle obalu a toho co měli vrstevníci :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Člověk, který vážně prohlašuje, že mu "M$" nesmí do baráku, se tedy moc nevyzná - spíš je to potrhlý aktivista.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aj, pán geniální se ozval :-D

no v každém případě prostě podle mě není důvod odsuzovat globálně, každému sedí něco jiného, někdo rád apple, někdo android, někdo MS.

Z mého hlediska co se mobilu nebo tabletu týče, tak je podstatné, aby tam dobře fungovala synchronizace s Exchange (kontakty, kalendář, maily) - abych to, co zadám do mobilu mě po příchodu domů v Outlooku na PC. Aby ty zařízení bez problémů otevřely obsah - dokumenty, tabulky, prezentace. Psaní mailu, SMS, MMS aby nebylo noční můrou. Dalo se na tom pohodlně prohlížet webové stránky, ukázat na tom případně někomu fotky nebo nějaké video, na mobilu si případně poslechnout hudbu když někam jdu, výjimečně si třeba i něco zahrát.
A pak takové ty "bonusové" věci, jako rychle zjistit, jak je venku, kdo má svátek, někdy se hodí navigace atd.

Opravdu na takových zařízeních neplánuji programovat, na to mám stolní PC, kde i když budou Win8, tak žádné snížení efektivity práce nevidím.

Ale můžeš mi říct, v čem ti nesmí MS do baráku? V čem ti Linux sedí líp?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je rozdil mezi jasavym optimistou a normalnim clovekem. ;) Prvni potrebuje duvod, proc radostne neskocit po hlave do neceho novyho, jinak to automaticky udela. Zatimco druhej potrebuje rozumnej duvod, proc ma menit neco, co perfektne funguje a udela to jen v pripade, ze mu ta zmena prokazatelne neco prinese (a nebo nema na vyber). To bych o Windows 8 zatim rozhodne nerekl, podle me predstavujou pouze zase dalsich par klacku pod nohy milovniku starych dobrych Windows.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě pořád zajímá, jak nakonec dopadne start menu / metro. Současné provedení v preview je opravdu nepraktické.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ty dnes nějak zásadně používáš nabídku start? Já už teda ne, aplikace, které používám mám připnuté na taskbaru a do nabídky start jen píšu do políčka search, pokud chci spustit program, který nestojí za připnutí na hlavní panel.
Což ale ve Win8 není žádný problém - Win+Q si myslím, že toto nahrazuje parádně. Případně stačí dát jen klávesu Win, otevře se metro a pokud začne člověk psát, tak se dostane na stejnou obrazovku jako s Win+Q.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nabídka Start je totiž od Windows 7 tak nepřehledná a nepraktická (reálně od XPček, ale až do Vist šla přepnout na klasickou), že se ani pořádně nic jiného než připnuté ikony a vyhledávání používat nedá. Naštěstí je ve Win7 připínání na taskbar a možnost spouštění přes Win+čísla, to mi dost usnadňuje práci, i když zase nějakej inteligent v MS vymyslel, že aplikace na síti tak snadno připnout nejde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pripinani na taskbar je hrozna zvrhlost. ;) Jeste to jde pochopit, pokud nekomu vyhovuje vychozi nastaveni, tj. seskupovani tlacitek bez popisku. Ale pokud se zapnou tradicni samostatny tlacitka s popiskama, tak je pripinani nepouzitelny, protoze v zavislosti na tom, co je zrovna spusteny, je pripnuta ikona ujeta pokazdy nekde jinde a kdo ji ma porad hledat. Ono to ujizdi i u seskupenych tlacitek, ale neni to tak hrozny. Jeste ze jde pridat i normalni Quick launch, kde vsechno drzi pekne na svym miste. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si nesouhlasit - nová nabídka byla zblbnutá u XP a všude jsem si ji přepínal na původní pětadevadesátkovou. Ta v sedmičkách je naopak hladce použitelná a vyhovuje mi. (Vista letěla z disku hned po tom, co mi začala tvrdit, že mám šest optických mechanik.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pořád mi ale přijde, že ta pětadevadesátková byla lepší.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no já porovnávám Win8 řešení oproti Win7 řešení. A prostě tam tu nabídku start nepotřebuji.
Jinak staré nabídky start byly lepší z hlediska praktičnosti než ta v XP a pak Vista a 7. Ale ve Win7 mám dole připlé co potřebuji a do nabídky start už fakt jdu jen kvůli spouštění programů, které nemají důvod být připnuté. A to samé by bylo, pokud by tam byla stará nabídka.

Ale tak jasně, že každému sedí něco jiného. V tomto mám asi štěstí, že mi ten vývoj nevadí :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, používám nabídku start. V XP přeplých do W2k vzhledu je to dost funkční, zvlášť když si skupiny uspořádám podle svýho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja na pustanie appz pouzivam launchy

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nebudou to spíš různá vydání?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jak tento pojem chápete - jak se liší "vydání" a "edice"? Podle příspěvku na Microsoft blogu je hovořeno o tomto rozdělení jako o edicích, tedy mě jiný výklad nenapadá. Nebo to myslíte tak, že základní struktura bude jako Windows 8 Pro a třeba i něco jako "Windows 8 Pro Plus" (jako ještě něco nad tím)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobre vidim v tej tabulke? Windows RT uz konecne nebude obsahovat Windows Media Player? Tento okamih by mali vytesat do kamena! :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, prodávala se, díky EU, už verze XP N bez Media Playeru - zájem zákazníků byl roven nule.

Jste asi jediný, kdo po něčem takovém touží.

A ano, RT budou obsahovat jen Metro + Office s částečným desktopem. Programy pro desktop v nich nebudou, takže tam nebude ani WMP. Místo toho bude v Metru program Video. Kuk!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

spis bude mit enterprise jiny licencni model, nez funkcnost vuci Win8 Pro

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Krok správnym smerom už som sa strácal v tých edíciách...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dokud tam nebude edice, která nebude obsahovat vypínač Metra, tak ať si klidně všechny edice strčej za klobouk. :-/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mne, proč se ještě bude dělat 32bitová x86 verze. CPU co nemají 64bit instrukce by dožily na Win7 a dále sebou to závaží nevláčet. Hlavně tedy limity veliskoti RAM už budou brzy naprosto nesmyslné. Dlouho trvalo než WOkna zahodila 16bitů a DOS a teď se zase budou vláčet s 32bitovou historií.

S aplikacemi jsem na 64bitových Win měl problémy dosud jen minimální a to i se staršími kousky - to to spíš vůbec nejede na W7 než že by byl problém s 64bit prostředím.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě kvůli netbookům a pak taky pro firmy. MS chce něco trhnout na upgradech a s přechodem na novou verzi Win je přece jen míň problémů než zároveň přecházet na 64bit. Obzvlášť pokud používají nějaké své specifické aplikace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.