Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EFF osvobodila odemykače mobilů a nekomerční prolamování ochrany DVD

jen tak dál Electronic Frontier Foundation

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Může, prosím, autor vysvětlit, co v praxi znamená, že se EFF dohodla s Knihovnou Kongresu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Také by mě zajímalo co to v praxi znamená (např. soudní nevymahatelnost apod.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No v duchu našeho práva bych to viděl asi něco jako prováděcí vyhláška, nebo výklad zákona.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Wikipedie: Kongresová knihova nemá povinný výtisk, ale je úřadem pro přidělování copyrightů. Autor musí poslat 2 výtisky své knihy do 10 dnů od vydání, aby mu knihovna přiznala autorská práva. Má vlastní třídění LCC. Kromě všeobecných informací se zaměřuje na právní informace a udržuje americkou historii.

Vzhledem k tomu, že je úřadem pro přidělování copyrightu, tak asi bude i něják souviset i s výklady práva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V ceske praxi vubec nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že bych taky zašel do knihovny? :))))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem to ale naivka, celou dobu jsem si myslel, že za uvedené body (ty co prošly) mě žádný soud nemůže poslat do vězení :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Do kriminalu se dneska muzes dostat mnohem snadneji za 1000 jinych veci, staci kdyz si nekde otevres hubu a nekdo te praskne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak zlehounka podotknu na tu vtipnou formuli: "otevřeš hubu a někdo tě práskne"...
To mi silně připomíná minulej režim, někde se otevřela huba, někdo to prásknul a bylo o starosti navíc...
Pokud to dneska platí zas a vím, že to platí, v tom případě si kladu otázku v téhle problematice "otevírání huby", jaký rozdíl je mezi minulým režimem a současným. Smutně dopředu konstatuji, že dneska je za "otevírání huby" daleko víc starostí, než by si jeden myslel, což bych v době "svobody slova" vůůůůbec nečekal...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

muzete uvest konkretni pripad kdy si nekdo "otevrel hubu a sel za to sedet" nebo jenom placate kraviny?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemusí jít zrovna o sezení. Vyhledej si kauzu Prolux. Tam je vidět, že ani nemusíš ústo otevřít a můžeš mít problém, protože ústo "na tvém pozemku" "nepatřičně" otevřel někdo jiný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

byla snad tusim lupa? nejak potrestana nebo stacilo pouze stahnout vulgarni prispevky? sedet nikdo nesel pokud vim. myslite ze kdyz v novinach vyjde sloupek "od nasich ctenaru" v duchu "wift a ta banda zmr.. z cdr serveru jsou mega cur... a vylizany deme..." ze to je ok? me prijde pouziti vulgarit v diskusi priserne proti srsti a osobne si zakladam na tom, ze jsem NIKDY zadnou nepouzil. lidi vyjadrujici se timto zpusobem jsou primitivove a je naprosto korektni, aby se takove prispevky mazali okamzite.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

po reportáži odvisílané v ČT k tomu neměla daleko paní pěstující konopí na výrobu mastiček - stálo ji to "jen" několik let soudních sporů. Si příště určitě rozmyslí medializovat svoji konopnou zahrádku nebo na ní mít počet rostlin větší než menší.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a ona kauza byla kvuli tomu ze neco rekla (vyslovila nazor) nebo kvuli tomu, ze fyzicky pestovala zakazanou plodinu? to je jako rict, v cr se zavira na 10 let do kriminalu zato, ze jezdite bez ridicaku. ovsem zapomenete dodat, ze te jste byl nasracky a nahrnul to do davu lidi kde jich 5 zarvalo. takze ne skutecne se za nazor (pokud nepropagujete fasismus, rasismus a podobne zhovadilosti pro chore mozky) nezavira.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já v tom prvním bodu žádné povolení kopií nevidím. Vidím tam jen, že člověk to může cracknout z výše uvedených důvodů AND pokud použije jenom malou část díla. Což kopie celého DVD jistě není. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Domnival jsem se, ze jailbreaking byl legalni i driv, alespon tedy tak chapu paragraf 1201(f) o reverse engineeringu. Ten povoluje obchazet ochrany za ucelem zajisteni interoperability mezi programy, coz podle me zanmena presne to, ze si muzu zarizeni (treba iPhone) upravit tak, abych si do nej mohl nahrat program jaky chci ja a ne jen takovy, ktery mi povoli vyrobce zarizeni.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Všechno to co vyjednali i nevyjednali je naprosto běžné a logické. A co je hlvní není to nijak vymahatelné. Nechápu, že někdo zavádí nesmyslné prakticky nevymahatelné zákony. Ale možná to dělají proto aby "posunuly frontu" směrem vpřed a nemuseli vyjednávat o dalších věcech.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.