Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k I EIZO umí 4k, již dva roky. Nově rozšiřuje nabídku o 8Mpix 31,1” radiologickou lahůdku

Nějak se mi nelíbí, že monitor si aplikuje na každý kus obrazu jiné gamma. Tyhle dynamické kontrasty nakrknou každého, komu někdo vysvětlí, čeho si má všímat, a zvlášť pak grafika nebo radiologa. Vždyť by to svévolné kvedlání s gammou mohlo vést i k jiné diagnóze. Nevím proč by monitor měl vědět lépe, jak snímek zobrazit, než ten specializovaný program.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to totiž specializovanému programu úplně u zadele, u RTG snímku nejde o absolutní hodnoty ale o kontrast mezi tkaněmi, tedy body na zobrazovadle a tady prostě zobrazovadlo ví lépe co za daných podmínek umi zobrazit. SW samozřejmě bude umět převést naměřená data na nějaký pseudo barevný, tedy "nádor" vyvést v barvě, ale to již není o zobrazení a práci rentgenologa, ale o tom co programátor naprogramoval, jinak řečeno až další krok.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím. Pokud bych byl např. rentgenolog, tak bych chtěl, aby obrázek vypadal pořád stejně, bez ohledu na to, zda do čb snímku program vykreslí barevné značky nebo ne. A pokud by mi kontrast přišel nedostatečný, tak to chci být já, kdo hejbne nějakým posuvníkem a budu vědět, že jsem to teď zesvětlil. Ne že bude obrázek jednou světlejší a podruhé tmavší, a já to budu muset oťukávat kapátkem, abych zjistil, že je to totéž.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Princip falešných barev u RTG ale nefunguje jako jednoduché "kapátko" či "zesvětlení".

Hledáte signál ve vysokých intenzitách (= černých)? OK, v rozsahu 2na10 až 2na18 přeškálujeme tmavě šedou až černou na žlutou až červenou. Očekáváme signál v "šedi"? OK, barevný přechod modrá-oranžová - zelená bude v rozmezí 2na6 až 2na12...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě to půjde vypnout. Navíc to určitě nebude natolik tupé, aby to rozházel kurzor nebo něco podobně malého. A třeba z rentgenu od Siemense šel výstup nastavit komplet čb.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Přesnější by bylo, že Eizo umí nakupovat od čínských korejců a japonců.
Vždy obrazovky/displeje kupovali.
Možná by měli uvést typ a výrobce panelu. Když můžou výrobci grafických karet Asus, Msi, Gigabyte uvádět typ a výrobce gpu proč né i u monitorů.
např. Asus: http://www.asus.com/cz/Graphics_Cards/GTX780TI3GD5/#specifications

Typ a výrobce GPU(grafického jádra).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jaké má graf. karta gpu se dá nějak marketingově využít, ale jaký panel je v monitoru použit? jak? koho to (kromě nás IT psychoušů) zajímá? nehledě na to že pokud by to byla nějaká neznámá čína, kdo by se tím chtěl chlubit.....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm ked tak nad tym uvazujem asi by sa ukazalo ze zasa tych panelov neni take kvantum lebo ani ich vyrobcov neni kvantum, na rozdiel od poctu vyrobcov uz samotnych monitorov. A potom by mozno clovek najprv vyberal podla vyrobcu panelu, kde je namontovany v akom monitore a od koho a potom by uz skor len porovnaval moznosti elektroniky/monitoru. Ono vyrobci monitorou s oblubou fabuluju a prikrasluju parametre monitoru, viz oblubeny kontrastny pomer napriklad u BENQ alebo ASUS ze 12M:1, to je uz trochu ulet, zvlast keby clovek zistil ze ten panel v tom je povedzme od samsungu alebo lg a ten isty panel v monitore prave od samsungu uz ma uvedeny kontrast povedzme 1000:1 co uz je blizsie realite.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pravda název Samsung anebo LG Display se nedá marketingově využít, protože lidé znají tyto značky jako tu levnou mizernou čínu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle vaše věčné plky o Korejcích jsou příznakem nějaké nemoci, ne? Kolik jiných výrobců panelů je?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já to píšu jen tak jaký mají názor na tyto společnosti lidé na internetech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za tu cenu absence nejnovejsich revizi rozhrani je uz skoro vysmech ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Xenia PRO, kterou doporučují na prvním místě jako zdroj signálu, stejně žádná nová rozhraní nemá :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na to, k čemu je to určeno, je nepotřebují.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro rentgenology, nebo angiology a invazivní kardiology je to bez chyby, ale za tuhle cenu to bude jen ve velikých nemocnicích. Naši radiologové mají 6 kousků starých 4k od EIZA a zbytek od SIemense, což vypadá hodně stejně. Nevím s kým Siemens spolupracuje, ale možná jsou to jeho profi zobrazovadla. Některé věci poznáte i na TN Aceru, ale spousta RTG nálezů se snadno popsat nedá a i na špičkovém monitoru jsou popisy hodně subjektivní.

Myslím, že popisy RTG a CTček volají po expertním systému, kdy je popíše stroj. U MR to půjde o dost hůře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.