Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EIZO DuraVision FDF2405W - speciální monitor s 240Hz refreshem pro satelitní zobrazení

Vsechno je to hezke ale cena bude asi nekde uplne jinde :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nezoufejte. Vzpomeňte, za kolik se prodávaly první plazmové a LCD TV a kolik stojí dnes.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vzpomínám, za kolik se kdysi prodávalo Eizo a za kolik se prodává dnes ... pořád stejná cenová hladina :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TS tim Eizem to zase neni tak spatne - konkurence i EIZO donutila zlevnit, alespon v bezne "spotrebni" kategorii monitoru do 25 000.

Tj. trida monitoru co pred 4 roky stala kolem 20 000, dnes stoji kolem 13 000 (plus minus, dlouho jsem se nedival do ceniku).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No, v oblasti profesionálních monitorů právě EIZO konkurenci nemá. Cenovou politiku mají ale i přesto docela rozumnou. Vzpomínáte si na blahé paměti monitory Barco, kde somrácký typ začínal na 137000 chechtácích? A přitom dnes ve srovnání s monitorem řady CG by to byl úplný šunt… :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cenova politika je rozumna ale jen nekolik let, jeste pred par lety to tak nebylo - obzvlast v CR.

Je to cca 4-5 let co jsem kupoval "normalni" (cti neprofi) 24palcovy SPVA 1920x1200 S2431W a musel jsem pro nej do Nemecka, kde se dal sehnat za 16.5tis CZK, kdezto u nas pod 23-24tis nesel.
To by clovek blil.

Nedam na nej dopustit, i kdyz je fakt, ze dneska by to bylo za dost jine penize a nenapadne pokukuju po nejake 27' potvurce ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo to proto, že to tehdy u nás distribuovala US firma. Nyní tuto distribuci převzela komplet samotná firma EIZO a díky tomu se ceny srovnaly (naštěstí v našem případě výrazně směrem dolů).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale mají Navrátile. Je to řada PA(widegamu) a P(standardgamut) a lowend EA
http://www.nec-display-solutions.com/p/cz/cs/products/choice.xhtml?cat=LCD

Mají stejné řady jako Eizo a rovněž jsou monitory založeny na stejných čínských LG display a Samsung display panelech/obrazovkách.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemají. Jen o panelech to není. Je to především o interní elektronice, jenž je hardwarově kalibrovatelná (přes interní 14—16 bit LUT), je to o podvětlení, použitých RGB filtrech na panelu, vestavěné měřicí sondě (s podporou/se spárováním případné externí sondy, pokud je k disposici) a tak dále.

PA monitory fy NEC nemají HW kalibraci. Jejich SW pouze odhaduje (sic!) přes nastavované parametry následný ICC profil monitoru a to nazývají „kalibrací“, přičemž se „nebrání“ kalibraci externí sondou přes externí SW, stejně tak jako každý jiný neprofesionální (i ten nejlevnější) monitor, což je pak přes LUT korekci na graf, kartě (ano, jen na osmi bitech LUT).
Tohle opravdu není konkurence… :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Nemají. Jen o panelech to není. Je to především o interní elektronice, jenž je hardwarově kalibrovatelná (přes interní 14—16 bit LUT), "

Ano až spectraview řada m plnou HW calibraci.

Necchápu větu "Jen o panelech to není. Je to především o interní elektronice, jenž je hardwarově kalibrovatelná (přes interní 14—16 bit LUT), je to o podvětlení, použitých RGB filtrech na panelu"

Kde je to podsvětlení? kde je ten RGB filtr to nedělá http://www.lgdisplay.com a http://www.samsungdisplay.com když jde Eizo i Nec k nim na nákup?

Dobrá pokud to není o panelech proč je v Ezio CG243 jen 8-bit LG Display panel LM240WU4-SLA1.

Zde CG243 odkrytován
http://diybbs.it168.com/thread-374627-1-1.html
http://diybbsfile.it168.com/forum/day_091010/20091010_b2f40717ad5569f6a4...

http://diybbsfile.it168.com/forum/day_091010/20091010_057e2ac00f6c916959...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale vždyť Viktor nemluvil o tom, že by některé panely nebyly pouze 8 bit. Mluvil o interní elektronice - proč si stále prosazujete svou? Abyste nás přesvědčil o své pravdě?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano psal o interní elektronice a já jsem jen zmínil, že Nec spectraview řada je také konkurence v grafických HW kalibrovatelných monitorů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte pravdu. Spectraview není hardvarově kalibrovatelný (NEC Spectraview 243, cena 33000 Kč), ač se řadí na stejnou cenovou úroveň harwarově kalibrovatelného Eizo CG243 (cena 33000 Kč). Jenže CG433 je na rozdíl od NECu skutečně HW kalibrovatelný a obsahuje integrovanou kalibrační sondu, jenž tuto kalibraci (automaticky či na požadavek uživatele) provede.
Od NECa hardwarově kalibrovatelný je až SpectraviewReference 241 s cenou 46000 Kč (skutečně velmi konkurenceschopný - 33 verusus 46, LOL). Jenže na rozdíl od EIZO CG241 má jen 14bitovou LUT, kdežto Eizo má 16bitovou LUT (modifikovatelnou přes kalibraci). Opět — velmi konkurenceschopné…
A ty nesmysly o 8bitovém panelu — to opravdu nemůžete myslet vážně! Že ne?

Jinak když už tu používáte veřejně mé příjmení, uvítal bych, kdybyste se mi zde veřejně představil. Bylo by to fér, nemyslíte?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Oprava: eh, prohodil jsem typová čísla (241/243), takže takto to má být:

Nemáte pravdu. Spectraview není hardvarově kalibrovatelný (NEC Spectraview 241, cena 33000 Kč), ač se řadí na stejnou cenovou úroveň harwarově kalibrovatelného Eizo CG243 (cena 33000 Kč). Jenže CG433 je na rozdíl od NECu skutečně HW kalibrovatelný a obsahuje integrovanou kalibrační sondu, jenž tuto kalibraci (automaticky či na požadavek uživatele) provede.
Od NECa hardwarově kalibrovatelný je až SpectraviewReference 241 s cenou 46000 Kč (skutečně velmi konkurenceschopný - 33 verusus 46, LOL). Jenže na rozdíl od EIZO CG243 má jen 14bitovou LUT, kdežto Eizo má 16bitovou LUT (modifikovatelnou přes kalibraci). Opět — velmi konkurenceschopné…
A ty nesmysly o 8bitovém panelu — to opravdu nemůžete myslet vážně! Že ne?

Jinak když už tu používáte veřejně mé příjmení, uvítal bych, kdybyste se mi zde veřejně představil. Bylo by to fér, nemyslíte?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic si z toho nedelejte, s panem Vaclavickem (aka EizoKlika - vcelku vhodny nick na zaklade jednoho trefneho prispevku ve foru...) uz jste stejne dost proflaknuti oba :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hm, takže žádný, ani ten nejmenší, argument samozřejmě není!
Ale dost ubohé výpady z pod anonymity internetu — to Vám jde, co?
Takže — jsem naprosto nezávislý člověk, nejsem na výplatní pásce žádné firmy a nejsem žádný dealer či prodejce žádných výrobků jakékoliv firmy/společnosti. Tedy jestli vůbec víte, co to vlastně znamená!
A nějaký Váš pan Václavíček je mi zcela volný a lhostejný.

Pokud na základě hlubokých a důkladných testů (jenž vždy provádím zcela nezávisle a maximálně objektivně) získám velmi konkrétně obhajitelné přesvědčení, že je něco dobré, nemám problém to veřejně sdělit. A vice versa — pokud něco je špatné, opět to neskrývám a nemám problém i tohle sdělit. To je důvod, proč je má nezávislost (a inf. otevřenost) pro někoho nepochopitelná, či dokonce až na obtíž, což je ovšem problém, se kterým se musí vyrovnat například i Vaše mrzká existence a nikoliv já.
:-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mno, muj prispevek jsem rozhodne nezamyslel jako utocny, pokud to tak chapete, pak se berete moc vazne a v tom pripade mi je vas lito.

Mam za to, ze rozumny clovek by muj prispevek pochopil jako usmevny prispevek pro odlehceni, pripadne spam.

Vase argumenty a nezavislost jsem nezpochybnil a nenapadam, nevim jak jste k tomu dosel.

Spis je fakt, ze timto prispevkem jste utocny a sprosty prave vy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A smajlíka na konci jste přehlédnul? Vždyť pokud svůj předchozí příspěvek berete jako „úsměvný“, tak z mého byste se měl rovnou za břicho popadat, ne?
Pokud nyní sám vlastní příspěvek označujete za spam, tak jen po právu sklízíte plody svého spamování.

Domnívám se, že rozumný člověk může Váš příspěvek (vzhledem k jeho kontextu) pojmout jedině tak, že mne posuzujete jako člověka, jenž NENÍ nezávislý a jenž je neobjektivní (velmi stručně a eufemicky řečeno). A vzhledem k tomu, že si právě na vlastní nezávislosti a maximální objektivnosti (podpořené precizní měřicí technikou a vlastní laboratoří) velmi zakládám, musel jsem zareagovat tak, jak jsem zareagoval. A pokud svůj statut bráním a zrovna Vy jste byl iniciátorem této obrany, pak je velmi pikantní Vaše označení mé maličkosti v této souvislosti za „útočného a sprostého“… :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

OK, beru to tak, ze si me z nekym pletete ;-)
Anebo ze je prilis horko.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

bez komentáře…

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je přesně co hledám :§). Akorát rozlišení mohli ponechat 1920x1200. Určitě si tohle nechá Eizo pořádně zaplatit, takže zase nic :§(.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Poučí mne někdo? Proč tak vysoký refresh? Já měl za to, že ty tekuté krystaly drží svou fázi dokud nedojde ke změně. Není to jako u skleněných obrazovek, kde se musí pořád bombardovat vrstva luminoforu elektronovým dělem. Nějaká taktika jako u výrobců foTáků za vyšším rozlišení v prospektu?. O 3D kde by to snad mělo smysl v článku nic není. Tak kdo to ví?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Monitor také podporuje aktivní 3D, spolu s dodávanými brýlemi (kde právě 240Hz refresh prospívá ostrosti zobrazení)."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo také by mne zajímalo jak je to s tou 10bitovost samotného TFT LCD panelu. Jestli Eizo stejně kecá jako u modelu CG243, že je tam 10bit panel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.