Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EIZO začne s výrobou průmyslových LCD

OT#1: Zda se mi to, nebo jste naridili spravne hodiny na serveru, takze zpravy uz nevychazi o ctvrt hodiny dyl?

OT#2: Co se to deje s diit.cz? Ono to nebude nakonec diit.cz ale deepinit.cz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>?Tak to už je slušný reflektor!?
odkdy je 20 svicek slusny reflektor?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Off-topic: Udelejte neco s tim ad1.proklik.cz Musel jsem vypnout javascript, abych se sem vubec dostal :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se da zaridit, kdyz jsem do neceho zabrany, aby mi to trvalo vzdycky o ctvrt hodiny dyl? A kdyz si seridim hodinky, tak mi to bude trvat kratsi dobu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem Eizo v akci neviděl, ale byl jsem u dvou firem kde pracovali s grafikou a Eizo neměli. K mému překvapení jsem Eizo zahlédl na pracovním úřadě ve Zlíně na právním oddělení a v té době stál aspoň 700000,- Czk. Myslím doba kdy byli o krok vpředu pominula a předražené monitory nikdo nekupuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O: je vidět, že se vždy najde trotl, který všechno a všude byl dvakrát, bez urážky, ale EIZO má několik řad a rozhodně je stále rozdíl mezi běžným monitorem a např řadou EIZO pro grafiky. Rozhodně věř tomu, že to poznáš na vlastní oči ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

superrychlý pičítač mi nezapsal prví 4 znaky : 2EIZO

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EIZO nedela zase tak predrazene monitory kdyz srovnas zelezo a zaruku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Casik: Pokud to byla reakce na me, tak jsem mel na mysli to, ze prvni zpravy dne se vzdycky na serveru objevi o pulnoci (cas u zpravy je 0:00 - tak jako u tyhle). No a do nedavna se takovy zpravy objevovaly vzdycky cca v 0:15 "skutecnyho casu".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

paco: Ano, 600 cd/m2 je pro LED opravdu dost vysoká hodnota.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 EIZO: TO, zes nikdy EIZO nevidel v akci je prave ten problem. Kdo to potrebuje (grafici, CAD, atp.) a videli to v akci, vedi, proc je dobre si priplatit. A Tvoje zkusenost jen ukazuje, ze se vzdycky najde dost entuziastu, nebo snobu, kteri si koupi top level produkt, ikdyz jeho vlastnosti ani nedokazou vyuzit. Pri hrani (dopln oblibenou hru) skutecne nevyuzijes naplno vsechny moznosti EIZO monitoru. Nadruhou stranu, proc ne. To je jejich problem. Ja znam zase dost pracovist, kde moznosti tehle skvelych monitoru mohli vyuzit a taky do nich investovali opravdu nemale castky. Vesmes se jedna o architekty, grafiky, atd. Nicmene je to dobry namet pro redakci, zkusit v recenzi porovnat bezny produkt a top level LCD EIZO, aby ctenari pochopili, v cem je rozdil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2EIZO: To jen doklada ze top modely se cpou urednikum do kanclu i tam kde je nevyuzijou. vsak to danovej poplatnik zaplati ze. takto stat prichazi o miliony korun jen proto aby se nekde "utopili" penize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu diskuze o použití v kancelářích. Tyto LCD budou na použití v automatech, bankomatech, el. pokladnách atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim jak s tim uspeji, industry PC se bezne pripojuji pres DVI a ne D-Sub. V dnesni dobe se jde predevsim cestou implementace celeho PC do touch-panelu - napr. viz: CP62xx od firmy Beckhoff.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nufpuf: Já pro změnu nechápu tvůj příspěvek. Co si tak přečíst tu diskusi hezky od začátku, než plácneš nějaký blábol?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

paco: ono to není 20 svíček, ale 600 svíček a to už je sakra hodně (samozřejmě pro běžné použití zcela k ničemu, ale na přímém slunečním světle už je to jiná)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to ani nemusi byt na primem slunecnim svetle - staci nejaky provoz, anebo i vystava, veletrh, kde je hodne nasvicene prostredi a kazda svicka navic je hodne uzitecna.
Doma je potreba samozrejme 10x slabsi svitivost, coz je ale taky casto problem ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: panacku, ono to ale je 600 svicek na ctverecni metr a kolik z toho ma asi ta obrazovka :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: 600 cd/m^2 je vysoka hodnota v porovnani s kancelarskymi monitory, ovsem u prumyslovych displeju urcenych k outdoor provozu je treba alespon 800, dostupne jsou napr. 1000-2000
http://www.vartechsystems.com/products/All-Weather-Displays/default.asp#...
ViktorN: za predpokladu, ze jde o 10,4 palcovy displej s pomerem stran 4:3 se dostanes k 20,1cd tj. priblizne 20 svicek nebo 1/6 100W zarovky
http://www.wolframalpha.com/input/?i=10.4in%2F5*4+*+10.4in%2F5*3+to+mete...^2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

paco a v0as: pánové, obávám se, že nemáte pravdu. Pokud si vezmu monitor například CG241W, u kterého v dokumentaci výrobce udává maximální jas 300Cd/m2 a já změřením ověřím, že na jeho povrchu má svítivost nějakých 302 Cd/m2, pak vlastně měřák mi měří špatně, protože neměří plochou 1 m2, nýbrž má aperturu pouhých 0,8 cm a tedy vlastně naměřil 2,4 candely (tedy zhruba dvě a půl svíčky) a tedy podle Vás monitor sotva žhne. Podle dokumentace výrobce ve skutečnosti monitor nemá svítivost 300 Cd, nýbrž jen 50 Cd/m2. Fajn, jak jste přišli na svítivost 100W žárovky? Přepočítali jste plochu baňky?  
A co teprve LED dioda, u které (samozřejmě jiným měřákem s jinou aperturou) naměřím svítivost 2 Cd, tak ve skutečnosti tahle dioda má svítivost nula celá prd prd prd nic hodně málo candely?
Chlapi, zamyslete se...  :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.