Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EK Water Blocks s unikátním úchytem pro Ivy Bridge bez heatspreaderu!

V soucasne dobe provozuju i2600K @ 5GHz chlazene Antec H2O 920. Programuju na tom a obcas neco pocitam. Bezi to 24/7, PC zamrzne zhruba jednou mesicne, teploty mezi 60 az 80 stupni.

Momentalne resim upgrade (i2600K zvlada jen 32GB RAM). A pravdepodobne pujdu do neceho podobneho. Tady se nejedna o 'par megahertz' ale o dlouhodoby a stabilni odvod tepla. Se vzduchem takovyhle system jde pretaktovat, ale udrzet takt 24/7 proste neni mozne. Je potreba mit vodnika s aktivni cirkulaci.

S nasazenim chladice nevim. Asi najmu hodinare a koupim par bazarovych CPU aby si to natrenoval :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle zkusit Noctuu D14? S pořádným průvanem v kvalitní skříni. No a pak samozřejmě vzhledem k nárokům jít spíš do sc.2011?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsem psal ze je potreba mit aktivni cirkulaci mezi CPU a chladicem. Heatpipes proste nezvladaji odvest dostatek tepla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, pokud ti neco bezi 24*7 tak tam muze byt problem i s pameti. Bych si skusil nastudovat neco o ECC pametech a porovnani s normal pametmi. Preci jenom po mesici uz bude chyb v pameti dost a i to muze zpusobovat mrznuti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mrznuti jednou za mesic neresim, to se stava i v lepsich rodinach. Muj notebook pri pocitani 24/7 zamrza jednou denne. Klidne to take mohou byt ovladace nebo neco jineho. Spis jsem to uvadel pro orientaci, jak je system stabilni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jedu na 3570K (Ivy Bridge) - heatspreader jsem sundaval a aplikoval novou pastu. Chladím "jen" vzduchem, ale i tak byl pokles teploty v zátěži cca. 10 stupňů Celsia.

Díky neohrabanosti vzduchového chladiče jsem si - ač mám obě varlata - netroufnul pokoušet se o montáž bez IHS :) I když výzva to je, to jo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.