Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Endurastar - nová značka disků Hitachi

Chtel bych si do sveho PC poridit druhy HD a potreboval bych poradit, od ktere firmy. Jsou HD od Hitachi spolehlive? Prvni plus je, ze davaji petiletou zaruku. Nebo me doporucite jine vyrobce... Diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistěže to v ponorce jde, stejně dobře jako třeba na oběžné dráze v kosmické lodi, jenomže to s tím systémem vyrovnávání tlaku jaxi nemá vůbec nic společného, protože na všech těchto místech je normální tlak. Takže poněkud nepatřičné to uvedení ponorky bylo.
Něco jiného by bylo třeba uvedení výzkumné podmořská stanice, tam se udržuje tlak stejný, jako má okolní prostředí, aby mohli výzkumnící bez nutnosti dekomprese do vody a zpátky, kdykoliv je potřeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

klasické rozdělení produktové řady:
7200RPM = travelstar
4200RPM = endurastar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm - v ponorce je stejny tlak jako na hladine, jinak by ponorka nemela moc smysl. Spis bych v tom videl vyhhodu pro nejake zachranare nebo horolezce, kteri se nemohou od techniky odloucit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel se obávám, že Hitachi koupila od IBM s licencí na disky zároveň i jejich kvalitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechapu narazky na kvalitu IBM (Hitachi) disku. Problemy mely dve rady a predtim i potom byla kvalita disku IBM (Hitachi) vyborna. Ja jsem nikdy nemusel resit zavadu IBM disku (s vyse uvedenou vyjimkou) coz nemuzu rict o zadne jine znacce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: V ponorce je opravdu stejný tlak jako na hladině, proto má silné stěny aby odolaly tlaku, jinak by mohli být klidně z alobalu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zelva: No, to asi ne. Vždyť Travelstary jsou 3,5palcové desktopové disky, kdežto tohle jsou 2,5palcové mobilní disky, prostě něco dost jiného.
StrFr: Opravdu? Já žiju v domnění, že ponoří-li se ponorka příliš hluboko, tak nesmí příliš rychle na hladinu, lidé musí projít dekompresí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: TravelStary jsou rozhodně pouze 2,5" mobilni disky, 3,5" disky = DeskStar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fox: Aha, nojo, sek sem se. Sorry. Nicméně co se týče toho "klasického" rozdělení produktových řad, jak o něm píše zelva, tak to je děláno asi takto:
4K80 Travelstar = 4200RPM
5K80 Travelstar = 5400RPM
7K60 Travelstar = 7200RPM
Prostě a jednoduše, tyhlety Endurastary jsou úplně mimo, mají vlastnosti, které u Travelstaru nenaleznete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdeněk: Hmmm, když tak nad tím přemýšlím, asi máš pravdu. Ale jaxe tak koukám přímo na článek, tak já tam vlastně neřekl nic nepatřičného, prostě v ponorce to jde ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.