Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Enermax chystá 1000W zdroj

pri navrhu vicekrat zkopirovat blok 12V moc prace neda. takovouhle mrchu teda nechci. docela lituju chudaky co jejich milacek zere jak varna konvice. me se zda i 200W/PC dost. sice je to spickově, ale i tak. kdyz tohle zatizim jen 200W tak to ma zbytecne malou ucinost a zatizit to na max, aby se zvedla ucinost se zase moc nevyplati.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

200W zdroj je dnes wazne ponekud malo a navic se jedna o max vykon, takze v realu muze mit i klidne pod tech 200W. Ja sam mam sestavu s AMD 64b pri beznem provozu cca 200w a pri plne zatezi mi to dela kolem 260-280W a ale pri startu pocitace to muze delat i mnohem vice a prave kvuli spickam je potreba vykonejsi zdroj. Ono se to mozna nezda, ale nabeh vsech zarizeni je znacne narocny. (chieftec 410W)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 Chupas: je to spinany zdroj, ucinnost muze mit vysokou i na tech 200W.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no, my si v kanclu v zime, kdyz nam malo topi, pritapime taky 1000W topenickem. reknu sefovi, at mi poridi neco takovyho, ze primotopy uz nejsou v mode :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

zatezova krivka ani spinanych zdroju neni rovna cara, vzdy je tam trafo byť je jinak použito. a parametry zdroje jsou vzdy na urcitou zatez. takze vyrobce napise ucinost 99% ale mel by :-/ napsat jakym zpusobem probihal test, pripadne odkaz na stranky test centra, kde v protokolu bude i informace pri jakych podminkach (a taky zatezi) dosahl tohoto vysledku.
ale jako topeni na zimu to neni spatnej napad

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ze by se vracely stare dobre casy?

Pamatuju kdyz jsme v pubertalnich letech hravali s kapelou, tak nam ruske elektronkove zesilovace slouzily primarne jako primotop, sekundarne jako plotynkovy ohrivac polevky (jako varic ne, bohuzel...), terciarne jako radio pro prijem na pasmu LW.
No, a mimochodem to taky zesilovalo vstupni signal.

Tyto zdroje budou mit dalsi vyhodne vlastnosti:
1) korekce pri nizkem odberu elektriny v prumyslu
2) tezitko pro vyrovnavani nerovnosti podlahy
3) zvukova kulisa pro celou domacnost (i kdyz je fakt ze enermaxy se pysni svymi tichymi zdroji)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No nevim,ale kazdou hodinu platit 4,50 nebo kolik stoji elektrina, *24*365, noo za to bych mel dovolenou v karibiku. imho nevim,jestli by vubec stihala zasuvka...no snad asi jo,myslim,ze mame neco jako 2mm med draty a jistic nekolik 10A,kecal bych. ale je fakt, ze bych nepotreboval topeni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktivni PFC tam bude docela určitě, to totiž vyplývá z rozsahu napájecího napětí. Ještě jsem neviděl zdroj, který by uměl 100-240V a při tom neměl aktivní PFC.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Enermax by snad ani zdroj bez PFC nedelal

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chupas:Účinnost 99% ? Měl jsem za to, že levné zdroje dosahují maximálně 65% - 70%, ty dražší 85%. Kdyby měl tenhle 85% při maximální zátěži, tak to dělá příkon 1.18 KW.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no nechci si delat reklamu, takze nebudu psat odkaz, ale na ceskem netu uz se da skoro rok sehnat zdroj, ktery ma naprosto stejne proudy jako tenhle enermax, a stitkem 1000W se teda fakt nehonosi...coz jen dokazuje to, ze enermax posledni dobou nestoji za nic a boostuje si ego nejakymi PR zpravami...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Svět se zbláznil, držte se! :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

do serveru, proč ne. Ale pokud tohle potřebuje někdo domů, nechápu nic...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste chvili takovy vyvoj ( pozadavky ny tyto zdroje ... zvetsijuci se naroky na energii) a za chvili budou PC pouzivat jen malo kdo.
Tohle neni normalni.( ne tech 1000 W ) ale kam to smeruje. Jde to presne opacnym smerem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

skvělá hračka pro URK (uctívače rychlovarné konvice)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

MildaIV: Ucinnost 99% urcite ne :o) ale spis to co pises ty. 99% nemuze vubec dosahnout na normalni napajeci siti a s velmi rychlymi zmenami zateze, navic by se nesmel ani zahrivat :o)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

vlastně proč to teplo z dnešních počítačů nějak inteligentně nevyvedou ven a nepoužijou ?
Možností je spousta, do case se dá zabudovat třeba přihřejvání šálku kafe nebo líheň pro kuřata.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, super a elektřinu za mě bude platit kdo? :-)))To abych si pořídil soukromou elektrárnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, z 1000 wattoveho zdroja moze mat radost akurat CEZ alebo SE :-). Ale teraz vazne - nezda sa vam, ze je ten Enermax v porovnani s normalnym zdrojom ovela dlhsi? Vo velkej serverovej skrini to asi nebude problem, ale inak neviem, neviem...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No právě mě čeká nákup zdroje, protože mám z práce nouzově půjčenej z nějakýho Compaqu a je skoro 2x větší, proto je vedle case a to mě žere a určitě 2x hlučnější. O 1000W jsem neuvažoval ani na chvilku, ale když už se to tady probírá, kolik Wattů byste mi doporučili na pc :

1x Sata HDD + 2x Pata HDD
2x CD/DVD 1x FDD :-)
Radeon 9800
P4 2660MHz fsb 533
síťovka, 8xUSB (využití printer, gps, foťák, mp3, scanner spíš
postupně)
Výkonově dramatičtější hry tak 15% strojovýho času, maká tak do 5ti hodin denně.

Nebráním se i doporučení konkrétního a nepředraženýho kvalitního zdroje. Třeba na mail, pokud byste se tady báli někomu udělat reklamu. Dík moc čau.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento zdroj je hlavně pro Servery kde maj mraky disků,ale hodil by se i jako svářečka,a vyšlo by to dost levně,a šlo by svářet i bazickejma (+ -) ;-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to: RomanP @ 84.42.143.69 - dnes, 24. srpna 2005, 14:21
Mám podobné kompl a pořídit jsem to nejtišší na trhu. Je to myslím Fotron 450W s velký větrákem (stálo to kolem 3 klacků). Je nehlučný a s rezervou výkonu - nic tiššího jsem nesehnal. PC mi žere při záběru kolem 200-250W.
P4 HT 2,6GHz, 512MB, 2x HDD 200GB, 1x 120GB, 2x DVD (lis a čtení), FX5700256DVI, TV Pinacle atd.., prostě plný kompl - 6x5,25" BigTower

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To RomanP: Zkušenost: zdroj Redstar 400W s 12cm větrákem, přibližná kalkulace příkonu tohoto PC při 80% zátěži je 490W (njn, 7 HDD), viz:
http://takaman.jp/D/?M=PbQEQbd@hSCgXKhPUTrUPUaVhn@qXgYBYaZAZavXGMZ&english
Ta kalkulace je asi docela mimo, ale na ten zdroj nemůžu říct jediné křivé slovo. Momentální hodnoty napětí (CPU load 100 %): 12.30V, 5.20V, 3.38V - měřeno multimetrem. Vnitřní konstrukční a elektrické provedení je proti odfláknutému Fortronu (300W, 12cm větrák) excelentní. Ve Fortonu jsem se zděsil nad kabelovýma roztrojkama, tj. z plošného spoje vede jeden vodič a na něj jsou po pár centimetrech napojeny další 3 vodiče. :-o A to u všech napětí a i u GND, tam byly dokonce rozčtyřky. Čistota návrhu plošného spoje byla na úrovní 2. ročníku průmyslovky... Nevím, jak by obstál v laboratorních testech, ale vzbuzoval ve mě minimální důvěru. Jediná pozitivní věc - solidní kus "železa" (tlumivka) na vstupu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DuckDuffy:
ten vypocet je silne divnej, ale nemel jsem cas tu tabulku kontrolovat.
Na moji 2500+ sestavu to napocitalo kolem 460W, coz je totalni kravina, protoze
1) 300W Eurocase to vpohode utahnul
2) kdyz jsem si rucne secet max. odbery a zahrnul ucinnost zdroje, tak mi to vyslo kolem 280W.

Pusobi to na me tak, ze to je vypocet vytvoreny zrejme enermaxem, pripadne dalsim vychytralkem ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

RomanP > nedávno jsem narazil na tento program http://www.regino.sk/index.php?show=regino&menu=regino. Mimo jiné taky počítá doporučenej zdroj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Alex: na internete je zopar stranok(poznam 3) kde sa da velmi dobre vypocitat potrebny zdroj pre PC.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže spotřeba 1KW/za hodinu? Nó, tak to je mazec při při dnešní ceně ele.energie . Ale když, tak to chce ještě bohatého strejčka :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To AleX: Díky za ten link, ten program jsem už kdysi potkal a zapomněl jsem kde, když jsem ho pak sháněl a nevěděl název. :)

To Shafa: Souhlasím, asi bych to počítal ještě trochu jinak. Ale stejně je tam málo komponent, tak jsem to tam musel dávat úplně od oka.
Bylo by zajímavé změřit ty odběry při zapnutí, v tu chvíli by to snad i odpovídalo. Oni tam počítají příkon při různém zatížení (defaultně při 80 %), a když si představím, že by všechno najednou (hypoteticky) jelo na těch 80 %, tak bych se možná i nedivil tomu číslu, ale vážně nevím. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.