Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nové přírůstky do řady Enermax Triathlor FC: 550 a 650 W

Enermax_Triathlor_FC_0
Dva nové zdroje jsou vyrobeny stále hlavně ve znamení kvalitní konstrukce, stability a dlouhé životnosti, to vše ale nyní nabízí i v „lidštějších“ výkonech než jen 700 W.

Zdroje z produkce společnosti Enermax není myslím třeba sáhodlouze představovat, kromě posledních úletů jako NAXN produkuje tato společnost absolutní špičku na trhu. Svou dosud poměrně malou „řadu“ Triathlor FC, dosud sestávající jen ze 700W modelu, nyní rozšířila o dva další o výkonech 550 a 650 W. Výrobce o Triathloru FX mluví jako o nástupci velmi úspěšných Modu82+. Zdá se totiž, že Modu87+ takový úspěch nesklidily a na rozdíl od starší řady v nabídce již nejsou.

Enermax_Triathlor_FC_1

Bylo tak rozhodnuto, že je nejvyšší čas řadu Modu82+ poslat na zasloužený odpočinek a právě její náhradou se má stát Triathlor FC, kde FC znamená Flexible Cable (Management). Enermax totiž už nějaký pátek má i nemodulární Triathlory, nyní tak bude v nabídce komplet v obou provedeních a Modu82+ mohou úplně skončit. Pradoxně se moc nehlo s účinností, nejspíše proto, aby nebyly nabourávány prodeje ještě vyšších modelů. Stejně jako Modu82+ tak mají i Triathlory FC pouze certifikaci 80 PLUS Bronze.

Enermax_Triathlor_FC_2

Mezi největší změny patří nasazení DC-DC měničů, které by měly zajistit ještě lepší řízení napětí. Došlo tak vlastně k posílení větve +12 V, jelikož ta je zde tou hlavní a uživatel se v podstatě rozhoduje, jestli bude výkon odebírat jen z ní, nebo skrz zmíněné měniče v podobě napětí nižších (+3,3 a +5 V). Konkrétně lze odebírat až 24 A na nižších napětích, 0,5 A na -12 V a 2,5 A na +5 V SB. Samotné +12V větve zvládnou až 45, resp. 54 A.

Enermax_AirGuard

Ačkoli s mnoha snímky interiéru se Enermax nepochlubil, díky tomu, že přímo s uvedením na trh vyšla recenze např. na Hardware Secrets se můžeme přesvědčit, že design je opravdu pěkný a čistý a ve zdroji je dostatek místa na slušný průtok vzduchu. Do poloviční zátěže tak Enermax u ventilátoru slibuje rychlost pouze 500-900 ot./min. (dle verze). Bonusem je i zahnutí plechů při okrajích nasávacích otvorů, což Enermax nazývá AirGuard.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nové přírůstky do řady Enermax Triathlor FC: 550 a 650 W

Žádné komentáře.