Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Konec Windows XP může nakopnout enterprise segment

to je samozřejmě nesmysl.....PC prostě není důvod obnovovat a Windows 8 jsou totálně nenáviděné....takže když darujete peníze Microsoftu za W8, nikdo nic nezíská krom Microsoftu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Totálně Win 8 nenávidíš akorát Ty. Mluv za sebe a vyjadřuj se normálně. Ty Tvoje výkřiky nám nic neřeknou, jen to, že jsi na hlavu. :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Win 8 nejsou spatny, prave naopak, ale mikrosrot si nejak neuvedomil, ze drtiva vetsina uzivatelu chce system pouzivat a ne se ho ucit pouzivat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

už to vidím ty "spokojené" uživatele enterprise segmentu, jak se hrnou do metra, protože blikající dlaždice to je přesně to co tenhle segment potřebuje :o)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nikdo je nenutí je používat. Win 8 mají i desktop mód. Nicméně když se ty dlaždice pročistí, dotvoří zástupci na používané desktop apps, tak nemají důvod na dlaždice zanevřít.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

He he , "když se pročistí"..... :o))) (nebo vypnou úplně,že ?) No vlastně jsi si odpověděl sám :o)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

každému dle libosti. Zatím jsem Win 8 dával dvěma zaměstnancům (i s novým HW), jeden si přál klasickou Start nabídku, tak dostal "ClassicShell". Druhému to bylo jedno, tak jsem mu nechal výchozí nastavení. A evidentně se s tím sžil - zbytečné dlaždice vyházel, něco přidal, a výsledek seskupil do určitých bloků.
Já provozuji Win 8.1 a také si nestěžuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak Win8 + Classic Shel = Win 7 + podpora novych HW veci (SSD, USB 3 a pod).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Win 7 snad USB 3 nebo SSD nepodporují ? To je mi novina.... :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Win7 nema nativni podporu USB 3. to muze byt problem, pokud instalujes Win7 na takovym zarizeni. A pokud ma clovek SSD jako systemovy, tak bych mu nic nez Win8 nedoporucoval. Win7 vysly v dobe, kdy SSD bylo jen highend paradicka. Win8 maji daleko lepe propracovany schema pro beh na SSD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proč by to měl být problém, když každé USB 3.0 zařízení je zpětně kompatibilní s USB 2.0 ???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to je sice hezky, ale to se projevi az pote, co je prislusny USB radic detekovan a nainstalovan. tudiz ho musi windows znat a pokud ho nezna z duvodu, ze nezna usb3 radic a nemuze tudiz pouzit ani svuj obecny usb3 ovladac, tak je ti to k prdu. resi se to treba tak, ze zarizeni ma dva radice. jeden usb3 a jeden levnejsi usb2. ale uz jsem se setkal s notebookem jen s usb3 radicem a diky tomu ze vlastnik nesnasi win8 tak a chtel win7 tak si zkomplikoval instalaci a votravoval zbytecne me

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimave. Jeste jsem se nesetkal s pocitacem s Windows 7, ktery by mel problem s USB3.0. V nejhorsim pripade stacilo nainstalovat ovladac z CD od vyrobce zakladovky. A co je nejlepsi, staci na tom CD zvolit neco jako "instalovat vse" a nainstaluji se komplet vsechny ovladace a dal neni co resit. Snad tohle neni na Vas prilis narocne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jsi vtipny, ale nevis o cem je konkretne rec. me nejde o to, ze windowsy po instalaci neznaji usb3 protoze ty se vzdy treba pres windows update nebo si je cloívek doinstaluje sam. ja mluvim ze clovek jentak nenainstaluje samotny windwsy kdyz nemuze pripojit nic pres usb, ani touchpad nefunguje, jelikoz je take na desce pripojen pres usb. muze tedyx pouzivat klavesnici. a to byl nastesti notebook s optickou mechanikou. nevim jak bych tam pres usb dostal win7 kdyz pro ne nema nativne podporu, takze by to v prubehu instalace nepoznalo ani sebe sama (myslim tim tu flashku).
proste win8 jsou lepsi nez win7. nevim proc o tom nekdo polemizuje. snad jen hnuc co si neumi vypnout Metro a pridat nabidku start

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže Ballmer je spokojený s prodejem W8 či dokonce WRT?
takže ty máš halucinace?
zdá se, že všichni jsou blázni, jenom ty jsi letadlo, že? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ballmer je snad nespokojeny s prodejem? ;) to, ze si predstavovali jine prodeje neznamena, ze jsou nespokojeny. A navic, wi7 nerostl tolik, jak windows 8 ;) dit, windows 7 nemel po pul roce tolik prodanych kusu, jak windows 8 po mesici :) a do tretice, win8 uzira celkem dost z winxp a winvista kolace ;) staci se podivat na statistiky ŠAŠKU

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm zajímavé win8 má dobré prodeje ? Neni to spíš tak že mrkvosoft prodal hodně OEM licencí na hotové sestavy ? Kolik prodal opravdu licencích jako takových ? Ja myslím že drtivé minimum, protože 8 z 10 zákazníků se vrátí s tím že si přeje downgrade 6 z z těch 8 zákazníkům jsem vnutil produkt s win 8 pro takže neni problém a každý druhý z těch dvou co ma klasický windows 8 a na downgrade nemá nárok, jsem prodal licenci na windows 7. Takže opravdu si nemyslím, že se windows 8 těší oblibě.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

a win 7 se snad ze zacatku tesil oblibe? Taky kazdy 2. byl downgradovany na xp. To jsou proste zacatky, tak to bylo i s windows xp a se vsemi systemy - lidi na ne nadavali a pak je najednou pouzivali. Toho si zacinam vsimat i v mem okoli, nadavali na win8 a najednou na nej nedaj dopustit ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ani ne. Windows 7 byl přijat velmi přívětivě, pokud se dělal upgrade, tak to bylo obvykle kvůli účetnímu systému, ale běžný spotřebitel který chtěl downgrade snad ani nebyl když už šlo na nové železo os XP tak proto že zákazník měl licenci XP zakoupenou zvlášť, ale downgrade opravdu ne to je doménou osmiček.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@warman: to si pletes s windows Vista. Win 7 byly narozdíl od ní přijaty kladně a k downgrade na XP není žádný logický důvod.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

u mého bývalého zaměstnavatele se všechny nové PC s novým OS downgradovali na XP. Proč? Nevím, možná aby si zaměstnanci navzájem nezáviděli, případně kvůli snazší správě

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze kdyz byla firma plna stroju s XP a koupil se novy stroj s Win7 tak se downgradoval na XP. Bylo to vzdycky kvuli kompatibilite a snazsi sprave, jak spravne hadate. V nasi firme to neni jinak. A ted, kdyz se postupne prechazi na Windows 7 kvuli avizovane koncici podpore WinXP, tak se vsechny tyhle downgradovany stroje zase vraci k sedmickam. Rozdil v rychlosti neni nijak vyznamny.

Ale je zajimavy, ze ikdyz tu jsou uz ty uzasne osmicky, ktere jsou dokonce rychlejsi jak sedmicky, tak na vsechny nove stroje se instaluji Win7 a Win8 proste ignorujeme. Cim to asi bude. No v drtive vetsine to bude tim, ze uzivatele maji obcas reci i vuci ovladani Win7. Predstava ze jim dam kompl s Win8 se rovna sebevrazde. To si rovnou muzu dat opratku kolem krku a stoupnout si na zidli.

Mimochodem, rozhodne se nebojim toho, ze by nekdo nekomu zavidel novejsi OS. Spis by to bylo opacne. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"a Win8 proste ignorujeme. Cim to asi bude." ....... asi tim, ze jste uplni pitomci a date trojnasobek za o tri roky starsi system, jine vysvetleni na teto zemi kulate asi nenajdeme:o)
Krom toho, ze jsou W8 lepsi snad po vsech strankach (mensi naroky, mensi cena, vyssi rychlost, podpora novych technologii, ktere ve W7 nikdy nebudou, atd, atd ........ proste novejsi) a jsou plne kompatibilni s ovladaci a aplikacemi predchozich systemu a i pro zaostale je mozne tam na jedno kliknuti doinstalovat zdarma klasickou nabidku a pak nikdo nepozna rozdil ........ tak ano, krom lidske hlouposti me nenapada jiny racionalni duvod ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jeee. Zase nekdo kdo Microsoftu zere tu jejich propagandu. No uzivejte si ve Vasem krasnem ruzovem svete. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jeste bych dodal ... je krasne, ze si o vetsine firem ve vsech ruznych oborech podnikani myslite, ze jsou to sami pitomci. Asi byste mel vsem rict, jak maji spravne vest svou firmu. Nebo se radej odstehujte na pusty ostrov, at nemusite zit mezi tak obrovskou masou pitomcu. Drtiva vetsina firem totiz momentalne upgraduje na Win7 a Win8 ma v planu vynechat. Duvod je prosty. Win7 bude mit jeste hodne let podporu, neni problem ve Win7 rozjet veskery potrebny hw a predevsim se jedna o primerene "stary", dostatecne odladeny a odzkouseny system u ktereho neni problem vyresit pripadne problemy. Naproti tomu Win8 jsou od zakladu prekopane, nevyzkousene, prinasi uplne nove ovladani, na ktere neni nikdo zvykly a proto by to vyrazne snizilo efektivitu prace a potazmo vyzadovalo dalsi naklady na skoleni zamestnancu. No a pak je tu i problem s podporou aplikaci. Ne vsechny aplikace, ktere bez problemu funguji ve Win7 jsou funkcni i ve Win8. Kdybyste slepe nepropagoval Win8 ale trosku se zamyslel, tak prijdete na to, ze by se v dusledku Win8 vyrazne prodrazily. Ale to byste musel porovnavat vic nez jen nakupni cenu OS. Mimochodem. Na Alfacompu jsou Win8 Pro 64bit. OEM CZ jen o 10kc levnejsi nez Win7 Pro 64bit. OEM CZ. Tomu rikam uspora.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

- ovládání na které není nikdo zvyklý, to je hloupá výmluva, jednak se nejedná o nic extrémního a jednak, dovedete si představit jak by to vypadalo když by lidé třeba bojkotovali nový výrobní stroj jen kvůli tomu že má trochu jiné ovládání?
Jenže spousta lidí je opravdu velice nepřizpůsobivých a rozhodí je i malá změna, to vidím až přiliš často a nejde jen o IT svět. A nějaká vzpoura kvůli novému ovládání OS? Vyhlásil bych že pokud se s tím nenaučí tak budou bez prémií, to by byla velká motivace k učení :-)
Jinak máte samozřejmě pravdu, W7 jsou vyladěné a prověřené takže by problémy s kompatibilitou být neměly. W8 mi přijdou opravdu spíš pro domácí prostředí než do byznysu.
Hlavně reaguji na to neustále kňučení ohledně nového stylu ovládání které už je vážně trapné. Jako by bylo extrémně složité se jedním klikem přepnout na klasickou plochu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Win8 jsem si koupil hned když vyšly a nelituji, v jádru je to výborný systém. Metro je ale na desktop opravdu nevhodné. S classic shell je to výrazně lepší, i když pořád to není ono. Softwaroví vývojáři se kdysi urputně snažili přizpůsobit ovládání myší pro ovládání dotykem až nakonec zjistili, že to nejde. Tyhle světy jsou oddělené. Ale to neznamená, že by nemohly existovat vedle sebe, a zpočátku to vypadalo, že win8 bude dobrým řešením. Jenomže místo toho, aby to microsoft nějak logicky propojil, tak se rozhodl, že protlačí své dotykové ovládání tím, že ho nacpe i pro používání myší. Zcela necitlivě cpe někam nevhodný způsob ovládání a pak se diví, že naráží na odpor uživatelů. Přitom stačilo nevykašlat se na potřeby desktopu, nenutil lidi zbytečně jezdit myší (kontextové menu se otvírá vedle myši a ne dole na obrazovce a má to velmi dobrý důvod), dělat kliky navíc, umožnit vypnout funkce, které jen překáží, nedělat okna, která mizí když se přepnu jinam a nepamatují si svůj původní stav (viz nastavování některých věcí, z toho mě může vždycky trefit). Metro jako nová nabídka start je zbytečně rušivé (uživatel ztratí veškerý kontakt s prací) a přitom nepřináší vůbec nic užitečného. Používal jsem ho kvůli tomu několik měsíců na žádnou výhodu jsem za celou dobu nepřišel.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

vždyť je to také hlavně systém ovládání na desktopu, který je kritizován, nikoliv samotný OS W8. :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp

to, ze nejsou takove narusty je zapricineno nejvic nizsima prodejema novych pc. Za druhe delate "podle sebe soudim tebe", to ze se nelibi win8 vam, neznamena, ze se nelibi zbytku populace. 90% lidi je u prdelky, jestli je nabidka start takova nebo makova.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zato u Vist ten logicky duvod zjevne byl co?:o)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ano byl, protože Vista byla do vydání prvního SP téměř nepoužitelný systém a to nehodnotím její přímo krvavé nároky na paměť , kde XP stačilo královsky 1GB RAM a na Vistu bylo potřeba minimálně 4GB :o) , systém byl neuvěřitelné línej a na barevné omalovánky nikdo nebyl zvědavej. (kde je to jejich slavné AERO dnes ? ) IMHO stejný přešlap jako s WIN 8 a METREM.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

:-D Dobrej vtip. Myslet si, ze nikdo nemel duvod downgradovat Visty na XP, muze jen nekdo, kdo nikdy Visty nemel pod rukama. Visty byly, jsou a budou propadak. Neodladeny, preplacany grafickyma zbytecnostma, silene pomaly, nedostatek ovladacu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak to je presne nazor typickeho BFU ... samozrejme, ze mely vyssi naroky, to je celkem logicke a samozrejme, ze zprvu nebyly ovladace .... takze podle tebe mel MS skoncit u XP jo?:o)
7ky a 8ky musely byt rovnez propadak, protoze maji vyssi naroky na HW, maji nove graficke prvky a nejedou tam ovladace pro XP .....
OMFG, ja se nekdy nestavim divit, co jsou lidi schopni vymyslet .......

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Win7 maji vyrazne mensi naroky na hw nez Visty, protoze se jedna o opravene a odladene Visty. To je videt i na tom, ze ovladace pro Visty v drtive vetsine funguji i ve Win7. Stejne tak Win8 maji vzhledem k dobe uvedeni na trh podstatne prijatelnejsi naroky. Nikdy jsem nevidel zadny pocitac prodavany s Vistama (predevsim se jedna o notebooky), ktery by mel pouzitelnou odezvu. To i kdyz si dneska koupim ntb za 10tis. s Win7 nebo at teda srovnavame aktualni hw a sw tak s Win8 tak to pojede prakticky bez problemu pri vyuziti pro ktere je ten pocitac urceny. Ale na Visty musel mit clovek pocitac vyssi stredni tridy pri nejmensim aby se na tom pocitaci dalo fungovat aspon s kancelarskym balikem bez problemu. Visty proste na svou dobu naroky nechutne prestrelily. O tom svedci i to ze mely nekolikanasobne vyssi naroky nez predchozi generace Windowsu.

Pokud jde o osmicky tak nerikam ze by mely byt propadak kvuli vykonu nebo ovladacum. Ovladace podchytili celkem dobre. A vzhledem k odstraneni Aera a vzhledem k tomu ze je vydali az je vice mene dokoncili (aspon z pohledu odladeni vykonu), tak celkove se jedna o system pouzitelny i na slabsich soucasnych strojich. To stejny muzu rict o Win7. Ty ostatne neprinesly nic moc novyho a predevsim se jednalo o konecne odladene Visty, takze naopak Win7 mely uspech jisty. Jediny co osmicky pohnojily na plne care je uplne prekopany zpusob ovladani. To z nich dela uzivatelsky neprivetivy a neoblibeny system. Ze na Win7 a 8 nejedou ovladace pro XP nevidim jako zadny problem. V drtive vetsine se jedna stejne o hw, ktery uz stejne dosluhuje a neni problem ho nahradit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@ j.j.rydlo: nevím na koho reaguješ, ale já downgrade z Vist na XP nikde nezpochybňuju :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ del42sa: A prave proto reaguju na komentar, ktery je ve stromovem vypisu o uroven vys nez muj a ktery smysl downgradu Vist na XP zpochybnuje. ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

o.k. :o)) já měl pocit, že reagujete na mě .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je neuveritelna demagogie. Vsichni analytici kritizuji ms za spatne prodeje. Samotny Balmer to prizna!!! (kouknou na zive), ale warman tu predhazuje "fakta" jak je to uspesny OS. Neuveritelne...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

že nejsou prodeje takové, jako by si v MS přáli neznamená, že jsou "totálně nenáviděné".
A že není důvod obnovovat PC? Většině těch vykopávek s XP končí životnost, začínají odcházet disky, zdroje, ventilátory rachotí z posledního ... a také se vyvíjí používaný SW. Zrovna jsem musel účetní upgradovat OS, protože XP už nezvládají jeden námi používaný certifikát.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

totálně ne, asi cca 4% uživatelů tento systém miluje :o)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hromada lidi ma HW na kterym nic jinyho nerozjede a pochybuju ze si bude kvuli ukonceni podpory pri dnesnich cenach kupovat novy zelezo.Toto je krasny priklad toho, kdy prani je otcem myslenky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dnesnich cenach? Ty jsou extremne nizke ne? Kdo ma 10-15 let stary srot, tak by o upgradu mel VAZNE uvazovat:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem četl, kolik ještě systémů běží na DOS z důvodu, že uživatelé nevidí důvod přecházet na MS-Windows, tak asi odhadnete co si myslím o dobrém hospodaření a konci XP.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, tak ono jich bude celkove hodne, treba tisic, nicmene to bude zanedbatelne promile-promile ...... Navic i u jednoduchych sestav je na zvazeni, zda nekoupit neco noveho, zvlast kdyz takove stroje bezi vetsinou nekde nonstop .... kdyz nekde bezi nejaka obludnost jako P4 se starym 14" CRT monitorem aspon 8 hodin denne, tak se jim urcite vyplati koupit za par supu novy pocitac a za rok uz vydelavat na usetrene elektrice ......

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že DOS poběží virtuálně na novém HW. Mají tam nejspíše nějaký dost nákladný proprietální SW (často jde o účetnictví, náklady na zaškolený personál + ... a může to dopadnout jako evidence vozidel - nákladnější, pomalejší). Já například na Win_7 provozuji ve VirtualBox kdysi koupený (15 let?) kvalitní Anglický výkladový slovník - namluvený. Za update chtějí 8 tisíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proti tomu nic nemam.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Dnes stejne jako pred 12 lety sezenete zakladni kancelarsky pocitac za 20-30tis. Uznavam, ze pred cca dvema rokama byly ceny jeste lepsi, ale i dneska se na kazdym rohu vali hromada levnych kancelarskych pocitacu, ktery maji 10x vyssi vykon jak ty 12 let stary plecky a s cenovkou pod 10tis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"sezenete zakladni kancelarsky pocitac za 20-30tis" to jsi naposledy pocitac kupoval zacatkem devadesatych let?:o)
Dnes se da nejaka slusnejsi kancelarska sunka sehnat nova tak za 5k-6k i s monitorem .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz jsme u tech citaci ... "dneska se na kazdym rohu vali hromada levnych kancelarskych pocitacu, ktery maji 10x vyssi vykon jak ty 12 let stary plecky a s cenovkou pod 10tis."

... a pak jedna ze zacatku ... "Ano. Dnes stejne jako pred 12 lety sezenete zakladni kancelarsky pocitac za 20-30tis."

V te druhe citaci bych zduraznil to "pred 12 lety" a to ze je tato veta ocividna ironie. Neprekvapuje me u Vas podle ostatnich Vasich prispevku vytrzeni casti vety z kontextu, ale prekvapuje me, ze nepoznate tak ocividnou ironii. Nicmene mam pro to pochopeni. Ocividne jste hledal jen dalsi komentar, na ktery byste zautocil. Ikdyz jsem byl vyjimecne na Vasi strane. :-D Kazdopadne doporucuji Vam zacist cist i neco jineho nez jen diskuzni fora s cilem se agresivne hadat. Obcas vemte do ruky i nejakou knizku. Nejlepe takovou, kde se objevuje ironie, sarkasmus a podobne prvky. ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano už je to vidět i tento rok i v naší dost velké firmě (cca 1600 lidí). Končí mraky strojů z Win XP a už se nahrazují novými stroji i s novým operačním systémem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

naše firmička je malinká, přesto argument "končí podpora WinXP & končí životnost HW" je dostatečný k postupné obměně HW - po dlouhých letech (tu máme ještě v provozu Semprony soc754, případně staré P4). Nejprve jsem dostal schválen nákup nového serveru (náhrada P4 & Win2000 novým Xeonem & Windows Server 2012) a teď postupně měním stanici po stanici - podle toho jestli jsou volné peníze. Ještě provedu upgrade síťové infrastruktury (vyhážu ty starý huby a nahradím je gigabytovými switchemi, snad to kabeláž zvládne).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

krásný příklad jak vyhazovat peníze......přitom by stačilo najít schopného ITáka, nasadí Linux (na 99 % práce stačí programy zdarma) a ušetříte milióny....ale lidi jsou líní, tak darují peníze Microsoftu, přestože jeho systémy nepřinesly opravdové inovace od 95ek

XP jsou opravdu hrůza na používání, když je nainstalováno spousta programů, ale to je spíš vlastnost špatně naprogramovaných XPček....stačí tam dát W7 a hned je to o něčem jiným

jenže stačil by i Linux zdarma a je to opět o třídu lepší než W7, jen je třeba nebýt líný...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Linux? Zní to krásně, ale sice "nevyhodíš" na jedné straně peníze za licence, ale na druhé straně je vyhodíš za nižší (až žádnou) efektivitu práce zaměstnanců.
Navíc bys musel překopat celé účto a skladové hospodářství firmy - ano to běží pouze na win platformě. Licence toho sw byla za statisíce, data námi navkládaná mají již také hodnotu v řádech statisíců. A to mám celé zahodit jenom kvůli tomu, abych ušetřil pár stovek při nákupu nového PC s oem WIN8? Vtipálku.
(jinak díky free sw se snažíme šetřit co se dá, např. díky OpenOffice)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Není Linux jako Linux. Ubuntu s tím jejich pokřiveným GUI bych sekretářce nedal. Ale třeba OpenSuSE s K.D.E. bych se nebál nasadit (vyzkoušeno, spokojenost), je to natolik podobné tomu dobrému, co známe z WXP, W7 a MACků, že s tím obvykle nemá problém nikdo.

Druhá věc je, jakou práci lidi dělají. Pokud vystačí s kombinací OpenOffice, Thunderbird s kalendářem, Firefox ... pak nevidím zásadní problém.

Některé věci se dají řešit rdesktopem (třeba účetnictví, které běží na Wokenním serveru), některé webovou aplikací, jiné jsou pro všechny OS zcela stejné ...

Jinými slovy, záleží na povaze práce. Kecy o neschopnosti uživatelů se přizpůsobit jsou fakt jen kecy. Když si uživatel zvykne na Android, na MACka, na IOS, na W8, na webové aplikace, pak mu desktop s KDE a desktopovým softwarem nemůže dělat problémy, protože odlišností je oproti vzoru v podobě WXP a W7 mnohem míň.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna KDE s toho s Macem nemá moc společného - ani po prvním ani po půlročním dojmu. Nicméně to pro mě momentálně je nejpoužitelnější GUI, pokud tedy chci na počítači plný objektový desktop.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechal jsem se unést lehkou podobností "nastavení systému" v K.D.E., které má k "system preferences" v MAC OSX trochu blíž než k WXP/W7, ale jinak je to samozřejmě komplet o něčem jiném.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty vole, ty jses hroznej trol ;) Nejdriv se zamysli, nez neco napises. napr. takovy MS office ti zadny open ci libreoffice nenahradi. Technologicke firmy (kterych je u nas v republice vetsina) zas pouzivaji aplikace (ruzne CAx), ktere jsou pouze pro windows. A platit 2 experty, kvuli tomu, ze par sekretarek bude mit linux a zbytek windows je hovadina. Nehlede na to, ze kdyz neco vytvoris v libreoffice, tak v 99% to je v ms office rozstrelene jak hovado (zvlastni, ze opacne to neplati).

a Linux neni o level výš, kdyby byl, tak se trošku používá ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nene, tomu se rika vendor lock in ;)
Kdyby meli admini ve firmach aspon trochu rozumu, maji tam treba ten linux uz davno a s prechazenim by nebyl problem. Takze si za to muzete sami a ted se na to jen muzete koukat :)
Treba Google pouziva linux kde se da, to ti jako priklad nestaci?
Existuje take komercni software pro linux, kdyby ten opensource nestacil, ze jo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

třeba naše firma od Linuxu utekla (soudě dle záloh serveru a několika pracovních stanic). Proč? Řekl bych, že je problém sehnat stejně levného Linux admina jako Win admina. To samé je s účetním a skladovým SW - na winplatformu si můžeš vybírat z přehršle nabídek, tlačit cenu dolů. Na Linux platformě musíš vzít za vděk tím co je a doufat, že ti to bude stačit a když ne, tak platit za vývoj, podporu ....
Navíc cena oem licencí se v ceně hw ztratí. Beztak kupujeme převážně notebooky a AiO, které bez Win ani nejdou koupit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>>> Beztak kupujeme převážně notebooky a AiO, které bez Win ani nejdou koupit.

Do kamene tesat a otřískat o hlavu, až zas nějaký jouda bude mluvit o svobodném trhu a o neomezeném výběru hardwaru pro všechny OS.

Bohužel to je pravda. Nejenom že mnohý hardware nelze koupit bez licence Windows, ale poslední roky nevidím na trhu dostatečně dobrý hardware, který by vůbec stál za koupi. V podstatě cokoli má nějaký hnusný fikulínský nedostatek, designovou pokurvenost ... prostě buď špatné, nebo špatné a drahé.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hardware, který by stál za koupi nevidím od roku 2005. Proto taky mám stále počítač z roku 2005 a vymýšlím stále nové blbiny, jak si na něm urychlit život.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

njn, musíš bojovat, nebo se smířit s tím, že Microsoft zkorumpoval kde koho........ale vy jste líní, takže si za takovýto stav můžete sami....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

s těmi OpenOffice mám tedy trochu jiné zkušenosti, nicméně je fakt, že "office dokumenty", které od nás z firmy někam odejdou, jsou obvykle pouhý strohý text se základním formátováním v doc, případně trocha utřízených čísel v xls. Obvykle žádné grafy, složité formátování, vzorečky či jiné "složitosti". Když už se někam zasílá nějaký graficky upravený text, tak obvykle v pdf, nebo vytištěný klasicky poštou.
Zatím si nikdo se zákazníků na rozsypané dokumenty nestěžoval. A to OpenOffice používáme cirka 7let - poslední MS Office tu byly ve verzi 2003.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LibreOffice nasazuji za MS Office všede, kde můžu a zajímavé, že jsem ještě nenarazil na situaci, kdyby to nešlo. Nějak pořád nemám štěstí narazit na někoho z těch pár procent uživatelů, který LO funkčně údajně nestačí.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

no, pokud pouzivaji libreoffice misto notepadu, tak pochopitelne to nikdo nepozna ;) kdo to chce pouzivat trochu profesionalne, tak tam je to o necem jinem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám podobnou zkušenost jako Marv-CZ.

Fakt je, že spousta uživatelů *Office opravdu používá jako sofistikovaný notepad, resp. kalkulačku v případě Calcu. 90% práce spousty lidí je napsat nějakou smlouvu (vytisknout, podepsat, poslat PDF), dopis, posčítat pár desítek položek (+ pohrát si s počtem a různými procenty) ... k tomu jim LibreOffice stačí s velikou rezervou.

Ba dokonce, jakmile je naučím používat styly a korektní formátování dokumentů, tak s LibreOffice dosahují méně zprasených výsledků než s MS Office.

Nevím o tom, že by běžný kancelářský uživatel používal něco sofistikovanějšího - třeba vytvářel formuláře v dokumentu se spoustou maker a skriptoval podmíněné výpočty atd... ono to nakonec v LibreOffice jde taky, ale jinak.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Stačí první uživatel, který aktivně používá makra a VB... překlopení maker do LO je docela pakárna...
Zejména Calc za Excelem zaostává... nejenom možnostmi, ale i rychlostí. Na druhou stranu je pravda, že se vývojáři snažili a ve 4-kové řadě je již znát u Calcu značný pokrok... ale pořád to zdaleka není Excel :-)

Nicméně pro "pisálky" a "tabulkové faktury" Libre Office plně vyhovuje...
Téma rozházené formátování LO vs. MSO... bych snad ani neřešil, neboť ani MSO mezi sebou nefungují bez chyb. Kdo hodně pracuje s atypickými šablonami a styly, tak má problém všude.... klasiky vesměs fungují napříč bezproblémově...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na tohle mě napadá intuitivní odpověď: "Ty jsi ale vůl." Případně: "Si to představuješ, jak Hurvínek válku."
Na Linuxu se toho dá dělat spousta. Spousta toho jde dělat zadarmo, spousta "zadarmo" a spousta práce se musí třeba i zaplatit.
Ve spoustě podniků, velkých, malých i pidiaturních se používá nějaký SW, mnohdy zakázkový, který běží na Windows XP a někdy i na novějších. Ne každý takový SW je úplně triviální přenést na jiný OS. Kolikrát stačí jenom nutné úpravy kvůli novější verzi Windows (jasně, kdyby se programovalo s předvídavostí 20 let dopředu, tak by se to nemuselo překopávat, že). Ne všechno funguje pod WINE jako víno. A takovýhle předělávky se prostě musí zaplatit. Z hlediska podniku je prakticky jedno, zaplatí-li práci jiné firmě, nebo vlastnímu zaměstnanci - podstatné je kolik.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nad tím, co používají ve firmách někdy zůstává rozum stát. Hezkým příkladem je jedna firma, která používá software komunikující s jistými měřícími přístroji. Daný software kdysi kdosi ubastlil pro DOS a když jim klekl starý počítač, řešili, co s tím. Jejich admi byl naprosto mimo (příliš mlady na to, aby DOS vůbec pamatoval) a tak se různě poptával. Navrhl jsem, ať tam hodí Linux + DOX box. Bude to zdarma a pojede to spolehlivě na kdejaké plečce. Ale oni nakonec pořídili našlapaný stroj s Win7, do něj nahráli Virtual box a do něj nějakou ne-ms verzi DOSu. Důvod? Přej těm Linuxům admin nerozumí.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

pokud neměl tu "plečku" kde vzít, tak je logickým krokem koupě nového PC. A když už se kupuje nové PC, tak proč ho rovnou nevzít s oem WIN? Obzvláště pokud na nich jede celá firma. Mít ve firmě jedno PC s Linuxem mi přijde asi jako mít na autě 3x 17" disk a 1x 15" protože byl zadarmo - ležel v kopřivách.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Má DOSBox pod linuxem nějaké výhody? Pod windows funguje bez problémů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"... přestože jeho systémy nepřinesly opravdové inovace od 95ek" už to nehul :-)

ad linux NO FAME

Dám ti takový běžný kancelářský příklad.... data a výpočty v Excelu, který si přes prohlížeč na pozadí tahá data z Katastru nemovitostí, zpracovává a dělá výstup např. do KML pro Google Earth, respektive obsluhuje PDF Creator a dělá výstupy (pdf v MSO nevyhovoval), případně posílá data do Microstationu... samozřejmě vše bezproblémově přes VBA...
A teď mi ukaž toho super IT-áka, co to obačuje v linuxu a ušetří milióny :-) Jenom "překlopit" stávající makra (VB) z Excelu do Calku není žádná (l)... nějaké kulturní provázání s dalšími (roztříštěnými) aplikacemi je téměř nemožné...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z vlastní zkušenosti vím, že tyhle věci se dělají v Excelu jen proto, že uživatel je v ničem jiném udělat neumí. V případě přepisu do Linuxu by se to dalo napsat v něčem jiném (ten konkrétní příklad bych šacoval na Perl) a XLSX by z toho jen padal hotový.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trochu nechápu, proč bych měl zpracování dat a výpočty z uživatelsky jednoduše modifikovatelného programu (Excel) přesouvat do něčeho uzavřeného? Ten spreadsheet není samoúčelný... OK, nahraďme jej v linuxu LO Calcem... s jeho makrojazykem Basic z dob ještě StarOffice(?)... přeškolme lidi z VB na toto... tisk do pdf... výchozí v LO nevyhovuje... jasně máme pdf knihovnu, ale ten Basic jí moc snadno neobslouží... tudíž nějaký skript v něčem jiném a opět zpětná vazba(?)...Calc a natažení dat z webu přímo / nepřímo opět obsloužit přes makro SO Basic... hmm kostrbaté... a teď ta třešinka na dortu... v JTSK to vykreslit např do linuxového Q-Cadu (velkoryse to budu považovat za "náhradu" Microstationu)... Q-Cad ten SO Basic opět neumí obsloužit, takže zase přes nějaký jiný jazyk...

Opravdu děkuji nechci... s elementární znalostí VB a VBA... to jinde není problém, tak proč se drbat levou nohou za pravým uchem... Nicméně chápu, že nějaký programátor by se vyřádil... např. po první změně struktury výpisu na katastru by to padlo... a pouze tento "guru" by se v tom svém vyznal a předělal to... tak to bohužel u "zakázkových" řešení bývá :-(

Ono to navíc občas musí fungovat i obráceně, tzn. makro (VBA) z Microstationu si sahá pro data z Excelu... naučte to Q-Cad :-)... vlastně proč, když jinde je to vymyšlené, vyzkoušené...

Samozřejmě nemám nic proti linuxu... ale rozhodně ne všude a za kažou cenu :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Proč bych měl zpracování dat a výpočty z uživatelsky jednoduše modifikovatelného programu (Excel) přesouvat do něčeho uzavřeného?"

Protože se to běžně dělá i ve Windows. Excel i další nástroje z Office jsou na zpracování velkého množství dat příliš pomalé. A pokud se bavíme o pár vzorcích, tak to zas jde snadno i v těch LO.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ze tech "chytrych" lidi jako ty neni hodne. Kdyby takle premyslel kazdej jako ty v ruznych odvetvi, tak je pulka populace doma bez prace. Je potreba vyrabet vsechno a musi se to delat proste tak, aby clovek za nejakou dobu znovu prisel a koupil.

My jsme zakaznici a nas to sere, ze se musi porad kupovat nove veci. Jenze ono kdybychom je nekupovaly, tak by se mohlo stat, ze by se to cele postupne mohlo otocit a my bychom proste nemuseli uz ani mit tu moznost neco kupovat (preci jenom nejsme hne**cesi a na pracaku nam nikdo nic jen tak neda :D )

Jinak u nas ve firme se obnovuje PC kazdy 3 rok. hodnota PC je cca 70 000,- (pro kresleni), ostatni maji samozrejme levnejsi. PC se bere leasingem od Dellu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A v perpetuum mobile taky věříš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ale nejsem naivni. V tom to systemu, ktery ve svete je, nelze aby vsichni meli hodne. Ta krivka by cela sla smerem dolu o nejaky rad. Ty nahore by byli prumerni, ty stredni by byli dole a dnesni chudina by "skoncila".

Pr.
-Prestane se vyrabet protoze nikdo nebude kupovat (inovovat). Firma propusti lidi.
-Dopravci, kteri vozi zbozi prestanou vozit v takovych davkach. Firma propusti lidi.
-Dalsi lide, kteri zpracovavali dane produkty, ktere napr. kamiony privezly, nebude mit velke prodeje a opet propusti lidi.
Rodiny zacnou mit mene penez z duvodu nezamestanosti a zacnou setrit jeste vice (nic jineho jim nezbyde). Toto vede k dalsimu prohloubeni krize, protoze prestanou kupovat treba veci ktere si kupovali doted a "stahnou" sebou dalsi firmy. Tak to pokracuje dale se vsim.

Ty nahore, vzdycky budou mit svoje prachy. My dole nic jisteho nemame.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo. Linuxáci.. Bohužel pod Linuxem nefunguje většina produktů pro ent. segment ale linuchoví trollové se ho tam snaží protlačit. PROČ??? Protože v ent segmentu jsou sakra velké peníze. A oni ty peníze chtějí získat - formou placeného supportu. Ve skutečnosti není tajemstvím, že linux vyjde dráže protože support je dražší (dražší admini a je potřeba více hodin na instalace apod.)
Open office není samospasitelný - pokud někdo používá makra, vzorce ........ a posílá to mimo firmu, tak je pro něj OO k ničemu - (ano - něco může řešit TeX ale to je trošinku mimo).
Řídící programy pro měřící přístroje jsou většinou JEN a POUZE pro Windows.
Účetní programy? Drtivá většina je na Windows. CAD/CAM? Windows. Dalo by se pokračovat mnohem déle.
Ale Linuxu chybí pár zásadních vlastností. 1) Uživatelská přítulnost. 2) Podpora HW. 3) Jednoduchost. 4) Jednotnost. (U win si můžete vybrat max 3 verze, ale distribucí linuxu je přes 20) 5) Intuitivnost.
Takže dokud bude k zvládnutí počítače na linuxu potřeba pomalu vysoká škola, dokud nebudou výrobci HW a komerčního sw plně podporovat linux, tak v ent segmentu se linux neuchytí a uchytit nemůže. Proč myslíte, že ent segment nemá rád win 8? Protože nejsou drivery pro starý HW (hlavně pro 64bit OS.) To samé byl částečné problém Win Vista, a trochu i win7. Takže než aby si někdo nasadil do firmy linux, nasadí raději nějaký Windows terminal server nebo virtual desktop. Ent segment má jako jeden z hlavních požadavků požadavek SPOLEHLIVOST a proto se v ent segmentu ujaly win2k, XP, 7. Takže linuxáři - dokud nebude mít linux tak širokou podporu od výrobců HW a SW, tak máte smůlu a děte si hrát s linuxovými pracovními stanicemi někam jinam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to píšete jen o klientské straně softwaru. Drtivá spousta softwaru pro servery na linuxy prostě neexistuje, a to včetně použitelné centrální správy - to je pro enterprise nutnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co su niektory ludia schopny vyprodukovat za hovna to ostava rozum stat :D

Ó veliké windous dokonalé božstvo !

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ze by realita? :) Kdyby byl LINUX o neco vice, urcite by nebyl na pokraji zajmu. Nekolikrat jsem mu dal sanci. Skocnilo to smazanim a opet navracenim k WIN.

Proc?

Nebyl ovladac, kdyz jsem si pustil pradavnou hru Fallout 2 (pres WINE nebo jak to je) jezis boze ono se to seka.
Chci si pusti hudebni CD - musim hledat nejaky program, ktery to spusti.
Ovladac na WIFI - tragedie ono to porad vypadava ten signal. Kde sehnat jiny, kdyz vyrobce nema ovladac pro Linux.

Porad nekde nejaky problem, clovek z aktualizuje v maxu co jde a presto nic :)

Lidi co uz nemaji PC jako konicka (roky uplynuly) uz nemaji naladu nekde neco hledat a zkouset. Proste chteji nahrat a at to jede. Ne porad u toho sedet cely dny a resit problemy. Platit si nejakou podporu je k smichu. Casem to bude stejne drazsi nez OEM licence pro WIN (kde nikdo zadnou dalsi podporu prevazne nepotrebuje, je jeho soucasti).

Kolega v praci byvali programator. Dnes (no stale si plati podporu v HatRedu (nebo jak to je). Sam rika, drive jsem si to udelal vsechno sam. Potom jsem hledal a procital fora a nyni se zmuzu uz jenom na to, abych napsal a pozadal o podporu. Popripade si jde sednou na druhy PC kde je WIN. Proc? Uz ho to proste nebavi a nema na to cas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí tam dát Win 8 a hned je po problémech, jsi chtěl napsat, že? :D

Koukám, že máš nějaký mindráček s používání Windows, dle Tebe Win 8 hrůza, Win XP špatně naprogramované, Linux o třídu lepší než Win 7 ... Nauč se tyto OS pořádně používat a pak mluv nebo ještě lépe zůstaň u Linuxu a svoje mindráky tu nikde neventiluj. Jak jsem Ti tu odpovídal už výše: JSI SMĚŠNÝ. ;) O podnikové sféře toho také moc nevíš, tak si to tady jen čti a neruš. :p

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobre vam tak! Nemate byt zavisli na produktech jedne firmy.
Microsoft si z vas udelal pekne opicky

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jiná firma srovnatelný podnikový ekosystém prostě nedodává. Tečka.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to u německých klientů. Začali všichni přecházet z XP na Win 7.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano, na Win 7 totiž smysl přecházet má, ale u aktuální operační systém, který MS nabízí je Win 8 a to je systém, kterým se se svým zkripleným rozhraním do enterprise segmentu vůbec nehodí a pokud už někdo takový systém do firmy koupí, tak metro je první co půjde z těch strojů pryč a naopak nabídka start budou chtít všichni zpátky do systému. Metro prostě do stolního počítače nepatří a tohle se Mrkvosoftu těžce nepovedlo.Bohužel jejich neschopnost si tento omyl přiznat a zatvrzelé prosazování metra ve stolních PC neochotu firem tento systém kupovat jenom zvyšuje...(pozn. nabídka "start" ve Win 8.1 nic neřeší)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdit, že přestup na Linux je zdarma je z říše snů vlhkého tučňáka. Ve skutečnosti to bývá mnohonásobně dražší než koupit nový stroj s OEM Windows licencí. Kolik mandays asi tak bude stát zaučování lidí na nový free systém a nové free programy (ikdyby se alternativy vůbec našly)? Zakoupené licence se asi zahodí a custom SW se začne vyvíjet na novo. To by mohl vymyslet jenom pitomec.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nikdo netvrdí, že nasazení linuxu je zdarma. Ale ty mi netvrď, že přechod na novější verzi windows je zdarma nebo laciný. Není, je to naopak velmi nákladný proces, a to čím je firma větší a na ICT závislejší, tím je dražší.

Custom SW, pokud je napsaný pořádně, nebývá problém portovat. Problém je, že většinou pořádně napsaný (natož dokumentovaný) není.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přechod na novou verzi OS není zadarmo, ale je řádově jednodušší a tedy i levnější než přechod na úplně jiný OS. Zaučování je taky daleko jednodušší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bych takto nepaušalizoval. Jen třeba přechod intranetových aplikací z IE6 na vyšší verze IE nebo alternativní prohlížeče stál ve velkých firmách desítky až stovky milionů dolarů. Totéž platí pro přechod XP --> Vista/W7/W8.

Na zaučování userů mám taky jiný názor - buď jsou inteligentní dostatečně a změny bez potíží "vsáknou", nebo je to typ "manuál krok za krokem", a pak je to jen o updatu manuálu; zde tedy rozdíly nevidím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Navíc mám takový pocit, že větší update na Linuxu přicházejí častěji, a snad pokaždé se mi při nich něco rozbije. Nákup nové licence windows, a zvláště v OEM s s HW vlastně vychází jako dost malý náklad, proti té vlastní práci s migrací a správou. Smiřte se s tím, že lidská práce, a zvláště kvalifikovaná, je prostě drahá.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

že je lidská práce drahá, to souhlasím, právě proto se mi zdá Linux jak to levnější řešení. Samozřejmě, že když používáš "cutting edge" distro typu Ubuntu, které se do roka 2x překope od základů, tak to asi nebude pravé ořechové..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Konecne sa hybu lady aj u nas v praci. Niezeby uz XP vobec nestacili ale skor opacne zisiel by sa vykonnejsi HW + novsia verziu SW (ktora je uz len W7+) takze koniec podpory XP je dobry argument aby sa konecne uvolnili peniaze :) btw svetova korporacia >100k zamestnancov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"s rostoucí popularitou Chromebooků na retail trzích by rád na jaře 2014 představil i enterprise model" ..... zajimala by me ta rostouci popularita a hlavne to, jak chcou z chromebooku udelat enterprise model:o) ... mozna tak cenou, ktera bude premrstenych 5 tisic?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych čekal něco podobného. Provedení v konzervativních barvách, vyšší cena a možná delší záruka :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, my postupně přecházíme z WinXP.
Důvodů je několik.
Jednak HW už nestíhá, jelikož antiviry jsou náročnější stejně tak jako webové aj. aplikace.

Dále máme oficiálně 5 letý cyklus výměny HW, který přesahujeme na nějakých místech o pár let (7 i více).
Dále i kdyby HW stíhal, tak jeho stáří nezaručuje bezpečný provoz.
Jednak disky mají tendenci odcházet, dále nějaké součástky mají svou životnost (třeba kondíky na desce).
Nakupujeme hlavně HP stroje. Za ty dlouhé roky jsme asi narazili jen na dva zdroje, které po 5 letech odešly a pak samozřejmě disky.
Když bych nepočítal desky, které si uživatelé zničili sami (propojený USB konektory apod.), tak deska neodešla snad ani jedna.
K dnešku máme nasazeno přes 80 PC s Win7 a Office 2010. Do konce roku budeme mít zmigrované všechny kritické uživatele (=používají a další programy, né jen náš vlastní IS).
Jinak ještě před pár lety bychom snad ani nemohli migrovat, jelikož nás držela nekompatibilita provozovaných systémů dodavatelů (účetníctví apod.).
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

.. kdyby XP umely Trim, plnohodnotnou hw akc. dekodovani videa a lepsi multiproces. tak u XP zustanu doted ... jinak nevidim na XP nic zleho

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Až na tohle co jsi všechno poznamenal, mnohem menší zabezpečení a malou podporu moderních zařízení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.. tak zrovna zabezpeceni i ovladace neni nic co by se nedalo doresit ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jinými slovy, kdyby byli jiným os...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.. vubec ne .. nic z toho co jsem psal, nijak vyrazne nebranilo MS do XP implemetovat pomoci SP (SP4) , ale to nebylo v komercnim zajmu .... viz treba napriklad kdyz i pomoci reverze slo na koleni natlouci do XP DX10... to mluvi za sebe

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to dělali, když to nikdo nezaplatí ?
Změna plánovače procesů je zásah do jádra. To samé drivery...už je problém s vývojem, primárně budu psát pro nové systémy, v aktuálním VS, a to už pro XP nepřeložím. Navíc je to další věc, která by se musela testovat.
Zabezpečení - opět dost velký zásah, architektura následných systémů už je jiná...

Já Xp na několika počítačích mám, dožijí s HW....nic nového už tam nikdo připojovat nebude. Větší problém vidím spíš v tom, že ač to není tak špatný HW (typicky Pentium M, 1, 1.5 GB Ram) tak os a aplikace chodí dobře a rychle, ale jen bez AV. S libovolným aktuálním AV je počítač nepoužitelný.

Byl to dobrý systém, a myslím, že zrovna MS se v tomto chová velice solidně....rozpočítejte si cenu systému a dobu updatů....stačí porovnat s libovolným AV.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To pretože vývoj Visty sa tiahol MS nie je nejaká dobromyselná charita

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, spousta sw firem má updaty placené....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To len potvrdzuje čo som ja povedal

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Netuší někdo, jak to bude s aktivacemi ? -budou odstaveny i aktivační servery ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.