Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Epson nabídne světově první recyklaci papíru pro kanceláře

Ehm ... vykonna skartovacka zvladne rozmasirovat na doslova kasi cely krabice papiru za den, a zvladne k tomu nakrouhat pripadne i nejaky ty placky.

A ze by to nikdo nekoupil kdyz je to nesmysl? Si udelej exkurzi treba na ministerstvo skolstvi, takovej lis na PET lahve za bratru 200k ...

Jo a kvalita vystupu bude asi taky genialni, proto papirny pouzivaji tu vodu a samo i pojidlo ... vazne bych nechtel platit servis tiskaren, do kterych se ten papir co z toho vyleze naladuje.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jinde píšou, že to vodu potřebuje, musí se udržovat určitá vlhkost prostoru, ale je jí potřeba tak málo, že není potřeba přívod, stačí občas dolít do nádržky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co píšou jinde, Epson píše toto: "PaperLab makes paper without the use of water. Ordinarily it takes about a cup of water to make a single A4 sheet of paper. Given that water is a precious global resource, Epson felt a dry process was needed. ... Since the PaperLab does not use water, it does not require plumbing facilities."

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, samotného procesu se voda neúčastní. Asi ji tam mají jen pro omezení statické elektřiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden papír za 4s, to je balík za 99kč za víc jak půl hodiny. Při ceně dejme tomu 100 000kč, při ignorování ceny za elektřinu + údržbu. Tak pokud to pojede v té kanceláři celou pracovní dobu tak to vyrobí papíry za tu cenu za 2 měsíce. Teď je otázka kolik to žere a co se do toho ještě sype, jak často vyměňují a jak jsou drahé různé "náplně" atd. Prakticky mi cenová návratnost moc reálná nepřijde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podľa mňa sú zákazníkom tajné služby
Ruští agenti se vrací k psacím strojům. Kvůli Snowdenovi a WikiLeaks

11. července 2013

Ruská tajná služba shání staré dobré psací stroje.
http://zpravy.idnes.cz/snowden-vystrasil-ruske-tajne-sluzby-kreml-se-vra...

Merkelová: nikdo nevěří nikomu. Tajné služby nakupují psací stroje
Středa, 23 Červenec 2014 13:08 Mirko Raduševič Svět
Email Tisk PDF
Share on Myspace
inShare

psaci stroj s vlajkou usaŠpionážní aféra mezi USA a Německem dosáhla až bizarních rozměrů, když německá kancléřka Angela Merkelová minulý víkend lamentoval
a nad tím, že jde o návrat do minulých časů „Studené války, kdy jeden podezříval druhého."
http://literarky.cz/politika/svet/17968-merkelova-nikdo-nevi-nikomu-tajn...

Mimochodom, ide o mechanické písacie stroje...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

K ty cene pripis rad, a jeste to vynasob rekneme 3. Spotreba bude nastrelem rekneme 5kW.

Takze, mas zarizeni, za rekneme 3M (a to je spis spodni odhad) s 5kW/h ... tzn kazdej list te prijde na nastrelem 5hal jen na energii. Pokud budu pocitat zivotnost toho kramu 5let po 8 hodinach, ovsem pri tom, ze si budes platit support (jinak se nedoplatis na dilech) => za tech 5 let zaplatis dalsi 3M => 6M/5let => 1M2/rok ... => cca 5k/den (pracovni samo) => pri velkym stesti te jeden kazdej list papiru vyjde na 1Kc ... a to se VYPLATI.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě baví tyhle diskusní výpočty, kde se důkladným postupem dojde k přesnému výsledku, akorát vstupní hodnoty jsou hausnumera vycucaná z prstu :-)

Ale Epson by měl skutečné údaje představit během pár dní, takže možná bude lepší si počkat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hasnumera vycucana z prstu odpovidaji zarizenim stejnych vyrobcu a jejich velikosti. Porid si tiskarnu, ktera bude mit vystup co zvladne sesivat/ohybat/derovat/... je to nekolik podobych (mensich) krabic vedle sebe a ceny sou zhruba v relaci jednotky milionu.

A i kdyby to nestalo vubec nic, tak spotreba sama bude takova, ze list papiru bude o rad drazsi, nez ho koupit v trafice.

Mimochodem, odhad na 60k liber sem nasel na prvnim linku z google.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.