Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EU chce vytvořit lepší podmínky pro online obchodování

Zejména za hranicemi států v rámci EU... Jestli to dobře chápu, týkalo by se i například eBay.co.uk. To teda pěkně děkuju. eBay má vlastní systém ochrany zákazníků a jestli si tam něco objednám od Hong Kongského obchodníka, může to být celé EU ukradený. Obchody tohoto typu beru tak trochu jako hru a i když se mi ještě nestalo, že by mi něco nepřišlo, tak nakupuju za takové částky, které mně nepoloží, pokud by k tomu došlo. Ostatní obchody se selektují samy, ty opravdu špatné už myslím dávno skončily. Nakupuju přes internet v zahraničí hodně dlouho, hlavně z důvodu ceny (až o polovinu nižší než u nás) a zatím jsem neměl větší problém. Ostatně není na škodu si před nákupem projít nějaká ta fora, zkušenosti uživatelů jsou k nezaplacení:-)
Nechápu, jak chce EU přinutit například zmíněné Čínské obchodníky, ti většinou kašlou na všechny zákony, prodali by i vlastní babičku, prostě se tím živí a obchod je obchod. Musím ale říct, že se chovají vesměs tak, že by se mnozí naši obchodníci k nim měli jít učit;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro Kolemjdouciho:
Spatne sis to precetl :) je to "Za hranicemi statu v RAMCI EU" tedy kdyz nakupujes od clenu unie :) to jen pro upresneni :)
 
Dnes rano na Kiss radio (morava) bezel krasny vtipek...
 
Pase ovcak ovecky a v tom se pririti BMW vsude koure z nej vystoupi uhlazeny elegan v obleku od Armaniho...bryle Hugo Boss... otoci se k ovcakovi a rika:"Hej ovcaku kdyz ti reknu kolik mas ve stadu ovci...das mi jednu?" a ovcak na to:" Ale jo proc ne" Typek vytahne notebook GPSku zavola si do Bruselu pro satelitni snimky... ty posle na Harward a za dve minutky se usmeje a rika... "Presne 15246 ovci! Tak co muzu si vzit svou odmenu?" Ovcak se usmeje "ale jiste" a tak pozoruje pana v obleku jak se nebohe zvire snazi nasoukat do kufru a rekne:
" Kdyz vam reknu jake je vase zamestnani vratite mi to co jste mi vzal?"
" Jo vratim"
" Jste komisar EU"
" Jak jste to poznal?"
" Ani jsem nemusel hadat... prisel jste aniz by vas nekdo zval... chtel jste zaplatit za neco co uz jsem davno vedel...a ted mi vratte toho psa...."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se nepletu, tak by šlo jenom o to formalizovat to, co hodně z obchodů dávno dodržuje. A když to dodržují, proč z toho dělat zákon. A pokud to nedodržují, je blbost lidí, že v takovém obchodě nakupují, ať se to týká internetového obchodu nebo kamenného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nakupujici: ak budem po prvy krat nakupovat z nemeckeho alebo spanielskeho obchodu, ako mam vediet ze to nie je scam alebo ze si za dopravu vypytaju 10x tolko ako za tovar, co sa dozviem az neskoro?

Niektore obchody absolutne kaslu na to aby ti povedali kolko ta bude stat doprava a douctuju ti to extra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nechce EU konečně odjít na anální smetiště dějin? Tohle solidní shopy dávno dodržují...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych takovoutu standartizaci pro on-line EU obchodovani uvital. I u CZ obchodniku lze obcas narazit na takove, ze u stokorunove polozky chteji za dopravu stopade po vyplneni objednavky :E
A prohledavat pred nakupem kazde prkotiny fora taky prima :/
Kdo nekdo resil problem na eBay, tak vi svoje. Perlou bylo, kdyz eBay prodejci poslal dva roky starou a davno v preferencich opravenou dodaci adresu - kamarada to stalo 15,80eur navic. (vypadalo to, jakoby se jim neco vysypalo a obnovili to z dost stare zalohy) Ochota eBaye neco resit 0.
>>kolemjdoucí: mesic ochrany na hledani zatoulanych baliku muze byt taky malo.
>>Dannel: solidni obchodnici s tim nebudou mit problem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Petrib - no vzhledem, ze náklady na zabalení a poslání balíku určitě dělá více než 150 tak se není čemu divit, že si to nechá naúčtovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petrib: Ty jseš taky dobrej. A to jako jen kvůli tomu, že si chceš koupit něco za stovku má obchodník platit poštovný sám? Někteří nakupující jsou fakt dementi!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ok. at si nauctuji naklady jake chteji, maji na to pravo! ale tato informace by mela byt dostupna driv nez po vyplneni formulare s registraci a objednavky - to je muj cas(=penize)!
>>jfb: sorry strcit krabicku 1x10x16cm do obalky a odeslat byť na dobirku ... vetsina eShopu je schopna pouzivat Obchodni balik Ceske posty do cca5kg i s dobirkou za 98,-. Ale preci se tu nebudeme hadat o drobne!
Podstatny je princip - znat vsechny nakladdy a platby predem (stejne je to s bankovnimi poplatky, uvery, cestovkami, letenkami, klamavoureklamou, ...) !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> desc:
Mno, tak já už jsem se nad praktikami vydělávání na poštovném tuhle pozastavil ;-). Nepřijde mi úplně v pořádku, když za poštovné dá prodejce 39 korun a do faktury napíše "Česká pošta STANDARD ... 119 Kč" :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

petrib: Možná jsem měl štěstí na solidní prodejce, jen dvakrát se mi stalo, že balíček nedošel ani po 6 týdnech, což je maximum z Hong Kongu, obchodník mi sám nabídl, že mi vrátí peníze a v případě, že to ještě dojde (nedošlo dodnes), že zaplatím znovu. Druhý den peníze na PayPalu byly. Nikdy jsem se nemusel obracet na správce eBay, vyřešili jsme to s prodejcem. Při desítkách transakcí, je to myslím dobrý skore ve prospěch obchodů. Jinak se tam řídím hlavně podle feedbacku;) Omlouvám se za odbočení;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> wift:
Peníze pro českoku poštu jsou jedna věc, druhá věc je, že to někdo na poštu musí donést apod. Jinak pokud se ti nelíbí onen rozdíl, tak si zboží můžeš vyzvednout osobně, to obvykle bývá bez poplatku.

Na druhou stranu, někdy je docela těžký určit předem cenu dopravy, zvlášť pokud se by byla závislá na hmotnosti dodaného zboží. Sice by se to nechalo řešit tabulkou, ale přesně by jsi to věděl stejně až po součtu.
I když teda je pravda, že aspoň v položce 'Košík' by částka za dopravu být mohla.

Podle mě stejně pořád platí jedna zásada, pokud se ti nelíbí přístup prodejce, nakupuj jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Wift - no, je to jednoduché paušálně. Ono by se to dalo dělat i podle váhy, ale to je v maloobchodu prakticky nereálné. Le je fakt, že to balení a posílání stejně nakonec sežere více času - peněz než samotné poslání. No a navíc pošta je strašlivý úřad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spat k teme: vyberam na e-obchode par dolezitych drobnosti a nakoniec sa dozviem ze za tovar v hodnote 260Kc mam zaplatit 499Kc na dobierku na slovensko. Dve hodiny stratene... zbytocne. Ziadna ina moznost objednania.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> nakupující:
Jasně, někdo to na tu poštu musí donést, to asi něco stojí. A příště mi naúčtují další poplatek za to, že tu objednávku vůbec zpracovali a někdo se jí zabýval, ne? Od toho jsou rabaty obchodníků, tohle nemá s cenou dopravy nic společného, zejména když je tam napsáno jasně a nezpochybnitelně, že to je poplatek za "českou poštu" a ne třeba za "drahou luxusní krabici s termoizolací" (alias standardní papírový obal kolem původní krabice, produktu).

>> jfb:
V tomto smyslu je ale zajímavé, že jiní prodejci nemají s 50korunovým poštovným problém, a to dokonce ani v situaci, že se jedná o dobírku, nikoli platbu předem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO Wift - proste celkove naklady na poslani jakehokoliv baliku neklesnou pod 100 korun, to se ze zisku zbozi, ktere stoji 50 Kc opravdu dotovat neda, to je snad jasne. Samozrejme dost casto se pouziva cena zdarma u vetsich objednavek. Ono je prakticky stejne nakladne poslat USB kabel za 50Kc a notebook za 20000. No dokonce vetsinou je celkove levnejsi poslat ten notebook. Ale i na tom notebooku za 20000 mas dneska zisk tak max. 500Kc, pokud chces konkurovat cenou. Je fakt, ze by cena za dopravu mela byt znama predem, nebo alespon pri objednavani, ale to uz byva.
Ale tak, jako tak, zadne dalsi komunistickofasisticke regulace od EU nejsou ppotreba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jasneeee...je potreba to tem svinim zakazat,uctovat si za postovne 100kc,kdyz oni za to daj 40kc,to je jasny...a vubec , meli by cely tohle obchodovani po tom interfernetu zakazat pani,za nasich mladejch let tohle vubec nebylo,kdo vi co to vubec je,urcite to je nejakej podvod!!!
:-)
omg
Bezny prumerny clovek kdyz vidi "postovne 119kc" tak se ZAMYSLI a zhodnoti,jestli je pro nej tato sluzba prinosna nebo ne.Pokud zhodnoti ze ne,obchod neprovede...OMG to vsichni potrebujete,aby za vas nekdo rozhodoval,co je pro vas vyhodne? At si omg dal postovne trebas 500kc,kdyz to nekdo bude za tu cenu chtit poslat,proboha...
Druha vec je,ze by bylo fer tuto cenu uvadet predem.No ale potrebujem na to ZAKON???? Tady se lidi rozciluji,ze to tam nenasli.A to je do ...... tak tezky proste kdyz to tam nenajdu,tak to koupit JINDE??? Nebo vas nekdo nuti s pistoli u hlavy kupovat to zrovna tady?
Ne,tenhle narod je banda komunistu.....to je proste marny.Nic se s tim neda udelat,bude hur.
Predpokladam,ze za 5 let budeme mit smernice EU,jak si spravne utrit zadnici.....
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> lojza suchanek:
Víš, prča byla v tom, že to ještě pořád byl nejvýhodnější nákup. Bohužel, v žádném jiném e-shopu jsem nebyl schopen vytvořit objednávku téhož zboží za lepší cenu včetně poštovného. Tak jako tak mám pocit, že jsem byl drobátko natažen.

Mimochodem - vždycky, když vidím v této a podobných souvislostech demagogickou hlášku "nikdo vás nenutí", mám chuť vyhlásit anketu, ve které bude moci jeden z vylosovaných vyhrát nějakou fakt pěknou cenu. Anketa by byla asi takováto:
- Máme zavést povinné registrace pro možnost přispívání do našich diskuzí?
1. Ano
2. Ne
Důležité upozornění: Výherce ceny bude vylosován pouze z odpovědí "Ano".
A pak bychom se podle výsledků zařídili. Docela by mě ty výsledky pak zajímaly :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wift -> tak ja nevim,co na tohle vubec rict.Me prijde,ze v nekterych lidech je ten "ovcismus" tak zakoreneny,ze si ani neumej predstavit,ze by to mohlo byt jinak,a bohuzel ty jses toho klasickym prikladem.
Ale dobre,pokusim se reagovat na veci,ktere jsou podle me zcela jasne...Za coz obvykle byva clovek oznacen za demagoga,a stalo se i me,jsem na to zvykly...
Pokud to pro tebe byl jeste nejvyhodnejsi nakup,tak to podle me znamena,ze jsi vyhodnotil,ze se ti vyplati dat 119kc za postovne a napriklad pro to nejet osobne.Proto to byl pro tebe vyhodny nakup.Takze v cem je problem?Mozna mluvis obecne o tom,ze veci stoji penize.Ze by bylo lepsi,kdyby veci byly zadarmo.No,tak to bohuzel nefunguje a myslim,ze nastesti ani fungovat nikdy nebude.Jelikoz ale zijeme ve svete,kde(alespon v nasi republice) jsou ceny smluvni,potom jsi proste souhlasil s cenou 119kc za postovne a TECKA.Jak muzes mit pocit,ze te nekdo natahl,kdyz jsi s tim SOUHLASIL?Omg?Nepredpokladam,ze bys byl nesvepravny,ze bys nejdriv neco koupil a pak si uvedomil,ze jsi to vlastne vubec koupit nechtel(mluvim o sluzbe "postovne")
Co se tyce tve fiktivni ankety - kdo ti brani to takhle udelat?Mozna nejaka interni pravidla vasi spolecnosti ci tvi nadrizeni..ale pokud to tak neni a tu moznost mas,proc to tedy neudelas,kdyz na to casto mas chut?Predpokladam ze proto,ze si spocitas,ci tvi nadrizeni spocitaji,ze tento obchod by pro ne byl NEVYHODNY.Kdyby sis totiz spocital,a nebo tvoji nadrizeni,ze tento obchod by pro vas byl vyhodny,verim tomu,ze uz davno byste to realizovali.Tedy - davas mi za priklad neco,co sam muzes udelat ale neudelas,a davas to jako priklad toho,ze ja nemam pravdu.Ja muzu za tvoji neschopnost realizovat podnikatelsky zamer? OMG???
Btw ja jsem registrovany uz davno...Jaksi jsem vyhodnotil,ze je to pro me vyhodne....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> lojza:
Šmarjá to je jak u blbejch. Když nastane situace, že všechny firmy do poslední nasadí takové poštovné (přestože žádný dopravce nic nezdraží), že se vyplatí pro veškeré zboží jezdit autem, tak budeš spokojen s tím, že pro všechno musíš jezdit autem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>lojza_suchanek: clovece ty ale jsi opravdu demagog! veci stoji penize, sluzby taky. nakupovat nemusime! nekale je kdyz se neuvadi cela cena (at uz jde o sluzby, skryte poplatky, letistni poplatky, ceny zajezdu, etc.)
sorry, nevim co muze mit kdo proti tomu, aby znal hned zkraje OPRAVDOVOU CENU a aby byla povinost ji uvadet! soucasy bordel (nerovne podminky a nekale praktiky, ...) naopak kazi konkurenci a zvysuje koncove ceny. ale proti gustu zadny disputat!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wift -> kdyz se mi vyplati jezdit pro to autem,budu jezdit autem.V cem je ten problem,porad to nechapu? Mimochodem nemohou vsechny firmy nasadit stejne vysoke ceny za postovne,protoze by zasahl antimonopolni urad,coz je rekneme jeste prijatelna instituce,ktera ma hlidat ty nejhorsi excesy.Ale porad zde mame trzni prostredi,a pokud firmy zdrazi moc,lidi to nebudou vyuzivat a ty firmy zkrachujou,nebo ja nevim jak uz to rict:-( Proste nikdo nikoho nenuti,ze musi kupovat tam a tam,nikdo nikoho nenuti,aby si to nechal posilat postou,a uz vubec nikdo nikoho nenuti,aby si vubec kupoval nejake dily do Pc.je to KAZDEHO rozhodnuti,aby zvazil ekonomickou stranku veci a rozhodl se,jestli obchod uzavre nebo ne.Ze je to pro nej drahe,ale presto uzavre?No oki,muze nadavat,remcat,v hospode se proto opijet,ale proboha prece kvuli tomu nebudeme delat nejaky ZAKON,ktery neboheho chudaka ochrani pred tim,aby mel prilis drahe zbozi,ne? Mozna jsem naivni idealista,ale predpokladam,ze vetsina lidi v teto republice,potazmo evrope,se UMI svobodne rozhodnout,jestli si neco koupej nebo ne.
Co se tyce NEKALEHO jednani,ze cena za dopravu neni uvedena na zacatku.No tak proc tam proboha nakupujete,kdyz od zacatku vite,ze ten obchod je nekalej???Nebo mate nejakou zvlastni obscesi,ze musite schvalne nakupovat tam,co se vam to od zacatku zda jako podvod??Ja osobne bych v takovem obchode proste nenakoupil,coz mi prijde jako moje nejlepsi obrana pred moznym podvodnym jednanim.Proc sakra ale na to musime delat ZAKON???
Jak jsem rekl,za chvili budou zakony i na to,jak si spravne utrit zadek,verim tomu ze jo,s takovyma lidma jako vidim kolem sebe....
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Lojza - přesně, tady se ukazuje, že EU, alepoň její dnešní politika "ochrany spotřebitelů" je horší, ež Hitler se Stalinem dohromady. Sice nebudou mít na svědomí miliony mrtvých, ale připraví nás o svobodu rychleji a ještě tak, že se to bude většině ovcí líbit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> lojza:
Neřeším, jestli si to ty firmy mohou dovolit, nebo ne, řeším teoretickou situaci, že se tak stane. Pokud budeeš v takovém případě spokojen s tím, že pak pro zboží budeš jezdit autem, prostě proto, že to bude nejvýhodnější, tak si prosím odpousť řeči o ovcismu, protože v ten moment se fakt nemáme o čem bavit.
Mimochodem to, že sis už zvykl na to, že tě lidé nazývají demagogem, leccos vysvětluje. Upřímně ti říkám: nediv se jim. Mají pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wifte... cituji wikipedii:
"Demagogie (z řeckého δημος, démos = ?lid? + αγωγος agogos = ?vůdce?) je způsob získávání podpory, při kterém příslušná osoba (demagog) nepoužívá věcné zdůvodňování, ale působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, k čemuž slouží primitivní a překroucené argumenty."
Tedy mi prosim presne rekni,ktere argumenty prekrucuji?Na jaky predsudek pusobim?jake pouzivam primitivni argumenty? I kdyz tady mozna bude ten hacek.Argument,ze kazdy by mel byt zodpovedny za svuj zivot je skutecne tak primitivni,ze bych mohl diky tomu byt povazovan za demagoga.
Co se tyce teoreticke situace,ze se vsechny spolecnosti domluvi,a budou nasazovat cenu trebas 500 za postovne...Potim jsem si NAPROSTO jisty,ze druhy den vznikne jina spolecnost,ktera bude mit postovne vyrazne nizsi.Proste ve svete,kde je trh neregulovany,je okamzite mezera zaplnena.Ty ted muzes argumentovat,ze je poptavka po jinem OS nez windows a take neni - ovsem v takovem pripade neni jednoduche jiny OS vytvorit.Je to natolik slozite,ze to nikdo neudela,a nebo nebude mit takovy uspech,protoze nebude mit tolik penez na marketing a podobne.Ovsem pokud bude poptavka po levnejsim postovnem nez za 500,tak to dokaze skoro kazdy,i ja bych to dokazal a skoro jiste i ty.Takze by pripadna dira po takovemto druhu zbozi okamzite byla zaplnena.S tim si jsem 100% jisty.
Takze se znovu ptam - musime mit na vsechno ZAKON? Ja si myslim ze ne,a ze 90% soucasnych zakonu je ZBYTECNYCH,nebot resi situace,ktere by si mel jednotlivec umet vyresit sam.
Mimochodem,nekde v zahranici,v pripade pozadavku dohledam clanek,vyskouseli zrusit v celem meste veskere dopravni znacky,semafory,a podobne.A vis co se stalo? Provoz se VYRAZNE ZLEPSIL,doprava byla plynulejsi.A tak to tam nechali a funguje jim to dodnes.A PRESNE o tomto mluvim.Kdyby se zrusila 90% soucasnych zakonu,situce pro lidi by se ZLEPSILA.A to nejsem anarchista,chran buh.Jen jsem pravicak a vnimam zodpovednost jedince nejvyse na zebricku hodnot.Podle me proste by kazdy mel byt zodpovedny za svuj zivot.
Chapu,je to demagogie.Takovou vec prece po lidech nikdo nemuze chtit...to je pravda,chapu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> WIFT : Ano, právě v tom je ten problém WIFTe, ty skutečně řešíš pouze teoretickou situaci, která je však v zásadě nereálná. Není lepší přece jen řešit problematiku reálného světa?

Pokusím se ti ten problém vysvělit z jiného úhlu - třeba to tak pro tebe bude přijatelnější. Ty obhajuješ praxi, kde se budou vymýšlet teoretické situace a budou se předem ošetřovat zákony a směrnicemi. Výsledkem pak bude naprosto monstrózní právní systém, kde si budeš muset platit svého právníka, abys měl šanci vůbec přežít a nevím jak ty, já v tomhle žít nechci. Navíc - velká většina těch norem bude nefunkční, nebo bude zneužita nějakým hodným soudruhem k dosažení jeho cílů, samozřejmě "v zájmu LIDU".

Druhý princip - a já myslím, že správnější - je vytvoření frameworku, který motivuje trh k tomu, aby se choval relativně slušně. A v druhém kroku pak samozřejmě - vychovávat lidi k myšlení, nikoli je kolektivizovat a měnit v dav. Pak už nebude nutné do toho dále zasahovat v míře větší, než kontrolovat, zda se to celé dodržuje a zamezovat monopolům.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> -pao-:
Problém v reálném světě je takový, že já jsem přesvědčen o tom, že výše účtovaného poštovného 119 Kč ani omylem neodpovídá nákladům na odeslání balíku za 37 Kč a tudíž jde o nedovolené obohacení prodejce, nezávisle na tom, zda šlo jako celek o nejvýhodnější nabídku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omg co to je za termin "nedovolene obohazeni prodejce"?Paneboze,kazdy prodejce prece dela vse proto,aby se obohatil a vydelal.Wifte,prosim,ty jses komunista?Jestli ano,a zatim se zda ze tomu tak je,potom to chapu a nemusime uz vice debatovat o cenach.Pokud ne,potom nechapu,jak se prodejce muze nedovolene obohatit.I kdyby kdokoliv nakoupil za 1kc a prodal za milion,a nekdo to od nej koupi,je to proste smluvni vztah tech 2 lidi,jejich problem,a NIKDO jim do toho nema co kecat!!!
Dam zcela realny priklad ze zivota.Ja ve svem zamestnani dalo by se rict "obchoduju s informacema".Obraceji se na mne obcas lide,kteri potrebuji nejake informace o necem,a nevedi,kde tyto konkretni informace ziskat.Ja to vim,a proto tyto informace jinde nakoupim a temto lidem prodam.Zrovna nedavno jsem mel poptavku kterou jsem vyresil tak,ze informace jsem nakoupil za 2 000kc a prodal jsem je za 10 000kc.Ten clovek,ktery je nakoupil byl nadmiru spokojeny,pro neho to byla velice prijatelna cena.A ted mi rekni - Ja jsem se snad nedovolene obohatil,kdyz jsem mu prodal toto zbozi za petinasobek nakupni ceny?? Opravdu? A nemeli by me v tom pripade zavrit,a take hned vydat nejaky zakon,ze marze muze byt maximalne 10%,a vice je nezakonne obohaceni?
OMG

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> lojza:
Přeprodávání poštovného není předmětem podnikání onoho podnikatele, neboť na faktuře má u této položky uvedeno 0 % DPH. Z toho vyplývá, že se nejen nedovoleně obohatil (to je docela běžně používaný termín), ale také okradl stát o daň.
Mimochodem co že to provozuješ za firmu? Já jen, že k takovému lichváři bych asi osobně nešel ;). Ty jsi jednoduše využil neznalosti svého klienta, že může danou informaci sehnat jinde levněji. V tomto případě se ale nejedná o nedovolené obohacení, protože jsi s daným předmětem koupě obchodoval. Mícháš tedy hrušky s jablkama.

A co se týče těch komunistů ... mno, nejsi první, kdo mi to říká, takže jím asi vážně budu. Někdy to budu muset zjistit.
Mimochodem dle tvého častého "OMG" bych tipoval, že ty budeš nejspíše pámbíčkář, ne? ;-) (tedy z KDU tentononc...). Ostatně jakoby to nebylo jedno, které komunisty půjdeme volit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lojza_suchanek:
Zrušit dopravní značení lze jen tam, kde jsou řidiči ohleduplní a umějí jezdit, takže to v této zemi nelze.
Slušní lidé by nepotřebovali ani žádné zákony, ale čím větší darebáci, tím více zákonů je potřeba, nemuselo by jich být sice tolik co teď, ale to by musely být kvalitněji napsané.
Online obchod bych teda zákonama neřešil, spíš nějakým veřejným seznamem solidních prodejců, do kterého by se dostal každý dodržující určitý jasně definovaný standard.

Jinak stejně jako WIFT, od takového "lichváře" jako ty bych taky nic nekoupil, přestože je mi jasné, že takové praktiky jsou dnes normální a nijak neodporují zákonu. Mám dojem, že ses tu jednou rozčiloval, že si zákazník koupil informace, a pak je rozprodával dál, aniž by jsi z toho něco měl, no nediv se, že si ty náklady chtěl snížit - a nakonec je to dnes taky normální, no ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.