Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EVF od Kodaku s 24 zoomem

No vzhledem k velikosti objektivu skutecne ta svetelnost bude tragicka :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David Ježek: mam fotak so zoomom s dostatocnou kvalitou obrazu aj video sa da pouzit. ~4000CZK v tej dobe, Panasonic DMC-LZ7. (ten mal este dost velku sosovku na vstupe)
9000CZK nedam, nedam, nedam, nedam.
Jedine snad ak by to rano vedelo uvarit kavu. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 bilbo: takovy fotak mam a mas skoro pravdu, to znamena, ze video bezi dal, ale cca na sekundu se zastavi obraz a ve zvuku se objevi cvaknuti. Kdyz clovek do toho videa foti hooodne stridme, tak se to da snest ;) -- co se tyka superzoomu a kvality optiky, tak dnesni objektivy jsou vetsinou uz dost dobry. Ja sam zadnou optickou vadu nepozoruju a to mam jeste 2x predsadku (takze celkem dosahuju prave 24x zooom). Samozrejme to neni na foceni v seru. Ale daleko vic mi vadi barevny sum CCD prvku. Takze jsem rad, ze se vyrobci konecne probrali a prechazi na neprave zrcadlovky s CMOSy... Jo a fotak o kterym jsem mluvil je Canon S5 IS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a jeste dodam, ze na jednu 8GB pametovku se daj natocit pres ctyri hodiny kvalitniho videa po dvou hodinach a ve stereu 48khz, coz je treba idealni na letni festaky. uz se tesim na inovovanej model SX1 s CMOSem a fullHD :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MonikaSH: Ten foťák je špičkový, skvělý objektiv Schneider-Kreuznach, OPTICKÁ (!) stabilizace, u super zoomu s takovým rozsahem skvělá věc, HD video se zoomováním (!), 12 MPx, široké ohnisko 26mm za 400 US $ a k tomu lahůdka zoom 24x. Ten foťák prostě nemá v současnosti konkurenta ! To bude můj příští kousek na focení :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ATI-Tom: No pokud ti nevadí, že ten "skvělý objektiv Schneider Kreuznach" nevyrábí Schneider-Kreuznach a není vyráběn ani v Německu, ale jde o asijskou produkci, tak np :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak to znate, "cim vic prouzku, tim vic Adidas" ne? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokial dodrzi aspon aku-taku ostrost, tak 24x z00m je dobry pre nahravanie videa.
Mam "6x zoom" a mozem povedat ze 24x zoom je presne to co by som na nahravanie niekedy potreboval. Samozrejme, baterie musia vydrzat aspon 2h nahravania v kuse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo2> 2 hodiny? to na to točíš celovečerní film? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si aj tak stále myslím, že v tejto kategórii niet nad môj "starý" dobrý Finepix S6500fd. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim proc u tak velkyho zoomu je pouzit 12Mpix snimac. jen to tu aberaci zvirazni. dal bych tam tak 6Mpix a i ten sum by sel dolu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protoze by to asi lidi nekupovali...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, prijde mi to take silene. Ale treba Lumix mel F2,8 po celem rozsahu. I kdyz "jen" do 420 mm. Takze nejaka sance na trochu rozumnou svetelnost je. Nebo uz nekde jsou, jaka bude? Ostreni se da take resit - treba laserovou mrizkou, jako to mival Sony. A co se tyka hledacku - po mnoha letech na EVF jsem presel na klasickou zrcadlovku a se slzou v oku vzpominam na elektronicky hledacek. Tam se dalo zaostrovat na jednotlive pixely. V optickem hledacku mam pocit, ze mam zaostreno a pak se nestacim divit :-(
O tom fotaku si nedelam iluze. Nejspis to nebude nic moc. Ale ne s kazdou kritikou souhlasim, dokud nebudou nejake prakticke zkusenosti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, FZ20 - tu mam doted. Vyborny objektiv, skoda toho (pod)prumerneho zbytku :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kodak je dobrá značka a americká kvalita za slušnou cenu, já bych to tak neshazoval, jak autor článku. Kdo chce velký rozsah zoomu (a ten chce hodně lidí), tak to může být skvělá věc za dobrou cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výsledky Olympusu SP-570 ve srovnání s PZ28:
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=32&mo1=541&p...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David Ježek: potrebujem nahravat film 2-3x do roka, par hodin. Okrem toho potrebujem fotky kvoli dokumentacii a na normalne fotenie, chcem vsetko na kartu, ziadne pasky, ak je ta moznost, tak 300FPS potesi. Nahravanie pouzivam aj pri dokumentacii - k fotkam.

Takze zaver: potrebujem fotak.

A ked sme u tych recenzii: tento Panasonic ma zabudovanu korekciu chromatickej aberacie, takze tak :P

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicdmclx3/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo chce velky rozsah zoomu, at si to koupi. Sice se s tim prakticky nebude dat fotit, ale na tom prece nezalezi - hlavne kdyz se to bude prodavat. Jenom bude plne diskusni forum lidi, kteri budou nadavat co si to koupili za sunt ktery dela rozmazane, zasumene a neostre fotky. Kodak nedelal nikdy po technicke strance spickove fotaky, ale nabidl lidem svoje vyrobky velice levne (jiz od 19 stoleti).

Samostatna kamera a fotak maji jednu obrovskou vyhodu - daji se pouzivat soucasne. Kolega zkousel pouzivat fotak jako kameru, a na jeho nahravkach jsou kazdou chvili videt pauzy, kdy prerusoval nataceni aby mohl fotit. A nepusobi to nijak dobre, kdyz filmovany objekt najednou poskoci o par metru (prestavka 5s na fotku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ATI-Tome, americká kvalita snad jen pro amíky. Tady se prodávají Kodaky (a nejen ty) smontované v PRC. :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo2: od toho jsou kamery, za ~5k máš 42x zoom ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A bude to skutecne 24x opticky zoom, nebo nejaka varianta "Extra Optical Zoom", tj. z 12MPix fotaku vypadne ve vysledku 3 MPix fotka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukas Kalista: Jojo, stara dobra FZ-20 se 72mm objektivem a 12x zoomem. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a já ti naznačuji, že si místo superzoomu za ~9000 můžeš koupit kvalitou fotek srovnatelný běžný kompakt s cenou do 4000 a k tomu za 5000 kameru. věřím, že kombinace těchto dvou zařízení pro tebe bude efektivnější, pokud pominu tvou averzi vůči páskám (kterou plně chápu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad FZ-20 skutecne povedeny kousek, na svou i dnesni dobu velice dobry objektiv a slusny chip. Zaslouzil by lepsi ISO jina si jen tezko stezovat. Svetelnost stejna po cele delce objektivu se snad uz jinde nevyskytla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DMC FZ-20 .... Ach musím zatlačit slzu . Fotky uměl skvěle . Tak hloupě být o něj připraven . A ted´si můžu s TZ5 leda tak zanadávat na šum a mizernou automatiku .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Lukáš Kalista: Pokud sis koupil entry-level zrcadlovku s pidi hledáčkem (Canon 1000D, Nikon D60 apod.), pak tě upřímně lituju. Já už bych EVF nechtěl ani omylem. Tak kvalitní obraz jako přes hranol ještě pár let žádná EVF mít nebude (to by musela mít rozlišení hledáčku tak 1920x1200, aby to vzdáleně připomínalo optiku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Dýka a přesně o tom to je. Ještě Cannon 450D má hledáček co mi opřipadá na ostření horší než elektronický hledáček Panasonicu FZ50. Se slzou v oku vzpomínám tak akorát na luxusní ostření ve staré |Praktice a potom obrovský hledáček kámošovi filmové Cannon EOS1.
Takže FZ50 za 12 nebo neentry level zrcadlovka pro hoby fotografa, který se tomu až zas tak moc nevěnuje?
Entry level zrcadlovky jsou pro lidi co si s focením chcou vyhrát a nakoupí si další pčíslušenstvíá a časem i lepší tělo. Jenže to ve výsledku znamená jen na objektivech, se kterýma se dostanou na dlouhý oko podobný superzoomu dalších několik desítek tisíc.Pravda polezou jim z toho hezčí fotky. Ale to člověk co kouká po superzoomu za lepší fotku prostě nezaplatí.
Kodak bych nezatracoval, dokud nebudou testy. Uvidíme. Můj favorit je stále PFZ50

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptc: opravdu drahe fotaky umi fotit behem nataceni videa (i kdyz nevim jak to presne funguje, nebot jsem o tehle funkci cetl akorat z prospektu). Ale predpokladam, ze nataceni videa se neprerusi, nebo prerusi na opravdu velmi malou dobu.

Jinak osobne mam 18x zoom a udrzet se to v ruce za jasneho dne da - i kdyz s tou chromatickou aberaci je to trosku horsi. S horsim osvetlenim pak jedine se stativem...

Jinak zalezi i kde to zacina, dost fotaku zacina na 35-36mm (nebo ekvivalentu), ty lepsi zacinaj treba na 28mm (takze se da fotit sirokouhleji). Takze 10x zoom muze byt od 28 do 280 nebo taky od 36 do 360. Coz je pak celkem rozdil

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.