Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EVGA GeForce GTX 980 VR Edition se speciálním výstupem pro VR brýle

Nevím co se stalo s Oculus rift, ale původně produkt, který měl za rozumnou cenu dát na trh skvělou VR se nejprve o rok posunul a následně zdražil z 7000 na 19000. Poděkujme facebooku za super přístup....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Za 7K by to nebylo nikdy, je tam spousta elektroniky, 2 oled displaye, optika, atd.

Nicméně mechanické provedení tam souhlasim že nic moc. HDMI je mizerná volba protože DP se svou multistream technologií je pro více displayů přes 1 kabel mnohem vhodnější, to za A. Za B je také vhodnější pro G/Free sync a pod, a ty 3 USB konektory jsou také děsné obžerství.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za 7k jsem viděl předobednávky před rokem...
19k je šílenost. já o tom uvažoval i o jako přenosné náhradě za display.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tech 7000 Kc je cista spekulace z ceny na Kickstarteru (300 USD).

Nikdo nikdy oficialne netvrdil ze to bude stat v prodeji jen 7000 Kc. Nicmene za tuhle cenou to dostanou vsichni kdo prispeli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak i kdyby těch 7 a k tomu ale musíte započítat aspoň dvě grafiky za 20. Jednu, když budete mít hluboko do kapsy a uspokojíte se s kompromisy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naco dvě grafiky za 20 jednu? Je schopné to fungovat i průměrným vybavením, není nutné na tom provozovat to nejnáročnější s nejhorším možným nastavením..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je že ty brýle potřebují výkonný HW aby fungovaly dobře. Jasně ono to poběží na slabším HW a hry pro to budou stejně specifické, takže asi ano...

pustit si na tom něco co dnes na FullHD na jedné 980Ti nedá ani 60FPS bude na VR otřesné. A že 60FPS nedá v plném nastavení leckterá dnešní hra.

Ořezávat detaily? Možnost, ale proč bych to měl dělat a nevychutnal si to na max? Aneb jiné než max nastavení u mě nepřipadá v úvahu, a tomu také musím přizpůsobit výkon a ten nenajdu v ničem jiném než 980Ti nebo TitanX, ideálně ještě hodně OC a to vše ve SLI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě jsou si to ani nechtěl pořídit kvůli fps hrám, natož řešit podobné problémy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na co 60 fps?

V roce 1995 to fungovalo i s 30 fps a otresne to rozhodne nebylo, jenom ponekud zubate (640x480).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Me prijde cena docela odpovidajici. Bavime se o specialnim "3K" OLED, sledovaci kamere, velmi presnych senzorech a podle vseho dost kvalitnich sluchatkach. Cena bez cleni a DPH je pak 15 000 Kc. Za lepsi monitor neni problem dat vic a nikdo se nad tim moc nepozastavuje. O dnesnich 4K televizich, co zastaraji driv, nez pro ne bude obsah, se radsi ani nebudu rozvadet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bavíme se o sériově (ve velkém) vyráběném zařízení "speciální" 3k oled rozhodně neospravedlňuje cenu. Ta "dost" kvalitní sluchátka by ti audiofilové nejspíš omlátili o hlavu. A srovnávat to s drahým monitorem či televizí je pněkud od věci.
A to ani nemluvím o tom, že jak se snažili snižovat hmotnost tak mi to přejde jako hodně "zranitelné", kolikrát to asi skončí pádem na zem?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mna teda oculus nepresvedcil. prasacky zbastlene, ze to vyzaduje 3 konektory

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zarizeni ma 2 casti. Jedna z nich ma jeden kabel co konci USB3 a HDMI konektorem. Obraz z PC nejde dostat z PC jinak nez pres HDMI/DP, data ze senzoru nejde dostat do PC jinak nez pres USB. Druha cast s kamerou ma druhy USB3 konektor. Ten je potreba, protoze kamery maji tendenci generovat hodne dat a tahle jeste k tomu musi mit dobrou latenci prenosu. Co je na tom zbastleneho mi neni moc jasne ... zadne lepsi periferni rozhrani aktualne PC nemaji.

Casem to mozna pujde spojit do dvou USB3.1 vcetne napajeni, ale to dneska neni bezne na zakladnich deskach a nejspis jeste do konce roku 2016 nebude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

minimalne do headsetu by to malo byt bezdratove...
ale cely koncept je dobry len ako putova atrakcia (obcas si to zapnut, ale nie pravidelne pouzivat)
na 3d strielacky ako ich pozname je to nic moc.
na akcne hry je tato srandicka neprakticka

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.