Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Evropská komise dovolila Francii zavést „stravenky na hudbu“

autori tak opet neuvidi ani vindru a vydavatele si nacpou pupiky pekne ze statniho. bezne se tomuto rika tunel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se chtěl jsem dát palec nahoru a jak jsou palce blízko sebe nějak se to zvrtlo na palec dolů.Tak že tenhle mínus hoďte za hlavu :-)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Laik se diví,odborník žasne.Ti par....ti vědí že zamezením stahování se příjem nezvedne tak podojí stát ve jménu kultura masám :-)).Faktem je že vynalézavost a drzost jim upřít nelze.Jaký titul dát politikům kteří na tohle kývnou mne nenapadá aniž bych přišel o tu trochu slušnosti co mi zůstala když tohle čtu.Pořekadlo že chytrý se napakuje tehdy když najde dostatek troubů které obere zde platí bezezbytku oni šly tam jde jich je nejvíce a to je do vlády a parlamentu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spis je zvlastni kam jsou pirati pro svou bezohlednost a chamtivost ochotni spolecnost dohnat

Pirati jsou premnozeni paraziti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vazeny pane, vase "vyblitky", kterymi spamujete diskuse zde nebo na lupe, jen svedci o vasi hlouposti.
vase neznalost az a vubec cele problematiky ap kterou jste predvedl pred cca 3 dny na lupe, dela vase prispevky absolutne irelevantnimi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další zaměstnanec OSA? Proč jste všichni takoví idioti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba není zaměstnanec OSy a jenom tomu, co píše, skutečně věří (teď nevím, co z toho je horší).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli věří tomu co píše tak je to blázen. Takovým kecům nemůže věřit ani zaměstnanec OSA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je pravda OSA zamestnanec to dela pro prachy, vysledek sve prace ho nezajima.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi zvratky od hovinka eee

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obrana proti eee lidem je jediná - nereagovat na ně. Sakra, zrovna jsem to porušil!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co kdyz taci budou ve vlade (je jich tam takovych stale vic) potom branit se nereagovanim udela z lidi tupy stado ovci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naštastie tú hudbu, ktorú počúvam mám už dávno kúpenú na CD a keď si ju chcem naozaj vychutnať, tak si ju raz za čas pustím na zostave.

Nakoniec takých hudobníkov alebo skupín ako Pink Floyd a im podobným nie je veľa, tak tých pár € za CD im rád dám.

Na druhej strane je to škoda, lebo niekedy mám pocit, že tých lepších hudobníkov sme už zažili a nič lepšie nás už nečaká. Ale možno je to len o tom, že už moc nesledujem čo vychádza a skôr počúvam to čo mám.

Ich opatrenia ma najskôr totálne minú, lebo to čo som chcel už mám, hudbu nesťahujem a nové veci kupujem už veľmi-veľmi sporadicky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že nás 90% budoucí dobré hudby nikdy nečeká. Proč? protože o tom, co je dobrá hudba, nerozhodují hudebníci a publikum, ale "autorské" svazy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokonce tu byly zveřejněny výsledky studie, které právěže z minulosti reflektovali ten fakt, že silnější autorské právo více uměleckou tvorbu a tvorbu vynálezů dusilo než by tomu pomáhalo. Když teď autorské právo nabylo tak obludných rozměrů, nedivme se, jaký brak jenom leze z té oficiální umělecké tvorby. Já teď v poslední době mám minimální potřebu něco si takhle stahovat z těch novejch věcí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ich opatrenia ma najskôr totálne minú"
neminú, lebo ten doplatok ide z daní všetkých občanov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

po precitani tohto clanku ma napada len jedno: WTF??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trestuhodné zvýhodňování jedné skupiny podnikatelů oproti ostatním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bavil jsem se se svou učitelkou francouzštiny, která byla dlouho ve Francii, jak je možné, že zrovna v zemi, kde kvůli svobodě všichni vychází pořád do ulic, zavedou ten nejšílenější model na kontrolu netu.

A odpověď byla jednoduchá: francouzi prostě počítače tak moc nepoužívají (myšleno jak frekvence použití, tak i na kolik činností), takže je jim to (až na úzkou skupinu) fakt volné.

Důkazem nechť je třeba počet informací ve francouzštině třeba na Wiki. Blbá čeština je vzhledem ke své velikosti strčí totálně do kapsy. Ve francouzštine tam nenajdete skoro nic (kromě francouzské historie).

Prostě na to prdí a píšou si dál semestrální práce propiskou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ať už s tím jdou do (_._) !
až bude písnička v 320kbps stát 5kč, nebudu přemýšlet ani minutu jestli si ji koupit (ne jen ji, ale desítky a stovky), ale chtít za ni 30-60kč v zemi, kde většině lidí po zaplacení účtů zbyde mizerných pár tisícovek je zlodějina.
Možná by si mohli uvědomit fakt, že jejich náklady na vytvoření kopie se limitně blíží nule, tak by to taky mohla trochu reflektovat cena. Jinak dochází k hromadění absurdního množství peněz u malinké skupiny lidí, kteří ty peníze pak používají k podplácení a hromadění ještě většího množství peněz - a to je podle mě stejně špatné jako komunismus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V oblasti kultury a sportu (tedy zábavy a volného času) to tímto způsobem funguje skoro všude a nikdo se nad tím nepozastavuje. "Stravenky" jsou jen trochu neobvyklý technický detail, podstatný je princip. A ten je přece stejný ať už je dotována stavba sportovní haly, vstupné nějakého divadla, nebo třeba provoz církví. Peníze vždy skončí v kapsách některé zájmové skupiny a nikomu to nevadí. Asi proto, že většina lidí něco z toho občas využije a jsou rádi, že to mají "levnější".
Tato ptákovina se proto klidně může ujmout. Samozřejmě se pak bude šetřit na školství, na zdravotnictví atp. Zkrátka na věcech, které jsou o několik řádů potřebnější ale lidé je zaplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"stravenky" to jsou novodoby BONY a konkretne v tomto pripade je to neco tak extremne prodelecnyho jako opencard

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslim, ze se najdou lide, kterym to vadi. ale je nas mensina

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne tiež vadí, keď sa banda tupých hláv stretne niekde na futbalovom zápase, popritom sa s niekým pobije, urobí tam bordel, ožerie sa v nejakej krčme, vymláti zopár výkladov, zdemolujú vlak domov a podobne.

Samozrejme ide o extrémy, ale stávajú sa a prispievať na to z mojích daní musím nedobrovoľne aj ja a pritom na tie zápasy vôbec nechodím a je mi to ukradnuté...
Štát sa bude oháňať tým, že treba podporovať šport a podobne. Fajn, ale čo s takýmito debilmi?

Tak sa teraz ani nečudujem, že niekto ešte má tú "drzosť" pýtať peniaze týmto spôsobom na hudbu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o extrémy ale o běžný provoz těch dotovaných aktivit. Proč platit byť i jen amatérským sportovcům jejich sportoviště? Je to jejich zábava, tak proč by si to nemohli platit sami? Názory, že je sport "veřejně prospěšný" neberu. Sportovci se jedněm zdravotním problémům vyhnou, ale jiné si přivodí, nehledě na úrazy. Vrcholový sport už jednoznačně škodí jak přetěžovaným sportovcům, tak i jejich pivařským divákům.
Je přece absurdní, aby stát utrácel za vybrané druhy zábavy (přestože jsou často prezentovány jako kdovíjaké poslání) a přitom chtěl po svých občanech aby si platili věci mnohem důležitější. Přesto to tak ještě dlouho zůstane, protože jeden rozezlený sportovec či herec by byl v médiích viditelnější než desetitisícová demonstrace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle zavést v ČR, největšími konzumenty hudby se stanou Romové - jakmile se dozví, že na to přispívá stát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Francouzi jsou padli na hlavu, nedavno mi jeden Frantik vyhrozoval nejakou fyzickou inzultaci ci co ... asi se moc smichali s islamskym svetem ze svych kolonii ;-))

Francie je hezky kokotystan, v dobe, kdy jsme si delali srandu z USA, ze nam zkracuji sifry, Farntici nesmely sifrovat vubec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Coz o to, nejake to predplatne by jako obchodni model fungovat mohlo, ale 50% ucast statu jako dotace mamrdum? Co to sakra je? :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.