Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Evropská komise opět řeší prosazení práva na zapomenutí

co k tomu rict? 1984? principy Orwellova světa:..."Změna minulosti však musí být naprostá, takže se např. přepisují všechny články v novinách, kde byla vaporizovaná osoba zmíněna. Tyto noviny se pak znovu tisknou a novými výtisky se nahrazují všechny staré výtisky v knihovnách a na dalších místech.To by ale na úplnou změnu minulosti nestačilo, je třeba vymazat i nehmotné vzpomínky, zmanipulovat i myšlenky."...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co máte furt s tím Orwellem? Vždyť byl totálně mimo......každej film se pak dá označit za "předpovídající". Daleko lepší odhad, co tu bude za 30 let, má kdekdo, ale Orwell je totálně mimo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mimo jsi ty. To že se současná technologie poněkud liší od technologie uváděné v knize, ještě neznamená, že je autorův záměr "mimo". Autor poměrně výstižně popisuje praktiky absolutně totalitního režimu, ke kterému pod hvězdami EU pomalu, ale jistě, spějeme.
"Velká sestra" Viviane Reding se snaží o něco, co tisková média neumožňují. Jestliže třeba národní knihovna schovává výtisky novin (nevím, jestli všech, nebo jenom některých), tak ona by chtěla, aby na čísi pokyn všechny knihovny (a zřejmě i jednotlivci), kteří mají daný výtisk novin schovaný, z něj něco vystřihli a spálili. A zapomněli, že něco takového někdy vyšlo! :-O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže tu máme totální policejní stát? jaxi jsi základní popis "budoucnosti" ignoroval? navíc to mělo být už více než před 20 lety....to vůbec nevnímáš absolutní černou barvu od šedivé, která má do černé velmi daleko (několikanásobně)? Nebo mi chceš tvrdit, že tu máme totální policejní stát? upadlo něco na hlavu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze roman si nehral na presnou predpoved budoucnosti. Pouze ukazal ceho jsou lidi schopni a po cem touzi (po moci) a k cemu to muze vest. Proto zasadil roman do budoucnosti. Lidstvo k tomu proste smeruje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jakože změna ve vyhledávání přepíše minulost? pak v tom případě je "Roman" totálně mimo :)
ve statistice se také při předpovědích dává vyšší váha novějších údajům ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano mame tu policejni stat, je s podivem ze ste si toho jeste nevsiml.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Soucasna situace se blizi te v romanu 1984 mozna mnohem vice, nez si i ti prozretelnejsi z nas jsou ochotni pripustit. Lidi zapominaji casto a radi. Situace verejneho mineni a nazoru se meni ze dne na den podle mnozstvi clanku na novinkach a zpravach na nove. Lide jsou natolik prehlceni negativnimi informacemi, ze ztraci jakoukoliv chut na zmenu nebo zasah do fungovani systemu, ktery ovlada elitni cast obyvatelstva. Krok po krou se ukrajuji prava, ktera byvala samozrejmosti. Ale asi jsem jen priliz paranoidni. Mozna tu mame neco lepsiho nez "totalni policejni stat" jak ironizuje anywherehome. V takovem pripade by si toho totiz vetsina lidi snad byla vedoma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty asi nedělář rozdíli mezi 100 % černou (Orwell) a 20% černou (to je už šedivá barva - realita), že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to asi tak jako ty. Taky jsem přemýšlel, jestli je chyba na mojí straně (jako jestli jsem paranoidní nebo co?) nebo jestli je chyba v masách, které nic nezajímá a nad ničím radši nepřemýšlí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je priroda. vzdy to tak bylo, je a bude.

kazde stado potrebuje pastyre. inteligence stada klesne na uroven pastyre. tato planeta je plna zvirat a jen malo lidi. bohuzel to drobne mnozstvi lidi trpi diky zviratum kolem sebe.

nic s tim neudelas, jedine co te zajima jestli jsi dostatecne zpusobily/silny prezit. neni ta priroda uzasna ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemělo to být před >20 lety (jestli tím narážíš na "1984") - pokud se dobře pamatuju ze školy, tak název byl přesmyčka z "1948" a obsah knihy měl být narážkou na nastupující komunistické režimy v některých zemích v poválečném období. Sice časově to Orwellovi nevyšlo, ale jinak to, k čemu spějeme, popsal velice trefně. Že to ale nechceš vidět, je jiná věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne, prostě to přehnal .........je spousta knih, který předpovídají lépe, tohle je jen hra na citlivé téma a vlastně do důsledku nesmysl

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1984 je především varování a proto je záměrně přehnaná, podobně jako Brave New World. Opravdu ji nelze brát jako přesnou předpověď budoucnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

šak právě, jenže lidičky to berou často tak, že "už nastává", což je srandovní :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorát že k tomu nespějeme v komunistickém režimu, ale v loupeživém mafiánském kapitalismu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona to nebyla ani tolik vize budoucnosti, jako spíš varování.

Obecně není takový problém ve vlastní možnosti šmírování, ale v tom, zda lze věřit vládě a bezpečnostním složkám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty ses trosku mimo :o) neni podstatne co je brano doslovne, ale system jako takovy. to co popsal Orwell se v podstate deje a zbytek nebude uz trvat dlouho ;-) staci se podivat kolem sebe na stavajici demenci a ubohost teto primitivni spolecnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi tak snadno ovlivnitelný takovými kecy o Orwellovi, kecy, kde je pravda jen z 10 %, a to navíc každý znal ;-)
jasně, bude tu policejní stát a demonstrace podpořené internetem, který se nedá příliš cenzurovat, vlastně neexistují, že? nauč se počítat aspoň do dvou ;-) a zjistíš, že svoboda informací (i když je trochu šlapána) tu bude vždy a nikdy nemá šanci vyhrát Orwellův svět, ovšem tobě stačí říct zajímavou myšlenku a už jí věříš ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pravda neexistuje. pravda je dovednost prosadit si svuj pohled na sdilenou realitu ;-) pokud budes vse brat doslove, tak nic neni "pravda" staci rict mezi radky. o tom je vetsina "fikci". vize a pravda jsou dve rozdilne slova. vize napsana pred vice jak 60lety asi nebude "pravda" ze ;-) o jake svobode informaci mluvis? o tech srackach co jsou v mediich? jestli umis cist mezi radky, tak chapes co se deje kolem. pokud ne, pak jsi jen ovce a nema cenu se dal o nicem bavit :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nj, asi číst mezi řádky neumíš, když si myslíš, že Orwell nastane.....stačí se jen podívat na Egypt, Tunisko......svoboda internetu nejde zakázat, nejde vždy zarazit publikování dat, viz Wikileaks ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

moc sledujes konspiracni teorie, taky sem byl na teto urovni pred par lety :o)

orwell uz tady byl, asi nejsi dost stary dle tvojich detskych odpovedi. dnes ma "orwell" jinou podobu, vic "civilizovanou" ;-) az brzy skonci dalsi cyklus, bude zase nova obdoba vlady. stado vzdy potrebuje pastyre.

egypt, tunisko prezilo jen diky "vyspelim" civilizaci co nemuzou tezit olej, tak to vyresili demokraticky...vybombarduji ho :o) jak tomu byva v dnesni dobe :o) anglicani kradli po staleti, nikoho to nesere kdyz je to ve jmenu "boha", "terorismu" a jinych vymluv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže Egypt a Tunisko se neorganizovalo po internetu? to je tvůj mozeček tak ubohý, že abys měl pravdu, tak ji popřeš? :-O
zveřejněné materiály wikileaks jsou konspirace? jejda, že ty jsi USA agent? :o)

moc sleduješ konspirační teorie, až ti bude 15, tak z toho vyrosteš :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevim proc papouskujes moje odpovedi ;-)

wikileaks jsou stejne jako historicke knihy. jak vis co je fakt a co je pravda :-D

tady bezi uz nekolik stolit tolik podvodu a nikoho to netrapi i pres "svobodny" internet. kdyz to vis, otazka je co stim chces udelat kdyz vetsina lidi nema koule se sama rozhodovat a cokoliv udelat.

co se dostatecne casto a dlouze opakuje se stane pravdou ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stolit=stoleti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, to dělá např. Amazon u některých prodaných knih ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

on ten orwelluv svet uz funguje delsi dobu, dlouho predtim nez Orwell vubec napsal knizku ;-)

histotricke knihy jsou blaboly zalozene na stavajici propagande systemu. Nebo jste opravdu tak naivni, ze v knihach (napr USA) napise jak to posrali ve Vietnamu/Kambodzi/Laosu, Japonsku atd jak Rusy dostali na p*del v Afganistanu a tak muzeme pokracovat.

Vzdy vyjdou optimisticka fakta. Co se dostatecne casto opakuje se stane "pravdou" :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

funguje z 10 %.......to je jako bych řek, bude tu fašismus a budu mít pravdu taky z 10 %, ale to už nebereš, že?
tak snadno ovlivnitelný a zblbnutelní jste ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doporucuji ti zajit si na ocni a nebo lepe na psychiatrii. zda se, ze trpis stadovym syndromem a syndromem dokonalosti. diky lidem jako ty skvele funguje system ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže to, že považuji naši celou vládu za posledních 15 let zkorumpovanou a USA považuji za bratra, který si beztrestně sbírá informace o lidech na zemi, kterým i upírají práva, když se jim zache, to už do tvého popisu mé osoby nezapadá....co s tím budeš dělat? nějak se ti to rozsypalo, že ;-)
trochu víc čti, ať dokážeš svět kolem tebe poznat lépe ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

konecne jsi popsal jak funguje orwelluv svet. nakonec zase tak slepy nejsi.

nevsiml sem si, ze cesko melo nekdy vladu. posledni vlada byla za Tomase. Pak uz je to pouze analni speleologie bud Rusko+anti-imperialisticka propaganda nebo Usendej+anti-bolsevicka propaganda. v tomto je cesko uzasne, prilis mala dira se spatnym vedenim co se neumi postavit na vlastni nohy.

co s tebou budu delat? nic, jelikoz jsi dvojim otrokem znicis se sam, tak jako vetsina. v tom je uzasna davova mentalita ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi vážně bl*ej, nebo navedenej?
tak znova, třeba to tvoje hlava už zchroustá
1)Orwell je přehnanej, jen 10 % pravda, takže zde není Orwell
2) usa + naše vláda z předchozího odstavce

a dle tvé logiky zas říkám, že Orwell ano na 100 %?

tys měl z matiky pětku, přiznej se :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nez si zacnes ulevovat svemu egu, prect si co pisu a zamysli se nad tim dlouze nez napises nejakej nesmyslenej blabol. ty pises o kole a ja o voze. kdyz uz prestanu psat o voze, zacnes psat pro zmenu o voze.

to mi pripomina stare prislovy "nikdy se nehadej s hlupakem, drive ci pozdeji diskuze klesne na jeho uroven a pak te porazi jeho unikatnimi dovednostmi."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

syndrom nadeje funguje skvele. dej lidem "svobodu" slova a udelaji pro tebe vse :o) az se probudi ze snu, budou zase tam kde jsou.

pokud ses ovsem vyjimka co je schopna sama premyslet, pak uz ti zbyva jen problem co udelas s 80% populace co uspesne zboznuji system po tisicileti ;-)

idealni strategie je "smile and wave" :o) protoze s tim nic neudelas at uz ten svet z tveho pohledu nazyvas jak chces, at uz veris cemu chces.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

paráda "smile and wave", jsi mezi těmi h*zlíky, kteří nic pro svobodu neudělají, to musíš být hrdý ;-)

já to beru jako povinnost šířit malilinkatou osvětu...žádný čas mi to nebere, neboj :)

ale lidi jako ty je třeba vymýtit :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdysi jsem delal dokud sem nepochopil, ze lidi chteji zit takovym stylem. proc se obtezovat?

tvemu vyroku o vymyceni...klasika davoveho chovani, ceho mam strach je treba se zbavit :-D

paradoxem je, ze lidi miluji zvasty a lzi, ale kdyz se snazis neco skutecne pro lidi udelat drzi se vyjmecne pravidla "prilis dobre na to, aby to bylo pravdive."

to je krasa prirody a perfektni rovnovaha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedine co me vrta hlavou u bojovniku za svobodu jako ty je proc tato spolecnost neustale degeneruje. ze by chyba v matrixu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy mi teda dáváte, dnes se mi bude díky tomuto článku zdát o uslintaném špidlovi jak se stou velkou sestrou pusinkují při představě, co že to zase za velké bezpráví ve světě napravili...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, jak někdo může být tak naivní. Vždyť pouhým zveřejněním požadavku na "zapomenutí" něčeho se jenom dosáhne připomenutí téhož. Kromě toho, jakmile se někde šustne zmínka, že se má něco zapomenout, v tu ránu toho bude plná síť - každý to bude stahovat a sdílet.
Vůbec si nedokážu představit reálné vymožení, aby to fungovalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je součástí hry, prosazovat do zákonů čím dál hloupější a neuplatnitelná pravidla. V podstatě to vidíte i u nás, skvělým příkladem je jen malý šašek, který je ministrem dopravy. Jeho nápad na zákaz felefonování s handsfree je taková nevymožitelná a nekontrolovatelná ptákovina, že si v ničem nezadá tady se soudružkou komisařkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve fronte je zakon o prednosti chodcu pred tramvaji a vlakem. Co na tom, ze vlak rychleji nez po kilometru nezastavi ani kdyz vrazi do zdi ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nechápu, jak někdo může být tak jednoduchý jako ty :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chce niekto extrem bude extrem.
podla biblie sme vsetci deti bozie a preto chcem zmazat vsetky zmienky o mojom "otcovi" .. takzvanom bohu ...
alebo teda mozno sa to bude vztahovat iba na seba takze chcem zmazat vsetko kde je spomenuty clovek ...
alebo som na nejakej fotke na fakebooku ... a co tak zmazat cely fakebook(hoci zdielanie fotografie bez vasho vedomia ..je uz proti zasadam slusnosti ale tak kto by cakal nejaku slusnost od inych)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jestli i po 2000 letech porad veris v boha...zacinas rozlisovat predmety a malo beres drogy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co jsi tím chtěl vlastně říct?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jednou to treba pochopis ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nenechme si cenzurovat internet, protože to co je nám předkládáno v oficiálních médiích, nemusí být vůbec pravda. Pokud na něco zapomeneme, budem dělat stejnou chybu znovu a znovu.

Příklad údajů, který nikdo nikde neuvádí, které by měly být zapomenuty: http://cs.wikipedia.org/wiki/Muammar_Kaddáfí#Vl.C3.A1da

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo co takhle zapomenout na druhou svetovou? A az na to vstichni posludne zapomenou tak co tu samou chybu zopakovat ne? Jak jinak zistime ze to je chyba ... faaakt dalsi zbytecnej politik co ma hlavu jenom na to aby si mela kam malovat ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach ano každý má právo zapomenout, ale nikdo nemá právo dožadovat se téhož po ostatních. Je to naprosto zvrácený a nevymahatelný nesmysl. Jednou vystřelenou kulku do hlavně zpět nevrátíš. ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A komu bude umožnené aby sa zabudlo na jeho špatné skutky ? Zase len tomu čo na to bude mať peniaze.
A ešte jedna vec. Ak niekto bude neposlušný aj jeho budú môcť z netu vymazať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono všechno takové začíná vesměs nevinně... ale tohle je proti rozumu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, kdyz nekomu treba ukradnou notebook s nejakym citlivym materialem, ktery se pak stane hitem, asi by mel existovat zpusob, jak takovy obsah ucinne blokovat aspon na tech nejvetsich sluzbach jako google, youtube a podobne. Nemluve o tom, ze by mel gugl spolupracovat s pocilii treba na poskytnuti udaju k danemu uctu, aby se dalo dohledat, kdo to spachal.
Jedna vec je obecny rev ohledne svobody na internetu, ale druha vec je, jak strasne moc je to medium zneuzitelne, kdyz neexistuje zadna kontrola. Lidi jsou od prirody hloupi a potrebuji jistou formu kontroly, prakticky nad vsim co delaji. Na internetu by tomu nemelo byt jinak nez v normalnim zivote. Kdyby TV h@vna odvysilala nejakou naprostou do oci bijici lez, ktera by nekoho vazne poskodila, tak by to si seredne odskakala (nebo aspon by mela), kdyz se o podobne veci budou lidi bavit nekde v hospode, tak muze dotycny dostat po cuni, pripadne se to ani nedozvedet, ale to je tak vsechno. Na internetu by to melo byt stejne, takove nejake malicke blogy ala hulan, ty nikoho nezajimaji, ale treba idnes, youtube a podobne by mely byt do znacne miry moderovany (usmernovany, cenzurovany), protoze prece jenom v mnohem a u mnoho lidi dnes nahrazuji masmedia, ktera cenzuru mit musi (a neskodila by mnohem vetsi, viz zminena TV h@vna)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam pocit, ze si mirne protirecite. Chcete aby internet fungoval stejne jako by se takova situace resila v obcanskem zivote. Ale internet chcete blokovat. V obcanskem zivote, pokud Vas nekdo pomluvi tak si vyzadate narovnani treba soudnim sporem, nasledne dostanete odskodneni, ale nikdo uz nenuti vymyt mozky vsem lidem, kteri kdy o vasem sporu slyseli. Nikdo nebude mazat archivy televiznich novin, kde se o tomto sporu mluvilo, nikdo nebude pretiskovat noviny. To je ale presne to, co by se delalo s minulosti na internetu pokud by byl takovy zakon dusledne vymahan. Minulost by se prepsala a od te doby je uplne jedno, jestli se ta udalost stala, nebo nestala. Kolektivni vedomi by verilo a tedy se stalo. Tecka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejne jako to musi televize prestat vysilat, tak by to prestal vysilat i youtube a stejne jak se hleda pachatel v civilnim zivote, tak by se hledal pachatel na internetu. Je to naprosto stejne. Cenzura na internetu byla, je a bude jeste tvrdsi, jelikoz lidi berou internet jako neco mimo zakon a chovaji se tam cim dal tim hur.
Co treba takova cenzura detskeho porna na internetu? Takova cenzura je taky spatna? Podle tech argumentu ano. A co treba nejaka pomluva v clanku na idnes nebo hovinkach.cz? Autor napise nejaky blabol (tam je to takrka pravidlem) o nejake firme, ale muze to tam viset dalsich 50 let a gugl na to bude odkazovat na prvnich mistech, protoze idnes si plati reklamu. Je to spravne? Asi kazdemu dojde, ze ne. Musi byt proste nejaka pravni ochrana lidi na internetu. Kdyz melo internet 10 lidi v republice, bylo to jedno, dnes travi u internetu lidi vic casu nez u televize a je to velky problem, ktery se hold musi nejakym zpusobem resit.
Wift to vidi hodne cerne, ale bez velkeho bratra (nebo sestry) by to asi neslo. Rezim bez dohledu a dusledku svych cinu se nazyva anarchie. Vazne chcem, aby se internet timto smerem ubiral???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Youtube at vysilat prestane. Ale predstava ze musi z internetu zmizet vsechny clanky co na to video odkazovali nebo o nem mluvili je naprosto mimo. A ze google takovy clanek najde? Copak za to google muze?

A ano, cenzura detskeho porna je taky spatna. Kdyz se bude dusledne cenzurovat, kde sezenes dukazy k odsouzeni tech prasat co to detske porno nataci nebo foti? Ty je nutne trestat, ne servery na ktere nekdo povesi nejaky obrazek ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

(Nemluve o tom, ze nektere veci co jsou halasne prohlasovane za detske porno nejsou ani detske - protoze zadne dite nebylo pri vyrobe - ani porno - protoze ne vsechno kde je nekdo nahaty je porno)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tim samozrejme nechci ani omylem, aby nekdo nabyl dojmu, ze jsem zastancem nejakeho slideni filmovych spolecnosti a podobne. Jsou nenazrane a diky cenove politice nemaji v CR sanci, tak je "pirateni" nutnost. Ja jsem pro internetovou anonymitu vsemi dvaceti, ale je rozdil mezi nekym, kdo v podstate nikomu neskodi a jinym, co muze napachat velike skody. Napriklad pomluva na bezvyznamnem blogu nejake ichtyla a pomluva na masmediu typu idnes.cz, ktere ma navic zajistene prvni misto ve vyhledavacich.
Uvedu ciste hypoteticky priklad, predpokladejme jen na chvili, ze Ota T. (ktereho vsichni zname a zname i jeho cele jmeno diky diskuzim na internetu) by byl nevinny (pominu-li to, ze 8mi nasobny recidivista, at uz za jakouko-li cinnost, nemel byt uz pred takovyma peti recidivama mezi normalnima lidma). Tak kdyz si ho za 10 let vyhledate do guglu, co myslite, ze na vas vypadne jako prvni? Je to spravne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"pirátění" není nutnost, bez onoho filmu nebo hry žít můžeš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no a v SR je problem s mediálnym zakonom, ktorý nemazal ale dával právo na obranu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Kdo se vzdá svobody je jménu bezpečnosti, nakonec ztratí obojí"
Benjamin Franklin

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz je majitel neopatrny, prijde o sve dilo a hodiny driny v pripade hmotne veci. s nehmotnymivecmi je to trosku problem, obzvlaste se stavajici moralkou a mentalitou spolecnosti.

v kazdem pripade si muzete za vse sami lidi, co jste chteli to mate. nevim k cmu spolecnost v 21. stoleti potrebuji nejakou vladu, ktera za prvne nema zajem jakkoliv pozvednout svoje obcany (vyjma vyjimek jako skandinavie, svycarsko, lucembursko) a za druhe, co se snazi je okrast o vse co maji. ale vsichni ku*wa ochotne voli a nebo ignoruji stavajici stav misto nejake akce.

s kazdou revoluci tece krew v ulicich. cisla jsou jednoducha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Leccos opravdu začíná nevinně...

Vidím to tak, že se nejprve komisařka bude ohánět zájmy utlačovaných občanů (viz případ starwars kid) s čímž mnozí budou souhlasit (aneb když budeš zlobit umře koťátko) a pak bude zákon sloužit k nátlaku na média i soukromé osoby, kteří si dovolili zveřejnit nepohodlné informace o důležitých osobách (politicích a pod.).

Jak psal peca_007. Věřím, že požadavkem na vymazání bude dosaženo pravého opaku. Alespoň tomu dosavadní zkušenosti nasvědčují.

Jako by nestačilo, že máme zákony, které umožňují se soudit kvůli pomluvám. Což je dobře, ale nemyslím, že bychom byť náznakem potřebovali víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Jako by nestačilo, že máme zákony, které umožňují se soudit kvůli pomluvám. Což je dobře, ale nemyslím, že bychom byť náznakem potřebovali víc."

Ne, to je právě špatně. Paragrafy na ochranu osobnosti jsou naprosto přesnou ukázkou toho, jak se ochotně vzdáváme svobody ze šikovně vyagrumentovaných důvodů.

Jediná cesta, jak se vyhnout absolutní kontrole slova je tvrdě prosazovat jeho absolutní svobodu. Za nic, co člověk řiká, by neměl být trestán. Všimněte si, že už dnes máme zákonem stanovenou historii (zkuste si popřít holokaust), zákonem stanovené názory (zkuste si říct, že cikání kradou) atd.

A nebo rozdělme svět na půlky, kdo nezvládá, když o něm každej může říct, že je kokot, ať si žije v totalitě, ja tám ale kvůli němu být nechci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

opisska z duše mi hovoríš a skoro presne ako tuším regan. Jeden USA prezident mal raz prejav v duchu, že právo voliť je mať zodpovednosť za stav krajiny a kto nechce túto zodpovednosť tak nech sa odsťahuje do krajín kde táto možnosť nie je. Demokracia prináša práva ale aj právo druhých na kritiku. Škoda, že potentáti druhú časť demokracie popierajú a zakazujú.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to že cikáni kradou můžete říkat kde chcete a klidně i nahlas. Pokud by Vás za to snad někdo chtěl perzekvovat, tak říkejte, že jen citujete výrok maďarského cikánského vajdy Attily Lakatose : http://www.youtube.com/watch?v=lDyfCnebnTk&feature=player_embedded#at=133 (zapněte si titulky!).
Kdyby to šlo, tak bych toho pána rád pozval na nějakou konferenci o lidských právech v ČR a zaplatil mu cestu.... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ja si myslim ze kdyz nekdo _zverejnenim_ (masovym, ne ze to napise na zed nebo na nejake zapadle forum na internetu) _nepravdive_ informace nekoho _poskodi_ ze je v poradku ze je donucen se omluvit. I ty soudni vylohy dava smysl aby zaplatil ...

(Mam ovsem takovy nejasny pocit ze nase zakony na ochranu osobnosti jsou o dost tvrdsi ...)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

lidi maji radi nadeji a trpi syndromem dokonalosti ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mě to příjde jako dobrý nápad, pokud to tedy bude fungovat jako právo jednotlivce, které se bude vztahovat na údaje na internetu jím zveřejněné. pak to nelze považovat za žádnou cenzuru ani za velkou sestru.
http://tdox.sweb.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právo na zapomenutí je ideální věc pro koho? Pro vlády, jejichž koaliční strany vyhrály volby s úplně jiným programem, než pak prosazují...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.