Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Evropská komise prošetří, zda Google nezneužívá monopolu

>> zda úmyslně nezkresluje výsledky vyhledávání

A co je komu do toho? Jestli se někomu nelíbí, jak google vyhedává, tak ať hledá jinde nebo ať si napíše vlastní vyhledávač. Snad si na svém vyhledávači můžu zkreslovat jak chci, třeba tak, že upřednostním stránky projektu nový hledač třeba aby se pobavilo víc lidí a ne proto že to je kvalitní produkt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dá se tu vůbec mluvit o nějakým "trhu" a potažmo "monopolu", když je ta služba bezplatná?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odpoved na dva predchazejici komentare - je zvlastni, ze v pripade MS lide nadavaji ze si tohle ci tamto MS nesmi dovolit, a v pripade googlu lidem to same co u MS nebude vadit :-))
Jinak odpoved zni - komunistovi ci socialistovi vzdycky "neco do toho bude". Proste z principu, protoze komunista a socialista neumi delat nic jineho, nez regulovat, narizovat a zakazovat a touto metou vladne. Kdyby to nedelal, uz by nebyl socialista:-) Takze holt tu mame socialistickou EU, takze se nedivme, ze se chova socialisticky.
Osobne byt Googlem na ne zcela kaslu. Ale holt by prisli o nejake ty $$$, tak takove chovani radsi zkousnou no...
Byt to na mne, neustoupim ani o pid.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já nejsem nikterak proti MS. Naopak bych evropskou komisi nakopal do někam, že MS zakázali IEčko, správná reakce MS by podle měla být: tak přestaneme prodávat Widle v evropě, když to tak chcete, tak to máte mít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo skvele - evropa bez Widli ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

obavam se ,ze tohle je problem globalni. uz neni kam utect. kazdy ourada vi totiz nejlip cim mate svitit, jaky browser pouzivat, kolik platit za roaming, jake vysledky hledani zobrazovat, co muzete stahovat, jake domeny jsou pro vas skodlive a miliarda dalsich veci. pokud si nevykopete nejakou noru a nestravite tam zbytek zivota nezbude nez tyhle levicacky manyry prekousnout a snazit se jim vyhnout jak to jen jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když vezmeme v úvahu, že při vyhledávání je mezi uživatelem a googlem hodně specificky vztah "zakazník - dodavatel". Tak už nevypadá nějaké "zkreslování" výsledků jako tak neviný čin. "Zákazník" je defakto obelháván a dovedu si živě představit, že tady to není o nějakém kašleme na ně, ale spíš o tom podnikáme v jejich zemi a tak nezbývá než splnit jejich požadavky. Tak jak to udělal několikrát už zmíněný MS.
Žádná firma nemá radost, když jí jde místí "vláda" po krku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.