Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Evropská komise si brousí kladivo na DRM v iTunes

"Zdá se vám v pořádku, že CD lze přehrávat v kterémkoli CD přehrávači, zatímco skladby z iTunes jen v iPodech? Mně ne. Něco je potřeba změnit.?

Obavam se ze to dopadne v dichu EU tak, ze se budou vydavat CD jen pro urcene prehravace - Sony CD pro Sony prehravace apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsem zvedav, jak to dopadne - EU DRM nechce, zakaznici ho nechteji (i kdyz je fakt, ze u ITMS je nastaveno celkem prijatelne) a hlavne ho nechce ani Apple. Jenze ho musi mit kvuli vydavatelsvim. Tudiz bud tam DRM bude a Apple bude trestan, nebo nebude a nebude mit co prodavan. Neni v tomto pripade problem nekde jinde?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim - problem jinych prehravacu je predevsim v tom, ze nepodporuji AAC. DRM je az druhy problem. Bez toho prvniho to nepujde, ani kdyz tam zadne DRM nebude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavni problem bych videl v Bruselsky centrale EU - enormni koncentrace kretenu vsech moznych narodnosti na jednom place nemuze vyplodit nic jinyho, nez dalsi kretenismus. Pokud ostatni prehravace nepodporujou AAC, at uz s DRM nebo bez, tak se muzou tuponove treba stavet na hlavu a music z iTunes v tom nepudou a nepudou, i kdyby kolem modrym hadrem se zlutejma hvezdickama mavali... Nebo snad da EU cinskejm vyrobcum levnych MP3 prehravacu befehlem, ze to proste AAC (o DRM uz vubec nemluve) odted prehravat umet proste musi, udelejte to jak umite???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmmmmm, takový nabroušený kladivo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na svém železe si můžu dovolit přehrávat to co chci já a jak to chci. Není-li uživatel spokojen, koupí si produkt jiného. Nemyslím si, že by Apple byl monopol a svět se bez něj neobešel.... Je to jednoduché - nechceš přistoupit na mé podmínky? Pak nepoužívej moje produkty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych nechal iTunes, iTunesem, ať si tam montují jaké DRM chtějí. Dokud máme weby jako www.allofmp3.com nebo www.mp3sugar.com, tak mě nějaký iTunes nechává klidným :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, ze zrovna zacinaji od firmy, ktera ma "DRM" nastavene celkem rozumne ... mozna to bude tim podilem na trhu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavé , co je tu najednou ochránců práv výrobce. Kdyby se jednalo o Microsoft , tak už je tu dvě stě blábolů o monopolu a potřebě miliardových pokut :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Venousekh - Ale vubec ne. Jsem proti DRM. Jen jsem rekl, ze v tomto pripade to je ponekud ulet, nebot kritika by mela jit predevsim na vydavatelske spolecnosti, nebot ty vyzaduji DRM. Ostatne i Jobs rekl, ze ji okamzite zrusi, jakmile od toho upusti nahravaci spolecnosti. Tohle je jako pokutovat prodejce peciva, ze se pekarske spolecnosti domluvili a spolecne zdrazily. Cely system ocran je uchylny a doplaci na to kazdy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A bij a bij a bij DMR dohlavy a bij!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veno, Veno. Kdybys byl vice vzdelan, vedel bys, ze pri dosazeni monopolu se organizace rozbijeji na mensi. Standard Oil, AT&T. Vanu taky nenapoustis do nekonecna, ze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co keby sa Apple radsej na Europu vykaslal, zrusil tu iTunes a hotovo? Preco by ich tu mali neustale buzerovat nejaki vymyselnici? Rovnako Microsoft. Nech stiahnu kontroverzne produkty a nech nechaju oznam, ze komu sa to nepaci, nech sa ide stazovat k EK :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A radar proti Iránu ať si namontujou do Austrálie, tam bude úplně stejně účinný jako tady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Venousekh:
Soudě podle toho, že do této diskuze zničehonic taháš Microsoft, bych řekl, že jsi až příliš "do-Microsoftu-zahleděn". Myslím, že by sis měl dát voraz, už začínáš nudit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wifte soudě toho jak hystericky reaguješ na jakoukoli obhajobu Microsoftu , tak to vypadá , že z penetrace Windows na osobních PC jseš kapku nervozní ty. To sice nenudí , ale zato rozesmívá. :-)

To , že si cosi lidi koupí raději , než něco jiného , s tím prostě neuděláš nic ty ani soudruh Špidla ani kdokoli jinej. To je tržní chování ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

?Zdá se vám v pořádku, že CD lze přehrávat v kterémkoli CD přehrávači, zatímco skladby z iTunes jen v iPodech? Mně ne. Něco je potřeba změnit.?
ci to nebude tym, ze pri zaciatkoch CD sa taketo veci neriesili. A nie vsetky nove CD s ochranou idu prehrat na hociktorom CD prehravaci, ze ano. Nieco ale urcite zmenit treba...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Venousekh:
Microsoft mam osobne rad asi tak stejne jako Apple, odtud vitr nevane... Spis jde o to, ze osobne silne nesnasim EU a cokoli s ni spojeneho, zejmena ty jejich buzeracni komise. Nebyt tech hajzlu, co se Bruselu nudi a za nekrestansky prachy vymysleji kokotiny typu normy na velikost bananu anebo jak zbuzerovat a zpokutovat jakoukoli firmu, ktera zrovna nema puvod v EU, tak by Evrope nebylo tak draze...
Vadi mi EU a vadi mi NATO, aneb cti mezi radky = vadi mi to, ze tahle zeme uz neni svrchovanej stat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kladivo se brousi ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Venousekh:
Asi máme oba diametrálně rozdílné představy o hysterických reakcích :))) Nicméně moje nervozita vyplývá z tvé příkladné slepé fanatičnosti, která jde přes mrtvoly. Fanstismus je zlý - áno - protože je zlý - áno ... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ticco : Ani já nemám rád EU a jejich akce proti Apple mně serou naprosto stejně jako akce proti MS. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wift : Můj "fanatismus" plyne z jediného. Že jsem uživatelem jak winXP , tak Vist , tak Linuxu .

Prostě jen porovnávám , co za "co" stojí ... :-)

A podle těch 98% uživatelů zřejmě porovnávám dobře ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Venousekh:
Tak já se přiznám, že jsem uživatelem Windows XP, přičemž Vistu a Linux zatím jen zkouším. A jak to vidím já, tak kdybych měl být donucen opustit WinXP, tak na Vistu nepřejdu, to to u mě spíše vyhraje ten Linux. Netajím se s tím, že jsem přesvědčen, že "externí tlaky" donutí zbylé ovečky přejít na Vistu (a časem možná i mě, těžko říci). Až se to povede, uznale pokývám hlavou nad uměním marketingu v Microsoftu, protože podle mého názoru Vista V PC je v tuto chvíli nesrovnatelně více škody než užitku. Linux je pak už jen jiný směr, z vlastních zkušeností mohu říci, že s Windows se to moc dobře srovnávat nedá, ten systém je prostě dost jiný (což ti asi nemusím vysvětlovat).

Takže když to vezmu kolem a kolem, Windows XP jsou dnes i přes svou předraženost a neúctu k uživateli u mě optimální volbou. Windows Vista zatím ani náhodou, nulový přínos a příliš mnoho restrikcí. Linux se mi do budoucna jeví jako zajímavá alternativa především z toho důvodu, že je zdarma a neobsahuje onu "neúctu k uživateli" (a já nemám moc rád, když ze mě OS a jeho tvůrce dělají vola).

Mimochodem - statistiky (98 % uživatelů) a řeči o tržním chování jsou sice krásné, ale poněkud poskvrněné realitou. Velká netolerance pirátství a její ještě větší tichá podpora u mě nejsou známky dobré společnosti, ale hajzla vychcaného jak díra do sněhu. Kdyby v dobách, kdy na trh přicházely první "použitelná" wokna, nešlo tuto tehdy ještě aplikaci upirátit, neštěkl by dnes po MS ani pes. A dnes, když pro "stádo" prakticky jiná možnost není, budou spouštět hromy blesky ... fakt fajn přístup. A jako třešnička na dortu setrvává u příležitosti příchodu jednoho z největších průserů v dějinách společnosti (WVsta) tichá podpora "černoty", čehož důkazem budiž způsob obejití nutnosti aktivace Visty bez jediného bajtu třetí strany s lehkosti podobající se chůzi po trávě. A tenhle bordel někteří (nechci jmenovat ;-) obhajují a vyzdvihují jako úspěch i v situacích, které s tím vůbec nesouvisejí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad 1 ) restrikce ve Vistě - uvědom si , že ty nejseš bežný uživatel a proto ,tě to omezuje. Běžný uživatel je nějaký vohnout , který klidně klikne na Do you wish to install this dialer ? :-))

Ad 2 ) uživatelé volbu mají . Jmenuje se Mac ( drahé ) nebo linuxové distribuce - pro běžného nezkušeného uživatele absolutně nepoužitelné ( leda s přibaleným linuxovým fanoušem ) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Venousekh 13. března 2007, 14:02:
Naprosty souhlas, WIFT doufam promine:-)
Z vlastni zkusenosti vim (obcas nekomu nejakej stroj navrhnu a sestavim), ze pro normalniho domaciho ceskyho usera je Mac prilis drahej  a Linux prilis slozitej, navic si na OS-X ani na Linuxu moc nezahrajou hry (vyber je mizivej oproti vyberu pro Windows), a to je vetsinou zajima nejvic:-)
WinVista je sice se svyma built in bezpecnostnima aplikacema a ochranama silne otravna, ale beznej user to v klidku prezije, protoze si system a programy necha od nekoho nainstalovat a pak jednou za tejden odlikne maximalne par hlasek pri instalaci novy hry. Navic je Vista libive udelana a spousta lidi soudi podle vzhledu, protoze to je tak to jediny, cemu na celym kompu aspon trosku rozumeji:-) Dalsi plus Visty bych videl v tom, ze spousta BFU se rada vrta kde nema, ale jakmile na ne pocitac vyhodi nejakou hlasku, leknou se a nechaji toho - a tim padem system dele vydrzi v nepozkozenym stavu...
Zatim po me nikdo masinu s Vistou nechtel, ale az bude chtit, tak tam s radosti pozapinam User Access Control a dalsi veci a budu mit aspon trosku jistotu, ze to nebudu muset za mesic instalovat znova:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně jsem proti jakémukoliv DRM, aktivacím a vůbec čemukoliv, co omezuje uživatele. Takže uvítám jakoukoliv aktivitu proti. Jen houšť a větší kapky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.