Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Evropská komise: stahování hudby nemá vliv na její prodeje

Neustále opakované lži "velkého obsahu" se už bohužel dávno staly obecně uznávanou pravdou, tedy aspoň médii a prodejnými politiky. Je dobře, že vznikají takovéto výzkumy, které to uvádějí na pravou míru.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že ten průzkum (samozřejmě stejně jako všechny ostatní, které došly k podobným závěrům) byl jenom zmanipulovaný a měl za cíl poškodit ubohé nahrávací společnosti :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna dneska jsem si říkal, tak OK, už vyděláváš nějaké peníze, je čas koupit nějaké CD s hudbou. Tak hledám a hledám jak si někde koupit a stáhnout MP3 a vono to nejde? To si jako fakt někdo myslí, že si nechám CD poslat poštou, když máme internet? Erőmű!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ten výzkum docela sedí. Alespoň na mě.
Hudbu stahuju abych si ji vyzkoušel. Pokud se mi líbí, koupím si CD a nebo LP (pokud je). Za MP3 vážně platit nebudu, je to jako kupovat "křehčené maso".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych s placením za MP3 problém neměl, ovšem pokud by to bylo za adekvátní cenu (tak 20-50 Kč za album, ojediněle např. u novinek víc, a přiměřeně víc za formáty s bezeztrátovou kompresí) a pokud by to bylo aspoň 256 kbps CBR nebo radši rovnou 320 kbps. Ruku na srdce - většina uživatelů snad nepozná ani rozdíl mezi MP3 s nízkým datovým tokem a něčím lepším, další věc je, že třeba do auta nějaká extra vysoká kvalita taky nic navíc nepřinese, no a v neposlední řadě záleží, na čem kdo hudbu poslouchá - i když se to možná nezdá, tak i změnou sluchátek a zvukovky se třeba u MP3 dají poznat rozdíly v kvalitě poslechu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Diky za odkaz, velice slusny ceny.

Artists: 99 163
Albums: 333 471
Tracks: 3 705 284
Storage: 28 562 GB

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna z nakupu z tohodle zdroje neuvidi autor ani korunu, kdyz si to zwarezim aspon nemusim davat svoji kreditni kartu nejaky neduveryhodny ukrajinsky spolecnosti

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hezké, že se tahle domněnka potvrzuje ...

Nemám problém platit. Mám problém používat iTunes etc... (příliš centralizované) a kupovat předražená fyzická média (K čemu za ty prachy? Jen to zabírá místo.).

Neměl jsem problém opakovaně zaplatit za Indie Humble Bundle, když se mi nabídka líbila víc než průměr, neměl bych ani problém kupovat mp3 v malém eshopu hudebníků, jejichž tvorba se mi líbí.

Ale nehodlám podporovat jakékoli DRM, být závislý na konkrétním softwaru pro přístup k nakoupenému obsahu, mít centrální úložiště v cloudech, být kvůli přehrávání online, nemít možnost nakoupené mp3 přehrávat na čemkoli se mi zlíbí ... to se raději bez něčí produkce obejdu a pustím si něco staršího, počkám, až mi to někdo jiný půjčí/zkopíruje, až to někde snadno najdu ke stažení, až to budou hrát v některém z internetových rádií atd... a když něco neuvidím/neuslyším, tak se taky prd stane, nechybí mi to.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ve finale to musi vypadat takhle: 5Kc za skladbu/dil serialu, 20kc za album/film/serii a 200 mesicni pausal za vsechno bez omezeni. Zadne priplaceni za nekomprimovane MP3 a podobne .... proste se priloguju a bud online streamem prehraju v oblibenem prehravaci, kde si nalinkuju svoje titulky, ktere si budu moct libovolne posouvat atd .... nebo si to stahnu v mnou zvolenem formatu do pocitace na pozdejsi zhlednuti/poslechnuti. Treba tak jak to ma za kilo tv h@vna, akorat, ze tam bude vsechno a ne jenom ruzovka a podobne .....
Zkouseli jste nekdo treba takovy amazon prime? Ja se na nej chystam, vypada docela zajimave .... urcite lip nez netflixy a podobne, ktere maji jenom porady od urcitych studii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak! 20,- za film da kazdy ostatne donedavna kazdy dal v pujcovne a dnes takova sluzba na trhu chybi nikdo by nehledal a nestahoval z pochybnejch zdroju film v kdovijake kvalite, kdyby mel moznost si jej koupit za rozmnej peniz v BR kvalite bez reklam a bez omezeni.... imho jen na reklame na webu by takovej server vydelaval miliardy!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

s jednou věcí přece jen nesouhlasím, a to, že by to při ceně 20kč nikdo nesosal. VŽDYCKY by se někdo takový našel.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak studenti treba urcite. Ti maji vzdycky hluboko do kapsy a spoustu casu koukat na filmy ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale v tom pripade bude ekonimicka ztrata rovna nule.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja tiez, a to som uz stary -> za tie peniaze si vzdy mozes kupit nieco lepsie (hoc aj suchy rohlik), vzdy sa daju lepsie vyuzit...

A komu platis? Prezratym studiam, hercom a pod na 95% z bohateho USA co terorizuju cely svet a zbytok par zapadoeuropanom (tiez bohatym a prezranym)!!!

Je absolutne NEMORALNE aby chudobni slovaci/cesi s platom casto 300-400 eur vykrmovali imperialisticke prasce zo zapadu, toboz aby to robili nejaki ludia z vychodu a juhu co beru 2 dolare na den!

Imperialisti mozu byt radi, ze tu ich propagandu je ochotny zbytok sveta tak nadsene dobrovolne konzumovat.... ;o)
A tato `desna ujma` pre nenazrancov je aspon mala naplast za nelutostne `presadzovanie svojich zaujmov` co pachaju na celom svete...
(a je symptomaticke / spravodlive, ze najviac su `postihnute` prave US studia, ktorych krajina robi najvecsi bordel po svete!!!!) :o))))))))))))))))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ano VZDYCKY SE NEKDO NAJDE! Ale bylo by to o dva rady min ..... a hlavne musi existovat predplatne. 200 je akceptovatelne. Osobne radsi zaplatim dve kila a stahnu dva filmy nez za kazdy dvacku;) Proste chci vse bez limitu:o) Platim si kvuli ulici kilo za voyo nez abych to tahal jak ocas nekde z torrentu:o) Kdyby byl nejaky super server se vsim za pausal, tak by to bylo super.
Tak by naopak mohly neco vydelat i novodobe filmy, na vetsinu kterych by soudny clovek do kina nesel........

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ve finale to musi vypadat takhle. :ti mi zaplatí......

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mam stazeny Celebration Day od LZ v HD...
zaroven jsem majitelem kompletu 1xDVD, 2xCD, jsem zlodej a mam se stydet?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Podle OSA a jiných parazitů zcela jistě. Zavřít :-)
Jinak co říkáte na tohle: http://kultura.idnes.cz/osa-tajne-nahrava-koncerty-d0r-/hudba.aspx?c=A13... Pro někoho zjevně zákaz nahrávání na koncertech neplatí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

za vyslechnutí písničky do 3minut má posluchač nárok na odměnu 10kč,za serial 60minut 100kč,za celovečerní film 200kč,pokud bude zobrazena reklama ,tak za 1min zhlédnuté reklamy 10kč,nechápu proč to většina nechápe,že divák musí být odměněn za dívaní se na onu reklamu a přistupuje na opačnou hru,,,,,,,až vám přijde učtenka za reklamní leták z Lidlu nebo Tesca,to byste se divili,ale že platíte za film,coby nosič reklamy se nedivíte"!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To se dalo přece čekat, že zloději budou pořád řvát že mají málo. Doufám, že se těmi penězi udáví.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

opravdu jde nahrávacím studiím o zastavení pirátění jejich obsahu? snaha o prosazení všech těch pipa, acta atd je už musela stát pořádný balík. proč to pořád zkouší? změna obchodního modelu by přitom byla podstatně méně nákladná a efektivní. a nikdo mi nenamluví, že to oni neví. že mají v managementu jen samé idioty, kteří neustále dokola volí nákladnou, zdlouhavou a zatím neúspěšnou metodu namísto méně nákladné a "jednou provždy" efektivní změny modelu. navíc bylo prokázáno, že jejich zisky rozhodně neklesají ani nezpomalují, takže ani nemají proč brečet, a i přesto zarytě tvrdí jak jsou bráni na hůl. proto jsem přesvědčen o tom, že jim vůbec nikdy nešlo o to zarazit pirátství, nikdy jim nešlo o ten jejich obsah. od počátku má tahle snaha jediný cíl - zavést nástroj pro totální kontrolu a špehování internetu. toto je jen zástěrka, která se jim hodí do krámu, stejně jako kinderporno a terorismus.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže doufám, že vyděračské organizace tyto OSA, Delia a další konečně sklapnou hubu a přestanou lhát.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.