Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Evropská verze Playstation 3 přijde o jeden čip

Kurvy šikmooké! A to by ještě chtěli aj cihelňu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud pod emulací fungují skoro všechny hry, pak není problém. Jinak ať si to strčí někam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si strčte někam, debilové !!! Hlavně, že šetří a přitom to tu stejně bude stát skoro dvojnásobek než za mořem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si původně myslel, že přišla třeba o čip s AACS nebo HDCP :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak to zkusme brát z pohledu výrobce. Ten musí pro Evropu udělat výrobek, který bude mít deset různých elektrických zásuvek s dvěma různými napětími, dvacet jazykových mutací manuálu i všeho co je uvnitř, jiný čip pro kódování obrazu atd., a to všechno pro trh, který je co se týče objemu stejně velký jak třeba japonsko s podstatně menší ochotou kupování konzolových her. Navíc musí držet v každém státě sklady, komunikovat s desitinásobným počtem distributorů, držet násobně delší a dražší záruky a řešit dvacetinásobný marketing. Takový výrobek by tedy musel být zákonitě podstatně dražší.
Tento trh ale má minimální historii prodeje PS, takže odstranění čipu pro zpětnou kompatibilitu a její následná emulace tak bude bolet minimální počet lidí, přitom to sníží náklady o 20 ?, což se všemi ostatními náklady závislými na ceně (dph, clo, ...) znamená třeba 30 ? úsporu.
IMHO tedy tento krok byl logický a chytrý a může naopak PS velmi pomoci v prosazení PS na evropském nekonzolovém trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se divíte. Evropa ve světovém měřítku bude stále méně atraktivním trhem. Zákazníci jsou nároční, mají spoustu mechanismů jak se bránit a kupní sílá oproti USA nebo číně pokulhává. Uvidíte, bude to jen horší ..... číná má do budoucna obrovský potenciál, mnohem větší než je ten součastný, kde je indie a další východo asijské země, a to nemluvím o Africe. Tam to sice ještě nějakou dobu potrvá ... globalizace se nedá zastavit ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to noname
dufam ze nie si nejaky analytik alebo nieco lebo by ta mali vyhodit. Tvoje argumenty su take slabe ze aj kava by zo stola spadla. Ine napatie, ine kable tak sa zobud to maju vsetci vyrobcovia rovnaky problem. A ze niekto usetri to co potis, ved snaha Sony je pri vyssej cene ako inde na svete minimalizovat naklady na ukor europskych zakaznikov. Ak si z matematiky neprepadol tak ked si to spocitas tak nielenze v europe zaplatime viac ale este dostaneme aj menej - no velmi logicke z pohladu spotrebitela - to ale ty asi nie si

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vše záleží na tom, jak velká bude kompatibilita. Pokud bude rozumná, tak je IMHO softwarová emulace daleko lepším řešením, než HW čip.
PS2 také emuluje PS1 softwarově a nikomu to nepřijde divné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spis by me zajimal nejaky rozumny emulator PS2 na PC. Neznate nekdo neco? Me se nikdy nic rozbehat nepovedlo :/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas, ten citat s hnusom pochadza odkial? Nedokazal som to vypatrat sam... Pravdupovediac mi totiz ta veta uz tak trochu lezie na nervy, ved je skoro v kazdej diskusii. Diky. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neznas ani "velebnosti jdu blejt" ? to je preci slunce seno a .... ;) mozna ti pomuze tohle http://filmovezvuky.fdb.cz/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Substance242 > Ak sa nemylim je to z filmu "Slnko,seno,.."
IMHO Sony si chce aspon trochu vylepsit financie.PS3 aj tak predava pod cenu ale v Azii a US si nemozu vyssiu cenu dovolit kvoli XBOX a WII ktore nemaju v EU tak zastupenie.Pred uvedenim na trh v Jap/USA zrejme ani nemali emulaciu doriesenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O ine tu ide: Pri starte PS3 na trhu sa SONY dusovalo, ze bude 100% kompatibilita s PS2. Prezentovali to ako velke plus v porovnani s XBOX360, kde MS nic take neproklamoval. Teraz vysli s novou strategiou - softverova emulacia v EU a 100% kompatibilita uz nie je dolezita. Vraj je to pre zakaznikov nepodstatne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ve svem spravedlivem hnevu zapominate, ze SW emulace muze znamenat dokonce vyssi kvalitu oproti puvodnimu HW..
pro zajimavost prvni vysledek z google na dotaz "ps2 ps3 emulation" vede sem: http://ps3.ign.com/articles/711/711242p1.html , docela zajimave cteni z pulky roku 2006, mj. z nej vyplyva, ze s prechodem z HW na SW emulaci v prubehu zivotnosti PS3 se pocitalo od sameho zacatku, takze PALovy trh je "postizeny" nejspis ciste kvuli tomu, ze se na nej PS3 uvadi pozdeji ("The magazine adds that Sony plans on removing the PS2 chipset from future revisions of the PS3 hardware once it has finished development of a proper software-based PS2 emulator.")
skoda, ze si tu cca dvouminutovou praci s dohledanim tehle informace nedala redakce..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

re ssssss: nějaké argumenty by nebyly? Nadávat umí každé hovádko se třemi žaludky

co se týče toho, že tyto problémy mají v evropě všichni výrobci je naprostá pravda, proto také všechny výrobky jsou v evropě dražší. A má argumentace nesměřovala k tomu, že to bude levnější či výhodnější než v japonsku, ale že to alespoň díky tomu nebude o tolik dražší.

Jinak co se mě týče, více mi vadí ignorance trhu cizími výrobci v podobě pozdějšího uvedení jejich výrobků na evropský trh. Je mi jasné, že je to ze stejných důvodů, které jsem uvedl, ale stejně mě to jako evropana štve. Naštěstí někteří výrobci se již naučili zvládat tyhle problémy a sekají to jako cvičky pro všechny trhy a optimalizované na potřeby různých trhů. Taky se jim kvůli tomu daří výrazně lépe (např. Samsung)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se podíváte na jakýkoliv současný spínaný zdroj, má vstupní napětí 100 až 240 voltů a 50 až 60 Hz. Funguje tedy po výměně síťové šňůry nebo vidlice kdekoliv na světě (kromě Afriky na kliku). A změna PAL-NTSC se nedělá jednou volbou v setupu nebo jedním jumperem?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

avíc většina televizí umí bez problému obě normy. Bohužel při dovozu PS3 bez těchto "úprav" pro evropský trh problém nebude v normě ale v regionech mechaniky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to All: No a víte co je docela zábavný na celý týhle diskuzi?
Je to "ušlechtilá" diskuze o tom, že vám zdražujou nebo osekávaj a nezlevňujou "hračky".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je u PS3 prodavany v Cesku ceskej manual? Ja jen, ze kdyz se tady kvaka o nakladech, tak si u veci do kompu moc cekey manualy nevybavuji, maximalne tak zjednodusenou strucnou verzi a stejne pak saham po plny anglicky verzi... :oD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

noname: Ne jak jsem si nevsim ze by tu sony muselo budovat infrastrukturu bo vsechny ty prodejny sklady a distributori uz tu jsou a Sony je uz davno vyuzivat at uz pro prodej PS2 tak i jinych vyrobku. Co se tyka palu tak jej ma nekolik set milionu zarizeni od sony tak proc by jej nemohla mit take PS3 ? A co se tuka manualu tak neni problem si ho nechat prelozit pokud na to nemam vlastni lidi a tech par tisic co se za to zaplati se jako z prodeje nezaplati ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to noname

ja by som ti aj argumenty dal, kedy nejake boli lenze problem je v tom ze neexistuju rozumne argumeny ktory by ospravedlnili kroky Sony (o co si sa ty sprosto snazil) a tie dalsie tvoje kecy pardon argumeny - Sony je jeden z najvacsich predajcov elektroniky teda vsetko co si spomenul musi a ma davno vyriesene. Jediny argument co ma napada je ze sony absolutne se... na svojich zakaznikov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obecně k politice Sony. Jsem staršího data, takže ještě pamatuji jak začínalo video. Tři systémy:VHS, Beta, Video2000. VHS bylo technicky nejhorší ze všech systémů, ale přesto zvítězilo. Kdo dnes zná Beta nebo Beta max za nímž stálo Sony? A tento systém pohřbila licenční politika Sony - chtěli moc peněz za poplatky. Philips si spočítal, že méně (poplatky)x více(přístrjů) mu vynese více. Když se k tomu ještě připojila politika filmových studií (strach, aby kvalitní kopírovací systém = záznamové zařízení jim nevzal diváky z kin), tak co se divíme.
Podle mne hamižnost Sony poškozuje tuto značku více, než cokoliv jiného.Dělají ze sebe jedničku a také tak staví svoje ceny, ale zdaleka jí nejsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak sem rad ze mam doma uz 14dni PS3 v Hong Kong edici. Da se predpokladat ze tech "orezavacek" a omezeni bude na evrpske verzi implementovano jeste vic ;-(
Jinak masinka je to LuXusni, super grafika,v kombinaci s plazmou je to naprosto Super - muzu jen doporucit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RaBu: Kde jsi ho splašil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to privezeny z Hong Kongu, pritelkyne tam ted byla.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já se vůbec divím, že se ještě řeší nějaké normy typu PAL... Jsem v tom úplnej laik, ale jak je to s HDTV? To se to ještě dělí třeba na 1080p-PAL to asi ne, že? Tak to už ten PAL nemusej řešit vůbec... Myslím, že by teď měl třeba Panasonic nebo někdo další vylést s nějakou další konzolí. Vždyť přeci zpětná kompatibilita není nutná, tak vlastně SONY začíná od začátku...
Věřím, že softwarová emulace PS2 je správný krok. PS3 je dost silná na to aby to zvládla, ale na druhou stranu jde o princip. To, že jsou nějaké regiony na hry, to že jsou jiné vidlice do zásuvky mi je úplně jedno. Já jsem zákazník. A pokud vím, tak už Baťa říkal, že náš zákazník, náš pán... Takhle se slušná firma k zákazníkům nechová. Dobře, chápu, že jsou tu jiné zákony (záruka 2 roky), díky tomu ta vyšší cena, ale přijde mi to jako před rokem 1989, kdy si někdo kupoval lepší věci v tuzexu...
Od SONY už nikdy nic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ze jsem si PS3 zakoupil v Japonsku (Region 2) tudiz si prehraji evropske filmy a zahraji vsechny hry :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fan: no a proc myslis ze sem si to nechal priviz z HK, protoze rovnez zadnej PAl neresim, kdyz mam HD plazmu, jinak je to "the same box" co se bude prodavat tady, jen bude mit jinou vidlici-tech ma snad v supliku kazdej aspon 5 ne. Navic ta cena za kterou je to tam a za jaky hrisny penize se to bude provat u nas-uff sakra rozdil. A ted navic se zacinaj rojit zpravy ze to budou jeste pro evropu vsemozne "omezovat"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RaBu: ako ti funguje PS3 na plazme kedze predpokladam ze ta plazma na nativne rozlisenie nejaky uplny nestandard ?? a mas to pripojene cez hdmi alebo yum ci scart ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pedro: samozrejme pres HDMI, a jede to full 1080p + 1080i(coz je 1920x1080 progresiv + interleve=prokladane).
scartem na vakuove tv sem to nezkousel, ale pri degradaci na 480p je to takovy velkoinovy, zubaty, takova malinko lepsi PS2. Kdo nema poradnou plazmu nebo lcd, nevim ale asi to budou vyhozeny penize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo, jakou roli hraje softwérová emulace ps2 v souvislosti s hromadami přepalovaných PS2 her, které má každý PS2 hráč doma :-) Jinak ze zatraceně dlouho připravovaných konzolových titulů mě zaujal jen Fable2, tak doufám, že se producent rozhodne nakonec jinak a udělá i verzi pro PC, protože jinak bych si ten podělanej XBox musel koupit jen kvůli tomu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evropské PS3 bude mít oproti těm J/U verzím ještě navíc omezení v prostorovém zvuku - 7.1 výstup bude pouze "Linear PCM" a ne Dolby DIgital, díky čemu Sony zase ušetří nějaký ten doláč na licenčních poplatcích. To že evropan za svých víc peněz dostane horší produkt je tedy více než jisté.
 
A co se toho "emulátoru" PS2 týče,  je to samozřejmě taky podvod na evropany. Výhledově se s emulací skutečně počítá, stav emulátoru ale zdaleka není takový aby se dal použít jako plnohodnotná náhrada - 60% PS2 her pod ním je "fully playable, with minor graphical glitches/slowdowns" a u zbylých 40% nikdo neví (informace z poloviny ledna). I proto zatím nikde nevisí seznam podporovaných titulů (na poslední chvíli se snaží rozchodit alespoň něco bez problémů), i proto raději varují že ani s updaty nemají hráči čekat s kompatibilitou nějaké zázraky (a známe Sony, updaty FW jsou tu v prvé řadě kvůli záplatování exploitů, nějaké rozšíření funkcí je vedlejší). A spekuluje se i o tom, že tohle byla ta poslední kapka proč resignoval vedoucí evropské pobočky SCE.
 
No a jako veselou tečku si připomeňme citát "šíleného Kena", kterým komentoval zpětnou kompatibilitu na konkurenčním XB360 (který má také pouhou SW emulaci):
?the PS3 will feature backwards compatibility with PS and PS2 games from day one. I?m emphasizing this because, from what I hear, there are some platforms that haven?t been able to completely do this. It?s costly in terms of hardware, but we?d rather [invest] firmly on compatibility from the beginning, rather than to have issues later on.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no kamarat ked mas teda tu ps3,zaujmalo by ma aky typ televize mas?? presne,,? ci ti to naozaj ide v FULL hd... inak ak ano tak sa potvrdi moj uz davno povedany nazor ze to su to vyhodene peniaze pokial si to nepustim na plnom rozliseni,a o filmoch ani nehovorim..tam to nema vyznam pozerat v nejakom 13**/7** rozliseni,bez hdmi,takze to znamena asi 50 000kcs full hd tv, + hi-fi 30000,i viac

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mam plazmu LG 50" (126cm) v te nejvyssi vybave a samozrejme 7.1 resp.THX receiver od Pioneeru (12W per channel). Jinak bych si tuhle hracku ani nekupoval. Kdo ma doma vakuovou tv 82cm a nema zesik nebo receiver atd. fakt to asi nebude mit efekt a o financich ani nemluve.
jeste ohleden "orezavani" jestli zrusej i DD a bude tam jen emulace LPCM - tak je to ubohost a tech 18tis., nebo za kolik ze se to zacne prodavaj jde primo do kose.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...safra... samozrejme 120W per channel.. sem chtel napsat ;-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RaBu: Tak na 50" plazmě nemáš full 1080i a už vůbec ne 1080p. Konkrétně LG 50PC1R/RR/D má rozlišení 1366x768 a přijímá signál do 1080i (který potom převede na své fyzické rozlišení). Tím ale nechci říkat, že je to shit, všechny 50" plazmy to tak mají. Furt je to oproti PALu superjemná podívaná :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jasne ze fyzicke rozliseni 50" plazmone je 1366x768 a na ps3 sem dal automat nastaveni a ted koukam je tam 1080i.
tech "opravdovych" full 1080p (to ps3 umi-resp. je to v menu nastaveni hdmi) by bylo zobrazitelnich az tusim na obrazovkach od 165cm. Ale jinak je to stejne nadhernej obraz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

doubt: To je problem prave tychto tzv. HD zobrazovacov predavanych v pripade plazma obrazoviek za priserne ceny. To, ze display je v rozsirenom XGA (1024x768 je 4:3 -> 1366*768 16:9) je jeden problem, ale este horsie je, ze za tie priserne peniaze nie su schopne spracovat signal 1080p a disponuju HDMI v historickom prevedeni 1.0 (co pre 1080i staci). Hlavne, ze je na nich 20 nalepiek, ktore sa snazia navodit dojem niecoho hrozne Hi-Tech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rayrebel: No to co píšeš o rozlišeních a normách u plazem je sice pravda, ale přesto to v reálu vypadá super. A ceny jsou slušné, za 106cm krásného obrazu jen 30 tisíc. Proto jsem si dnes objednal LG 42PC1R :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doubt: Je pravda, ze obraz plazmy (farebne podanie) je vyborny a hlavne je plazma schopna prezentovat aj SDTV vysielanie celkom prijemne na velkej uhlopriecke (co v pripade LCD je velky problem resp. prakticky nemozne). Ale prezentovat TV ako HD televizor, pricom zobrazovac disponuje rastrom 1024x768, povazujem za jemne povedane drzost. To, ze nedokaze spracovat signal 1080p uz skoda vobec hodnotit, ale pri tej cene to asi az tak nevadi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.