Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ACTA je v EU mrtvá věc, Evropský parlament ji zamítl

misto ACTA budeme mit jeste lepsiho BB viz http://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/742

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Česká vláda chystá Velkého Bratra už nějaký ten pátek. Mrkni na ten odkaz, cos postnul, detailně. Všimni si, kdy na AC24 zpráva vyšla a všimni si, kdo je zdrojem. A všimni si v tom zdroji, kdy jsme tu zprávu psali ;).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Co je to platný, když pak US nakluše a řekne "dejte nám ho, mi ho chceme soudit" a ty vlezdoprdelky ho daj.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

aha... tak tos me dostal ted :] tu zpravu jsem samozrejme cet, kdyz jste ji publikovali, ale zdroje jsem si teda nevsim... dik za upozorneni a pochvala za intervence

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V Událostech už bylo hlasování částečně rozklíčováno. ODS byla pro, ale aby nevypadala zcela blbě, tak se jen s výmluvou zdržela. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

OT z K.V. : nedělní speciál Václava Moravce z Karlových Varů (kromě toho že zastihl Ivana Bartoše v poněkud defenzivní poloze (to je vedro pánové)), byl zajímavou a poučnou sondou do myšlení Jana Svěráka jako předsedy představenstva Asociace Producentú Audiovize a odborářského lídra amerických filmových zaměstnanců. A to i v pokračování, kdy se neřešil internet, ale státní podpora českému filmovému průmyslu : zatím co v první hodince Jan Svěrák vpodstatě přiznal obchodní bezradnost (důležitější je vlastní ješitnost než efektivní vynakládání prostředků - pak má Kuki vydělávat ;), pak ve druhé i dramaturgickou vyčerpanost ve volání po obnovení produkčního modelu Barandova s posty dramaturgů.
Shrnuto : J.S. sice ví, že dramaturgicky značně pokulhává, ale za komerční neúspěch může internet. Už jen zbývá, aby si našel a opakoval nějakou dementní mantru jako odborářský vůdce a můžeme kostatovat kompletní přechod na temnou stranu. ;)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

což mě přivádí k řečnické otázce: jaký level "zazmrdování" v české kinematografii odhaduješ? :-)

PS pro neznalé: uvedený pseudovulgární výraz je terminus technicus...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

tohle rozebírají nepřímo už jiní - zkráceně se dá říct, že většina české produkce se zdařile zařazuje do kategorie "ztráta času"
např. zhodnocení roční produkce r.2009
http://www.kinobox.cz/clanek/3541-cesky-film-2009-svetla-na-konci-tunelu

Jestli chtějí evropští producenti najít funkční distribuční model, mohli by v první řadě zapracovat na sjednocení národních AZ a vytvoření on-line celoevropské distribuce.
(Zrovna jsem si v článku na kinoboxu našel doporučovaný film z konce 90.let. Hádejte, když vyšel na DVD v r.2000 zda je dostupný? )

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Skoro všechny České filmy po roce 1989 jsou hrozný brak, kde herci svou osobu nehrají, pouze strojově odříkávají texty bez jakýchkoliv emocí. Učitelé těchto pseudoherců by jim okamžitě napráskali na zadek. Za to, že se České filmy neprodávají si tedy tito pseudoautoři mohou hlavně svou nekvalitní prací. Měli by se podívat do zrcadla, aby zjistili kdo je hlavní viník jejich neúspěchu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jsem si přečetl , že je tu samostatný článek reagující na OVM, tak to kopnu do vlákna tam

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Oba zástupci filmařů v pořadu Václava Moravce tam působili jako když dohodu ACTA vůbec neznají, protože ani jednou nezmínili, že dohoda ACTA chce omezovat osobní svobodu občanů a chce zavádět presumpci viny, kvůli obchodním zájmům soukromých příživníků. Zástupce Pirátské strany Bartoš tam působil spíše jako zaražený hřebík do zdi a svým nekvalitním rétorickým projeve, tam spíše dělal křoví. Svěrák si stěžoval že jeho dětinský film pro velmi malé děti nevydělává to co by si on myslel a místo aby se zamyslel nad tím, zda to není kvůli špatnému scénáři. Zástupci filmařů unisono mleli o tom, že stahování je nelegální, takže oba projevili velmi špatné znalosti Českého autorského zákona, který stahování pro vlastní potřebu POVOLUJE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen jedna málo významná bitva v nekonečné válce.....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dá se někde zjistit, kdo jak hlasoval?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Když to vyhodíme dveřmi, vrátí se to oknem.
Též jsem si říkal, že se také najde někdo, komu se podaří kontroverzní pasáže z ACTA napasovat na dětské porno a tohle pak protlačit.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.