Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Evropský soudní dvůr podruhé: ochrana soukromí je nadřazena zájmům zábavního průmyslu

jen houst a vetsi kapky!!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jj , jsem ještě zvědavý co vzejde z toho přezkoumávání ACTA evropským soudem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Patrně totéž, co je patrné ve výše uvedených případech a to, aby hraboši peněz přes Autorské právo zapomněli na to, že právo obchodníka stojí výše než právo lidí na ochranu soukromí.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Klid, oni to zkouší pořád a pořád a časem se jim to podaří... přitom mají miliard, že by z nich mohli postavit most přes Atlantik.

http://www.zive.cz/bleskovky/autor-sopa-prisel-s-novym-zakonem-snad-jest...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uz raz by mal EU dvor odkazat byg obsahu, ze ak sa ma nieco chranit, tak sa to bude aj registrovat ako patent. A bude sa za to platit. Pekne zaviest urad na registraciu audio video diel, vyratat co bude stat rocna prevadzka a hups do roboty. zamestname par ludi, zaplatia to autory a potom sa mozu sudit. Kazdy sudny spor bude skumat ci sa porusilo dielo podla toho co registrovane. co nie je registrovane smola.

mozno by sa potom chlapci spamatali.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto suhlasim. Preco by nemohli mat audiovizualne diela tiez svoje registrovane platene a tym padom sudne vymahatelne patenty. Ked to ale funguje na principe Velkeho brata, kde IFPI SABAM a podobni smejdi okradaju masy o miliardy rocne, tak ESD musel logicky rozhodnut tak, ze verejny zaujem a ochrana sukromia je nadradena chcamtivosti parazitov.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě by hlavně zajímalo, ja si v tom prvním sporu vůbec představovali, že budou dělat kontrolu paketů, zda se v nich nepřenáší nějaké autorsky chráněné dílo. Při představě, že někdo stahuje 7GB BD Rip, by museli celou session někam uložit. Vyseparovat z ní ten video file, pak ho projet nějakým softem, aby ho analyzovali a to dělat ideálně online na stovkách tisích současných stahování. Nehledě na to, že budou pálit zbytečně výkon na přenosech, kde nic nelegálního není. Tohle by už vyžadovalo pořádnej cluster o výkonu dnešních super počítačů.

Na to se každej provider vykašle...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a ak P2p pouziva akekolvek sifrovanie(co dnes kazde) tak by museli vlastne po odchyteni celeho suboru este prelomit to sifrovanie a to uz by bolo porusenie zakona lebo je to chraneny obsah a je prelomena ochrana suboru ... a okrem toho ak by takto filtrovali akukolvek komunikaciu tak musia napriklad zachytit aj dokument co napisem vo worde .. lenze ked ze som autorom toho dokumentu ja tak vlastne porusia moje autorske prava a okrem toho pri filtracii mailov je vlastne porusene listove tajomsvo lebo spravy su otvarane a to znamena dalsie porusenie zakona.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle variantu se šifrováním jsem ani neuvažoval, protože to už je prakticky nereálně dělat online:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.