Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Evropští regulátoři chtějí vidět data posbíraná Googlem z Wi-Fi sítí

to je fakt už jak u blbejch - úřady budou na základě udání dusit Google za data, která kolem APček jedoucí Google-auto vyčetlo z uživatelem nijak nezašifrovaných sítí.
Stejné, jako bych si na plot nalepil pohlednici a pak si stěžoval, že mi ji každý okolojdoucí čte

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A neni to zaminka, aby urady bezpracne ziskali udaje? velky bratr musi mlaskat blahem po takovych datech :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak mi to taky připadá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě hlavně pobavila reportáž na Nově, kde někdo z Googlu říkal, že budou hledat způsob, jak se těchto dat bezpečně zbavit :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na Nově většinou neví, o čem mluví. Vždycky tam vystupuje ten stejnej IT chlápek, kterej Nově něco nakecá a přitom sám tomu moc nerozumí. Nova se toho pak chytne a prezentuje to jako nejdůvěryhodnější informace ze všech televizí. Ale největší gól je když se zeptaj nějakýho patnáctiletýho kluka u PC u něj doma a ten do kamery řekne největší píkovinu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tomu patnactiletymu bych veril vic nez nekterym udajnym expertum ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

LOOOL .. bezpecne zbavit .. polit benzinem a podpalit :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mna by fakt zaujimalo ake citlive data tam tak nasli ? cisla kreditiek ? mena + hesla do emailov ? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě mohli posbírat jména a hesla, zadávaná přes http a loginy do emailů a ftp, které většinou nechodí přes šifrované spojení. Těch dat ale bude minimum, vzhledem k pravděpodobnosti, že se někdo přihlašuje zrovna, když kolem jede google.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Njn - chudák "vývojář" to exemplárně od**e a bude klid. Jinak - mě se taky moc nelíbí, že do toho kdejaká (pseudo)vládní organizace strká rypák. Být Googlem, tak vyhlásím, že data už jsou všechna nenávratně smazaná a že se nikomu poskytovat nebudou a basta fidli. Jinak, ta data si kdokoliv a kdykoliv může posbírat znovu, chyba Google to není, že si to uživatelé nezabezpečili. A nakonec - čísla kreditek nebo nějaké loginy do internet bankingu či něčeho jiného důležitého (za "důležité" nepovažuji samozřejmě facebook, twitter a spol) tam budou jedině, pokud by to nejelo na HTTPS a to už pak prostě hraniči s ignorací až totalní hloupostí daného uživatele.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, co je špatného na tom, že ta data má? Nic. Dokud je nezneužije, nemůže ho nikdo vinit. Pokud by chtěl předá šimlovi jen "šum" a pokud ne, nemá se v tom šiml co hrabat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To abych se zacal bat, kdykoliv jeden pusti wireshark nekde v kavarne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Googlu mělo být zakázáno sbírat elektronická data vzhledem k tomu, kdou jsou vlastníci Googlu. Pro ty co nechápou o co vlastně ve skutečnosti jde. Fotografováním jednotlivých měst Google vytváří velmi přesné vojenské mapy pro příští války.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zdá se že někteří z nás už paranoiu mají.....velmi přesné vojenské mapy byly vytvořeny pomocí špionážních satelitů o mnoho let dříve, než nějaký internet, natož Google, existoval. Přesnější, než si dokážete představit - rozdíl rozlišení satelitních snímků na maps.google.com a vojenských satelitních snímků je v několika řádech.
O tom pak, že by pro válečné operace byl klíčový pohled na uliční fasádu mého domu a výška růží za plotem dost pochybuji...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A predevsim, v jakekoliv pristi valce pouzije utocnik AKTUALNI mapu, ne dva roky starou ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nedivím sa. Keďže nemecká vláda nemá problém zaplatiť za ukradnuté bankové dáta, neexistuje dôvod prečo by nemala chcieť "voľne prístupné" údaje. Podobne ostatné vlády.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve velkých společnostech pracuje vývojář dle přesného zadání. Google nebude výjimkou. Pokud tato fíčura v zadání práce nebyla, nechť ho kamenují. Jinak by měli kamenovat designéra aplikace nebo project managera. A stejnak, pokud ten SW procházel standardními testy, tohle by se objevilo dávno. Takže si myslím, že v Google o tom na úrovni vedení projektu určitě věděli. A pokud ne, na tuhle práci nemají :-). Proč vlastně postihovat chudáka vývojáře? Protože platí zákon padajícího h...
Teď k tématu. Pochopil někdo, proč si Google ty data nechal a nesmazal je hned, jak na to interně přišli?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No proste pustil sniffer .... ulozil a vycucal info co chtel, zbytek se tam vali.

Jak se vubec nekdo mohl dozvedet, ze google neco pozbiral ?
Ja zbiral na VS data kazdy den, a nikdo o tom nevi ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.