Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Exact Audio Copy 1.0 beta po roce a půl

"Kdo si co potřeboval z placek převést, už to dávno udělal a co je nové, to je často k sehnání ještě před vydáním CD"

Prosim, pan Barton, aby ste napisali, ze je to len Vas sukromny nazor. :) Pretoze inak to ako vseobecne pravdivy vyrok neobstoji, kedze existuje minimalne jeden clovek, u ktoreho to neplati. ;)

Minimalne niekolko bodov tomu tvrdeniu odporuje:
1. EAC je dnes hadam jediny nastroj, ktory umoznuje skutocne bitovo idendicku kopiu CD-DA
2. potrebuje to ten, kto si chce urobit kopiu s identickou kvalitou kvoli ochrane originalu pred poskodenim.
3. nove CD vychadzaju stale a hodne dlho este budu
4. to, co je k dispozici este pred vydanim CD je mizernej kvality, navyse v stratovom formate
5. a este 1001 dovodov, preco je EAC uzitocny
:D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

sis jeste nevsiml, ze od dob prejmenovani tohoto serveru na diit.cz to tu speje pomale k bulvaru??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom, že je EAC jedinečný program žádná, chtěl jsem jen naznačit, že pryč jsou doby, kdy každý ripoval až se z něj kouřilo, já už si třeba ani nevzpomenu, kdy jsem to dělal naposledy a myslím, že takových nás bude víc.
Tak schválně, koho tady nyní zajímá nějaký offset?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja osobne sem nekdy kolem leta ripoval pres eac vsechny cd do flacu, pred nejakym tim rokem ty samy do ogg 500kb, jeste pred tim do mp3 320k, a tak dale do minulosti :))
ale je pravda, ze uz asi neprijde dalsi format co me donuti si vsechny cd ripnout do jeste vyssi kvality ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli rippuješ z CD do CD kvality, tak už asi těžko. Ale ještě můžeš zkusit rippovat do 24 bit 96kHz - slyšel jsem takhle nahranej vinyl, podle všeho nejspíš rovnou přes onboard zvukovku a musím říct a to byla síla :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já tenhle výborný prográmek používám pořád, není nad to, udělat si vlastní rip v kvalitě, jak kdo potřebuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Anders dnes koukal, co to v roce 2002 udelal ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"co je nové, to je často k sehnání ještě před vydáním CD"
Protože to ripnul pomocí EAC někdo za nás.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Skoda jen, ze ve Win 7 x64 CS vzdy spadne pri pokusu o vytvoreni image CD a take pada pri pokusu o grabovani wav :-/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A proč by to mělo padat? Mě teda nic nepadá :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kliknu na ikonu "ISO to disk" a bum, aplikace prestala reagovat a bude zavrena. Deje se to vzdy, ani preinstal aplikace nepomohl. Jaky mate system, ze vam to funguje?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak "ISO to disk" jsem zrovna nezkoušel, omlouvám se. Jinak mám Win7/64 Ultimate a ani při grabování wawu mě nic nepadá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

výborný prográmek, o kvalitě a možnostech žádná, nicméně se shoduju s autorem článku, že ripování CD se už dneska v podstatě na masové úrovni neděje.. jeden ripne CD, hodí to na net a ušetří práci všem ostatním.. holt jiná doba.. už si ani nevzpomenu, kdy jsem nějaké CD sám ripoval..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tomu se rika delba prace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mně zase ve Win7/64 nefunguje čtení CD-Textu z mechaniky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja suhlasim s tym , ze dnes ludia uz nemaju asi dobry sluch alebo maju vatu v usiach , ano po nete je vsetko skorej ako kym vyjde CD ale v akej strasnej kvalite je to humus to sa neda pocuvat . A losslees formaty da na net aj tak az potom niekdo ked vyjde CD. Takze CD budu urcite vychadzat ( ak sa nerozhodnu publikovat vydavatelstva lossless formaty na webe kde si ich mozu ludia kupit ). Myslim si to preto , lebo podla mna je situacia taka 50 na 50 , jednej polovici je to jedno v akej kvalite jej to skripe do tych hluchych lopuchov a druha polovica vyzaduje ozaj nieco v rozumnej kvalite co mp3 urcite nie je. Flac a APE ... maju nevyhodu , ze su objemne a to sa nezda nikomu ked ma mat jednym albumom obsadene 450mb alebo 68mb to je rozdiel.Je to ako so vsetkym dnes uz na kvalite nezalezi tak ako kedysi ( pozri clanky na Diit.cz o kvalite CD kedysi a dnes )ale hlavne na kvantite. Aj ked urcite je viac moznosti ako pouzivat EAC to beriem ale urcite na kvalite zvuku zalezi to mi nezoberie nikdo aj ked aj toto ma svoje ale.... pubertalni hluchani pocuvaju muziku cez mobily alebo na PC so zvukovkou biednej kvality [ REAL.EK :) ] takze je im to vlastne jedno pretoze nic lepsie nepoznaju - znamy to paradox vsetko je najlepsie na svete az pokial nenajdeme este nieco najnajlepsejsie v druhej galaxii :}, no ale oni to nehladaju.Urcite stoji mat zato svoj vlastny rip CD.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hudba, která se dá na webu stáhnout v lossless někdo na ten web musí dát a většinou je to právě díky EAC. A pak, věřte nebo ne, existují lidi, kteří si CDčka kupují a dokonce si je přes EAC zálohují (takže ano, offset mě zajímá). Ono totiž na CD pořád vychází hodně dobré hudby, stačí se trochu více zajímat. To, že vychází hromada balastu je dáno tím, že toho celkově prostě vychází mnohem mnohem víc - jak těch sraček, tak i toho kvalitního. Názor, že dřív bylo všechno lepší a dneska to stojí za starou bačkoru, mi přijde krapet povrchní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kohokoliv komu připadá mp3 jako výplod pekelný :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

95% vseho co vyjde na Audio-CD nepomuze ani zadnej EAC - kdyz to mastering ve studiu sprasi kompresorem ;-)
Jinak nemuzu souhlasit, ze MP3 jako format je vyplod pekenlny. Ve sve dobe a vlastne do ted sehral a hraje jasnou ulohu tlaku na zmenu pohledu (vydavatelu) na distribucni model hudby. Tenhle tlak si zadnej jinej audio format nemuze privlastnit...
Mam proste MP3 rad ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.