Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Experimentální verze Firefoxu otestuje náhledy předvolených webů

Už asi 5 let používám Fast dial, který je parádní a výchozí nový tab se mně prakticky už těch 5 let netýká :-) vůbec by mi nevadilo, kdyby tam Mozilla umístila nějaké sponzorované linky, alespoň by začala vydělávat na marketingu, kterým by mohla získat uživatele (způsob vnucovani Chrome mi přijde fakt trapný, leč bohužel velmi účinný) otázkou zůstává, kolik lidí Chrome skutečně používá potom, co se jim prakticky ad-ware způsobem narouboval do PC a nastavil jako výchozí browser. Stejně, zakrytí uživatele FF to mají dávno nastaveno jinak, nebo uzpůsobeno přes nějaký doplněk.
Porad si kladu otázku: na čem vlastně v Mozille vydělávají, kdo je sponzoruje? Ptz u nich se asi nerovná, čím víc uživatelů, tím větší příjem jako u nějakých komerčních produktů?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Také jsem používal *dial* doplněk, než přišel Firefox s vlastním řešením.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No, tak ale ten nemá zdaleka tolik možností konfigurace ne? Teda aspoň co si pamatuju, už jsem jej ani nezkoušel, ptz jsem vždy automaticky po instalaci FF nahazoval Fast Dial (kdekoli).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"kolik lidí Chrome skutečně používá potom, co se jim prakticky ad-ware způsobem narouboval do PC a nastavil jako výchozí browser." - co si tymto myslel?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co na tom nechápeš? Chromej browser je automaticky zatrhnutý a zahrnutý v instalaci hromady freeware/shareware programů a ještě k tomu se nastaví jako výchozí, bohužel, jak znám tak 50% uživatelů PC si toho při instalaci ani nevšimne a pak prostě používají Chrome, protože jim startuje automaticky, ale další část pořád spouští svůj oblíbený browser, na který jsou zvyklí. Takže teď jde o to, jestli jsou do statistik počtu uživatelů zahrnuty i ty hromady PC, do kterých se Chrome "nasral" navzdory vědomí uživatele?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

aha, tak o tom som nevedel... ja si hovadiny do kompu neinstalujem a rodine ci znamym instalujem chrome by default, takze som si taketo spravanie nevsimol.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, bohužel to tak je, snažím se taky hovadin instalovat minimum, ale někdy se tomu člověk prostě nevyhne: DeamonTools, CCleaner, a ještě pár programů co mám, tak to v instalátoru měly, to je to samý jak McAfee ve Flash Playeru. No a Chrome pak ještě oxiduje když hledají lidé na google.com, tak vyskakuje pořád okýnko se "super bezva namakaným" prohlížečem, který musíte mít.
Nebudu jej tady nijak hanit, sám jsem jej zkusil asi před 2 lety, ne nevyhovoval mi, zůstal jsem v klidu u FF, jen ta politika mi prostě vadí. (neměl tehdy ani AdBlock, defaultni novy panel nepoužitelny s těmi 8 okynky, děs).
Já zas všem instaluju FF :) a ukážu jim co si tam můžou všechno změnit a dodělat, jsou z toho celkem nadšení. Navíc Chrome je na starších počítačích pomalý jak slimák. (ovšem FF s RAM zrovna taky 2x nešetří) :)
http://www.imgbank.cz/S1z

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja skoro uvazuju, jestli nezacnu zas pouzivat IE, protoze na tabletu je metroIE absolutni spicka. Po te, co jsem zkusil produkty guglu jine nez jeho vyhledavac, uz mi od nej do PC nic nesmi. A FF 29.0.1 ma takovy krucialni bug, ktery jeste musim overit zreprodukovat a zareportovat ..... poustim tyhle potencialne nebezpecne veci jako uzivatel bez opravneni a s verzi 29.0.1 (29 funguje v pohode) se prestaly nacitat ulozene sessny ..... sessionstore.js proste nepouziva .... v RN jsem nasel zminku o tom, ze s tim sessionstore.js neco delali a evidentne posrali, tak dokud to neopravi, tak nemuzu upgradovat .... doufam, ze to spravi, jinak budu muset prejit na IE, coz bych na desktopu docela nerad:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To som jediny co pouziva blank page? :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na co blank page? Já si udělal (asi před 15 lety) vlastní stránku, kde mám okolo 50 odkazů na nejnavštěvovanější weby z obrázků 88x21 (v minulosti dost používaných). Občas něco ručně přidám, nebo odeberu, ale na většinu webů se dostanu na jedno kliknutí hned po spuštění HomePage.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nato mam 350 zaloziek na liste. Ale asi je to o zvyku

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Toto už je v mozilla nightly asi půl roku, a v mozilla aurora asi 3/4 rok ;)

Sám používám oboje

A jinak nejdřív je všechno v nightly potom to jde do aurory, dále pak do firefox beta a nakonec to výjde v plné verzi firefox

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě by mi nevadilo kdybych 1-3 z těch 9 oken "přenechal" reklamě, ať z toho Mozilla.org něco má, ale musel bych to nastavení moct ovládat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.