Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ext2Fsd: zpřístupnění linuxových disků pod Windows 8

pred par rokmi som to skusal a nefungovalo mi to. mozno je cas to skusit znovu

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mě to taky moc nefungovalo...ani na W7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak som to teraz skusil a konecne to funguje

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá zpráva, děkuji za info, vyzkouším... již jsem ani nedoufal v novou verzi a přestal to sledovat.
Na EXT2FSD jsem přešel před lety z EXT2IFS.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jj, mam to udelane tak, ze na linuxu mam systemovy oddil / na ext4 a potom jeden oddil na uzivatelska data je na ext2 a prave na ten ctu i zapisuji i pod Windows (dualboot) pres EXT2IFS, velmi spolehlive.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lepší je rovnou tam mít NTFS, driver je už dneska snad ve všech distribucích v základu.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

ja x let pouzivam tento plugin pro total commandera http://www.diskinternals.com/reader-for-tc
nikdy zadny problem a ctu si i disky s ufs z freebsd ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chapu dobre, ze to neumi zapis?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano presne tak, dokonce sem to i napsal, bylo to mysleno jako informativne ...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neznáte někdo něco, co pod Windows 7 64bit čte XFS (http://en.wikipedia.org/wiki/XFS) a je to free? Našel jsem akorát Crossmeta (http://www.crossmeta.org/redmine/projects/crossmeta), ale to pod W7 nejede, resp. se mi to nepodařilo rozběhnout pod x64, co si vzpomínám. V současné době to řeším pomocí "zviditelnění" USB zařízení virtuálnímu stroji (který je hostován těmi Windows), který to zpět zkopíruje na sdílení Windows, ale není to ono.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jistě, koho zajímá EXT? Když jsem jednou dělal na disku nějaké pohyby oddílů originálním nástrojem, tak se to samozřejmě v půlce zjebalo a celý lehlo, data v pytli. To je ten skvělej žurnálovací systém? To je ještě horší, jak NTFS. Zlatej XFS, s tím dodneška žádnej problém.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

1) Žurnál je prosím pro operace se soubory, nikoli s oddíly.

2) Co to prosím je originální nástroj na operaci s oddíly a jak se liší od "kopií"? (Nebo originálním myslíš to, že není tuctovej a pracuje originálně?)

3) Ppřesouvání oddílů (tj. hejbání s MFT, inody atd..., tj. ne jen změna limitu někde v tabulce) je nebezpečná operace snad na všech filesystémech. Dělat jí bez zálohy je prostě blbost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nástroj přímo od skupiny, co dělá standard, ovladač atd., aspoň se to tak tvářilo. Já chtěl ten oddíl jen natáhnout na obě strany, ta data mohla klidně zůstat na místě a zvětšit se oddíl, no chtěl se to přesouvat a jak to dopadlo. Moje zkušenost tedy taková, že je to stejně debilní jako NTFS, ale akorát to pak nejde ani nástroji pro obnovu zachránit, což se mi u NTFS zatím povedlo VŽDY.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To jako promiň, chápu že to nasere, ale tebe nikdo nenaučil zálohovat? Já když mám dělat něco tak průserového, jako je jakákoliv práce s oddíly, cokoliv, nebo upravovat velikost LVM, tak si to vždy napřed odzálohuju. Z experimentů na ostrých datech jsem už vyrostl.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

a ja posouval oddily nekolikrat, a nikdy se nic nestalo. neboli jeden priklad statistiku nedela, a aspon jednou se muze pokazit vsechno.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já na počítači používám Linux na EXT, no a protože děti chtějí hrát hry, jsou tam i Win 7. S NTFS. A jsem úplně spokojen - já vidím disky s NTFS, děti Ext ne, takže tam v rámci výzkumů nemůžou nic napáchat :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aby časem nezjistily, že se dá ten zbytečný nepoužitelný oddíl naformátovat a nainstalovat na něj hry – místa totiž není nikdy dost ;-)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Priznejme si, ze zurnalovani na extx na windows je zcela zbytecne ..... kdyz nekdo linuxovou partisnu ve windows pripojuje tak je to nejspis proto, aby zjistil, co na ni je a aby ji mohl posleze smazat, takze readonly pristup bude patrne naproste vetsine lidi stacit. Asi se da jen tezko predpokladat, ze by to nekdo pouzil jako primarni filesystem at uz k cemukoliv.
Trochu jsem se dival a je to spis jen system ala truecrypt s externi aplikackou, cekal jsem nativni rozsireni diskoveho interfejsu, ale je to asi fuck. Osobne, kdybych potreboval nacist nejakou linuxovou partisnu, tak bych pouzil linuxovou virtualku .... nejen, ze by se mi nechtelo, aby mi nejaky nesmysl pridaval do systemu driver a instalovalo se cosi, ale asi hlavne taky proto, kdybych chtel jeste ten linux z disku nekdy nabootovat, tak bych asi sukani s jeho partisnou nenechal na takovem toolu:) To jsem pred cca 15ti lety udelal s instalaci nejake mandrivy nebo ceho vedle windows a pokazde me pri bootu oslovila hlaska o nekonsistenci MBR a jedine, co neco vyhodilo, tak byl windowsovy partition magic a hlasil, ze logicke sektory posledni (linuxove) partisny jsou za hranici disku ... linuxove a takove ty boot tooly padaly hned. Od te doby jsem uz linux nikdy nenechal sahat na disk (patrne se to uz ted nestava) a stejne tak bych nenechal sahat na disk nejake pochybne tooly ...... no, s truecryptem jsem udelal pred lety vyjimku:o)))) Coz, ti kteri ctou i neco jineho nez neinformativni diit, tak asi vi, ze skoncil za velmi podivnych okolnosti:o))))

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

S koncom tp to mozno nebude az take vazne https://truecrypt.ch/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Terminologie článku "wokna" "partišna" je poněkud podivuhodná a na odborném webu nevhodná...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to jsem chtěl zrovna napsat. Na co používat takový pitomý patvar, když se dá normálně česky říct "oddíl".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.