Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Externí grafika Asus ROG XG Station jde do prodeje

Konecne zarizeni ktere kombinuje zvukovku,grafiku,USB hub ktere bude doma jako "dock" pro NB :-)
Uz jen poradne 22" LCD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem hlavně zvědavý na tu cenu, aby za ty prachy nebyl další nový comp. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výstup z grafiky uvidím aj na monitore notebooku, či potrebujem aj monitor k tomu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle me hodne zajima. Pokud to nezmenuli( a podle me to ani technicky nejde), tak vystup jen na externi zobrazeni. Vnitrni displej asi maximalne na rozsirenou plochu nebo jako druhy monitor. Proste stejne, jako by byly v kompu 2 grafiky. Tak si to predstavuju ja:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nightmare: na tom neco bude... protoze displej bude natvrdo pridratovan k notebookove grafice, tudiz jedina moznost by byla posilat hotova obrazova data pres integrovanou grafiku na displej. Otazka ale je, jak by se to podepsalo treba na zatizeni procesoru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by me zajimalo, jakej bude rozdil mezi timhle na x1 a mobilni 8600M GT na internim x16... Jak v cene, tak ve vykonu. Skoro bych rek, ze ta mobilni to vyhraje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me spis zaujala externi technologie ATi Lasso. Myslim ze to je super cesta, snazit se dostat k notebooku moznost super velkeho grafickeho vykonu. Pripada mi to prakticke.
http://pretaktovani.cz/text/amd-laso.php

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ajogama: netřeba linkovat jinam, o lasso píšeme taky, naposledy:
http://cdr.cz/a/24372

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aneb jak se zbavit skladových 8600GT, které se neprodávají...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by docela zajímalo, kolik přibližně to bude stát. Jestli mám kupovat nový nb, nebo si jen dokoupit tuhle vymoženůstku :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

notorius: jiste. Asus bezpochyby zamestna armadu opicek, ktere budou ty "skladove karty" rozebirat, odpaji jednotlive chipy GPU a pameti a pak rucne (protoze zadna masina je uz nevezme) z nich budou pajet a montovat tohle.

Tak to by mne ale FAKT nenapadlo. Umis i neco o mimozemstanech? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao-: vnutri tej srandy je klasicky PCIe 16x slot, takze ziadne pajkovanie sa nekona ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heh: Ty tvrdíš, že v tom je kompletní grafická karta GeForce 8600 GT, tak jak se prodává v obchodech? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Damel: no pokial nejak nezmenili specifikacie (co nepredpokladam), tak ano, vid http://cdr.cz/a/20230

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cena bola stanovena na 349 Eur, aspon to tvrdia tu http://www.tcmagazine.com/comments.php?shownews=20055&catid=2

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak toto je trapny pokus ako sa zbavit nepredajnych 8600GT, kto sa xce na notebooku hrat, tak ma na vyber mnozstvo grafickych kariet podobneho a dokonca omnoho vyssieho vykonu (8600M GT, 8700M GT, 8800M GTS GTX, pripadne ATI 2600, 2700)... ...kto sa xce hrat iba prilezitostne, tak sa vykasle na priemerne vykonnu haraburdu za ukrutne peniaze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

349 EUR je uz moc.
jeste by tomohlo mit za tu cenu i vnitrni 2,5" disk, mista je tam dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MilanA: Děkuju, tyhle fotky "zevnitř" jsou něco pro mě :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No je pravda ze pro nvidii je to skvely zpusob jak se zbavit 8600, na druhou stranu nemuzu souhlasit s nazory ze je to blbost a je lepsi koupit si notas s 8600M a podobne, zaprve to min vydrzi, vic topi a vic vazi, za druhe kdyz chci vic vykonu, musim koupiut novy notas. Tady k tomu staci dokoupit novou grafarnu za par korun a doufat, ze se ten narust projevi i skrz PCI-E x1. Ale ta cena me zklamala... naivne jsem doufal v cenu kolem 6k CZK..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nightmare: Vzhledem k tomu, ze PCI Express x1 ma pouze dvojnasobnou propustnost nez obycejny PCI (coz je, pokud me pamet neklame, shodny s nejstarsi verzi AGP), tak to ten slot zbrzdi natolik, ze davat do toho neco vykonnejsiho nez tohle "siditko" nema smysl., i kdyz kartu s dostatecnou pameti by to nemuselo ovlivnit tak moc (a 256 MB mi dostatecna neprijde).
Nakonec si stejne budes muset koupit novej notas, protoze s dvakrat drazsi kartou se zvedne vykon o jednotky procent treba. A v novym nb uz mozna bude vyvedeny rychlejsi rozhrani (specifikace kabelu a konektoru na PCI Express je stara minimalne rok).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao-:
Měl jsem na mysli chipy obecně, mohl jsem to napsat přesněji. Ale i tak to bude nejspíš pravda. Tu o mimozemšťanech neznám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chce se mi křičet halelujá. Ale pokud to bude stát 8 litrů tak to si můžou nechat:-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je otázka, jestli ty neprodané 8600 jsou už kompletní karty, nebo připravené čipy. Osobně sázím na druhou variantu a vyprodávat by je takhle šlo. Nicméně vyprodávat potřebuje nVidia a tohle dělá Asus. Vzhledem k ceně se mi nezdá, že by měli společný zájem.

Pro lidi s inteláckou grafikou, kteří potřebují dlouhou výdrž na baterie, ale výkon na doma, by to mohlo mít půvab. Zvlášť pokud se to bude chovat i jako slušná dokovací stanice..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si ASUS pekne serie do hniezda, ked takyto sunt da do ROG..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela mne Asus pobavil "volbou" GK, v dobe kdy se velmi brzy objevi notebooky s HD3200/3300/4x00 vyleze s takovou nicneresici vykopavkou....:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Česku by se XG Station měla objevit v průběhu léta za cenu mírně převyšující cenu lowendového notebooku, zato však dostane kupující barevný katalog a navíc tričko s nápisem Asus (a v Alze možná kopačák)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S nápisem "Asus victim" :-)
Ne teď vážně. Pokud by to bylo jako obvykle při startovací ceně v Eurech a později se to srovnalo na $350, tak už ta cena nevypadá tak tragicky. Pro lidi s NB s inteláckou integrovanou grafikou to může být fajn, zvlášť pokud by to bez GK nabízeli jen za $290. (s 19% DPH by to dělalo ca 5500,- a to už jde)
Mám ale výhradu, ta potřeba externího monitoru to dost znehodnocuje, s přenosného zařízení se tak stává Hydra. Připadá jen mě, že pokud si někdo postaví šikovné barebonePC, tak výsledná přepravitelnost systému, bude +- stejná? (Tím nesrovnávám s NB samotným)
Přitom ExpressCard jako komunikační port nemůže mít problém přepravit data, tedy výsledný obraz, i směrem do notebooku, tak nevím v čem by měl být problém. Pokud Asus zpětný přenos obrazu ještě nevyřešil, je to mírně řečeno škoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mmanel: Posilat obraz zpet po express card podle me problem je. Uz tak uzke hrdlo celeho systemu bys jeste znacne priskrtil. Zkus si spocitat ten datovy tok rekneme pri 1280x1024 32b a treba jen 25fps. Nebo bys to komprimoval? To by moc nepomohlo, navic by to jeste zpomalilo. Ne, tohle nepujde. Ze zacatku mi to taky prislo jako nevyhoda, ale podle me to vubec nevadi, je to proste jako universalni dokina. Prijdes z prace/skoly, strcis tuhletu vec do express card, a mas pripojeny velky monitor, klavesnici, mys, repro a treba externi disk. A to je podle me fajn. Jen by me zajimalo, jak to bude spolupracovat treba s HD3850.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XG Station by mela vecsi smysl kdyby byla koncipovana pro vyuziti specifikace externich PCI-Express kabelu ktere sice zatim hojne rozsirene no noteboocich nejsou ale dosahla by se tim vecsi propustnost nez nabizi tohle.Priznejme ASUS ze se snazi zbavit starych 8600 GT osadi je do R.O.G. krabicky s displejem prida nejake featurky navic a nevedomici sou happy.Rozhodne lepsi je koupit notebook s jiz implementovanou externi grafikou uvnitr nebo najit i kdyz ne ve velcich poctech(typy) obsahujici graficke cipy 2 ktere se v zavislosti na vykonu prace prepinaji automaticky nebo primo uzivatelem.Ja to vidim tak ze ten kto si chce hrat si koupi precejen desktop kto pozaduje mobilitu a hrat par tych flashu postaci mu integrovana grafarna ten kto to mysli s mobilitou i grafickym vykonem vyse prida 10000vyse a kto se nespokoji ani se stredem radne vybili prastako protoze taka 8800M GTX model ni osazeny precejen nestoji 1x10000 navyse.Nekdy kdyz ctu a vidim jake technologie se noukaji svetu a predse pride jejich vyuziti o dost pozdeji nebo vubec si pokladam otazku ci melo vubec investovany zdroju a energie zmysl kdyz to vsechno zastini tin patentu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.