Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Facebook údajně chystá vlastní kryptoměnu

Rozumi tu vubec nekdo tomu bajnemu blockchainu??? Je to stale obdoba transakcniho logu databaze nebo uz se ten vyraz nejakym kouzlem prenesl do myticke podoby? Nebo jde jen o Y2K, GDPR a podobne, cili HOAXoidni bludy o necem, co lidi povazuji za slozite, nebezpecne a kdovi co jeste, pritom jde o stale tu samou trivialitu??
Uplne kazda mena, vcetne te ceske je elektronicky v bankach (konretne na centralnim miste v CNB) tvorena "blockchainem" uz od zacatku veku elektronickeho bankovnictvi. Jestli si facebook vytvori nejakou vlastni "banku"/"menu" a bude transakce kumulovat (a ukladat do transakcniho logu = logicky = uz zmineny myticky blockchain) a az na zaklade pozadavku je bude prevadete 1:1 na skutecne penize, tak to je klidne mozne, ale nevim, proc by to facebook delal. Nicmene s kryplomenou to nema nic spolecneho. Tu si samozrejme muze dnes zridit kazdy, kdo ma diru do prdele pomoci free nastroju, ale to, na cem se vydelava jsou smenne burzy kryplo vs. skutecna mena. Facebook si muze udelat vnitrni "menu", kde 1 FBC = 1 USD a nazvat si to treba facebook coin, ale nepude tezit a bude centralne spravovana facebookem, cili bude duverihodna, takze nebude potrebovat decentralizaci. Takze jsme u systemu, ktery pouziva kazdy eshop, kde je mozne si predplatit poukazku, pripadne kazda kryploburza, kde ke skutecnym transakcim taky nedochazi, ale pouze interne v jejich systemu, protoze treba s takovym bitcoinem, kde potvrzeni transakce trva hodiny a stoji majlant, by se toho asi moc nenaobchodovalo. No nic, zase asi bylo potreba pripomenout myticke sluvko blockchain. Ehm, nejaka reklama na skoleni GDPR by nebyla? Nebo na placene stazeni materialu? Mimochodem, vse prehledne a zdarma ke stazeni primo ze stranek UOOU;))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Debžot idiot, kterému ujel vlak a teď brečí pod každým článkem o kryptoměnách. :o))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

LOL, dalsi co nevi, co je blockchain a nevi, co jsou kryptomeny:o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavne, ze ty si nam tu uz po niekolko krat dokazal, jak tematike rozumies. :D Takove sracky a nepochopenie problematiky sa nevidi totiz ani na Novinky.cz a v podobne kvalitnych diskusiach.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jj a taky jsem dokazal, ze polointeligenti dokazou jen kritizovat neco, k cemu nemaji vlastni nazor a cemu vlastne vubec nerozumi, jen tomu veri, neco jako nabozenstvi proti tem nenasytnym bankerum:DDD

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, přesně to jsi dokázal svým prvním příspěvkem. :o))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Způsob, jak staré osvědčené instituce sotva z jednoho procenta nahradit za cenu již tak enormních hardwarových a energetických investic? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Článek jsem nečetl, ale mohl by si to CukrBrko nastavil tak, že s přihlášením na FB a po odsouhlasení podmínek (bez toho by Vás nepustil na FB), by se začalo těžit na CPU a GPU každého přihlášeného PC třeba vytížením na 50% celkového výkonu, tak by to byl brutální Hashrate.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FB nedava plynule uz teraz ani pretaktovany i7-8700K, pokial sa nacita niekolko desiatok stranok feedu alebo wallu, to chcem vidiet jak by to bezalo, ak by sa utlo este dalsich 50% vykonu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.