Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Facebook zjednoduší a zlepší nastavení

Facebook by se mel zjednodusit celkove. Na to jak najit seznam svych pratel jsem se musel zeptat dcery, a to se povazuju za pokrocilyho uzivatele :-D
A hlavne nevrtat do veci, ktery fungujou...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kde je ten seznám mých přátel? já když chci někoho známeho, bvyhledám si ho podle jména. Hledání seznamu mých přátel jsem už vzdal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vpravo nahoře - účet / upravit možnosti přátel a pak vlevo nahoře - všechny kontakty

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...aneb at zije intuitivni ovladani. Hlavne ze mam plnou obrazovku pratel mych pratel a jejich pratel a potencionalnich pratel...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moje slova.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak to je fičák. Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super, snad poprvé od prvpočátku je to první evoluční krok, který se zdá být k lepšímu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co z toho, že si uživatelé nastaví jakési zabezpečení, když stejně všechny ty mediální a vládní organizace, které do FB narvaly destítky a stovky miliónů dolarů k těm datům mají kompletní přístup? Nojo, milujeme sběr dat a velkýho brášku!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježiš, dej už s tím pokoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč bych měl? Protože mi to nařizuješ? Mně je upřímně ukradené, že s Facebookem lezeš do postele aniž bys znal jeho choroby, tak mi můj názor taky nech. Mám pro něj velmi dobrý důvod. Před šesti nebo sedmi lety jsem četl velmi zajímavý článek o možné budoucnosti internetu, většina reakcí na něj byl posměch a věci jako "nereálné, nemožné, nic takového se nemůže stát, to neprojde". Ironií budiž, že dnešní Facebook naplňuje tu podivnou vizi víc, než by bylo zdrávo. A bude hůř, ovšemže, jenže pokud změny přicházejí pomalu, nikdo nepípne nebo je označen za debila...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože s tím přicházíte při každé zmínce o fb. Pro spoustu lidí není podstatné, že si tam čte FBI,BSA,BIS,MOSAD o tom, jak se dobře nažrali na opékačce, smiřte se s tím. Čím podle vás tedy ti běžní uživatelé mají komunikovat? Svůj poštovní či jabber server neprovozují (stejně jako 99,9% uživatelů internetu) a místo facebooku používat ICQ či mail - tam se tajné služby samozřejmě nedostanou, což? A jako správný paranoik byste měl vědět, že zrovna ICQ /které tedy většina lidi používala předtím) je přímo svým původem i současnými majiteli stvořeno k maximálnímu spiknutí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tajný služby ať mají (pokud ještě nemají) klidně ke všem účtům na FB přístup. Alespoň včas zachytěj pitomý pubertální aspiranty na mučednickou smrt, kteří namachrovaně žvaní. Pokud se chci očím tajným služeb vyhnout, nesmím proprietární FB využívat, to dá rozum.

Lidem ale spíš vadí, že by se k datům díky nějakýmu bugu nebo dokonce úmyslně změněný politice mohl dost nepovolaný civilista (modelovým příkladem je zaměstnavatel). Tyhle stížnosti chápu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, takový naivní a zjednodušený "příklad" je k smíchu. Co ale k smíchu není, že analýzou dostupných dat se dá o blbém člověku zjístit všechno, včetně snadně zneužitelných informací. Ne nadarmo se říká "information is power". Sám jsem si vyzkoušel, co se dá za pomocí veřejně dostupných informací o některých lidech zjístit, výsledkem bylo, že kdybych ho chtěl vykrást, zastřelit nebo jen sledovat (a třeba zjístit něco, co by se proti němu dalo použít), věděl bych kdy a kde... Přitom jsem ho nikdy nepotkal... Samozřejme takováhle data se dají použít i jinými způsoby... Na to ovšem existují desítky prací a publikací které na problematiku nahlíží z mnoha úhlů, ze kterých jste vy nečetl nic.
Zneužitelnost ICQ a FB je na tom do jisté míry podobně, snad jen na ICQ je mnohem míň dat a jejich zpracování by kvůli formě bylo pracnější...
Svůj poštovní server taky neprovozuju, ale třeba osobní mail nemám na googlu či seznamu (tam mám jen stránku na spam a otravné registrace). Velká většina mé internetové komunikace probíhá zašifrovaně, od prostého SSL po různé šifrování s klíčem 256 až 1080bit, podle metody komunikace.
Paranoik? Kdepak, nejsem paranoik. Jsem realista a nejsem naivní... A netoužím být na první příčce v googlu při zadání mého jména.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem čekal, kdy se objeví reinkarnace Ladíka21 - a tahle je věru zábavná :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přirovnávat mně k mentálně retardovanému jedinci (nebo jeho schopnému imitátorovi) je paráda. Tleskám. Parádní podpásová munice.
Já si ovšem za svými názory stojím, všechno je jednoduše podložitelné, ale tady na to není ani místo, ani čas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co všechno? Že o nás státní orgány a spol. sbírají informace? Vítejte ve skutečném světě, který byl takový vždy (a vždy bude) - myslíte si, že pokud by vás v dřívějších dobách chtěl někdo důležitý odstranit, že by to pro něj bylo těžší, než dnes?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Driv te mohl takhle snadno odstranit jenom nekdo dulezity z mistni (ceske) vlady. Dneska muze i z americky a pravdepodobne i britsky a kanadsky a kdo vi kdo jeste.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já nevěřim ani hardwaru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha - ale to, že někdo o sobě napíše kdejakou kravinu, a vše vyžvaní, je jen jeho problém.
Nevím, většinu svého spojení nešifruju a jediná věc, kde šifrování opravdu cíleně používám jsou citlivá data na mém HDD, kde to řeší TrueCrypt.
Ne, publikace o tom, jak získat o někom co nejvíce informací opravdu nečtu - že vy se musíte neustále přesvědčovat o tom, jak vás chtějí všichni dostat, velký bratr bude vládnotu světu a podobně, to je jen váš problém.
Ačkoliv nejsem tak vyspělý, nenaivní a realistický jako vy, přesto po vygooglování mého jména a příjmení (které je unikátní - jiného nositele této kombinace v čr neznám) na mě "vyjede" pouze profil na facebooku (kde o sobě vážně nepíšu, kdy jsem a nejsem doma, kolik věcí jsem si koupil a podobně), navíc vše nastaveno na úroveň "jen přátelé", takže pokud nejste nějaký ten "fbi/bsa/kgb hacker", běžně se k tomu nedostanete. A ano pár odkazů vám to ještě najde, přiznávám - ale to nemám sebemnenší šanci ovlivnit, neboť se jedná o vš stránky, kde jsem zapsán jako student...
Váš argument s první příčkou googlu je tím pádem dost nesmyslný - nemám si náhodou změnit jméno na Pepa Novák, aby na mě nepřišli?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad publikace - jednalo se mi o jiné publikace, sociální inžnenýrství, PR a média, aktuální geopolitická situace. Nezajímám se o to, jak mně chtějí všichni dostat. Zajímám se ale o lidská práva a svobodu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě máme okruh zájmu podobný a věřte, že co se týče zájmů určitých skupin, naivní nejsem ani trochu. Jen mám k tomu jiný přístup než vy a názor na mou aktivitu na facebooku, obsah gmailu a komunikace přes gtalk a podobné, je, že mé soukromí ani mou osobu samotnou neohrozí více, než mé reálné aktivity.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V tom vám gratuluji. Ale to jste jen jeden člověk. A jeden člověk sám nic nezmůže, já to vím, vy to víte a veškerá aktuální oligarchie to ví taky. Tupá masa/stádo ovcí je hybnou silou a kdo ovládá tupou masu má moc. (FB je v tomto kvalitní pomocník) Aktuální a lokální příklad - následující volby - ti co se tam dostanou znovu jsou v podstatě ten stejný dobytek, co u koryta sedí už roky. Já hrdě hlasuju pro malou stranu (ne ČPS to není), a štvě mně, že česká tupá masa volí pořád ty samé slibotechny...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdycky kdyz se dozvim koho zase volila česká tupá masa napada me ze vseobecne volebni pravo byla chyba. Jenze jak to stado odfiltrovat aby si nestezovalo?

Mozna by na volebnich listcich mel byt testik typu "ktere body z nasledujiciho seznamu jsou v programu teto strany" a kdo by to (pro tu stranu kterou voli) netrefil ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není nad to, když se člověk může v anonymní diskusi ubezpečovat o své nadřazenosti adresováním "tupých mas" a "ovcí". To platí i pro toho paranoiou stiženého nebožáka, na kterého reaguješ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak mi nejde dohromady, jak se můžete zajímat o lidská práva a svobodu a zároveň lidi označovat za tupou masu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

podivejte se na to co všechno se u nás děje (viz politici, a jejich zákony), a na to jak jim to prochází... tady možná nejde o to že jsou tupí, ale že si myslí že oni s tím nic neudělají... v podstatě dhx souhlasím... nejde o to kolik toho konkrétně o kom ví, ale jde o to, že když budou potřebovat, tak o vás ví víc než si myslíte..

btw jedno motto: to že jsem paranoidní neznamená, že po mě nejdou :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lidi vždycky radši zvolí křiváky, které znají, než křiváky, od kterých nevědí, co čekat. To je normální a logické řešení problému "koho volit". Označovat je za "tupou masu" proto, že mají více rozumu než vy, to o něčem svědčí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle neni o tom kdo je rozumnejsi. To je o tom, ze jak zname ty krivaky co tam jsou ted tak od nich muzeme cekat jenom to nejhorsi ... a lidi se deli na ty, kteri si mysli ze krivaci ktere neznaji budou jeste horsi a na ty kteri neveri ze by neco takoveho bylo mozne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z čeho fcb platí provoz? Nejsem členem, tak mě to fakt zajímá. Žádná provokace. Jsou tam někde reklamy nebo něco?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

reklama, reklama, reklama. a čím více toho člověk na sebe práskne tím více je reklama na FB cílená. To je obrovská výhoda pro zadavatele reklamy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V zakladnim nastaveni by melo byt vsechno zakazany, at si kazdej povoli co potrebuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by neriskli, uvědomte si většina uživatelů je ráda, že si umí "zapnout internet", natož klikat na nějaké zabezpečení - takže by neustále spamovala dotazy, jaktože něco jde a něco nejde a pro majitele FB by to moc kšeft nebyl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně ať si neberou příklad z UAC, aby každá akce byla potvrzena Agentem zabezpečení :-p

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych ocenila, kdybych mohla mít z hlavní stránky přístupný seznam mých oblíbených stránek a skupin. Než je najdu ve svém profilu, dost mi to trvá. Z levého panelu se tato položka "Stránky" dávno ztratila a nejde mi ji tam vrátit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když začneš psát začátek jména do vyhledávacího boxu, tak ti to filtruje prioritně z tvých přátel a stránek. Když si pamatuješ začátek jména je to celkem rychlé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.