Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pozor na falešné Ryzeny na Amazonu, jde o Intely s logem AMD

Nekomu asi zbylo par 775kovych Celeronu, konecne poradne vyuziti :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

urcite intelu ((:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic jiného než pokus o reklamu ze strany AMD. Bude se o tom všude psát a my ukážeme, že jsme nad Intel, protože se někomu vyplatí "předělávat" Intel na AMD.
Pro prodejce je to kravina neb ví, že mu Amazon, Ebay nebo kdokoliv po stížnosti prostě peníze sebere a nevydělá nic, ergo chybí důvod proč by to dělal.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"pokus o reklamu ze strany AMD"

Vôbec si nemyslím že by to AMD mohlo pomôcť. Tak ako nepomohlo, keď sa šírilo že Bug Windows 10 spomaľuje Ryzen. Niektorý zákazníci potom odmietali Ryzen s tým že čítali, že vo W10 je procesor pomalý.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jj velmi dobrá reklama... která díky strachu odradí zákazníky od koupě AMD cpu. Zkus příště trochu přemýšlet.
Navíc jsi ani nepochopil princip.. někdo si koupí Ryzen, a obratem produkt vrátí, že mu nevyhovuje... ale zabalí jako vratku jeho kopii. Prodejce na to nepřijde a prodá cpu znovu dál.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl, asi jste si nevšiml, že Amazon má sklad v ČR a shodou okolností můj soused dělá právě v oddělení reklamací a vratek. Neprošlo by to ani omylem,

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl jsi ty. Krabička byla opět zapečetěná nerozeznatelně od originálu. Najdi si fotky na redditu, než začneš poučovat..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak že by se po letech zase daly provozovat "AMD" procesory na stejných deskách, jako ty Intelovské ? :))))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nebude ta samolepka zhoršovat přenos tepla? Nebo to má být emulace novodobé Intelí pasty šedivky?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

NGPTIM 2.0

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

čo už len môže byť lepšia reklama pre výrobcu ako to, že sa jeho výrobky falšujú.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto nemusi robit predajca ani Amazon naschval, skor to moze byt nepozornost ked zakaznici vracaju tovar. Niektori oje...ci to robia tak ze si kupia napr. graficku kartu alebo v tomto pripade CPU, a po par dnoch to vratia. Ale miesto povodneho vyrobku tam daju nejaku staru grafiku, alebo iny podobny vyrobok. Predajca alebo Amazon to naspat naskladnia bez podrobnejsej kontroly a iny zakaznik si to kupi.

Ale tuto je to este sofistikovanejsie, niekto si dal namahu s vyrobou nalepiek. Toto asi nebude jednotlivec, skor je mozne ze samotny predajca ziskal "good deal" na AMD CPU od podozrivo lacneho dodavatela z azijskej krajiny a dosla mu varka falosnych Ryzenov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I v takovém případě je to ale chyba prodejce, protože i kdybychom pominuli, že to nezkontroloval, tak to stále znamená, že vydává rozbalené / použité zboží za nové.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ona ta krabička byla zapečetěná. Scammer si s tím dal dost práce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To nikto nepopiera, a aj podla ich predpisov by sa mali take veci predavat ako "skoro nove" "rozbalene" "pouzite" atd. Oni maju aj Refurb centra kde veci opravuju a kompletuju aby to predali. Ale stava sa to, a nie zriedkavo, ze pride pouzita vec. Aj u zeleneho skreta som takto dostala dosku ktora bola ocividne pouzivana (prach okolo portov a socketu, postrhavane folie atd.) mohla to byt opravena reklamacia od vyrobcu, krabica nebola otvorena.

Ak si dobre pamatam tento pripad z Redditu, niekto si s tymi procesormi dal dost pracu a krabice boli zapecatene nalepkami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby po pár dnech. Dělal jsem na místě, kde se servisuje zboží pro Amazon.DE. Co ty německý oje**vky a (doslova) prasata jsou schopný vrátit po několika týdnech i měsících (a blbouni z Amazonu jim to vezmou) je neskutečné... :((

Nadávky v tomto příspěvku NEJSOU samoúčelné a pokud by redakce někdy na podobném místě chvíli (byť z akademického zájmu) pracovala, měla by témata na půl roku dopředu... Ačkoli tohle je takové to Pšššššššt !!! téma o němž vám radši nikdo nic nenapíše. Zaměněné/fejkové zboží? Detaily :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V podstate som mal pravdu http://diit.cz/clanek/ryzen-5-v-prodeji-s-predstihem/diskuse#comment-101...

a na Amazone je to opat po 2,5 roku... CPU od AMD boli falsovane v rokoch 2003,2004, 2006, 2015 a 2017, To je pre Ryzen a Epyc pekna reklama

2003
AMD Opteron™ processor and AMD Athlon™ 64 processor debut.
http://www.amd.com/en-us/who-we-are/corporate-information/history

Buyer Beware, Fake AMD CPUs May Be Selling On Amazon
by Seth Colaner February 9, 2015 at 11:50 AM
http://www.tomshardware.com/news/amazon-fake-amd-cpus,28528.html

Peter Fodrek | před 4 měsíci

Skor sa bojim dalsej kauzy Atop. AMD zaplatilo smetiarskej (cesky popelarske) firme za znicenie chipov, ktore boli chybne - nepresli testom stability v testovacej tovarni AMD v Singapure- smeitarska firma ich namiesto ekologickeho znicednia predla svojej seserskej firme, ta ich ocistila a dodala na trh vCine a Nemecku (cipy vyrabalo AMD v Drazdanoch). Islo o niekolko milionov kusov chybnych cipov...

Atop chief accused of selling stolen AMD chips
8 Mar 2005 at 12:10, Tony Smith

AMD has accused the chairman of Atop, a Taiwanese electronics firm, of masterminding the theft and re-sale of 60,000 dud chips earlier this year, according to police sources cited by local media.

DCP acquired, cleaned and re-tested a large quantity of used chips before selling them on to companies around the world.

Police in Taiwan sized the dud chips in January following a tip-off from AMD's Taiwan operation. The CPUs, a mix of 32-bit and 64-bit parts, were said to be defective and earmarked for destruction. According to police reports, the chips came out of AMD's Singapore testing plant and should have been destroyed two years ago.

At the time of the seizure, more than 1m such parts, then valued at TW$300m ($9.4m) had already been shipped to China and Germany, Liberty Times says.
https://www.theregister.co.uk/2005/03/08/amd_accuses_atop_chief/

In the Fall of 2003, AMD conducted some raids in Europe,
where some of its low speed, low priced microprocessors were
being relabeled as high speed, high priced chips. On investigation it was found that some resellers in Shenzhen, China were
performing the remarking. AMD also purchased some micro-
processors from the resellers and found them to be fakes (Takahash,
2004)
https://file.scirp.org/pdf/JSS_2013121215153599.pdf

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A zkoušel to někdo zapojit a zjistit jestli to bylo funkční a pokud ano, tak co to bylo za CPU? Mě by se třeba šiklo do jednoho staršího záložního PC Core2Quad Q9650 (4core 3GHz 12MB L2 ;) ) :D :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.