Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fanoušci sepisují petici, aby Andromeda od Microsoftu vznikla

Mobilni telefon s opravdovyma Windows 10 postaveny na nejakem uspornejsim x86 procesoru bud typu soucasnych uz preci jen lepsich Atomu nez byly ty prisernosti na zacatku nebo si nechat neco ukuchtit od AMD. SEM S NIM.
Bral bych to hned a co se tyka aplikaci, tak bych si vystacil s Android emulatorem.

Bohuzel Android je pro nektere mobilni aplikace ty Muj vlak od Ceskych drah nebo placeni mobilem pres AirBank nezbytny. Ale jinak bych ho nepotreboval a klidne radeji x86 aplikace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se rozsiril vice jiny OS nez android tak urcite bude i to placeni pres NFC ( iOS s jejich "trucovanim" do toho samozrejme nepocitam ) vsak i pro W10M jeste donedavna vyvijeli svou app verim ze kdyby to nebyla mrtva platforma prijdou i NFC platby na zbytek staci webove rozhrani takze nejaka absence app je bezpredmetna...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli vám stačí web a nepotřebujete appky tak doporučuju nokiu e52.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smysl tveho komentu ? Proc bych mel probuh pouzivat nevykonny HW ktery se uz davno nevyrabi s malou operacni pameti a display s nizkym rozlisenim atd. kdyz za par supu lze koupit moderni pristroj s 4GB RAM ;) ale ano i do stareho symbianu se da natlacit slusna podpora HTML 5 ....mimochodem e52 byl vyborny telefon s 3G

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel některé aplikaci z androidu právě na x86 nejdou :( například zrovna NFC placení přes AirBanku. Chybí tam nějaká knihovna...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Skoro bych předpokládal, že doplnění takovýchto knihoven bude jednou z důležitějších částí projektu Andromeda.

Stejně z toho pro nás, normální chudé lidi, nic nebude. Kapesní minipočítač s Windows, který umí telefonovat a má další mobilní funkce, za pouhých $1899? Nekoupil bych to asi ani za pětinu - to, co chci od kapesního mikropočítače, androidí mobil hladce zvládá. Sice mě štve v mnoha dalších směrech, ale co s tím nadělám? Nadella lepší systém tupě zabil.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli by to bylo i pro "klasik" widle a dokazalo to nahradit nespolehlive android emulatory tak bych to uvital :) jestli bude ale funkcnost horsi coz by doufam nebylA vzhledem k puvodnimi konceptu ktery doufam zarizli jen kvuli nedostatecnemu vykonu mobilnich zarizeni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Mobilni telefon s opravdovyma Windows 10"

Si sa zbláznil ? To ti nestačí čo MS vystrája na desktopu a chceš to mať aj v telefóne ? Budeš potrebovať súrne zavolať ale windows akurát reštartoval a inštaluje viacmenej zbytočné aktualizácie.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jako kdyby Android byl lepsi, pockat vlastne jo, tam nejsou aktualizace vyresene vubec.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Račej aktualizácie žiadne než tie čo MS momentálne nanucuje, ako napríklad "extra-dôležitá" informácia o tom že program skicár bude čoskoro zaradený do ponuky MS storu a pod. Ale o tom že aktualizácia resetuje užívateľské nastavenia nepíše ani slovo a sťažovať sa môžeš akurát tak na lampárni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono když si zapnete TV a Androidem, že se konečně na něco kouknete, a bedna se po naběhnutí opět sama vypne a začne aktualizovat systém, tak také nic moc. Takže mouchy mají všechny systémy. A k tomu resetování uživatelských nastavení - osobně jsem si všiml jen jedné skutečnosti, konkrétně že po aktualizaci se vypne vysílání datového proudu. Ano, je to k nas.ání, když se rozvalím na gauči a chci pustit film z PC (jo, pouštím si filmy z PC přes WIFInu) a pak se musím zvednout a jít do pracovny pustit datový proud, ale jiného neduhu jsem si nevšiml. Můžete konkrétně napsat, na co si dát pozor? Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přitom by stačilo umožnit aktualizace plánovaně odložit. Situace, že při odchodu z kanclu na jednání začnou w10 na NTB při vypínání aktualizovat, je na zlynčování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To docela chapu to nasere kdyz honis kazdou minutu ale preci jen je mobilni takze to zas tolik nevadi nebo ano ? ;) btw on dnes nekdo vypina NTB klasickym zpusobem ? Vsak aspon hibernace ci standby (kdyz ma jeste aspon trochu zachovalou baterii)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NTB je na stole připojený dráty - nemobilní. A ano někdo NTB očividně vypíná, aby mu nechcípl. Ale proč to řešíte? To není problém! Ten je v hovadskéch chování systému, který si dělá, co se mu zachce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice mam PRO verzi ale s podobnymi problemy jsem se nesetkal :) jinak pokud PC/NTB neprenasim nevidim osobne problem a i u NTB ktery pouzivam na cesty bych to nevidel jako problem osobne mi spis vadi mobilni OS kdy cloveka zastihne nejaka aktualizace v terenu ci zbytecne vysoka zavislost nekterych sluzeb na tom byt online to je asi 100x prasactejsi nez zminovany problem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android jako takovy ma 1x/mesic aktualizace, zarizeni od Google je takto dostavaji, tedy neni chyba Androidu zda nejaky jiny vyrobce na aktualizace kasle...

Ja napr. mam Nokii 7 Plus, je v projektu Android One a dostava aktualizaci 1x/mesic take...
Zaroven ma aktualizace resene A/B rozdelenim systemove casti "disku", kdy za BEHU(tedy uzivatel ho muze pri tom normalne pouzivat) systemu stahne a nainstaluje na "tu druhou" aktualizovany system a pri rebootu na nej prepne, takze se na nic uz neceka... pokud by doslo k problemu, nastartuje se z te puvodni "prvni casti" predchozi verze systemu...
https://source.android.com/devices/tech/ota/ab/

Nedavne oznamilo i Huawei a OnePlus ze zacnou vydavat aktualizace casteji, i kdyz "jen" 1x/2mesice

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nastesti u Microsoftu je to tak, ze Windows nejsou hardwarove zavisle a na jakemkoli pocitaci, jakychkoli komponent a jedno jake znacky jdou aktualizace Windows 10 okamzite nebo s jakym zpozdenim si je nastavite.
Android je takovej amaterskej projekt proti letum fungovani Windows.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na w10 home si nastavíte kulové. Uživatele home edice má MS za nesvéprávné hovádka. Takže kdo má "štěstí", že nafasoval zařízení s tímto "zázrakem", má prostě smůlu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neni to tak ruzove jak se snazit tvrdit ;-) Windows jsou samozrejme na HW zavisle, prostrednictvim ovladacu a pokud se Microsoft rozhodne ze na nejaky HW ovladace v systemu nebudou, je veci vyrobce HW zda ovladace poskytne pro stavajici system, pri problemech po "velke" W10 aktualizaci atd... zaroven na nektery HW se Microsoft pri aktualizaci rozhodne nahradit ovladac od vyrobce(kterej si uzivatel sam zvolil) svojim, kterej pak funguje castecne/hur/vubec...

jinak samozrejme ze z principu ze Windows jsou resene pro "IBM PC compatible" HW od minuleho stoleti je to relativne jednodusi nez s Androidem kterej je (byl) resen oddelene vicemene pro kazdej model kazdeho vyrobce... Nicmene to se nastesti zacalo/zacina menit, diky Project Treble, kterej umozni pripravit/pouzit 1 universalni system na vice modelu vice vyrobcu...

https://smartmania.cz/project-treble-revoluci-aktualizovani-systemu-andr...
https://forum.xda-developers.com/project-treble

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem vytvořit petici, aby MS místo takovýchto projektů radši opravil desítky, ale nejde vytvořit petice anonymně... :-(

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě - pokud se za své názory nedokážete postavit veřejně, nemají žádnou váhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

akto je ten falus pod nickom pety ??? ...))))))povedal pety-petofil ....))
boze ty si chudak

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nu, po přečtení Vašeho příspěvku jsem dost na vahách, kdo je zde chudák. :-o

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na této a jiných diskusích mají naše názory takovou váhu, jakou jim připisují ostatní, bez ohledu na to, jestli jsme zde pod svou pravou identitou nebo anonymně. Kdybys viděl nad příspěvkem mé pravé jméno, určtě bys kvůli tomu na zadek nepadl. Pokud ale jde o činnost v rámci přímé demokracie, je anonymní názor prakticky k ničemu a může se uplatnit leda jako součást několikasettisícové demonstrace. Navíc jde i o to, že anonymní petici moc lidí nepodepíše.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Akorat, ze korporatum typu MS jsou nazory uzivatelu stejne ukradene, dokud jim to finacne jde, je jim i uzivatel naprosto ukradeny. Jedine co na tyhle dinosaury plati, jsou velke firmy, kde muzou ztratit zakazky, pokles akcii na burze, mozna jeste tak nejaky obrovsky shit storm v odborne verejnosti..jinak je jim to jedno. jedou si svoje a pojedou si svoje za vyssimi zisky. To je asi tak cele.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, proč bych měl u založení petice uvádět svoje nacionále. Petice má stát na svém znění a podpisech uvnitř, ne na tom, kdo ji zakládá.

To máš jak s oprávněními u aplikací - když některá chce něco, co nepotřebuje, je to dobrý důvod ji neinstalovat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takze bys vytvoril petici pod kterou se ani nepodepises ? Nebo budou vsechny "hlasy" anonymni ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Něco takového jsem někde psal?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne jen se ptam a ty odpovidas otazkou ... dalsi otazky hrozi ti nejaka sankce kdyz nezalozis petitici anonymne ? Neveris tomu ze se za svuj nazor nedokazes postavit a chces jen anonymne trolit?
Predem dekuji za odpovedi

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nehrozí mi (počítám) nic, pokud ji založím pod svým jménem. Jenom mi to prostě přišlo jako nadbytečný požadavek. Když to zkusím parafrázovat - chdil bys do obchodu, kde by po tobě chtěli občanku, rodný list a kartičku zdravotní pojišťovny vždy, kdy by sis tam šel pro rohlíky, a pak by tvůj nákup i s tvým jménem vystavili za výlohu? Proč se za své máslo, tři rohlíky a deset deka vysočiny nedokážeš postavit?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Koukam ze jsi nepochopil ;) az dokazes opakovat nekolikrat po sobe anonymni nakup bez placeni tak by tva parafraze trochu davala smysl... btw jakmile pouzijes "kartu" tva anonymita je ta tam ;)
Proste chapej ze to je podstata petice ...aspon projevit snahu o zajisteni toho aby byl kazdy hlas unikatni per persona

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi to nepochopil. Já se nebavil o anonymním podepisování petice, mně šlo o anonymní vytvoření. Jde v podstatě o úplně jednoduchý princip - nedávám své údaje nikomu, kdo je chce, když je k ničemu nepotřebuje, zejména na internetu. Učí se to děti už od školky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by ale vyzadovalo spolehlivy nastroj jak zabranit opakovanemu vytvareni nesmyslnych petic a zahlcovanim tak zdroju (nejen lidskych) to ze se dany proces pokusime deanonymizovat se tento problem mirne redukuje ac nevidim jediny duvod proc by neslo vytvorit danou petici pod falesnou identitou :) vsechno ma sve opodstatneni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by vytvoření petice porušením petičních podmínek a ev. důvodem ke zrušení petice?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vytvoreni oficialni petice ani nemuze byt anonymni stejne tak ani podpisy/hlasy nemohou byt anonymni jestli si soukroma spolecnost nastavi sva pravidla tj. ze aspon tvurce nema byt anonymni a hlasy pocita na zaklade ID uctu ci IP adress atd zalezi ciste na jejim rozhodnuti jestli mas na mysli obtize s GDPR apod. tak zrejme nemusi zverejnovat osobni udaje ..a kdyby preci jen chteli tak si to nechaji predem odsouhlasit :) ze jsou pak nekteri ublizeni ze nemohou zustat v anonymite je hezke ale ta anonymita se velmi snadno zneuziva obzvlast s dnesnimi nastroji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zopakuji otázku s dopsáním nevyjádřené části:
Nebylo by vytvoření petice s falešnou identitou porušením petičních podmínek a ev. důvodem ke zrušení petice?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano ale soukromy subjekt si muze nastavit vlastni pravidla v tom co akceptuje ac se to pak asi neda povazovat za petici v pravem slova smyslu :) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluji, opět jste neodpověděl na otázku týkající se vašeho nápadu založit petici pod falešnou identitou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluji spise tobe ;) uz jsem odpovedel ... staci jen cist ;) navic je odpoved jasna ;) btw jake nastroje pouzit aby jsme dokazali zabranit zneuziti falesne/cizi identity

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyhýbáte se přímé odpovědi neustálým žvaněním okolo dokola.
Nápad založit petici na falešné identitě je stejně "relevantní" jako požadovat její neanonymní založení. Což i já považuji za nadbytečné. Tečka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hodne tomu pomaha westworld. Tam majú take udelátka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://old.reddit.com/r/Windows10/new/
tisice za tyzden len tu na emerickom reddite ,,, ale vascine sa nechce vypisovat do reddtu alebo do fedback win ..)) tak akoze windows jens a jeho zamestanci ododvodnuju telemtriu tym ze bezny users nic " sami od seba neposlu" .. tiez je tam dobre tema kde nadela defakto zrusil cele obrovske testovacei oddelnie tisice ludi a akoze zbytok z nich preradil do ineho vyssieho oddelenia... dobre o tom vbloguje barnacules na youtube-microsoft.. vacsina ex zamestnancov tvrdi ze ms je na samej ceste of death like intel-no ideas and smart people.. ale ako pozeram na nadelove twety tak maju pravdu ...))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Onehda jsem tu meli debatu, kde jsem psal, ze dneska v dobe managerske cim je clovek na vyssim miste, je vetsi sef, tim je to vetsi blb. U me to tu neni zvykem, ale pochytal jsem docela dost + hodnoceni, jen par lidi se mnou polemizovalo.
Myslim, ze jestli nekdo potvrzuje ma slova, tak je to Nadella. (Samozrejme ze ten princip blbu bude minimalne ve vyssim managementu Microsoftu vsude, jinak by tam ty lidi nemohli vydrzet, ale treba proto tak pribyva exzamestnancu MS.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Holt ne všichni maj žaludek na to makat v korporátu (už jsem jich pár vyzkoušel). Dá se však narazit na místo, které má slušný poměr plat/výkon (i pokud započteš náklady na lázně a psychiatra).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To asi nevieš čo za pakáreň je HP->HPE->DXC :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla mojho nazoru, smartfon s plnym W10 ma sancu v Enterprise. Pre ludi, co casto cestuju lietadlom by to bolo rozhodne pozitivne, pokial by na tom zlvadali robit svoju pracu (Outlook, Word, Extel, Powerpoint). Podla mna na taketo zariadenie miesto na trhu rozhodne je. Tak preco nie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak by k tomu existoval nejaky rozumny (mozno bezdratovy) docking station...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Enterprise segmentu se venovalo Blackberry a moc dobre to nedopadlo. MS by to jiste radeji videl masove rozsirene, ale ono je treba pro to neco delat, coz bohuzel soucasny MS ocekava, ze mu vsechno bude skakat do klina tak nejak samo a veskery vyvoj rusi. Nadella se proste obava, ze kdyz da necemu zelenou, tak ze to nedopadne a tak radeji nedelaji nic. Nechapu, ze akcionari MS nevidi ten upadek a nechavaji to dojit dal a dal, az se ocitnou v bode, odkud uz nebude navratu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud někdo chce používat Outlook, Word, Excel a Powerpoint v letadle, tak si vezme notebook, ne? A pokud si chce jenom číst, tak mu v pohodě stačí libovolný smartphone nebo tablet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petice je vtipna, nevim, co to je za dnesni modu na vse delat petice. Chcete to? Zavazne dejte objednavku na alespon 10 milionu kusu. Pak ani nemusite cekat na MS, rad vam takovou vec na miru budu vyrabet (a kdyz ne ja, bude dost jinych).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.