Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fedora 17 přinese GIMP 2.8

Jsem zvědav na GNOME 3.4. V práci zatím držím při životě Fedoru 14 s GNOME 2.32 ale doma jsem si dovolil upgrade na GNOME 3.2.1 a ačkoliv má něco do sebe (je to hodně o zvyku, práce na klávesnici je návyková, naopak na myši úmorná), chce to ještě poladit... uvidíme. Jo a na Btrfs jsem taky hodně zvědavý, snapshoty apod... vrrr ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo - na práci stále "jen" Fedora 14. Doma mi to nové Gnome nějak pokulhává a chci věřit tomu, že Fedora 17 se už bude hodit i na tu práci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdy je tu jeste Xfce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě je tu Debian stable + backporty. Bohužel to pitomé nové Gnome mě donutilo změnit distribuci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To rozhraní GIMPu je sice netradicni, ale nakonec je to mnohem prehlednejsi nez kdyz je to nacpany vsechno v jednom wokne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tohle je jen otázka zvyku a vkusu. Pro mě je zase totálně nepřehledný dosavadní gimp ;(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, otázka zvyku a vkusu, já s ním zase rád pracuji, ovládací prvky, vrstvy apod.. si dám na jeden monitor a obrázek mám na druhém monitoru přes celou obrazovku. Ale je super, že to půjde přepnout, takže si každý přijde na své.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, 2.7.4 používám minimálně 4 měsíce každý den a nemohu si stěžovat. Tedy až na chybějící práci s CMYK (jednou za čas podklady v PSD), to je asi jediné proč mám ve virtuálu triálku fotokrámu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych ten CMYK neprecenoval, protoze krom 4 bar. tiskaren jej zadna nepouziva, CMYK+4 je uz uplne neco jineho a RIP se jej interne zase prevede na RGB ... diky tomu mi odpadne drbacka s AdobeRGB, takze delam v sRGB tisku na tiskarne a ne nejakem stredovekem srotu a jsem happy.

Pokud ale nekdo skutecne tiskne na velke CMYK tiskarne, tak se hold bez AdobeRGB a prevodu do CMYKu moc neobejde ... jenze dnes i levna reklamni tiskarna tiskne CMYK+2 ... a mi co delame fotky CMYK nepotrebujem vubec, protoze by jsem tim jen ztratil a zbytecne se s tim drbal.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.