Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fedora 20 Beta: podpora ARMu v plné palbě

Fedorka je dobra, ale prece jen davam prednost openSUSE

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OpenSuse má hlavně mnohem víc software k dispozici, navíc 1click install je supr (jen se zadá heslo, párkrát zmáčkne další a automaticky se přdá repozitář a nainstaluje soft).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten 1click install funguje jako ve Windows? Stáhněte si vir a sami si ho nainstalujte? :-) Není přeci jen lepší důvěřovat podepsaným balíčkům z oficiálních repositářů? Jsem si vždy myslel, že o tom Linux je a je na tom založena jeho bezpečnost, tedy (víceméně) důvěryhodná software, ne nějaký pofiderný z webu.

Navíc mi to připomíná klasický balíček DEB nebo RPM, ten se přeci může chovat úplně stejně (viz Chrome pro Linux - nainstaluje se software i repositář). Nechápejte mě špatně, jen nevidím to super na 1click installu :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

1click funguje bezpečně, je to tak jak říkáš u chrome, přídá to repozitář a nainstaluje RPM. Je to jen zkrácení a zjednodušení instalace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže zjednodušení a zkrácení instalace je myšleno o dva kliky méně? ;-) Tak to je fakt super věc! :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ono je to víc kliků méně, instaluješ rovnou přes odkaz v prohlížeči - respektive ten spustí YaST instalaci vč. přídání repozitáře. Je to geniální věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To instaluji přece i to blbé RPM, kdy dám rovnou otevřít/spustit. Já proti tomu fakt nic nemám, jen bych to nenazval jako super, nebo dokonce geniální ;-) A už vůbec bych na základě toho nevybíral/nedoporučoval distribuci, vždyť to není žádná "killer feature".

Možná to zní blbě jen mě, že openSUSE je lepší než Fedora, protože při instalaci aplikace, která není v repositářích, ušetříš dva kliky ;-) Ale v pohodě, já si jen chtěl ujasnit, o co v tom 1click install jde, že to aiphee bere jako super věc, kvůli které si SUSE vybrat (když to zmínil hned po množství aplikací v repositářích).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Za předpokladu, že tebou instalovaný program nevyžaduje něco mimo repozitář, tak máš pravdu. Instalátor zavolá co je třeba a je hotovo. Pokud ale vyžaduje něco, co v repu distra není, tak pak stáhnutí balíčku a následný pokus o instalaci skončí hláškou, že není např. dostupný nějaký balík apod. Čili 1-Click přidá repo a nainstaluje program i s tím, co je k němu třeba. Z pohledu uživatele je to tedy jak psali výše = jednoduché.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se zkušenějších zeptat. Půjde touto Fedorou nahradit Android v zařízeních s NVidia Tegra 250? Jak je to s podporou HDMI výstupu?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nijak se o Fedoru nijak extra nestaram, ale ... clanek je o tom ze Fedora uz bude umet taky arm podobne jako to umi i jina distra? Strucne receno: Jde o "srovnani kroku" nebo to ma nejakou "pridanou hodnotu" oproti ostatnim?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.