Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia: Podporu Vulkanu pro Fermi nechystáme

takze jak jsem psal minule, podpora na obou stranach az od 28nm a cokoliv starsiho na 40nm podporu nema a mit nebude ani u jedne z firem

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jaká je/bude situace na Windows, ale Vulkan je na Intelu na Linuxu už na Haswellech a novějších (a podle všeho bude později podporována i generace Ivy bridge).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebude to tím, že Linuxové ovladače Intelu napsal Valve?

http://diit.cz/clanek/valve-vulkan-driver-pro-intel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda té nepodpory Fermi, zase to mohlo prodloužit životnost mého laptopu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Taky zamrzí že na druhé straně nepodporuje amd alespoň 5/6 generaci co už měly solidní dx11....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Výborně mám zatím plně dostačující 560Ti a 6870HD ... tak jim zase můžu do budoucna poděkovat :/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mam hledat kolik minusu a hejtu mel muj post, ze vulkan nebude podporovat treba mou stale dobrou GTX460 a zavadi selekci nechvalne znamou z devadesatych let?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A zase to mas spatne. Neni to ze Vulkan nebude podporovat tvoji GTX460. Spravne je to ze Nvidia neudela ovladac s podporou Vulkanu pro GTX460. Dosti podstatny rozdil za ktery ale Vulkan nemuze.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Netvrdim, ze za to muze Vulkan, at uz se tim mysli kdo/cokoliv. Jen tvrdim, ze se tu az nebezpecne opakuje situace z 90tych let, kdyz byla hromada API a selektivni podpora hardwaru.
Realne to bude znamenat, ze 5 roku stara, pekelne draha karta, IMHO stale jeste hodne vykonna, proste nerozjede spousty, klidne nenarocnych her, pokud by nahodou nebyly pod "standardnim" direct3D. Se nedivim, ze spousta studii proti vulkanu broji, kdyby se to nejakym zpusobem dostalo do mainstreamu, tak si akorat pridelaji praci. Ono directX rozhodne neni jen direct3D. Ty vulkany, mantly, metaly a kdovi co jeste mely mozna smysl pred nekolika lety, kdyz jeste nebylo rychle DX12, dnes to dost postrada vyznam.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ok. Takze kdyz to vemu tvoji optikou tak dx12 je spatny, protoze nepodporuje jine os nez jsou Windows 10. Tim je na tom dx12 vlastne mnohem hur nez ten vulkan... Stejne nez zacne vychazet neco realne na vulkanu, tak ten starsi hw bez jeho podpory pochcipa ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

i když to neumře tak jeho i dnes "velmi výkonná" karta by si neškrtla. Dyť už dnes na tom nejde rozumně nic pustit. Nové tituly uvádí jako doporučené karty typicky něco kolem GTX970 a doporučené ještě neznamená že to poběží na vysoké detaily alespoň na 60FPS.. s tím se občas pere i GTX980Ti...

Kdyby mi stači výkon toho zmíněného elektroodpadu, tak bych byl se svou 980 tkou víc než za vodou...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lidi, ty karty jsou ze začátku roku 2011. Jsou už téměř 5 let staré!! Až vyjde první Vulkan hra, což bude za minimálně rok, spíš dva. Tak těch karet bude mít v počítači tak 0.05% lidí.
Je sice pěkné, že se stále dají použít, ale neznám firmu, která by svůj produkt, ze kterého už neuvidí ani pětník, podporovala déla, než je prodloužená záruka, natož víc jak 6 let.
Doma mám stále ještě funkční a ukazující GeForce MX440, nebo novější HD3460, s ovladačema co mají fungují, a novější prostě nebudou. To je životní cyklus.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A myslíš si , že jim bude někdo kupovat nový železo , když už teda nechají starý HW softwarově pochcípat ? ... Vždyť dnes není problém vše dělat i na šest let starém HW , protože intel se od té doby nikam nehnul a AMD šlo rychlým krokem do ....
Jako já vidím že nejdražší součástí PC jsou dnes grafické karty .... a cenovky šplhají vzhůru . Když budu do 4 K mít opět highend jako v čase HD3870 ani neceknu , ale takhle ... ať si ty grafiky nechají , Celá PS4 mi stojí tolik co jeden mainstream od nich a to je problém ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíce stojí typicky CPU... když vezmete v potaz celkoý počet prodaných počítačů, tak těch, které potřebují výkonnější grafiku než tu v CPU je velice málo.

Myslíte že ty stařičké karty utáhnou nové hry, když s tím zápasí i současná generace karet, zvlášť těch, které nejsou TitanX, GTX980Ti a FuryX.

A ad ta cena... Když ten radeon býval aktuální, tak referenční varianty stávaly cca 270 USD a v roce 2008 byl kurz cca 17Kč/USD.

Kdybyste tu kartu kupoval při dnešním kurzu za uvedenou cenu, stála by k 8 tisícím (s DPH), tzn současné GTX980Ti/FuryX by s tehdejším kurzem stály něco jako 12 tisíc... což je sice víc, ale taky ten výkon se posunul někam narosto jinam

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jinak ty vaše 4 tisíce jsou nějaké vycucané z prstu... 270 * 17 * 1,21 = 5554, to je o nějakou třetinu víc než tvrdíte

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.