Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Filmový průmysl vyhlásil novou válku torrentům

Zatocit se sdilenim je mozne docela jednoduse uz nekolik let. Staci kdyz budou vsichni spolecne poskytovat svuj obsah na netu za jeden mesicni pausal.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To má problém, musely by jej distribuovat trochu lidštějším stylem, protože já osobně jim na stream kašlu.

Třeba filmbox live není špatný počin, ovšem PC které zvládne na nějakých 50-60FPS demo Adam v max. kvalitě, nezvládne plynule přehrát jejich film kvůli ochraně. Stream je rozkouskovaný po pár MB a přehrávač to pak dává dohromady což žere i dost systémových prostředků.

Třeba já bych si klidně koupil např. za tisícovku komplet star trek: the next generation nejlépe s českým dabingem. Ale chci to v h.264 MKV u sebe na disku, jenže to je scifi stejně jako ten seriál.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já se zase absolutně bráním paušálu a chci u filmů / seriálů nějaký předem daný poplatek za kus - ideálně splatný až po shlédnutí poloviny "díla", ale na této podmínce netrvám. Jenom to potřebuju bez DRM, abych to přehrál i pod tučňákem. Každopádně tak jako tak, nikde není ani toto. Vlastně je - na uložto, celkem dobrý RIP se dá sledovat už pár minut od začátku stahování, takže taková ideální kombinace streamingu a downloadu. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Paušál nechci, na film se podívám max. dvakrát do měsíce. Jednorázové půjčovné za rozumnou cenu bych bral. Třeba v iTunes se dá půjčit shlédnutí, ale ty ceny jsou dost vysoké a hlavně česká lokalizace je bídná (nejsou často ani titulky). Rozumná cena = řekněme do 2 Euro, s tím bych problém neměl za FHD a české titulky a kvalitní výběr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koncem května začal Apple v App Store i iTunes učtovat v korunách a současně změnil cenové hladiny. Film dnes stoji okolo 250 Kč, zhlednutí novinky stojí 79 Kč (což jsou €3). Starší či brakový film je za 59 Kč (€2).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se budu muset podívat. Naposledy, když jsem tam brozudal bylo půjčovné dosti šílené jako 250 - 400 kč v přepočtu, což mi přišlo jako úlet.

No tak fakt jo. 79 kč + titulky. Díky za upozornění! To celkem splňuje moji horní hranici za výpůjčku. Jen bohužel některé tituly půjčit nejdou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Od doby co existuje Netflix moc toho na torrentech neni... casto uz ani nevychazeji BR nosice, takze neni odkud brat obsah, cely "cerny trh" a/nebo Holywood me prijde na pokraji smrti. Byla doba co jsem se dival tydne na par filmu... a ted vyjimecne jeden za mesic... a i okrajove zanry z filmovych festivalu jasne vedou - uz jen kvuli tomu jsem byl parkrat ve skutecnem kine.

Tuhle aktivitu vidim jako krok - jsme temer mrtvi - potrebujeme se konecne oddelat :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co to meles, staci len porovnat kvalitu televiznej tvorby pred 15 rokmi a dnes... a na trackeroch sa vala kopa web-dl a webripov aj z toho netflixu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Technicky , produkcne ako. Dnesne TV serialy prekonavaju aj filmovu tvorbu. Obsahovo ? Je to rovnaka ak nie vecsia mizeria. Samozrejme, par dobrych serialov za rok vyjde, a clovek aj tak nema cas toho vela sledovat ale toho odpadu co sa vyprodkuje je strasne kvantum. A na filmovom Holywoode je to este viditelnnejsie. Ty su komplet v obsahovej krize. Same restarty, rebooty alebo xte pokracovanie brandu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsem to psal jinde, nechapu to. Filmove spolecnosti neustale vyhlasuji valku misto aby vyhlasili, jak se k obsahu dostat legalne. V podstate existuje jedna mnohem efektivnejsi moznost, jak zamezit sdileni obsahu. Jednoduse, kdyz prestanou filmy a serialy natacet, tak proste nebudou a nikdo je nebude moct sdilet. Jednoduche a efektivni.
Mozna ale filmove spolecnosti obsah vydavat chteji, ale preji si, aby lide na video obsah chodili do kina a koukali se na to, co davaji v televizi. Take se mi zdaji sny, ale takhle blbe urcite ne.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

"Alliance for Creativity and Entertainment" - Kreativita a zábava? To je u nových filmů spíš vzácnost.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli je to obdobné vyhlášení války, jaké občas prohlásí politici v "boji" proti terorismu, řeknu si akorát "jasně, hoši" a život jde dál :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebýt malých dětí 2-8 let, tak tu televizi pak snad můžu vyhodit. I když těch pohádek je na youtube taky dost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

U nás na to čumí ještě bába ;) Sice nadává, že půlku času musí čučet na reklamy, ale stejně nemá nic lepšího na práci :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to bohužel tak. U našich se taky prostě zapne bedna (i když mají u TV i pc a občas taky jede), ale táta u TV během chvíle bezpečně usne a máma jí má jako kulisu. Já u toho vydržím přesně do první reklamy (tedy 10-15min?).
Zato když přijedou špunti, frčí youtube a pohádky "z DVD". Myslím že to už někde psal Rybka. Zájemci o tradiční TV bez jakýhkoliv skrupulí prostě vymírají. Jasně, vždycky budou ti kterým to stačí, ale za generaci až dvě jich bude razantně míň. Už teď to vidím na okolí. Dospívající 15+ už drtí Youtube, Netflix, různý webstreamy a tradiční TV je pro ně téměř pasé.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tvůrci hudby už to mají skoro vyřešené. Já přešel na spotify a jediné mp3, které mám jsou ty co zůstaly ve starém mp3 přehrávači. A rád zaplatím těch pár korun měsíčně.
Ale nic podobného na filmy není. Těch pár služeb má mizerný obsah a když už tam něco je tak si k tomu člověk nemůže vložit ani svoje titulky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Podobne u pocitacovych her. Ze by u filmu a serialu existovaly sluzby ve stylu Steam, GOG, Origin, tak to ani nahodou. Je zajimave, ze herni prumysl se dokazal preorientovat do digitalni doby, hudebni prumysl to take dokazal, jen ten filmovy neustale zacina nejake valky a tim jeho cinnost konci.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

S filmami a seriálmi to nie je také jednoduché. Bránia tomu kadejaké lokálne spoločnosti, kvôli ktorým je veľká časť obsahu regionálne obmedzená. Viď taký Netflix a jeho ponuka v USA a u nás. Je tam proste oveľa viac prekážok ako pri hrách a hudbe. Ale fakt je, že sú aj tak celkovo v distribúcii pozadu a mohlo by to byť lepšie. Minimálne by mohli vyjsť v ústrety tým, že by neblokovali pripojenia cez VPN (ako to robí Netflix). Tak by dodržali svoje a od tohto by mohli dať ruky preč. Ale ja sa nevyznám v práve a zákonoch takže to asi také jednoduché nie je.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze to je preci problem Netflixu, ze treba na vlastni serial House of Cards prodal prava Ceske televizi a ted to na "ceskem" Netflixu nenajdes, protoze to do CR nemohou distribuovat. Me jako potencialniho zakaznika to nezajima.

Opravdu bych to neomlouval, ze je to slozite, slozite to videli sveho casu i ostatni a tam to slo a u filmu a serialu to nejde? (Pirati dokazuji denodenne, ze to jde. :-))

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ja to ale neospravedlňujem a súhlasím s tým, že nás to zaujímať nemusí. Inak tiež vidím problém aj v tom, že distribučných kanálov je veľa a ich zjednotenie len tak rýchlo nepríde (viď Netflix, HBAO a iné). Je v tom proste teraz bordel v ktorom každý chce svoj kúsok koláča a najlepšie sám. Veď na to aj doplácajú. Pretože potom aj služby nie sú také ako by mali byť. Viď možnosti lokálnych titulkov či audia s dabingom a pod. Prvý krok by mal podľa mňa nastať u lokálnych TV, ktoré by preniesli svoj obsah hlavne na web a ktoré by urobili zmluvy so spoločnosťami ako Netflix a poskytovali by ich obsah pod jednotnou cenou. Proste chcelo by to niečo ako Steam len pre multimédiá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na "českém" Netflixu je House of Cards kompletní. Ta rezervace pro ČT už vypršela.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je hlavně o chamtivosti. Když producent prodá exklusivně práva pro region ČR, co já vím, třeba TV Nova, tak Nova nechce, aby to zároveň bylo na Netfixu (takže Netfix dostane od producenta zákaz to tady distribuovat). Takže místo aby si divák svobodně vybral, kde se na to podívá a komu zaplatí (nebo kde to načučí přes reklamy) tak je v zajetí tahanic o tom, kdo na to bude mít exklusivní "vysílací" práva.

Ideální by bylo zrušit exklusivitu a bylo by po problému (práva prodají komukoliv), ale za exklusivní práva se určitě platí exklusivní poplatky a jsme kde jsme byli.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Složité si to udělali sami. Já jsem ochoten platit, ale že budu muset platit X služeb s mizerným obsahem. Na google play třeba filmy jsou, ale za cenu kdy si raději dám o 10kč víc a zajdu si do kina, kde budu mít lepší zážitek.

Ale zase na stranu druhou, člověk má pak více času na jiné věci, když nehledí na filmy a seriály :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, co berou představitelé zábavního průmyslu, když si myslí, že „tentokrát to vyjde“ ;).

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

napada me pouze LSD...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Valnou většinu současné produkce nestojí za to ani stahovat ;) Natož za to platit.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Platit ano - za to, že se na ty sra*ky člověk dívá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az ty kokoti ponuknu realnu alternativu potom mozu vyrazat do boja.

Kde si mam kurva ten film po premiere kupit ?! DIGITALNE. Na cele bluray sa mozem vysrat.

A maximalne cena listka v lokalnom kine ani o halier naviac.

A IHNED bez REGION LOCKU a vsetky sluzby ktomu ako lokalne titulky.

A je mi uplne uprdele ake filmy (a serialy!) su v lokalnej distribucii. Chcem cokolvek, ihned, a kdekolvek.

Som zvedavy s cim pridu.

Pretoze toto vsetko ponuka dnesny pirat. Zadarmo.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ja si platim premium na sharewebech, pirat to sice dodava i zadarmo, ale casto pomalu, ja to chci hned, tak piratovi zaplatim. :-) Oto mi to prijde vtipnejsi, ze filmove spolecnosti nejsou schopny obsah digitalne dodat a tak proc bych za tu dodavku piratovi nezaplatil, me to srdce nerve.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak udělat to ofiko a nelegálně je trochu jiná básnička. I ty titulky a dabing musí oficiálně projít slušnou mašinérií aby je bylo možné vydat. U komunitních titulků si prostě někdo řekne že to přeloží a za den-dva, upne to na titulky a hotovo. Smutné je, že některé titulky mají vyšší kvalitu ty nelegální oproti těm co najdeš na DVD/BR. Obzvlášt u vecí s nějakým kultem, skrytými vtipy, narážkami které pochopí jen ten co to má nadrcený, nebo někdo kdo dostane oficiální šanon s vysvětlivkami (netuším zda ofic.překladatelé něco takového vůbec dostávají nebo se musí edukovat sami z vlastního zájmu).
Ono tyhle haluze vidíš i na dabingu, kde třeba na Posledního skauta jsou tuším dva, oba české, ale kvalitou...meh, dost rozdílnou. Indiana Jones, to samé. Tam si dabing dokonce někde i dabér domyslí, v dobrém smyslu, a uplně z toho pak cítíš, že se tou postavou zabýval a bavila ho. Né že to jen odříká.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hele, jsme mala zeme, cesky nas mluvi opravdu malo, dabing je proste pase. Jo, ja mam taky problemy s anglictinou a nerozumim vsemu, tak jsem moc rad a dekuji vsem, kdo delaji komunitni titulky.
Tudiz jako u pocitacovych her, dabing pouze u pecek (AAA titulu), kde se to i pro tech par Cechu vyplati, jinak maximalne titulky a pripadne alespon pri sledovani tech digitalnich sluzeb az jednou budou, tak nebranit vlozeni komunitnich titulku do sledovaneho filmu primo uzivatelem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta posledna cast clanku pobavila, ze su tu stare dobre ftp alebo fyzicky prenos diskov/dat. To je sice pravda ale tak nejak o to prave filmovemu priemyslu ide. Niesu blby a chapu ze piratstvo ako take neznicia, tu im ide skor dostat ho na rozumnu mieru. Ked vyde novy diel GoT a za vecer to ma stiahnute niekolko mil. ludi, je dost nepravdepodobne ze za noc sa obeha s flashkou 1 mil. ludi. FTP alebo DC++ je pre beznu masu stale docela komplikovane ma ma urcite obmedzenia. A hlavne je daleko lepsie kontrolovatelne koli urcitej cetnralizacii.
Mna skor fascinuje na nezlomna predstava produkcnych a vydavatelskych spolocnosti ze produkuju kvalitu a pirati ich strasne osieraju na zisku. A ked vyriesia tento problem ze zasa bude vsetko v ruzovych cislach. Netvrdim ze nemaju straty, ale to co sa dnes produkuje to je fakt tragedia.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Ked vyde novy diel GoT a za vecer to ma stiahnute niekolko mil. ludi, je dost nepravdepodobne ze za noc sa obeha s flashkou 1 mil. ludi."

Viděl jste nějaké nedávné dokumenty o Kubě? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nie, ale Kuba ma zaujma. Nemas presny nazov toho dokumentu? Diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba ten boj bude spočívat v tom, že udělají pro Kodi (a případně další přehrávače) oficiální add-ony všech svých streamovacích služeb :-D .... ale to by mělo logiku, to určitě neudělají :-D.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ten obrazek "you wouldn't dowload a car" je docela vtipnej s vyhledem budoucnosti
asi jeste neslyseli o 3D tisku
uplne vidim jak si za 20 let stahnes blueprint a vyjedes auto doma po soucastkach :P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale zhruba tuna metalického 3D 'inkoustu' tě vyjde na velký ranec peněz...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasne ze to nebude zadarmo, ale bude to RYCHLE. Prachaci se budou predhanet kdo bude ve fungl novem aute jezdit rychleji, obycejni lide si pockaji az jim to auto vytisknou v mistni tiskarne kde usetri protoze nektere velke "standardni" dily budou delat postaru bez tisku a dotisknou jenom speciality.

Mistni tiskarny budou autorizovane nebo jeste levnejsi neautorizovany Lojza s velkou ceduli "tisknu jenom auta na ktere prinesete blueprinty" ... ne ze by ty blueprinty nemel, ale jenom neoficialne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je-li "provozovatel serveru zodpovědný za to, co se na jeho / skrze jeho server děje", tedy že tracker indexuje metadata, stejně jako Google nebo WebArchiv, kteří navíc uchovávají celé stránky v dostupné cachi, je i poskytovatel připojení zodpovědný za své servery, přes nějž tečou skutečné autorsky chráněné data?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a nie je vlastnik diela zodpovedny za to, ze vydal dielo ktore sa pouzyiva na nelegalnu cinnost a preto ma niest zodpovednost? Ved keby ten film neexistoval, tak sa nekradne a tym padom by sa skutok nestal. Alebo si ho mal poriadne zabezpecit. ved ked mi ukradnu auto, tak prve co vsetkych zaujima je, ako som ho mal zabezpecene proti ukradnutiu. Pricom ochrana z pred 30 rokov nebude povazovana za adekvatnu na dnesne auto. a vlastnik ma smolika i keby mal akukolvek poistku.
Je to hlava 22 ale je to krasne :) uz iba presadit, aby vsetky strany boli zodpovedne za nelegalne ciny.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hm, takže další hromada buzerace platících uživatelů...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Však my se k tomu komunismu dokopeme sami . Vše bude na paušál nejen zdravotní péče , nejen konzumace médií , i stravu budete mít na paušál ... Všeobecná pohoda vůkol . Co z toho že 12h směny budou povinné pro každého zařazeného do procesu , co z toho že renta bude jen pro VIP členy odvádějící relevantní poplatek již od kolébky .A proč vlastně pěstovat kreativitu , když vše můžete mít za paušál v striktně standartizované formě ? Ano budou tu komuny ovládaných a ovládajících .Přetlak v nutně odváděných fondech půjde ku zvelebování standartu a ochraně úzké ovládající komuny a pak přijde opět dekadence a úpadek .....
Ač předplatné vypadá jako ideální forma platby za služby , ve výsledku se vše může zvrtnout ,aniž by ovečky tušily že je vezou na jatka .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu, co jim na dnesnim stavu veci vadi. Zivi jsou, herci taky nepomreli, v kine je zazitek z filmu stejne nejlepsi a na torrentech se to objevuje se zpozdenim, takze kdo chce film videt hned, si do toho kina stejne zajde. Kdo ale nema naladu vyhazovat zbytecne prachy za trus, kteremu se posledni dobou prezdiva "filmy", ten se na to podiva z pohodli domova. Cpat jim vic penez je hazeni perel svinim.
Ano, ted jsem si uvedomil, ze vlastne rikam, ze kradez je v pohode. Ne, neni v pohode. Ale rozhodne taky neni v pohode, ze dam za 2D necele dve kila a prvni pulhodinku stravim sledovanim reklam. To same film na nosici. Ne, dekuji, radsi blu-ray rip.
Jo a obrazek k clanku je, v dobe 3D tiskaren, usmevny :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zlobte se na mě jak chcete, ale tohle není téma pro Ježka, tohle je téma pro Rybku. Ten alespoň v těchto okamžicích ví, o čem kafrá. A abych nemlátil prázdnou slámu DAVIDE, tak Michala Rybku (krom jeho oblíbené hospody) můžete kontaktovat na mailu, který končí - @level.cz -...
...
...moudrý pochopí ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono by stacila lepsia kampan. Nestahujte nase sracky, je to strata casu. Radsej si zajdite s rodinou na vylet :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry za offtopic, kde se dá stáhout auto? Stačila by mi i obyč škodovka, díky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.